Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2261 Потребителят е офлайн   Terz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 February 2012 - 11:48 AM

Здравейте, приятели. Казвам се Боян от Благоевград съм. :re_037: Наскоро си взех кученце акита и съм изключително доволен от него. Изумително е колко са умни кучетата от тази порода.. почти на 7 седмици е и е при мен от 5 дена и от момента, в който го взех си хареса едно ъгълче и си ходи само там по нужда.. Нито съм го обучавал, нито нищо. Просто съм очарован... :af_089: Големи сладури само да ги мачкаш... Само дето първите 3 дни ми изяде душата с това скимтене не бях спал изобщо, но вече посвикна и не скимти толкова. Ето го го моя Барс: Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

#2262 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2012 - 01:15 PM

Показване на мнениетоTerz, в 09 February 2012 - 09:48 AM, написа:

Здравейте, приятели. Казвам се Боян от Благоевград съм. :re_037: Наскоро си взех кученце акита и съм изключително доволен от него. Изумително е колко са умни кучетата от тази порода.. почти на 7 седмици е и е при мен от 5 дена и от момента, в който го взех си хареса едно ъгълче и си ходи само там по нужда.. Нито съм го обучавал, нито нищо. Просто съм очарован... :af_089: Големи сладури само да ги мачкаш... Само дето първите 3 дни ми изяде душата с това скимтене не бях спал изобщо, но вече посвикна и не скимти толкова. Ето го го моя Барс: Прикачен файл 04022012245.jpg Прикачен файл 07022012292.jpg Прикачен файл 07022012294.jpg

Здравейте и добре дошли в отбора! :ab_041: Барс е страхотен!!!!! :wub: Да ви е жив и здрав и да ви радва дълги години! Разкажете повече за него - от къде го имате?

Да ви се похваля - станах баба на 8 хъсета!
Ето едно клипче, което синът ми е правил преди три месеца - вижте Кирей каква е мечка:) До една година може да стане около 50 кг. :ab_041: Тази кучешка лудница е в къщата ми в провинцията :ab_041:
http://vbox7.com/play:8e2c63df7f
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2263 Потребителят е офлайн   Terz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2012 - 02:26 PM

Взех го от Дупница от Гергана и Бисер Райчеви. Много съм доволен кученцето е страхотно.. Същинска топка е.. Засега е много послушен, но съм сигурен, че по натам ще ми изяде душата. :ab_041: Беше му трудно в началото да се климатизира, но сега вече стана по активен и иска постоянно да си играе освен когато не спи. :smile: С тия зъби-игли ме хапе леко на игра, но понякога си боли.. :ab_041: :dog:

#2264 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2012 - 04:33 PM

Показване на мнениетоTerz, в 09 February 2012 - 12:26 PM, написа:

Взех го от Дупница от Гергана и Бисер Райчеви. Много съм доволен кученцето е страхотно.. Същинска топка е.. Засега е много послушен, но съм сигурен, че по натам ще ми изяде душата. :ab_041: Беше му трудно в началото да се климатизира, но сега вече стана по активен и иска постоянно да си играе освен когато не спи. :smile: С тия зъби-игли ме хапе леко на игра, но понякога си боли.. :ab_041: :dog:

Изборът ти е много добър! :smile: Знам ги техните кучета - те са от Словения! Много щастливи мигове ви пожелавам изживяни заедно! :wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2265 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2012 - 05:05 PM

[/quote]
Идеален ми е на мене, аз съм здраво момче, а и Кили си свикна така от малък. В началото на разходката го държа из късо, щото много дърпа, иска да души всичко, но вече като отидем в парка се шири на 5м. свобода Качена снимкаКачена снимка
[/quote]

Аве не е въпроса ТИ колко си здрав, а колко е здрав поводът... :ab_041: Вие понеже растете на воля, за разлика от нас, поне компенсирате движението, но това пак не е фактор, като му изскочи "дивеч" пред погледа, повярвай...нищо няма да му се опре. :ab_041:

ПРИВЕТ, БОЯНЕ!!! Много харесвам града ти, даже се опитах да кандидатствам в университета навремето... :ab_041: преди 1000 години.
Имаш РАЗКОШНО бебе!!!! Да ти е живо и здраво, и да продължава да те радва, а покрай тебе - и нас!!! Ето един прекрасен екземпляр за красавицата Химера, например... :wub: Брях и сватовница започнах да ставам... освен досадница... От тук-нататък да си знаеш - лека за разстройството (което ще ти се случва периодично, защото има редица фактори) е: ориз и бяло пилешко месо. Смяна на храната - на етапи, както е казал чичо Дофтор. В най-тежкия случай, когато започне да ходи слуз (или кръв, недай Боже) - ДИАДОГ хапчета и диета.

Петенцеее, ще се чуем, ама се оказа че в началото на годината - доста работа, все нямам време. И да вляза в нета, и в сайтовете, пък камо ли за друго нещо. Ти корееца го харесваш, знам аз... :ab_041: А това кой не ме понася, кой ме чете и т.н. изобщо не ме вълнува. Аз съм си гаден измекяр и такова ще си остана. Нищо че имам МИЛИОНЕРСКО куче... :ab_041: Клипът ти ще го гледам отвкъщи, щото оттука хич не зацепва... И не смей да се бъркаш между кучетата...ше отнесеш нещо кат моя баща, дето уж кучкар, ама явно не е наясно.

Между другото....при моята треньорка в момента се обучава една акита-женска - Кейко. Някой нещо да знае?! Не съм сигурна кой е, ако въобще се е регистрирал тук...
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2266 Потребителят е офлайн   Terz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2012 - 05:31 PM

Благодаря ви много :smile: :smile: Не мога да му се нарадвам... :ab_041: Само не разбрах за разтройството и изхождането на слуз и кръв не може ли да се предотврати.. Той сега си изхожда съвсем нормални твърди изпражнения? И искам да ви попитам кога трябва да мисля за обучение и социализация? И с каква храна е най-добре да го храня?

#2267 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2012 - 08:54 PM

Показване на мнениетоTerz, в 09 February 2012 - 03:31 PM, написа:

Благодаря ви много :smile: :smile: Не мога да му се нарадвам... :ab_041: Само не разбрах за разтройството и изхождането на слуз и кръв не може ли да се предотврати.. Той сега си изхожда съвсем нормални твърди изпражнения? И искам да ви попитам кога трябва да мисля за обучение и социализация? И с каква храна е най-добре да го храня?

:ab_041: :ab_041: :ab_041: няма как да не се смея :ab_041: :ab_041: :ab_041: Лили ти пише така, защото всеки нов собственик влиза и първото за което пита е с каква храна да си храни кучето и защо понякога има разтройство :smile:
Та относно храната - в зависимост от финансовите възможности е добре поне в началото да го храниш с по-висок клас суха храна, която е добре балансирана и обогатена с калций и витамини. Може да върнеш малко назад във форума и да прочетеш повече коментари за породата! Социализацията започва от мига в който поемеш домашния си любимец - акитата е много лоялно, вярно куче - толкова се привързва към стопанина, че понякога любовта му се превръща в ревност - поне при мен е така :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2268 Потребителят е офлайн   Terz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2012 - 10:21 AM

В момента го храня с Роял Кенин, но ако има по-добра храна за която не знам ще съм ви много благодарен ако ми я посочите. Относно финансовата част няма да го лишавам от нищо и ще го храня с най-добрата храна... А форума съм го преглеждал поне два пъти,но е по-добре да попитам отново да не сгафя някъде като се правя на разбирач :ab_041: Имаме един фикус в нас, но засега не го е открил и не му посяга, но според вас трябва ли да го махна?
Петя много ми харесват вашите кучета :dog: :smile: Не ви ли създават проблеми? Ако имах условията бих си взел колкото може повече кучета... От малък съм се вманиачил на тази тема... :be_107:
Lilianas града и аз си го харесвам, но проблема е ,че няма достатъчно места за разходка и като цяло специално обозначени места за кучета... Имаме само един парк Бачиново около километър и половина ( 3 на отиване и връщане)..

#2269 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2012 - 11:44 AM

Terz много се радвам :smile: Значи Барс е случил на добър стопанин - продължавай все така......и да знаеш положителните емоций с него тепърва предстоят :ab_041: Ще те изненадва с нови неща всеки ден и внимавай акитата е зараза - видя какво стана с мен?!?! :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Продължавай да го храниш с "Роял Канин" и не го извеждай навън до две седмици след втората ваксина! Калций на този етап не му давай, защото в храната има.
Фикуса не го изнасяй след като засега не му обръща внимание, общо взето акитите са спокойни кучета, които не правят пакости в къщи - поне при мен е така! Пиши, ако имаш някакви въпроси и ни пускай по-често снимки за да му се радваме и до го виждаме как расте :smile: Поздрави от нас! :re_037:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2270 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2012 - 09:37 PM

.

#2271 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2012 - 09:40 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 09 February 2012 - 04:33 PM, написа:

Изборът ти е много добър! :smile: Знам ги техните кучета - те са от Словения! Много щастливи мигове ви пожелавам изживяни заедно! :wub:

Здравей Петя,

Нещо не мога да те разбера? Неговия избор е добър, а мене преди време ми каза че са ме прецакали с инбридинг.

#2272 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2012 - 11:33 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 10 February 2012 - 07:40 PM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 09 February 2012 - 04:33 PM, написа:

Здравей Петя,

Нещо не мога да те разбера? Неговия избор е добър, а мене преди време ми каза че са ме прецакали с инбридинг.

Още тогава ти казах, че кучето ти не е от тези родители, а от другата женска в Дупница!
Нали знаеш, че акитите са ми слабост от край време.....пък и те са ни първо домашни любимци, а после всичко останало!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2273 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2012 - 09:55 AM

Изкуших се да пусна чужда снимка - Дано да не ми се сърдят :smile:
Каква физиономия е направила Нерина - размазала се е от кеф :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2274 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2012 - 12:53 PM

:wub: :wub: :wub: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!!! :wub: :wub: :wub:

Каквото и да правите в живота си - правете го с много любов!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2275 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2012 - 02:25 PM

Уф, да ви се оплача - нас пак ни ухапаха....преди 2 дни. Но слава богу, всичко премина - на предна лява лапа до кост. Пак сме с бойни рани, и пак от стопанин, който не спазва наредбите!!! Просто ще полудея!!! Лабрадор, пуснат да вършее. Ами СТИГА С ТЕЗ ОВЦИ, пуснати на пасбището!!! Време е ОВЧАРИТЕ да се осъзнаят!!! Няма как да пазим и техните кучета и нашите!!! Омръзна ми!!! Колежката сутринта дойде разревана, нападната от безстопанствени... А стопанисваните??? Има наредба за всички тях, и тя е: на повод!!!! :eg_033:

Terz: Храната зависи от съвета на доктора, но Роял Канин (лично според мен) не е най-добрата за бебе!
Трябва ВИСОК КЛАС храна, тоест, храна, която да съдържа всички необходими минерали и витамини за твоето ултра-шпиц бебе. Хайде сега разбирачите тук да се включат, защото аз съм го хранила с Юкануба и още някаква, която не си спомням. Но се надявам разбиращите тук (имам предвид съдиите и ветеринарите) да споделят мнение. :ae_085:

The Dogs friend: Кили е ултра куте! И не мисли че бъркам буквата. Ние на нашия му викаме КуТето.... и всъщност не разбрах какъв е проблема с Петя: Какъв инбридинг, какви щуротии? Извинявай, ама кой както намери за добре, така си храни куТето. Когато имаш добър ветеринар - той те насочва към най-правилната марка и най-правилната пропорция, впоследствие ти решаваш коя е най-правилната марка, а пропорцията намалява в зависимост от възрастта. :smile:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2276 Потребителят е офлайн   Terz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2012 - 07:27 PM

Здравейте, приятели.
Имам един проблем. Моя главчо хапе много.. Понякога леко, но понякога и силно с тези иглички, но винаги е на игра.Четох, че трябва да го почуквам по носа леко и да спра да му обръщам внимание докато не се успокои? Имали ли сте подобни проблеми? На прав път ли съм? :ab_041: :ud_009: А относно храната ако може да препоръчате нещо? Всички ми казват, че Роял Кенин също е висок клас храна? Страх ме е, че в стремежа си да му купувам само най-доброто бъркам някъде..

#2277 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2012 - 09:44 AM

Показване на мнениетоTerz, в 14 February 2012 - 05:27 PM, написа:

Здравейте, приятели.
Имам един проблем. Моя главчо хапе много.. Понякога леко, но понякога и силно с тези иглички, но винаги е на игра.Четох, че трябва да го почуквам по носа леко и да спра да му обръщам внимание докато не се успокои? Имали ли сте подобни проблеми? На прав път ли съм? :ab_041: :ud_009: А относно храната ако може да препоръчате нещо? Всички ми казват, че Роял Кенин също е висок клас храна? Страх ме е, че в стремежа си да му купувам само най-доброто бъркам някъде..

Всички бебета минават през този етап на хапането :ab_041: Прилагай този начин с лекато потупване по нослето за който си чел - да ти кажа Кирей и Казуми са на по 8 -9 месеца и когато не са ме виждали цяла седмица също ме хапят лекичко от любов :wub: леко, леко ама след 1 час като си видя ръцете съм пак в деруги.....Докато се успокоят от това, че ме виждат е бягане в кръг, скачане, хапане, миналата седмица ми скъсаха панталона :ab_041: ами не е лесно с 40 килограмова мечка като Кирей да се играе :ab_041: :dog: :wub:

Всички кучета са ни хубави - няма лошо куче, има лоши хора!

Terz, ето какво да очакваш след няколко месеца :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2278 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2012 - 10:25 AM

Показване на мнениетоlilianas, в 14 February 2012 - 02:25 PM, написа:

Колежката сутринта дойде разревана, нападната от безстопанствени... А стопанисваните??? Има наредба за всички тях, и тя е: на повод!!!! :eg_033:

За една седмица и двата варианта ги пробвахме... Излизаме от блока и някакво голямо, рошаво, черно и домашно се метна върху нас...разтървах ги, хванах го това в очакване на стопапина...Не се появи в близките 2-3 минути и го пуснах. После ни следва през половината разходка без да пробва пак да напада. След това го мернах и за първи път беше на каишка! Значи има вероятност и да сме му ковнали някой зъб и на онзи т.нар. стопанин да му е дошъл акъла в главата....

А онзи ден ни нападнаха 4 улични...които ме нападнаха на Бъдни вечер (бях без куче тогава и доста се изплаших), а преди няколко дни са нападнали моя приятелка. Общината и Екото нямало какво да направят....Сефте!
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2279 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 12:54 PM

Ето ви един красавец от Кенша, в момента кучето е в Троа, Франция :) Цялото име е: KAYAMARU TOKIMITSU 9 monhts old (Haruka No Hime Go Shun'You Kensha x Hidemaru Go Shun'You Kensha)

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2280 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 03:48 PM

BAYO, знаеш какво да харесваш :smile: Един от любимите ми развъдници е Кенша - на бъдещото ми куче предците са му от него - ето го и Мori - бъдещият ни баща живот и здраве :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 112
  • 113
  • 114