Здравейте, привети на всички!
Искам да попитам - защо никой днес не се появи на изложбата? Просто питам, да не помисли някой че се заяждам...
Е, не сте изгубили, приятели!!!

Първоначално и първосигнално си мислех да се емна и да заведа Хачико (въпреки клепарското му ухо), обаче се отказах, защото нямах подходящия транспорт (с градски транспорт щеше да е безумие - трябваше да прекося цяла София). СЛАВА ГОСПОДА, че се отказах!!! Е на такова мероприятия няма да го заведа никога!!! И това е МЕЖДУНАРОДНА изложба CACIB.... божееее,божеее, никога няма да се оправим - пълна ДЕЗОРГАНИЗАЦИЯ, тотална липса на условия...НЯМАМ ДУМИИИ!!!
1. Посетителите бяха 1/10 от участниците - да не кажа че посетители липсваха. И това е, защото не можеш да оповестяваш изложба само в един РС сайт...
2. На 3 седалки от мен в гръб седеше ДОБЕРМАН. Тоест - едно тотално меле от стопани и кучета...кой където му скимне, където застане, където свари...
3. Настилката на ринговете - полирано дърво!!! Кучетата се пързаляха като изоглавени на завоите...

(Може би някой мисли, че това трябва да е шоу, а не международно изложение...)
4. Групи от участници кибичат отстрани (от всички страни) - няма организирана І,ІІ,ІІІ,ІV,V група - кой къде да бъде, няма влизане на участниците сепарирано - просто всички там сме накуп!!! И ако успееш да чуеш по кофти озвучаването кой кога да влиза, то това си е направо късмет!!!
Абе хора... не ме интересува кой какво мисли по въпроса, но тези мероприятия се правят с ПАРИ. Или на открито - в специализирани шатри, с обособени отсеци, и т.н. Или в зала - но зала, която е адаптирана за събитието!!!
Моля ви!!! ДОРИ ОСВЕТЛЕНИЕТО НЕ БЕШЕ ВКЛЮЧЕНО а се разчиташе на дневната светлина!!! Която между другото, в толкова порутена зала като "Христо Ботев" беше просто мизерна!
5. Началото на изложбата беше за 10.00 часа. Тя започна в 11.00 часа. Защо? Ами защото отново говорим за липса на нормален маркетинг и реклама, и липса на организация и инструктаж. Защото за участниците трябваше да започне поне с час по-рано - да се запишат хората, да си платят, а не да дойдат в 10 и тепърва да бавим нещата, защото разбираш ли не можем да насмогнем със записването и плащането на таксите.
Аве, какво да ви кажа...от сибирските породи имаше налице 3 лайки, 2 хъскита и 1 самоед...Акити обаче "уипсваха"...за съжаление.
Може би, дори от международен ранг, такава изложба не буди интереса на хората, и може би мераците тази порода да стане класна в БГ ще си останат на нула, поради гореизброените причини. Слава богу, остава ни да си ги обичаме и да си ги гледаме само като домашни любимци. Въпросът е: ако човек реши, че иска неговото животинче да се прослави, да се сдобие с някой и друг медал, или купа - КАК в България ще го направи при това положение...
Много съм разочарована. Очаквах една изложба да представлява много повече. Съжалявам, че я посетих. Щях да съжалявам още повече ако бях завела кучето си, защото щеше да стане разногледо и да полудее...
А, и само между другото - в България НЯМА експерт по породата, който да е меродавен, и на когото да се разчита, така че мнения от типа на: кое куче от кой развъдник е и с каква кръв е, са най-малкото само опит за смачкване на самочувствието на стопаните и опит за дискриминация на дадените екземпляри. Ако тук има спец по породата, то той никога не се е проявил като такъв!
Това е ЛИЧНО МНЕНИЕ. Моля засегнатите да не ме коментират и да не се заяждат, защото няма смисъл да се спамим и да си говорим глупости!!!
ПП: Петя, Кирей е убийствен, а Казуми става все по-красива!!! Очаквам още снимки от нимфетката Химера!!! Уникално красиво същество!!
Василев: Изи е разкошна, съжалявам че не мога да я видя на живо!!!
Лозев: Защо стопаните на Кимико не пишат тук? Извинявай за тъпия въпрос.