Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2281 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 February 2012 - 06:49 PM

Густи май е решил да развъжда японски акити. Пуснал е снимки на две за сега.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

И двете като гледам са от Кенша и са страхотни. Нямам търпение и тук да има потомци от този развъдник. Браво, Петя
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2282 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2012 - 06:49 PM

Густи май е решил да развъжда японски акити. Пуснал е снимки на две за сега.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

И двете като гледам са от Кенша и са страхотни. Нямам търпение и тук да има потомци от този развъдник. Браво, Петя
User's Signature

#2283 Потребителят е офлайн   Izanami Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 February 2012 - 12:52 AM

здравейте, аз съм собственик на Kishu Inu, но не намирам тема за тях, та мисля да се присъединя към вас, ако не е запазена територия само за акита :)
Първоначално се насочих към Акита, но след като прочетох завидно количество информация относно този вид кучета, размислих. Най-напред заради размера, не разполагам с голям двор и просторни помещения, за да има достатъчно място за кучето. И така се насочих към друга раса японско куче- Kishu Inu. Търсих и други видове, разбира се, Shiba Inu, Kai, Shikoku, но за последните 2 раси нямаше развъдник в Европа. Четох пак доста и се уверих, че Kishu Inu най - много пасва с характера и темперамента си на моите изисквания за темперамент, и така си беше, паснахме си от първия път :) дето се вика ''любов от пръв поглед''. Извадих късмет и търсенето ми се увенча с успех, след 2 месеца имах кученце (е, не у дома, само запазено в развъдника: http://www.kishu.nl/, подробности за родословие, пак там). На някой може да му се види смешно, но след близо 2 месеца в тръпнещо очакване на '' срещата'', като приклекнах до клетката с 9 (деветте) малки (7 мъжки и 2 женски, който бяха вече запазени и трябваше да се избира само мъжко) едно малко пале се надигна и дойде при мен. Той беше! Можех да го различа измежду всички останали, дори и да му бяха махнали отличителната каишка. Той се приближи и ме близна по ръката. Казах си: Той е! И така, сега имам мъжки на 7 месеца, казва се Shiro Shindo Achiko ot Mogeki , но накратко в къщи е Shindo. Днес става на 7 месеца, (малко късно се вкючвам във форума,но нямам много време за това). От 5 месеца е с нас, но сякаш е с нас цяла веченост ...... Страхотни кучета са. Бихме могли да се запознаем с други собственици на породата в България, ако има, разбира се.
Ще бъде приятно да раменим информация.
И за любопитните, един 7 месечен KIshu :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2284 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2012 - 11:10 AM

Показване на мнениетоIzanami, в 19 February 2012 - 10:52 PM, написа:

здравейте, аз съм собственик на Kishu Inu, но не намирам тема за тях, та мисля да се присъединя към вас, ако не е запазена територия само за акита :)
Първоначално се насочих към Акита, но след като прочетох завидно количество информация относно този вид кучета, размислих. Най-напред заради размера, не разполагам с голям двор и просторни помещения, за да има достатъчно място за кучето. И така се насочих към друга раса японско куче- Kishu Inu. Търсих и други видове, разбира се, Shiba Inu, Kai, Shikoku, но за последните 2 раси нямаше развъдник в Европа. Четох пак доста и се уверих, че Kishu Inu най - много пасва с характера и темперамента си на моите изисквания за темперамент, и така си беше, паснахме си от първия път :) дето се вика ''любов от пръв поглед''. Извадих късмет и търсенето ми се увенча с успех, след 2 месеца имах кученце (е, не у дома, само запазено в развъдника: http://www.kishu.nl/, подробности за родословие, пак там). На някой може да му се види смешно, но след близо 2 месеца в тръпнещо очакване на '' срещата'', като приклекнах до клетката с 9 (деветте) малки (7 мъжки и 2 женски, който бяха вече запазени и трябваше да се избира само мъжко) едно малко пале се надигна и дойде при мен. Той беше! Можех да го различа измежду всички останали, дори и да му бяха махнали отличителната каишка. Той се приближи и ме близна по ръката. Казах си: Той е! И така, сега имам мъжки на 7 месеца, казва се Shiro Shindo Achiko ot Mogeki , но накратко в къщи е Shindo. Днес става на 7 месеца, (малко късно се вкючвам във форума,но нямам много време за това). От 5 месеца е с нас, но сякаш е с нас цяла веченост ...... Страхотни кучета са. Бихме могли да се запознаем с други собственици на породата в България, ако има, разбира се.
Ще бъде приятно да раменим информация.
И за любопитните, един 7 месечен KIshu :)

Здравейте и добре дошъл!
Кучето е страхотно! :wub: Да ви е жив и здрав! Породата е непопулярна в БГ затова ще ви помоля да пишете по-често като споделяте впечатления, може да пуснете и стандарта на породата :smile:
Поздрави и чакаме снимки! :dog:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2285 Потребителят е офлайн   Izanami Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 February 2012 - 01:49 PM

Kishu Inu Kishu Ken е един от шестте, рапространени в Япония, японски тип кучета шпиц. Породата произхожда от района, известен като Kishu (днешна Wakayama и МИЕ префектури). Ловни кучета предимно на едър дивеч, традиционно са специализирани в лова на диви свине и елени. По произход Kishu са с цветна (пъстра) козината, подобни на други за расата представители, но дължащи се на генетиката настъпват промени и Kishu, днес са бели. Легендата разказва, че Kishu са произлезли от вълци. Историята продължава, с това, че ловец се смилил над пострадал вълк, който намерил на пътя. Всичко, което поиска в замяна е, вълкът един ден да му даде един от своите малки. Вълкът спазил своето обещание и дал на човека едно от своите новородени с обещание то да бъде велик ловец на дива свиня, и така се превърнал в праотец на Kishu. Kishu е известен като безстрашен, безмилостен ловец, и днес все още се използва за лов на елени и дива свиня. Kishu се нарича и Taichi Ken и Kumano, Ken, имена, взети от области, които те произхождат, но породата става известна като Kishu Ken, след като е обявена за природна забележителност в Япония. Kishu е ценен от местните ловци от стотици години. Местни картини от преди повече от 700 години описват тези кучета за лов на дива свиня. Kishu успява да оцелее макар и промените на страната, той преживя по време и след Втората световна война, те са защитени и съхранени в високи планински райони от ловци, те са високо ценени заради тяхното ловно мъжество. Kishu е обявен за природна забележителност и национално богатство в Япония през 1934 година. Първоначално породата е съставен основно на не-белите кучета в съотношение от около 7:3. Тенденцията към белите кучета започна поради популярността на линията Ouchiyama, на бял Kishu. Тази линия на бял ловен Kishu е толкова впечатляваща, че той е бил отглеждан широко. Поради популярността на бял Kishu, и естеството на бял ген в порода, днес има много малко бели Kishu представители. Стандарта FCI Kishu, описва породата като: "средни кучета,и добре балансиран и с добре развити мускули. Кучето е изправени уши и навита или сърповидно-опашка. Структурата му е силен, със здрави кости и компактен. " Срещат се различни цветове, но днес се признават три цвята: бял, червен, и сусам. Мъжките екземпляри достигат размери 49-55 см.,а женските 46-52см. (NIPPO, JKC). Породата е малко по-мускулести, с тежка външност, в сравнение с други средни японски породи. Подобно на всички Nihon Ken, Kishu има двойна козина, съставена от груби косми и дебел пух под тях, подменя се сезонно. Kishu е мощен, атлетичен, буден, бдителен и много внимателен. Подобно на повечето Nihon Ken те са независими "мислители" и имат много силно желание да ловуват. Kishu трябва да бъде безстрашен, но не са агресивен. Те могат да бъдат пазители, но не са от кучета за охрана. Kishu като порода има склонност да бъде по-достъпен за непознати, отколкото други японски породи. Те са рядка порода, дори и в родната им страна с население от около 10 000 - 13 000, както и годишните регистрации на между 700-900. Основната регистрация на породата се управлява от Nihon Ken Hozonkai. Това са основни факти за породата, разбира се, всяко куче си има свой характер (добре заете това ;)). Като цяло мога да кажа, че не са лесни кучета. т.е искат много разходки, яко ловуване (предимно нощем), твърд характер от страна на стопанина, мнго дрижа и внимание. Изключително чисти и обичливи, дружелюбни, както към възрасни, така и към деца. Много причтелски към останалите куче, с две думи искат да си играят със свичко и с всикчи :). Не лаят!? Подлежат на дресура, но умеренена. Не позволяват насилие. Това са моите впечатления от един 7 месечен мъжкар :) С голямо удоволствие опазваме японското национлно богатство! ПП.на снимките по долу: #49-японски екземпляр 1 (печелил редица награди) #51- женска в нетрадиционен за Kishu цвят (допуска се) #52-японски екземпляр 2 (печелил редица награди) .....останалите за на Shindo- на 2 месеца с акита-бебе на 4 месеца пак Shindo преди месец на "лов" :) надявам се да съм от полза.... Весела седмица на Вас и вашите любимци!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2286 Потребителят е офлайн   Имаме мечка вкъщи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:чау-чау , пътешествия , кулинария и др.

Публикувано: 20 February 2012 - 02:10 PM

Много интересна порода! Не я бях чувала! Страхотно са! По размери гледам са като чау! Кучето на предпоследната снимка цвят сусам ли е или червен?
Вие в България ли живеете? Смятате ли да посещавате изложби? :ab_041: Бих искала да видя това куче на някоя изложба!

Петя на ЦАЦИБ София на 18.02 видях , че е записан Киро? Или бъркам? Май не ви видях там, но имаше една бриндл акита, може би е бил ваш Киро? :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2287 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2012 - 04:42 PM

Показване на мнениетоИмаме мечка вкъщи, в 20 February 2012 - 12:10 PM, написа:

Много интересна порода! Не я бях чувала! Страхотно са! По размери гледам са като чау! Кучето на предпоследната снимка цвят сусам ли е или червен?
Вие в България ли живеете? Смятате ли да посещавате изложби? :ab_041: Бих искала да видя това куче на някоя изложба!

Петя на ЦАЦИБ София на 18.02 видях , че е записан Киро? Или бъркам? Май не ви видях там, но имаше една бриндл акита, може би е бил ваш Киро? :ab_041:

Бях на изложбата, но без Киро - от толкова кучета му обърках датата на раждане :ab_041: На 24.02. влиза в клас млади така, че на следващата изложба сме 100% там....Иначе видях бриндлката - тя е на развъдник Хачимантай - беше много сладка :smile: И понеже им знам качеството на развъдника се успокоих, че Казуми и Киро също са на ниво :smile: Но Кирей като мъжкар е огромен 40 килограмов младеж, за Казуми имах съмнение, че е дребна на фона на Кирей, но като я сравних с акитата която видях си е много добре.....
Поздрави от нас! И ако ме видите на изложбата следващият път се обадате да се запознаем :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2288 Потребителят е офлайн   Имаме мечка вкъщи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:чау-чау , пътешествия , кулинария и др.

Публикувано: 20 February 2012 - 04:44 PM

Непременно искам да ги видя вашите япончета, особено Киро :wub:
Ние си имаме вече един JCh и една BG Ch :beer:
User's Signature

Качена снимка

#2289 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2012 - 07:00 PM

Показване на мнениетоИмаме мечка вкъщи, в 20 February 2012 - 02:44 PM, написа:

Непременно искам да ги видя вашите япончета, особено Киро :wub:
Ние си имаме вече един JCh и една BG Ch :beer:

Честито!!! :af_089:Много се радвам - да са ти живи и здрави мечките! :ab_041: Ще се радвам и аз да ги видя :dog:

Ето още един бял ангел в мъжки род собственост на Виолета Пенчева :wub: Щастлива съм, че шест месечения Хачи благодарение на мен е в БГ! Няма по-голямо щастие от това да виждаш щастливи хора и кучета живеещи в хармония и носещи си щастие един на друг.....Хачи живее в Бояна!

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2290 Потребителят е офлайн   Izanami Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 February 2012 - 01:53 PM

благодарим за топлото посрещане :)

мда, породата е слабо позната в България, и не само. В Европа едва ли наброяват 20 екземпляра. Развъдник има само един от скоро.

на въпроса за изложби- да, били сме в клас 'бебе', но не в България, а в Амстердам.
Избягваме да пътуваме с кола, тъй като той не се чувства добре, така че за следващи изложби ще помислим.
това с колата се оказа доста голям проблем, тренирахме редовно, ползвали сме таблетки, но.....той се измъчва, дори на кратки растояния. Като мине време ,може пак за започнем.

поздрави!

#2291 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2012 - 04:17 PM

Показване на мнениетоIzanami, в 21 February 2012 - 11:53 AM, написа:

благодарим за топлото посрещане :)

мда, породата е слабо позната в България, и не само. В Европа едва ли наброяват 20 екземпляра. Развъдник има само един от скоро.

на въпроса за изложби- да, били сме в клас 'бебе', но не в България, а в Амстердам.
Избягваме да пътуваме с кола, тъй като той не се чувства добре, така че за следващи изложби ще помислим.
това с колата се оказа доста голям проблем, тренирахме редовно, ползвали сме таблетки, но.....той се измъчва, дори на кратки растояния. Като мине време ,може пак за започнем.

поздрави!

При Химера имах същият проблем при пътуването с автомобил, то не беше лиги и повръщане - кошмар!!! Въпреки всичко не се отказах да я возя и след 9 - тия месец всичко отшумя. Доколкото съм чела това зависи от вестибуларния апарат, затова при всяко животно е различно като може да отшуми като порастне, както се получи при нас. Сега си ляга удобно на задната седалка и заспива.....Това обаче е за максимум път 2 часа - не съм сигурна обаче, ако не заспи дали няма пак да и стане лошо...
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2292 Потребителят е офлайн   Izanami Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 February 2012 - 10:47 PM

мда, така е. от вистибулара е, ама чета, че при някой остава завинаги.
лиги и повръща от първия път в колата. след като върне всичко и малко му минава.
избягваме да му даваме храна и вода преди да го качим в колата, но и това не помага. опитвали сме хапчета, но и с тях е същото, ако не връща се ливаги и после е като болен целия ден. майка му е била така до 1 год. много ми е жал за животното. правили сме тренировки, на кратки разтояния като в колата играем, даваме лакомства, т.н.... финала е ясен :zz_020: , а после като болен, не може да се наслади на разходката или играта със себеподобните. от извесно време гледаме да му спестим това мъчение, и ходим на у-ще пеша. мисля,че 'клин-клин избива' едно дълго пътуване може да е от полза. като видя куче да скача само в колата ....драго ми става на душата. абе, здраве да е :)

#2293 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 09:09 AM

Май при нас така се получи. В началото беше страшно - повръщане, лигавене....същата история. След едно пътуване до Загреб и едно до Словения нещата като че ли се избистриха. Последната година не ми е правил проблеми. Но вече сме и на 4 де...беше му време да спира.
User's Signature

#2294 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 09:09 AM

Май при нас така се получи. В началото беше страшно - повръщане, лигавене....същата история. След едно пътуване до Загреб и едно до Словения нещата като че ли се избистриха. Последната година не ми е правил проблеми. Но вече сме и на 4 де...беше му време да спира.
User's Signature

#2295 Потребителят е офлайн   Izanami Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 11:49 AM

браво, израснал го е вашия.

При нас има ефект, сякаш като се гушне и притиска у някого по време на път, но той вече е доста тежък и е малко неудобно пътуването така, като е за кратко е ОК, но за дълъг път не става.
Надявам се да мине с възрастта :).
Или другия месец го мятам в колата и 2 дена до България. :be_107:

Иначе много обича да ходим в гората или край водата, да играе със себеподобните или да преследва дивеч (за сега неуспешно, за мое щастие :))

....така изглежда след игра, 2 часа по късно се е 'самопочистил' (пак ...за мое щастие )

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2296 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 12:41 PM

:re_037: Поздравления, кучето е страхотно. И нашия звяр има подобен вид при мокро време. Навира се във всяка локва и особено когато реши че ще ловува и трябва да си смени миризмата се увърта в калта като прасе :af_089:
Но пък нямаме проблем с возенето. Първия път изръшка цялата кола докато я разгледа, само под педалите не можа да се навре. След това вече щом види отворена врата на колата и е вътре, но не стои мирно. Непрекъснато сменя прозорците за да не изпусне нищо навън. Абе луда гадина си е :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#2297 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2012 - 10:29 PM

Izanami, не се притеснявайте, трябва упоритост и може би наистина едно яко дълго пътуване. Аляска като малка беше така за кратко, но с много возене оправихме нещата. Миналата година се качи в една полицейска кола с отворени врати, та изкара ангелите на катаджиите. После се извинявах 2 часа, добре, че бяха готини, та се посмяха :)))
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#2298 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2012 - 12:18 PM

Ето ни и нас на припек.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2299 Потребителят е офлайн   dvasilev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2012 - 09:13 PM

Привет и от нас
:be_107:

И с двете ни Акити с пътуването не сме имали никакви проблеми АЗАВАШИ ( Вечна му памет) го взехме от София на 45 дни . От там до Търговище и след първите ваксини - само в командировки и изложения израстна на задната кора на колата докато не я счупи :smile:
С Изабела също ... всчка седмица укенд на вилата ... сега дакато чуе алармата на колата и започва да мята опашка :beer:
User's Signature

Качена снимка
088 888 7770, 089 916 4477

#2300 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 09:46 AM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 23 February 2012 - 10:18 AM, написа:

Ето ни и нас на припек.

Показване на мнениетоdvasilev, в 23 February 2012 - 07:13 PM, написа:

Привет и от нас
:be_107:

И с двете ни Акити с пътуването не сме имали никакви проблеми АЗАВАШИ ( Вечна му памет) го взехме от София на 45 дни . От там до Търговище и след първите ваксини - само в командировки и изложения израстна на задната кора на колата докато не я счупи :smile:
С Изабела също ... всчка седмица укенд на вилата ... сега дакато чуе алармата на колата и започва да мята опашка :beer:

Здравейте!

Къде се губите :smile: Хечи се е разхубавил, а на Изи гледам редовно снички във фейсбука - пуснете малко и тук :ab_041:

Иначе и на мен се е случвало като на Letti Норта да се качи на задната седалка в отворената кола на съседите та им изкара ангелите - падна голям смях :ab_041: :ab_041: :ab_041: Но акитите са по-спокойни кучета - лягат и дремат на седалката, докато хъскито е любопитно.....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117