Не мислех да чатя повече тук, защото каквото търсех вече намерих

"Здравейте,
Казвам се Светла Величкова и съм
хендлер на развъндика Хачимантай.
Отговарям Ви аз, защото е по-лесно да
пиша на Български. Ако искате директен
контакт със собствениците на
развъдника, можете да пишете на Руски
или Английски език, но също така аз
нямам проблеми с отговарянето.
Много се радваме, че сте се спряли на
нашия развъдник, всичките ни кучета са
вкарани директно от Япония.
В момента имаме малки кученца, които
обаче вече са продадени. Плановете са
до края на тази година да имаме още 4
или 5 кучила.
Цената на шоу клас кученце е 2500 евро, а
на пет клас които обаче рядко се раждат
са от 700 до 1500 евро.
Поздрави,
Светла Величкова и Hachimantai kennel"
Шоу клас куче за 2500евро!!!!!!!!!!! А за 700-1500евро дългокосместа акита - абсурт! Само да уточня, че съм на 38 години и дълго време живеех и работех в Италия и имам наблюдения върху породата, както знам и цените на такъв клас кучета! Виждам, че тук има доста хора, които се интересуват от породата и сигурно знаете, че в Италия са едни от най-добрите развъдници за акита ину.
Не отговорих на писмото, защото директно го отхвърлих с прочитането му. Живеем в световна криза все пак и на фона на толкова гледуващи хора е грехота да се говори за такива цифри. Имам финансови възможности, но въпреки всичко толкова пари не бих дал.
Свързах се и с другият развъдник Катсу Кента, след като разменихме информация помолих да видя кучетата. Бях поканен в едно малко градче в подножието на Стара планина на около 110 километра от София. Със съпругата ми си направихме една незабравима екскурзия от която останах много впечатлен. Кучетата не живееха в клетки, а в специален техен двор около декар. Казуми и Химера бяха в него, тъй като Казуми беше разгонена, а Кирей беше в малко по малък двор с две малки бебета сибирски хъскита, които не го оставяха на мира

Петя, благодарим ти за посрещането и до нови срещи