Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2681 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 August 2012 - 08:22 AM

Показване на мнениетоdimy, в 30 August 2012 - 06:44 PM, написа:

Другото е , че само бащата има нужните изследвания , а майката дори няма оценки от изложби
май ще се насоча пак към Хасаки

Как така?!?!?! Много странно....мислех, че изследванията са задължителни :ud_009: за всеки развъдчик, който държи на името си, независимо какво решение са взели в клуба за развъдната дейност:ud_009: И за оценките от изложбите не го разбирам - как е допусната до разплод?!?! Или може би оценки са правени в клуба?!?! Както и да е......да не гадая. Ето защо се насочих към Франция, Чехия, Полша, Германия...Когато им изпратиш запитване за акита ти изпращат сертификатите от направените изследвания! Пазарът на акити е международен - ако не работиш както трябва си аут :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2682 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2012 - 08:46 AM

В Испания например не задължително да водиш кучето на изложби,да има отлични оценки ,за да е допуснато до разплод.Има и други страни ,в които няма такова изискване.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2683 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 01:58 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 31 August 2012 - 06:46 AM, написа:

В Испания например не задължително да водиш кучето на изложби,да има отлични оценки ,за да е допуснато до разплод.Има и други страни ,в които няма такова изискване.

То и тук е така, ако няма някаква промяня след разделянето на клубове по породи. Оценка за допускане до разплод се прави и от клуба в който се членува....Поне така беше! Породата засега остана към "Клуб северни кучета", така, че едва ли има промяна :smile: И още нещо изследванията за наследствени заболявания е препоръчително да се направят, но не задължителни! Разбира се нещата се променят много бързо - както се забелязва през последната една година интерес към породата има - има и се очаква нов внос на добри акити, съвсем нормално е след време породата акита ину да има и собствен клуб :smile: Ще има още нови развъдници и да се надяваме, че ще има и правила, които ще се спазват :smile:
Или ще се работи както го правят навън, или ни очаква това, което се случи с другата моя любима порода "сибирско хъски". Освен правила са необходими средства за упражняване на контрол...и ....съвест!!! Това, което ме обнадеждева са хората, които им се иска да работят с породата - улегнали, сериозни хора с възможности, на които развъдната дейност не е средство за доход - а хоби :smile: Има ги - и тук ги има :ab_041: Не пишат тук......засега :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2684 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 06:15 PM

Хечи отново на море!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2685 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 August 2012 - 06:36 PM

http://www.ndbkc.com/Razvajdane.html
User's Signature

Качена снимка

#2686 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 07:29 PM

Показване на мнениетоdimy, в 31 August 2012 - 04:36 PM, написа:

Именно за това говоря :smile: Ето ти извадка от правилника и едно нежно "препоръчва" - не "задължава" :ab_041:

"За породите, при които се срещат наследствено предавани заболявания (тазобедрена дисплазия и очни болести), се препоръчва преди заплождането да бъдат направени такива изследвания"
Но.... много задълбахме и пак ще "разбуня духовете" :ab_041:

Вижте това хлапе как се кефи на кучетата :wub: Сладур :wub: :wub: :wub:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2687 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 07:36 PM

The Dogs friend, къде се изгубихте?
Разбихте ме с тези снимки на Хечи :ab_041:

А за тази нямам думи....

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2688 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 August 2012 - 07:59 PM

да ма оценките са задължителни , а мисля , че и изследванията са вече задължителни
което е редно да е така
User's Signature

Качена снимка

#2689 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 09:47 PM

Мхм, явно имаме член, дето е абсолютно решен да си води кучето на изложби! В което НЯМА ЛОШО! В такъв случай си купете от Хачимантай, за да сте сигурни в произхода. Това е моят съвет. Не че другите развъдници предлагат нещо лошо, но Вие dimy, явно сте решили да го правите това кутре шампион. На този принцип и от това разсъждение, стигам до извода, че освен Хачимантай, няма друго което да ви удовлетвори максимално според изискванията Ви. И според начина и процедурата в които се провеждат изложбите в БГ. Факт, неоспорим! И без коментар и обжалване! Петя си заведе нейните на изложба - и какво??? Мбрее, все имат недостатъци, щот не са от Хачимантай. Тук сме БЪЛГАРИЯ! А в България се продуцира корупцията- ФАКТ, НЕОСПОРИМ! Dimy: Както казах - ако искате да си купите АКИТА за домашен любимец - то не би било от значение има ли родови дефекти. Ако я искате за изложба - то в БГ се признава Акита само от Хачимантай. ФАКТ - НЕОСПОРИМ. По-нататък - без коментар. А нашият пръст сигурно е изкълчен, но е изстинал и няма как да се намести в момента. И за в бъдеще сигурно. Ръмжи гадта и вдига бърни...като никога досега...Няма ко да го прая...както казват сегашните Софиянци...

Няма задължителни изследвания. Освен за бруцелоза. Това - при положение че животното е имало полов контакт - иначе изобщо НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Всички останали изследвания са ПО ЖЕЛАНИЕ.

Абе, къде Хечи ходи толкоз пъти на море, без забележки??? Щот аз търся, търся, търсих, търсих, и така и не намерих къде да отида с изверга без забележки.... :dh_188:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2690 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 September 2012 - 07:20 AM

В момента имам Маламут който има данните за шампион , въпреки това съм го водил само на 3 изложби , които ми ги искаха от развъдника и една за шоуто в родния ни град без каквато и да е оценка и прочие.
Както казах преди няколко поста , тези изследвания не са за без нищо на никой не пожелавам да гледа сляпо куче / катаракта - пердета/ или с тазобедрена дисплазия . Та дали го взема за да го правя шампион отговора е не , но при всички случай ще я заведа да си има нужните оценки за да съм на ясно как се развива кучето ми .

Не знам как е с оценяването в бг но нас са ни съдили най вече руснаци с маламута и е получавал максимума без да е от някакъв скъп развъдник за хиляди левове.
User's Signature

Качена снимка

#2691 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 08:01 AM

Хечи, пак е в Обзор.
lilianas, виж тази страница http://www.pets359.com/.

#2692 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 09:37 AM

Показване на мнениетоdimy, в 31 August 2012 - 05:59 PM, написа:

да ма оценките са задължителни , а мисля , че и изследванията са вече задължителни
което е редно да е така

Да, оценките са задължителни за да бъде допуснато кучето до разплод, но те могът да бъдат направени и от клуба с който се членува, не само на изложби! Тъй като акитите, маламутите и незнам още кои породи са още към "Северни кучета", а правълника не е променян изследванията за наследствени заболявания са само "препоръчителни" :ab_041: Въпрос на чест и на морал на развъдчика е да ги направи....
Дими, куче с наследствени заболявания може да си купиш и от голям развъдник за съжаление. В "хъсешките" среди се знае за куче с обратна захапка и без тестиси например, закупено от голям развъдник!
Аз съм голям педант в това отношение - на Кирей направих изследвания за дисплазия, скоро ми предстои да направя и на Казуми....Вярвам, че всичко ще е наред, но знам ли някъде в предците дали не е имал някой с проблеми - мога ли да бъда сигурна в това?!?!?! Сигурна съм, че когато тези изследвания са желателни или "препоръчителни" масово развъдчиците не ги правят.....
Това е самата истина! Закупуването на добро куче е въпрос и на доза късмет....

Лили, стига впряга вече Хачимантай! Проучих доста добре работата на много развъдници и мога да направя за себе си заключения....Това е пазар - и те са в своя си пазар! Има много други работещи добре развъдници, които също внасят кучета от Япония....Не съм сигурна, че в БГ се признават само кучета от Хачимантай както пишеш, просто няма български акити по изложбите. Това е така, защото хората, които обичат и искат да се занимават с породата трябва да им се даде шанс и добро отношение - не това което получих тук от хора занимаващите се с кинология....Единят вариант е да не пишеш и да не се бъркаш както прави другият български развъдник и още познати хора, а другия е да се изправиш сам и да поемеш гръма върху себе си както направих аз.......Дали ще бъдеш роб и слуга на някой или ще извървиш сам пътя си с отговорнотите и грешките си дори - заставайки с истинското си име не само тук във форума е право на личен избор :smile: Аз отдавна съм го направила.....
А относно представянето ни на изложбите имаме отлични оцени, като Казуми по правилата на БРФК е "Млад шампион на България", Кирей има отлични оценки със забележка за лошо държание на ринга и липса на ринг дресура :ab_041: Извън оценките на съдийте нападките тук на xael /Гергана Ганчева/ и Златина Давидовска бяха, че Казуми не е била сресана както трябва :smile: Дори е така да е - това са ни първи изложби и такова отношение е меко казано непрофесионално и неколегиално....Но, аз съм много благодарана, че всичко това се случи в самото начало и съм наясно какви хора стоят срещу мен....
Лили, ще има и други добри акити по изложбите и не само мой - знаеш, че държа на думата си :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2693 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 08:19 PM

Сестричката на Кирей, която е собственост на Мариела и Дончо от Македония на изложбата в Банско :smile:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2694 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 September 2012 - 09:06 PM

Ми не знам , ние на специалката бяхме най -мръсни , като за първа изложба , но всички се отнесоха много добре хората / само един конкурент от Варна маи беше вирна носа и не ни отговори / , Алекс го водих даже с флексито тогава :dog:.
След това на международната в зала Христо Ботев се запознах с Гери и Иво , не съм имал никакви проблеми от към отношение , държаха се много приятелски и помагаха със съвети . Иво даже изведе Алекс на втория кръг с изложбения му повод за което съм му много благодарен .
Все пак това са неща дето не се учат за един ден има си тънкости . И мисля , че трябва да се слушат по -опитните , всеки сам си преценява.
Относно кучета от Добрич , да хубави са ма аз не го вземам за развъждане и да целя печалба и парите ми идват много за домашен любимец който струва колкото мотора ми :ab_041:

Ако се занимавах с развъдна дейност нямаше да се поколебая да взема куче от там или да взема друго скъпо куче .

п.с. Това с оценките от клуба не го знаех иначе нямаше да се разправям с изложби :dry:
Но аз и без това не членувам там / принципно не членувам в какъвто и да е клуб /
User's Signature

Качена снимка

#2695 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 11:06 AM

dimy, много добре си се ориентирал в обстановката :md_064:
Когато започнах не съм мислила, че в един момент ще ми хрумне да се да правя развъдник - всичко ми дойде много спонтанно :smile: напълно в мой стил....И именно защото съм развъдчик съм длъжна вече кучетата които ще внасям да са на ниво....Отложих закупуването на нова кола, защото сумата кято съм заделила е за кучета. Ще си карам старата, която винаги е в косми :ab_041: а вече е изцяло моя, защото децата ми не искат да ми я гепват, тъй като винаги е мръсна :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Относно изложбите, като изключим страса на кучетата съм доволна, заради контакта със съдийте. До сега са ни съдели трама различни съдий, две от които са рускини. Имената не им помня, трябва да ровя в оценителните листове....а българина е Хлебаров. В кръга на шегата тестисите на Кирей бяха много трудни за опипване :ab_041: :ab_041: :ab_041: Всички много ги харесаха, особено едната рускиня Кирей, въпреки лошото му държание на ринга.
В предишен пост ви споменах, че гладах клип от изложба в Япония и начините им на оценка. Който е имал възможност да гледа или да присъства знае, че там зъбите и тестисите се проверяват от 3-ма човека и движенията на кучето не се оценяват! Много е различно и интересно...
Поздрави от нас!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2696 Потребителят е офлайн   Petq Pesheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2012 - 12:01 PM

Българският развъдник Sunimoto предлага уникалната японска порода Акита Ину. Приемаме резервации за родените на 01. 08. 2012г. мъжки и женски кученца, които са от родители шампиони - майката, която е от нашия развъдник е младши шампион и шампион на клуб Северни кучета, национален шампион на България с 4 титли най - добра от породата. Кученцата ще бъдат с родословие, европаспорт, микрочип, вътрешно и външно обезпаразитяване. Кучетата в нашия развъдник не се гледат в клетки, а като домашни любимци. Грижите, които се полагат за кучетата ни, са на възможно най - високо ниво. За допълнителна информация:0887/689347

кученцата са в продажба - 600 евро

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2697 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 07:05 PM

Пете, не съм имала нищо лошо предвид, спрягайки Вездесъщия Хачимантай. Просто поясних ситуацията с изложбите в БГ. Докато корупцията е продуцент, качествени екземляри няма да имат шанс да стигнат върха. Туйто, били те сресани, несресани, къпани, неизкъпани и т.н. Също така нямах предвид нещо лошо, или заядливо, казвайки, че Dimy иска да си вземе куче за шампион. Това си е негова/нейна работа. :ba_025: Изискванията за изследвания, са естествено НА РАЗВЪДНИКА. А не на закона! Т.е. Всеки качествен развъдчик, както казва Петя (и каквато е тя, без това да е комплимент, защото знам колко е отдадена на животните си), би се постарал да има и най-качественото животно в развъдника си, с всички изследвания, с експортни родословия и т.н.
Надявам се, че Dimy ще намери своето куче, независимо в кой развъдник отиде. И то ще е най-доброто!!! Естествено! :ba_025:
Между другото - файлът, който пращаш за пътуване с любимци е тотално НЕВАЛИДЕН по отношение на средните и едрите породи. Въпреки че акитата се води "шпиц" , ама от едрите, тя влиза в среден клас, който среден клас при височина от 73 см и тегло 40 кг, не е "средна" порода. Водят я от едрите. И никъде по нашето черноморие не приемат такива любимци, освен ако не наемеш туристическа агенция, за да ти търси специално. Прозвънила съм повечето от телефоните по интернет и всички се опъват, когато кажеш, че кучето е голямо. :ab_041: Това е БГ - простотия и пошлост до безумие. Отиваш на all inclusive - посудата и приборите ти мръсни, а като си поискаш чисти ти казват: Ами, сега ще проверя има ли измити. Или - Ми, госпожо, вий като сте си платили, да не мислите, че сте ни купили... ТУЙТО, по отношение на БГ обслужването...Няма да настигнем никого и след 100 години, оти щото понеже сме АДСКИ ГОРДИ ПРОСТАЦИ.

И сега дойде време за сарказма: Брях, ти да видиш Петя Пешева се появи... :ab_041: Здравей, Петя Пешева, много се радваме и подкрепяме с 2, 3,4 ръце българското кучило на Сунимото развъдника!!! Само дето, може би, беше удачно чат-пат да участваш в дискусиите, да ни информираш какво се случва, да споделяме заедно радостите и проблемите на първия БГ развъдник на акита!!! Може би второто кучило ще донесе нужната нам информация за породата, която ни липсва... :wub: :rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2698 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 September 2012 - 07:26 PM

На мен от този развъдник преди няколко седмици ми казаха 800Е цена на кученце , явно няма голямо търсене в бг .
User's Signature

Качена снимка

#2699 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 08:01 PM

Хахаа, доста са паднали цените. Питай Росита преди година за колко купи нейната Риоко - цените бяха 2500 Евро. :ab_041: Не, че тя някога ми е казвала за колко я е купила, но така се движеха цените на Хачимантай...

И понеже никой не ми съчувства за изкълчения пръст...аз сама си съчувствам...ама нали е куче - ше му мине. Хич барем спрях да се впрягам. Впрягах се, впрягах се и изгубих 10 кила собствено тегло. Е, оттук насетне - край!!! Куче е...това е...да си знае мястото! Страшно много го обичам!!! Но никога няма да му позволя да ме надмогне, натовари и т.н. Българска Гордост и Простащина...туйто... :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#2700 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 September 2012 - 08:22 PM

Споко аз съм със счупен палец на крака от риболова миналия уикенд . Цените на хубавите кучета не са паднали пак са си 2000-2500 Е поне това дето проучвах , иначе в Сърбия са от 800-1300 Е според класа Румъния последните дето ги прати Петя бяха по 1000Е

А относно кучето не му се притеснявай толкова , и моя почти след всеки излет по камъни куца
кога изкълчил нещо кога нарязал възглавничките ма до 2-3 дена му минава. Най големия цирк беше като си игра с един ридж бег и нещо изкълчи предната лапа и изскимтя силни и взе да куца и да я държи вдигната , тогава се уплаших , ма я държа 3-4 мин и след това удари пак един спринт и продължаха играта и като се прибрахме нищо му нямаше .
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема