Пете, не съм имала нищо лошо предвид, спрягайки Вездесъщия Хачимантай. Просто поясних ситуацията с изложбите в БГ. Докато корупцията е продуцент, качествени екземляри няма да имат шанс да стигнат върха. Туйто, били те сресани, несресани, къпани, неизкъпани и т.н. Също така нямах предвид нещо лошо, или заядливо, казвайки, че
Dimy иска да си вземе куче за шампион. Това си е негова/нейна работа.

Изискванията за изследвания, са естествено НА РАЗВЪДНИКА. А не на закона! Т.е. Всеки качествен развъдчик, както казва Петя (и каквато е тя, без това да е комплимент, защото знам колко е отдадена на животните си), би се постарал да има и най-качественото животно в развъдника си, с всички изследвания, с експортни родословия и т.н.
Надявам се, че
Dimy ще намери своето куче, независимо в кой развъдник отиде. И то ще е най-доброто!!! Естествено!
Между другото - файлът, който пращаш за пътуване с любимци е тотално НЕВАЛИДЕН по отношение на средните и едрите породи. Въпреки че акитата се води "шпиц" , ама от едрите, тя влиза в среден клас, който среден клас при височина от 73 см и тегло 40 кг, не е "средна" порода. Водят я от едрите. И никъде по нашето черноморие не приемат такива любимци, освен ако не наемеш туристическа агенция, за да ти търси специално. Прозвънила съм повечето от телефоните по интернет и всички се опъват, когато кажеш, че кучето е голямо.

Това е БГ - простотия и пошлост до безумие. Отиваш на all inclusive - посудата и приборите ти мръсни, а като си поискаш чисти ти казват: Ами, сега ще проверя има ли измити. Или - Ми, госпожо, вий като сте си платили, да не мислите, че сте ни купили... ТУЙТО, по отношение на БГ обслужването...Няма да настигнем никого и след 100 години, оти щото понеже сме АДСКИ ГОРДИ ПРОСТАЦИ.
И сега дойде време за сарказма: Брях, ти да видиш
Петя Пешева се появи...

Здравей, Петя Пешева, много се радваме и подкрепяме с 2, 3,4 ръце българското кучило на Сунимото развъдника!!! Само дето, може би, беше удачно
чат-пат да участваш в дискусиите, да ни информираш какво се случва, да споделяме заедно радостите и проблемите на първия БГ развъдник на акита!!! Може би второто кучило ще донесе нужната нам информация за породата, която ни липсва...