Акита
Публикувано: 08 May 2012 - 07:08 PM

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 08 May 2012 - 08:06 PM
esennn, в 08 May 2012 - 04:22 PM, написа:
Добре дошли при нас! Разкажете малко повече за Хера....
kai_tina, ще направя каквото мога - Дано да има късмет!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 09 May 2012 - 08:19 AM
esennn, в 08 May 2012 - 07:05 PM, написа:
Каквато и да изглежда като порастне гледай да няма съдбата но кучето по-горе..... И я кастрирай непременно преди първото разгонване!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 09 May 2012 - 09:30 AM
kai_tina, в 08 May 2012 - 05:08 PM, написа:
Има семейство, което искат да го осиновят, но засега информацията, която успях да науча от момиче, което го е видяло е, че кучето е с силна кашлица.....Писах до приюта и чакам техен отговор за здравословното му състояние и каква е причината за изоставянето му, агресивен ли е към хора и други животни...
Eто как живеят в Сеславци!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 13 May 2012 - 08:27 AM
Обръщам се към всички вас с "щастливци", защото имате най-прекрасните кучета. Породата ни е любима и искаме да си имаме такова кученце.
Направих една нова тема, но предполагам, че не сте я видяли. С моят приятел търсим японска Акита с родословие. Бихте ли ми препоръчали регистрирани кучета в България или да се насочим към контактите, които имаме в Македония и Унгария? Не целим да показваме любимеца си на всяка цена по изложби, но искаме да е с чисто родословие. Кученцето ще бъде обичано и гледано по-добре от човек, защото сме израснали с кучета и котки. В момента родителите ни гледат общо 4 кучета. Но ние вече живеем заедно и искаме наше, което да е винаги с нас навсякъде (е, може да има някои изключения). Живеем до парк в София и често ходим на гости в провинцията, където ще може да тича на свобода.
Благодаря ви!
Публикувано: 14 May 2012 - 06:49 PM
Казвам се Даниел Петров!
Регистрирах се тук за да получа повече информация за това от къде в България да си закупя акита ину и какво виждам?!?!?!?! Типично българска картина.....Шашнат съм

Петя Кръстева собственик на Katsu Kenta, днес цял ден чета темата "Акита" и мисля, че темата без вашето присъствие не би бил интересен....Писах ви на лични /тъй като нямате сайт/ и не можах да намеря ваши контакти. Запишете ме във вашите списъци за закупуване на акита - от друга тема разбрах, че ще имате малки през 2013 год. Аз не бързам - ще изчакам....
Публикувано: 16 May 2012 - 07:50 AM
lillis, в 09 May 2012 - 09:46 AM, написа:

Дали успяхте да извадите милия куч от там. Въпроса е към любителите на тази порода

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 17 May 2012 - 08:05 AM
lillis, в 16 May 2012 - 05:35 PM, написа:
ПП.Научих,че кучето е осиновено и е добре.Всичко е наред.
Привет на всички!

Аз също нямам обратна връзка от семейството, което искаше да го осинови. Писах и до приют, но отговор не получих.....Да се надяваме, че всичко е наред, който и да е осиновителя

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 23 May 2012 - 11:20 PM

Да ми е жив и здрав и много щастлив........

Ето как измина първата му годинка

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 24 May 2012 - 02:54 PM

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 24 May 2012 - 03:07 PM
daniel_pet, в 14 May 2012 - 06:49 PM, написа:
Казвам се Даниел Петров!
Регистрирах се тук за да получа повече информация за това от къде в България да си закупя акита ину и какво виждам?!?!?!?! Типично българска картина.....Шашнат съм

Петя Кръстева собственик на Katsu Kenta, днес цял ден чета темата "Акита" и мисля, че темата без вашето присъствие не би бил интересен....Писах ви на лични /тъй като нямате сайт/ и не можах да намеря ваши контакти. Запишете ме във вашите списъци за закупуване на акита - от друга тема разбрах, че ще имате малки през 2013 год. Аз не бързам - ще изчакам....
Здравей, Даниел!
Много се радваме, че ще се приобщите към собствениците на акита-ину. Не казвам, че ще се приобщите към форума, поради ОЧЕИЗВАЖДАЩИ причини!!!

Ако за вас по-важен е човека, от който сте го закупили, продължавайте да очаквате отговор от Хачимантай, но доколкото ми е известно, там не ценят безрезервно личния контакт. Ваша работа!
Моят Хачи расте, големее и слуша все повече и повече! Страшно съм доволна!!! Агресията е овладяна на 3/4 и сега няма празно, когато нещо му се каже...ееее, не е немска овчарка, но е полу-подобен

С годините акита явно натежават, омързяват се и започва все повече да им е все-тая...Щот иначе хич им е все-тая... Но моя Хачико е едно ЖЕЛЕЗАРСКО ЖУВОТНО,което ме слуша все повече. Много съм доволна от него. За сега нямаме женска, но все тая...Може и ерген да си остане, но моята любов към него ще става все по-голяма и по-велика!!!
Байо!!! Искам да ти благодаря, че действаш като буфер между нас - изплисканите женоря!!!

Извинявам се за повтаряемостта на "все-тая" но то е защото просто се интересувам от кучето си и от нищо друго!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 25 May 2012 - 07:04 AM
Мисля, че е време малко да се намеся в разговорите в тази тема. Искам искрено да помоля името на развъдник Хачимантай да престане да се намесва в някакви интриги. Собствениците на развъдника не са българи, както е известно и те нямат намерение и възможност да отговорят тук.
Аз се казвам Светла Величкова и съм хендлер на развъдника от 3 години и се занимавам с тяхните кучета от тогава и почти постоянно.
За Даниел искам да отговоря - хората, които рекламират развъдника им са тези, които са виждали кучетата и знаят колко труд и усилия са хвърлили стопаните им, за да могат да установят развъдника и според мен ние само трябва да се радваме, че един от най-добрите развъдници в Европа е в България, вместо само да плюем по тях.
Другото - защо не са ти отговорили? Не знам колко време си чакал за отговор, но ние бяхме на Световното - World dog show 2012, което включи около седмица и нещо пътуване в чужбина и пак да кажа - много труд! Преди и след това, както можете да се досетите отива много време за организация и гледане на кучетата.
@lilianas не знам защо си останал/а с впечатлението, че Хачимантай не ценят безрезервно личния контакт. Всеки месец при тях отиват на гости хора, които са си взели кученца от тях, поддържат постоянен контакт с всичките си продадени кученца и аз лично мога да кажа, че са едни от най-отговорните и мили хора, които познавам!
И все пак пускам оценките от изложбите, на които бяхме - Световното в Залцбург:

Mokuteki Masahiro Go from Hachimantai - произведно куче от Хачимантай стана 2 място в клас Puppy!

Suzu Go Senshuu Takashihamasou стана втора в клас шампиони женски, между конкуренция от 20 други акити! Това наистина е страхотно постижение, но и Сузу още така е носител на титлата Meyosho в Япония.

Нашето момче Ибуки, получи отлична оценка, както и сестра му Кокоа, но и двамата бяха в много лоша кондиция на козината (нормално е в средата на май).

Камико, която също така не беше в перфектна кондиция, заради линеето, успя да вземе 4то място в клас Интермедия, женски.
Искам само да се уточня, не казвам, че трябва да купувате куче точно от този развъдник. Това, което искам да помоля е да се запази добрия тон тук и да не се оплюва и опетнява името на развъдника, особено защото те няма да отговорят.
И предварително благодаря!
Публикувано: 25 May 2012 - 09:14 PM
Публикувано: 26 May 2012 - 01:58 PM
^Rosita^, в 25 May 2012 - 07:14 PM, написа:
Здравей Росита :)
Аз много съм слушала за вас от собствениците и страшно много се радвам, че си се гледате така добре и се обичате с кученцето! :) Галина ми е показвала много снимки от морето на вас, много сте красиви! :) А за цената, аз не казвам на никого да купува само от тях, единственото което искам е тяхното име да не се намесва в скандали.
Поздрави!
Публикувано: 27 May 2012 - 04:02 PM
До като ме нямаше пак интриги.... Темата се посещава от много хора, които не само, че не смеят да пишат, но и се създава много лошо впечатление - форума не е място за лични нападки! И тъй като и аз съм нападана тук искам да ви кажа, че много неща можех да напиша, но предпочетох да замълча, просто защото това не е начина.......
Относно Хачимантай трябва да се спре да се спекулира веднъж за винаги! С риск да се повторя отново пиша, че лично съм контактувала с тях и съм с прекрасни впечатления - хората са много готини и добронамерени, но.....са сбъркали страната

Относно кучетата им - /пак се повтарям/ внасят висок клас кучета, които са прекалено скъпи за българският пазар! Който има възможност да си купи куче от тях - да го направи! Пазарът е свободен......не виждам какво толкова трябва да се спори!
Не всички техни кучета харесвам, но ето това много ми харесва. Поздравления за доброто представяне!

И понеже в постовете по нагоре North face пише, че ще има жалба против мен от нея и Хачимантай искам да ви информирам, че тази жалба все още я чакам, най-малкото, защото не обичам празните приказки.....
За връзка:
katsu_kenta@abv.bg
088 7 982 645
088 5 970 339
Петя Кръстева
Благодаря за поздравленията на Кирей! Празнувахме рожденният ден въпреки непрекъснатия дъжд. Всички мои кучата са в прекрасна форма. Кирей си получи тортата /любимата му печена кокошка само за него/

Поздрави от мен и моите любимци!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева