Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2061 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 November 2011 - 07:31 PM

http://www.sportal.b...s.php?id=334402 Вижте на какво попаднах случайно :ab_041: Браво на Николета Маданска за начина по който популяризира породтата!!! Ще си свържа с нея тези дни... :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2062 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2011 - 10:58 PM

Само между другото - аз имам визитката й, акитата й е женска - пазаруваме в един и същи кучешки магазин. По всяко време мога да й се обадя и евентуално да я ангажираме за разплод. Само дето визитката е на Свобода Маданска. Но мисля, че става въпрос за същата журналистка. :ba_025:
Петенка, с теб ще се видим на изложбата, засега още не съм решила дали ще вземам Хачико,ще се чуем допълнително. :wub: А тая американка отде я изрови не знам, но е УНИКАЛНА!!! Не стига, че е бяла, ами с тез две половинки на главата направо е страхотна!!!

От известно време съм се вкарала в размисъл, че трябваше да си осиновя куче от приют, вместо да купувам и да внасям Хачи. Не защото Хачи е лош (което не е далеч от истината), а просто защото помиярите са изключително БЛАГОДАРНИ, възприемчиви и непретенциозни. Да не говорим, че имат усет към околната среда (автомобили, лоши хора и т.н.) благодарение на кофти опит. Това са най-преданите животни и аз донякъде съжалявам (не за Хачико, защото той е УНИКАЛЕН, нищо че е полу-германец, полу-испанец, и тям подобни твърдения) защото тези кученца ще дадат всичко от себе си, щом видят ласка.

Току-що тази вечер попаднах на един случай, който леко ме възмути, но в същото време малко ме обнадежди. В кучешкия магазин, в който пазарувам пред мен (наредих се да взема гранули на Хачи) беше един иранец, който връщаше бебе кокер-шпаньол, който е закупил от същия този магазин преди няколко дни. Причината - малката му дъщеря ревнувала неистово от кучето и го биела. Та момчето дошло - не му било за парите ( :db_046: ) а за това - кучето да намери добър стопанин. Не че иначе не си иска 50% от сумата :ab_041:
Та, девойките бяха много възмутени, щот имало някакъв подобен случай с померан, дето една се чудила 2 дни дали да го взима, дошла, взела го, и след 3 дни го върнала, като казала: "Ами не можем да се ангажираме и да го гледаме", а аз им казвам: Бъдете благодарни, че са дошли тук и са решили да върнат кучетата, защото благодарение на българската ни пОрода,масово хората взимат кучета, отказват се от тях и ги пускат някъде си, пък каквото им се случи. Родителите ми гледат джак ръсел-териер (сигурно е поне на 5 години, ако не и повече) на село, точно от такива стопани!!! Да не говорим, че преди време им се случи - пуснато да пасе бебе-булдог, което е изоставено.

Тоест да обобщя: Трудно е!!! Много трудно е да гледаш куче!!! Но са си наши!!! Взели сме си ги, гледаме си ги, такива каквито са! И каквито ще станат!!! И по въпроса за изложбите - кучето съм си взела на един дъх след като изгледах филма (и брат му е купен по същата причина и по същия начин), никога не съм имала претенции и амбиции да го показвам, да печеля и т.н. Просто в един момент като попрочетох, реших че и той може да има място някъде там...Но, нейсе... Остава ми радостта от общуването с него, от загрижеността му (не търпи висок тон и караници) и от БЕЗПРЕКОСЛОВНАТА (божееее, нямам речник) ВЯРНОСТ, която струи от него и от изцяло неангажиращата и безпрецедентна ЛЮБОВ, която ми отдава.
Надявам се силно, че отвръщам със същото. :re_037:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2063 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2011 - 02:57 PM

Боже, това куче е уникално. Ако това са му оригиналните цветове, а не някой да си е поиграл да го боядиса така е направо чудо. Не вярвам някъде да има друго такова. Цената му вероятно е сравнима с някой шедьовър на великите художници. Жалко че уникалността му ще си отиде заедно с него.
Петя ат къде ги вадиш тези красавци дето ни ги показваш ?
Мога да кажа само Благодаря.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2064 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2011 - 11:33 PM

:smile: Здравейте отново! :smile:
Радвам се, че ви харесват снимките - от "чичко фейсбук" са! :ab_041:

Лили и аз често съм се хвърляла в подобни размисли.....Освен кучетата, които познавате имаме и две безпородни спасени от улицата! Едната от тях е вече 10 годишна - казва се Вихра! Та Вихра в продължение на около 8 години независимо с какво пътувам тя ме изпраща....Да тича след колата е нищо в сравнение с това да ме изпраща до ж.п. гарата....Изчаква да се кача на влака и след това се прибира изминавайки 3 километра.....В продължение на много години винаги ми се свива сърцето докато се обадя на майка ми и тя ми подтвърди, че се прибрала невредима.....Не мога да я спра по никакъв начин да не го прави - прескача огради, прегризва въжета....Миналата седмица я снимах на перона изпращайки ме в 6 часа сутринта.....
Ето я и Вихра....Прикачена снимка
Не изглежда като Хачико, но достойна за същото уважение Прикачена снимка

Ето и още снимки от днес на моите красавци
Киро е мъж тип "мачо" :ab_041: Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2065 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2011 - 11:34 PM

Малка фото сесия и от нас !
Акитата не е моя но предполагам ще Ви е интересно как се развиват бебетата на този развъдник !
На последната снимка е собственикака на акитата Кимико Сунимото- Дора, който има и челен руски териер ! :rc_036:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2066 Потребителят е офлайн   geri_biser Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 November 2011 - 06:40 PM

Ето и Рафи и Арта :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2067 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2011 - 09:04 PM

Здравейте, привети на всички!

Искам да попитам - защо никой днес не се появи на изложбата? Просто питам, да не помисли някой че се заяждам... :ab_041:
Е, не сте изгубили, приятели!!! :ea_103: Първоначално и първосигнално си мислех да се емна и да заведа Хачико (въпреки клепарското му ухо), обаче се отказах, защото нямах подходящия транспорт (с градски транспорт щеше да е безумие - трябваше да прекося цяла София). СЛАВА ГОСПОДА, че се отказах!!! Е на такова мероприятия няма да го заведа никога!!! И това е МЕЖДУНАРОДНА изложба CACIB.... божееее,божеее, никога няма да се оправим - пълна ДЕЗОРГАНИЗАЦИЯ, тотална липса на условия...НЯМАМ ДУМИИИ!!!
1. Посетителите бяха 1/10 от участниците - да не кажа че посетители липсваха. И това е, защото не можеш да оповестяваш изложба само в един РС сайт...
2. На 3 седалки от мен в гръб седеше ДОБЕРМАН. Тоест - едно тотално меле от стопани и кучета...кой където му скимне, където застане, където свари...
3. Настилката на ринговете - полирано дърво!!! Кучетата се пързаляха като изоглавени на завоите... :ab_041: (Може би някой мисли, че това трябва да е шоу, а не международно изложение...)
4. Групи от участници кибичат отстрани (от всички страни) - няма организирана І,ІІ,ІІІ,ІV,V група - кой къде да бъде, няма влизане на участниците сепарирано - просто всички там сме накуп!!! И ако успееш да чуеш по кофти озвучаването кой кога да влиза, то това си е направо късмет!!!

Абе хора... не ме интересува кой какво мисли по въпроса, но тези мероприятия се правят с ПАРИ. Или на открито - в специализирани шатри, с обособени отсеци, и т.н. Или в зала - но зала, която е адаптирана за събитието!!!
Моля ви!!! ДОРИ ОСВЕТЛЕНИЕТО НЕ БЕШЕ ВКЛЮЧЕНО а се разчиташе на дневната светлина!!! Която между другото, в толкова порутена зала като "Христо Ботев" беше просто мизерна!

5. Началото на изложбата беше за 10.00 часа. Тя започна в 11.00 часа. Защо? Ами защото отново говорим за липса на нормален маркетинг и реклама, и липса на организация и инструктаж. Защото за участниците трябваше да започне поне с час по-рано - да се запишат хората, да си платят, а не да дойдат в 10 и тепърва да бавим нещата, защото разбираш ли не можем да насмогнем със записването и плащането на таксите.

Аве, какво да ви кажа...от сибирските породи имаше налице 3 лайки, 2 хъскита и 1 самоед...Акити обаче "уипсваха"...за съжаление.
Може би, дори от международен ранг, такава изложба не буди интереса на хората, и може би мераците тази порода да стане класна в БГ ще си останат на нула, поради гореизброените причини. Слава богу, остава ни да си ги обичаме и да си ги гледаме само като домашни любимци. Въпросът е: ако човек реши, че иска неговото животинче да се прослави, да се сдобие с някой и друг медал, или купа - КАК в България ще го направи при това положение... :ea_103:

Много съм разочарована. Очаквах една изложба да представлява много повече. Съжалявам, че я посетих. Щях да съжалявам още повече ако бях завела кучето си, защото щеше да стане разногледо и да полудее...

А, и само между другото - в България НЯМА експерт по породата, който да е меродавен, и на когото да се разчита, така че мнения от типа на: кое куче от кой развъдник е и с каква кръв е, са най-малкото само опит за смачкване на самочувствието на стопаните и опит за дискриминация на дадените екземпляри. Ако тук има спец по породата, то той никога не се е проявил като такъв!

Това е ЛИЧНО МНЕНИЕ. Моля засегнатите да не ме коментират и да не се заяждат, защото няма смисъл да се спамим и да си говорим глупости!!!

ПП: Петя, Кирей е убийствен, а Казуми става все по-красива!!! Очаквам още снимки от нимфетката Химера!!! Уникално красиво същество!!
Василев: Изи е разкошна, съжалявам че не мога да я видя на живо!!!
Лозев: Защо стопаните на Кимико не пишат тук? Извинявай за тъпия въпрос.
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2068 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 10:55 AM

Здравейте!
Бях на изложбата в неделя и съм много разочарована.....Напълно подкрепям Лили!!! В подробности няма да влизам, но излезнах с усещането, че ще ни се смее целият свят......Това е международна изложба CACIB...........?!?!?! Никаква организация, малко на брой кучета, много малко добри екземрляри! В парковете ще видите по-голяма разнообразие и по-добри кучета..........Огранизаторите да си хващат торбата и да се скрият някъде!
Моите кучета се гледат добре и с много любов - питам се как да ги заведа на такова мероприятие?!?!?! Разочарованието ми е пълно!!! :eg_033: Въпреки всичко не мисля да се предавам..............
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2069 Потребителят е офлайн   Мони барбарони Икона

Публикувано: 14 November 2011 - 11:29 AM

Здравейте и от мен,нова съм във форума и не знам дали в тази тема трябва да пиша,но нека бъда извинена ако не е така.
Аз също си имам една малка красавица(американка) на почти 4 месеца,но имаме много проблеми с разходките навън.Умира от страх когато започне да усеща че ще излизаме,а навън е още по-зле,просто сяда някъде или дори ляга и не иска да върви.Не иска да слиза по стълби(тези във входа)или асансьора.Не я насилвам разбира се,давам й право тя да избира посоката,но тя не иска.Налага се да я извеждам с баща ми,за да можем да си я приберем,защото е доста тежичка.Знам че не трябва да се носи на ръце,но не можем да стоим с часове вън.
Когато се приберем вече е друг въпрос-вирва опашката на горе и е по-щастлива от всякога.Цялото семейство сме търпеливи и ще й помагаме с каквото трябва.Ако може да ми дадете малко съвети как да я приобщя към външния свят и разходките ни да са удоволствие,а не насилствена мъка,както тя си мисли.
Ето малко снимки на нашата красавица.

Прикачена снимка

Прикачена снимка

#2070 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 03:21 PM

Показване на мнениетоМони барбарони, в 14 November 2011 - 09:29 AM, написа:

Здравейте и от мен,нова съм във форума и не знам дали в тази тема трябва да пиша,но нека бъда извинена ако не е така.
Аз също си имам една малка красавица(американка) на почти 4 месеца,но имаме много проблеми с разходките навън.Умира от страх когато започне да усеща че ще излизаме,а навън е още по-зле,просто сяда някъде или дори ляга и не иска да върви.Не иска да слиза по стълби(тези във входа)или асансьора.Не я насилвам разбира се,давам й право тя да избира посоката,но тя не иска.Налага се да я извеждам с баща ми,за да можем да си я приберем,защото е доста тежичка.Знам че не трябва да се носи на ръце,но не можем да стоим с часове вън.
Когато се приберем вече е друг въпрос-вирва опашката на горе и е по-щастлива от всякога.Цялото семейство сме търпеливи и ще й помагаме с каквото трябва.Ако може да ми дадете малко съвети как да я приобщя към външния свят и разходките ни да са удоволствие,а не насилствена мъка,както тя си мисли.
Ето малко снимки на нашата красавица.

Прикачен файл IMG_0025.jpg

Прикачен файл IMG_0087.jpg

Наскоро даваха епизод на Сизар Милан точно за куче като твоето. Нямам предвид породата , а това че се страхува да излиза навън. Поразрови се из нета и я виж. Може да ти помогне с полезна информация.
User's Signature

Качена снимка

#2071 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 05:08 PM

Първото нещо което трябва да направите е никога повече да не я носите и взимате в ръце, с това може само и единствено да се задълбочи проблема. Спрете и с това даване на нея да си избира посоката. Водачът е един и той не е кучето. Възможно най много излизане и да вижда колкото се може повече неща. Разходката трябва да и е и игра и забава а не само да е за тоалетна ...

#2072 Потребителят е офлайн   Мони барбарони Икона

Публикувано: 14 November 2011 - 05:56 PM

Благодаря за бързите съвети :rc_036:

#2073 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 03:21 PM

Показване на мнениетоkorbac, в 14 November 2011 - 05:08 PM, написа:

Първото нещо което трябва да направите е никога повече да не я носите и взимате в ръце, с това може само и единствено да се задълбочи проблема. Спрете и с това даване на нея да си избира посоката. Водачът е един и той не е кучето. Възможно най много излизане и да вижда колкото се може повече неща. Разходката трябва да и е и игра и забава а не само да е за тоалетна ...

Здравейте, радваме се че сте при нас, че пишете, и най-накрая сте решили да се приобщите! :rc_036:

Основното на което искам и аз да наблегна е репликата на Цвети: " Водачът е един и той не е кучето"
След това: ако има някакъв страх (по всяка вероятност това не е просто страх, като гледам, това е ужас!) със захранки можете да приучите кучето да игнорира страха и да свързва даденото мероприятие с хубави неща. Т.Е. Тръгвате навън с подмамка (захранка - кучешки бисквитки, саламче, кренвирши, каквото обича) Щом свърже тръгването навън с тези атрибути, ще се отпусне. Аз така успокоих Хачико за моторите - държах го до едни моторджии дет фъскаха, със захранка - сега не им се впечатлява толкоз. Кучето не разбира от реч. То разбира от децибели и миризми. Има звуци, които го впечатляват, след като ги заучи! Сизър е велик (ама в някои отношения) но по принцип неговите съвети са уникални, и наистина вършат работа! И наистина се радвам, че се решихте да пишете, божеее, оголя тоя форум... :wub:

Ама е много красива! И безкрайна сладурка? А откъде сте? Защо не бяхте на изложбата? Там има и класификация за бебета, нали знаете?...
User's Signature

Качена снимка

#2074 Потребителят е офлайн   Мони барбарони Икона

Публикувано: 15 November 2011 - 05:08 PM

Здравейте,от Ямбол сме,но не мисля че все още сме готови за изложби тъй като едвам правим дневните си разходки пред блока.Не зная вероятно греша,може би има нужда от хора и кучета около нея ,за да живне малко навън,но за сега ще се опитам лека полека,стъпка по стъпка и тогава може да се покажем пред по-голяма аудитория.
Опитваме със залагалки на разходките,до едно известно време действа,но после пак спича :ud_009: .И топка взех(с която беснее из къщи),но навън не я иска.
Мерси за съветите,мисля че с времето ще свикне и с шумове,и с кучета и ще можем да тичаме навсякъде :dog:

#2075 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2011 - 10:54 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 14 November 2011 - 10:55 AM, написа:

Здравейте!
Бях на изложбата в неделя и съм много разочарована.....Напълно подкрепям Лили!!! В подробности няма да влизам, но излезнах с усещането, че ще ни се смее целият свят......Това е международна изложба CACIB...........?!?!?! Никаква организация, малко на брой кучета, много малко добри екземрляри! В парковете ще видите по-голяма разнообразие и по-добри кучета..........Огранизаторите да си хващат торбата и да се скрият някъде!
Моите кучета се гледат добре и с много любов - питам се как да ги заведа на такова мероприятие?!?!?! Разочарованието ми е пълно!!! :eg_033: Въпреки всичко не мисля да се предавам..............

Това с малкото добри екземпляри си е много класна обида и хубаво, че копира само мнението на lilianas в другата тема, а тоя шедьовър го остави само тук :ba_025: :ba_025:
Иначе да, предполагам, че всеки който е дошъл от чужбина на български изложби е останал втрещен от начина, по който се провеждат! Даже четях мнения в чужди форуми как кучета които въобще не са идвали до тук получават разни сертификати от Македония и България. Ако имах възможност нямаше да стъпя на българска изложба повече, но за жалост с кракомобила далеч не се стига!
Приемам, че от хъскита разбираш и видяните 2-3 не са ти харесали - имаш си вкус, а те си имат и косури, но...да твърдиш че бебетата вълковадчета, борзоите, уипетите, ваймаранерите, бебето самоедче, тигровия амстаф, бордър колито, австралийките и още и още и още от малкото кучета са измежду многото "лоши" екземпляри.... адмирации за строгото око.

Влязох тук с идеята да задам един въпрос, който ми е интересен и ще си питам въпреки оффтопика отгоре, за който се извинявам...
Загледах се сега в едно бяло бебе и ми направи впечатление, че жълтее. Не е от мърсотия, а просто жълтеее, на места едва доловимо.
Eто какво имам предвид:
Качена снимка

Ето и същото бебе вече поотраснало. На дневна светлина не си личи как се очертава бежавата маска и си е чистак бяло:
Качена снимка

Тъй като при хъскитата го има този момент хъскито да е мноооооого светло бежаво и да изглежда бяло и при акитите ли е така? Има ли вариации на бялото, как се получава? Какви гени?
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2076 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2011 - 12:45 PM

Елементарно - за мен изложбата е вид конкуренция след като има 1,2,3 място и т.н., което предполага по-голям брой представители от определена порода за да се избере най-добрия !!! Нали така?!?! В първата изложба на която бях имаше само две сиви хъскита, акити липсваха......Може би очакванията са ми били прекалено големи, но под международна изложба разбирам кучета от всички страни?!?! Исках да сравня нашите хъскита, произведени в България например с хъскитата от Innisfree Kennel, http://www.wintermelody.net/, http://www.ciukci.net/. Дори и "нищо да не разбирам от кучета" както някои коментират съм виждала представители на тези развъдници и мога да сравня и с най-доброто произведено в България,/ едно от които е твоето куче Xael/ Или да видя японска акита произведена в Сърбия, Унгария, Словакия да я сравня с японската линия!!!
Имаше малко участници, и никаква конкуренция!!! Ако бях дошла с двете ми акити без участието на никакви други представители на породата за мен участието е безсмислено!!!
А относно "шедьовъра" на Лили - тя е първична и е хубаво огранизаторите да погледнат и пред нейната призма :ab_041: Доказано е, че най-големите мъдрости в живота и истини са казани от първични хора, някои от тях и без образование, защото не са обременени с това което вие мислите като професионалисти! :ab_041:

Иначе за жълтеенето при акитите е често срещано явление /при едни повече, при други по-малко/ и е нормално! Доколкото съм чела дисквалификация е да е на петна...

Поздрави от нас! Хайде да си гладам работата и да си обичам животните.....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2077 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 16 November 2011 - 03:56 PM

Петя,моля те не започвай тема за хъскитата в темата за акита!Линковете,които си дала най - малко W.M развъждат със Инисфий,п.с. кучета от този развъдник могат да се срещнат във всеки един развъдник. Чукчи, в момента е почти неактивен а аз съм единствената в България притежаваща две кучета от този развъдник и наистина поради поредица от случки им знам всичките спатии. БРФК не носи вина,че хората не се записват по изложби това е тяхно решение. България е малка държава и е трудно да се конкурира с Америка или Полша примерно за справка в Полша има над 40 аткивни развъдника с повече от 5 кучета, в Америка са над 40 а в България.....има - няма 5 регистрирани развъдника от тях някой са просто запазени имена в FCI и почти не развиват дейност. А също така едно е да купиш куче от известен развъдник друго е да купиш хубаво куче от същия развъдник. Пресен пример има в Украйна,където е едно от най - посредствените Инисфиита,които съм виждала продаваха го за пет клас в Америка а купилите го очакват,че ще минат метър и само защото е с известно име всичко му е запазено.
Всичко останало за хъскитата може да довършим в темата за хъскито.
п.с. Петя нали не мислиш,че само ти си обичаш много кучетата ? Била съм на толкова много изложби с ранг CACIB извън България и нещата изобщо не са по мед и масло,никъде няма перфектна организация. Случвало ми се е на две поредни Европейски изложби да имам проблем с регистрацията на кучетата си и да вися по опашки и информационни будки да обяснявам как съм платила преди месеци, как не са ми пристигнали потвържденията в срок и т.н. Неразбория има навсякъде плюс,че в България не разрешават освен в Хр.Ботев и Локомотив да се провеждат киноложки изложби и че ако искат да се провеждат такива се забранява лепенето на мокет или пътеки. Това е братче или зала с такива условия или никаква.
Относно съдиите за акита и как никой в България не разбирал е меко казано смешно!!!

Цитат

А, и само между другото - в България НЯМА експерт по породата, който да е меродавен, и на когото да се разчита, така че мнения от типа на: кое куче от кой развъдник е и с каква кръв е, са най-малкото само опит за смачкване на самочувствието на стопаните и опит за дискриминация на дадените екземпляри. Ако тук има спец по породата, то той никога не се е проявил като такъв!

lilianas

от позицията какъв експерт по породата го казваш това ? Колко истински японски и американски акити си вждала наживо за да имаш база за сравнение и да говориш!!! Не ме интересува какво си писала за изложбите и организацията това е твое право но за съдиите не си права. Има четирима български съдии,които са съдили и то успешно и двата вида акити в много Европейски държави и хората ги канят отново и отново,което значи,че са се справили отлично и въобще не гледат кой кое,което не значи,че не виждат качествените аките !

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#2078 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2011 - 05:14 PM

North face права си в доста неща - първо, че България е много малка страна......толкова малка, че всичко се знае, особено когато има толкова малко развъдници! Но не си права, че БРФК не носи вина, че хората масово не ходят на изложби......Иначе аз виждам макар и минимална промана като цяло в положителна посока от три години насам....Например започнах да виждам резултати от направени изследвания за дисплазия и очни заболявания на някои развъдници! Според мен изследванията трябва да са задължителни - не желателни!!!! Права си и в това, че е едно да си купиш куче от от известен развъдник, съвсем друго е да си купиш добро куче от същия развъдник! Аз знам няколко такива случая на продадено куче с обратна захапка и без тестис точно от такъв развъдник!
Знам и за Чукчи :ab_041: но тази тема не е тук! Не случайно ги споменах....
Поздрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2079 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 12:50 PM

Че аз кога съм отворила дума за съдии???!!! Ако под ЕКСПЕРТ в случая се има предвид само и единствено съдия - извинявай, ама нещо като цяло не си разбрала постинга ми, или пък аз съм толкова тъпа, че не съм го написала правилно... Сигурно е второто, щом толкова се засягаш. Имах предвид - от пишещите тук дали някой е меродавен експерт по темата. Защото все мен плюете, че съм била негативна, иронична, подигравателна и тям-подобни, но не си виждате собствените постинги - върти-сучи пак да захапем някого.
Дали аз съм виждала на живо акити или не - то освен обикаляйки Софето, няма как да ги видя по друг начин. И както казах, за качествени екземпляри може да говори специалист, какъвто ти си явно, но от безсмислените постоянни заяждания не си проличава ясно.
Щом в България не се позволява на друго място освен в тези 2 зали, значи проблемът отново е чисто организационен - ако федерацията държи на тези мероприятия и държи да бъдат посещавани от чуждестранни кучета и стопани, то тя със сигурност има начин да кандидатства и да осигури подходящото място,което да е оборудвано съгласно нуждите на едно такова международно мероприятие. Отново - не на последно място е информирането на стопани и публика - при пълната липса на някаква реклама по медиите (само сайтовете не са достатъчни явно) няма как да се осигури адекватния брой участници и публика.
Имаше страхотни кучета на изложбата. Не съм експерт да преценя много ли са били или малко, но мешавицата беше толкова пълна, че се блъскаха и прескачаха от мини-породи до едри породи - един през друг. А публиката беше кошмарно липсваща...

Както и да е - аз съм недостатъчно информирана, моето куче не е член на БГ клуб, сигурно няма и да стане, и няма повече да коментирам. Чистокръвен-смесен, японски-неяпонски, обичам го такъв, какъвто е - страшно е красив и е изключително животно!
А дали е качествен екземпляр?! За мен си е перфектен! И въобще не ме интересува какво мислите за мен или за него! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#2080 Потребителят е офлайн   стилм Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 08:06 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 17 November 2011 - 12:50 PM, написа:

Че аз кога съм отворила дума за съдии???!!! Ако под ЕКСПЕРТ в случая се има предвид само и единствено съдия - извинявай, ама нещо като цяло не си разбрала постинга ми, или пък аз съм толкова тъпа, че не съм го написала правилно... Сигурно е второто, щом толкова се засягаш. Имах предвид - от пишещите тук дали някой е меродавен експерт по темата. Защото все мен плюете, че съм била негативна, иронична, подигравателна и тям-подобни, но не си виждате собствените постинги - върти-сучи пак да захапем някого.
Дали аз съм виждала на живо акити или не - то освен обикаляйки Софето, няма как да ги видя по друг начин. И както казах, за качествени екземпляри може да говори специалист, какъвто ти си явно, но от безсмислените постоянни заяждания не си проличава ясно.
Щом в България не се позволява на друго място освен в тези 2 зали, значи проблемът отново е чисто организационен - ако федерацията държи на тези мероприятия и държи да бъдат посещавани от чуждестранни кучета и стопани, то тя със сигурност има начин да кандидатства и да осигури подходящото място,което да е оборудвано съгласно нуждите на едно такова международно мероприятие. Отново - не на последно място е информирането на стопани и публика - при пълната липса на някаква реклама по медиите (само сайтовете не са достатъчни явно) няма как да се осигури адекватния брой участници и публика.
Имаше страхотни кучета на изложбата. Не съм експерт да преценя много ли са били или малко, но мешавицата беше толкова пълна, че се блъскаха и прескачаха от мини-породи до едри породи - един през друг. А публиката беше кошмарно липсваща...

Както и да е - аз съм недостатъчно информирана, моето куче не е член на БГ клуб, сигурно няма и да стане, и няма повече да коментирам. Чистокръвен-смесен, японски-неяпонски, обичам го такъв, какъвто е - страшно е красив и е изключително животно!
А дали е качествен екземпляр?! За мен си е перфектен! И въобще не ме интересува какво мислите за мен или за него! :rc_036:

Според мен повече хора от този форум трябва да мислят като теб, нали все пак си взимаш куче, за да ти е приятел, а не да спориш дали бил чистокръвен или е годен за изложби. Никой не може да съди кучето ти освен ти, всяко куче е различно със свои позитиви и негативи, които се отнасят само за него. Аз не се правя на експерт или познавач, дори нямам Акита, но ви го казвам от гледната точка на наблюдател. :)

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни