Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2801 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 September 2012 - 06:41 PM

В темата се навъдиха много разбирачи и много хора, на които не им е тук мястото, почват да ме дразнят, така че, ако не се осъзнаят, не напуснат доброволно или не пишат по темата, просто ще оплескат хубавата ни Нирвана и ще почна да игнорите един по един, докато не останат само качествените мнения, като на Петя например!

Петя, Кили ми липсва ужасно много, и би бил единствената причина, заради която ще се върна в БГ. Обичам го много и това не трябва да е изненада. Възмъжал е, но си е същия игривко, какъвто беше като малък :) Добро куче е, типичен представител. А само как усеща настроенията на хората, направо е цял медиум Качена снимка
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2802 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 September 2012 - 06:55 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 29 September 2012 - 04:35 PM, написа:

BAYO, Кили се е разхубавил и е възмъжал - сигурно е, че много ти липсва:wub:

Furia_S, Хачи и Кили са от един развъдник. Недейте моля ви да преекпонирате - Лили няма да си "шитне" току-така кучето! Цялото семейство дълго се бореше с проблема. Хачи винаги е бил обичано куче....Познавам Хачи от 6-7 месечен, от когато всъщност започна да се проявява агресията.

Ето едно приятелство, което не крия ме изненада много :smile:

Прикачен файл Чех.jpg

Ама включете се тогава да го спасите това куче от евтаназия, какви са тия лиги от турски сериали? като не го иска жената - организирайте се и дайте сигнал в Богров най-малко за осиновяване.
Хачи не би могъл ВИНАГИ да е обичано куче, защото е твърде млад. 2 годишен е. Вашата реплика важи ако кучето е вече към края си с неизлечима болест, тогава, да му теглиш инжекция смъртоносна защото има неизлечима степен на рак на 15 години - тогава имаш право да кажеш че бил ВИНАГИ обичано куче. Инак на две и 9 месеца... винаги обичан бил, купен за детето, и то не малко в интерес на истината, а доста голямо и да се разкрещиш че ще му теглиш инжекция.
Бе я......

Дайте го на развъдчиците тогава, уведомете ги че не го искате това куче бре мама му стара, върнете го там където сте го взели.

Но думата "евтаназия" е толкова ненормална в дадена ситуация, че нямам думи. Дай го другаде бре жена, откажи се да имаш куче, сбогувай се с илюзиите си, но стига с тоя цирк "Ще го заведа утре да го евтанизират, аман". Гадост!
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2803 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2012 - 07:12 PM

Петя,от това което съм чела Хачи има проблеми с поведението от преди повече от една година.
И все пак всичко е поправимо ,само желание да има.Ти най-добре го знаеш с не един представител на тази порода.Просто едни успяват да се справят сами,а при други трябва малко помощ.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2804 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 08:41 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 September 2012 - 04:55 PM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 29 September 2012 - 04:35 PM, написа:

BAYO, Кили се е разхубавил и е възмъжал - сигурно е, че много ти липсва:wub:

Furia_S, Хачи и Кили са от един развъдник. Недейте моля ви да преекпонирате - Лили няма да си "шитне" току-така кучето! Цялото семейство дълго се бореше с проблема. Хачи винаги е бил обичано куче....Познавам Хачи от 6-7 месечен, от когато всъщност започна да се проявява агресията.

Ето едно приятелство, което не крия ме изненада много :smile:

Прикачен файл Чех.jpg

Ама включете се тогава да го спасите това куче от евтаназия, какви са тия лиги от турски сериали? като не го иска жената - организирайте се и дайте сигнал в Богров най-малко за осиновяване.
Хачи не би могъл ВИНАГИ да е обичано куче, защото е твърде млад. 2 годишен е. Вашата реплика важи ако кучето е вече към края си с неизлечима болест, тогава, да му теглиш инжекция смъртоносна защото има неизлечима степен на рак на 15 години - тогава имаш право да кажеш че бил ВИНАГИ обичано куче. Инак на две и 9 месеца... винаги обичан бил, купен за детето, и то не малко в интерес на истината, а доста голямо и да се разкрещиш че ще му теглиш инжекция.
Бе я......

Дайте го на развъдчиците тогава, уведомете ги че не го искате това куче бре мама му стара, върнете го там където сте го взели.

Но думата "евтаназия" е толкова ненормална в дадена ситуация, че нямам думи. Дай го другаде бре жена, откажи се да имаш куче, сбогувай се с илюзиите си, но стига с тоя цирк "Ще го заведа утре да го евтанизират, аман". Гадост!

Ако има някой който наистина се е включил в проблема това съм аз, но не е необходимо да тръбя за това! Разбира се, че Хачи няма да бъде евтаназиран - спрете вече и дайте малко време на семейството.....

Furia_S, Лили беше достатъчно откровенна да сподели всичко тук без да скрие и най-малката подробност. И затова ли ще я напраднете?!?! Ако използвам езика на някои тук бих казала : " Бе....я не се вкарвай в чужд сценарий!!!"
Това, което се е случило на Лили може да се случи на всеки един от нас независимо от породата. Важното е решението, което ще се вземе да е добро за всички!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2805 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 September 2012 - 09:20 PM

Кръстева
Случило се е на мен, на детето ми, на семейството ми. И дъщеря ми бе на три, а не на 15. Афекта на околните бе още по-силен. Написах какво направих и как се справихме. Въпрос на избор е. Аз избрах да работя с кучето си, вашата приятелка не ме интересува, не я съдя, не я плюя, и ако не сте обърнала внимание отметнах в темата че не става дума за плюене на конкретен човек.
User's Signature

#2806 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2012 - 09:32 AM

Показване на мнениетоBAYO, в 29 September 2012 - 04:41 PM, написа:

В темата се навъдиха много разбирачи и много хора, на които не им е тук мястото, почват да ме дразнят, така че, ако не се осъзнаят, не напуснат доброволно или не пишат по темата, просто ще оплескат хубавата ни Нирвана и ще почна да игнорите един по един, докато не останат само качествените мнения, като на Петя например!

Петя, Кили ми липсва ужасно много, и би бил единствената причина, заради която ще се върна в БГ. Обичам го много и това не трябва да е изненада. Възмъжал е, но си е същия игривко, какъвто беше като малък :) Добро куче е, типичен представител. А само как усеща настроенията на хората, направо е цял медиум Качена снимка

BAYO, стана ми много тъжно от това, което пишеш и се замислих....Ако Кили е единствената причина да се върнеш в България е нещо много страшно.....Не ми се ще хора като теб да са навън, от друга страна тук нищо не може да се предложи на младите....Всичко става толкова бавно, като че ли самоцелно някой иска да ни затрие като нация.... Знам, че имаме нужда от читави хора, но ако те ще бъдат смазани от системата - няма смисъл....Объркана съм....
Пишеш, че Кили е цял медиум :ab_041: Абе не знам, но са големи чешити :ab_041: Моята Ками вече две седмици е в къщи и още не е приела дъщеря ми :ud_009: Не се дава да я погали, лае я вечер като се прибере.....токова нещо до сега не беше ми се случвало

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 September 2012 - 07:20 PM, написа:

Кръстева
Случило се е на мен, на детето ми, на семейството ми. И дъщеря ми бе на три, а не на 15. Афекта на околните бе още по-силен. Написах какво направих и как се справихме. Въпрос на избор е. Аз избрах да работя с кучето си, вашата приятелка не ме интересува, не я съдя, не я плюя, и ако не сте обърнала внимание отметнах в темата че не става дума за плюене на конкретен човек.

След като сте го преживели значи сте наясно, че момента е много труден. В изблик на гняв може да се напишат много неща.....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2807 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2012 - 12:31 PM

мога да помогна с телефона на Кънева, към която стопаните могат да се обърнат за корекция. Един съвет от мен ако ще го дават за осиновяване - да не се дава в семейство с малки деца и други мъжки кучета. Имах проблем с моя побойник, като го дадох за престой по време на моето отсътствие в чужбина на семейство в къща с двор с мъжко младо куче, хем предупредих животните да не се засичат, не ме послушаха и мъжкарите се сбиха жестоко. Нека стопанката на Хачи и това да го има впредвид.
User's Signature

#2808 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2012 - 02:27 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 30 September 2012 - 09:32 AM, написа:

BAYO, стана ми много тъжно от това, което пишеш и се замислих....Ако Кили е единствената причина да се върнеш в България е нещо много страшно.....Не ми се ще хора като теб да са навън, от друга страна тук нищо не може да се предложи на младите....Всичко става толкова бавно, като че ли самоцелно някой иска да ни затрие като нация.... Знам, че имаме нужда от читави хора, но ако те ще бъдат смазани от системата - няма смисъл....Объркана съм....
Пишеш, че Кили е цял медиум :ab_041: Абе не знам, но са големи чешити :ab_041: Моята Ками вече две седмици е в къщи и още не е приела дъщеря ми :ud_009: Не се дава да я погали, лае я вечер като се прибере.....токова нещо до сега не беше ми се случвало

Медиум е, защото засича емоциите на хората, които влизат в магазинчето ни отзад, да пият кафе и реагира спрямо дадения човек. Много е умен, 2 пъти по-хитър и 3 пъти по-инатлив. Може би и Ками е така, затова да реагира иначе спрямо дъщеря ти.
За системата и БГ не искам да говоря, защото засега нещата са повече от очеизвадни и нямаш си и на идея, колко си права, като казваш, че някой иска нарочно да ни държи извън пределите на страната. Това е така. Но да не излизам от темата.

https://fbcdn-sphoto...924425174_n.jpg
С брата днеска Качена снимка

User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2809 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2012 - 08:34 PM

Ами, такива са - особени :smile: Мен ме прие от раз, все едно съм я гледала от бебе.....а сега въобще не иска дъщеря ми. Дано в бъдеще да не е така!

Ето малко снимки от днес. Не крия, че Kamiko е акитата, която напълно оправда очакванията ми :ab_041: Само на 4 месеца е..... Да са ми живи и здрави всички :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2810 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2012 - 08:38 PM

Благодаря на Хачи и Лили че, раздвижиха форума ни!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2811 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 07:50 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 30 September 2012 - 06:38 PM, написа:

Благодаря на Хачи и Лили че, раздвижиха форума ни!

Не е точно така :db_046: една от най-четените и посещавани теми сме :smile: Но не всички пишат.....

Как е Хечи? Той е от най-рядко срещания цвят при акитите - сусам колор :smile:

Ето, още един такъв представител на породата :

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2812 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 08:38 PM

Петя, приемам упрека че, рядко пиша но пък всеки ден чета. Хечи е много добре, вече е на 2 години. Много е дружелюбен, но усети ли агресия да не си насреща. От три месеца има приятел - мъжка кавказка овчарка почти два пъти по едра от него но още при първата среща му показа че, трябва да са приятели и от тогава ги разхождаме всяка вечер по 1 час заедно в приятелска атмосфера. Много слуша, но по своему. Обича много да се вози и всяка събота да излиза с нас на кафе. Въобще, чудесна компания.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2813 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2012 - 06:27 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 01 October 2012 - 06:38 PM, написа:

Петя, приемам упрека че, рядко пиша но пък всеки ден чета. Хечи е много добре, вече е на 2 години. Много е дружелюбен, но усети ли агресия да не си насреща. От три месеца има приятел - мъжка кавказка овчарка почти два пъти по едра от него но още при първата среща му показа че, трябва да са приятели и от тогава ги разхождаме всяка вечер по 1 час заедно в приятелска атмосфера. Много слуша, но по своему. Обича много да се вози и всяка събота да излиза с нас на кафе. Въобще, чудесна компания.

Приятелството с кавказката овчарка не знам как сте го постигнали :ud_009: Ние от край време имаме проблем с такава женска, която стои за разплод вързана в една къща в квартала. Два пъти ни напада отвързана по случайност и става страшно :ud_009: последния път Химера беше много тежко нахапана....Изпокарах се със собствениците, но това не решава проблема, защото може пак да се отвърже, а двора и не е ограден както трябва. Даже преди време ме нападна мен, бях без кучетата и ме захапа за косата....Добре, че собствениците и бяха наблизо.....Но е проблем - хем стои вързана и ползвана само за разплод, хем като се отвърже може да проскочи и да нарани някой......Той и Кирей беше излезнал от двора да се разходи и беше изплашил много преминаващите хора, не защото е нападал или ги е лаял, а защото се е бил с друго куче. От тогава е в негова голяма клетка /или двор, защото е около 300кв.м./ с 2 метра висока ограда. То като имаш куче имаш и ангажимент.....Но за ражданията на това куче не мога да се примиря - за първи път роди още нямаше годинка и от тогава ражда на всяко разгонване вече 4-та година....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2814 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 11:54 AM

Приятелството се получи защото, кавказеца нямаше още 1година и Хечи успя да го подчини.
Сега всяка вечер се разхождат заедно и се борят по половин час, но без да стигат до крайности.

#2815 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 06:49 PM

Ето ги Хечи и Роро:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2816 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 09:02 PM

Честито на Хечи!!! За приятелството, КОЕТО Е ПОСТИГНАЛ подчинявайки кучето. :ba_025: За това говоря, още от самото начало. Акита са доминанти - те подчиняват, тях - не! Мда, подходящия водач, треньор и т.н. ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛА. Въпреки, че не съм фен на Сизър Милан, той е прав за усещането и чувството на стопанина - когато стопанинът не е сигурен в себе си, и кучето е несигурно!

И - НЕ СЪМ ЛИЛЯНА!!!
МРАЗЯ ТОВА ИМЕ!!! АЗ СЪМ СИ КАТ ЛИЛИ Иванова!!! МОЛЯ да го запоВните, ако имате желание!!! ЧЕТИРИБУКВИЕ - ТОВА СЪМ АЗ, БАШ МЕ БРИГА КАК ГО ТЪЛКУВАТЕ!!! :rc_036:

BAYO: няма нужда да се нервиш! И е ясно, че само твоето "бебе" е в състояние да те върне тук! Нищо друго не способства и не допринася за това. ТУК НЯМА ДЪРЖАВА!!! ИМА ПРОСТОТИЯ!!! И Мноооо прости хора!!! Но, твоят Кили е тук. Тъй че - чакаме те! :wub:

Furia_S: Извинете ме, но вие за какво влязохте в този форум? За да споделите проблемите си с чау-чау, или за да правите личностни нападки? Както казах и в последния си постинг: ТОЗИ ФОРУМ Е ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ДОМАШНИТЕ НИ ЛЮБИМЦИ,
НЕ ЗА ЛИЧНОСТНИ НАПАДКИ.
КОЛКОТО И ДА СЪМ ЕМОЦИОНАЛНО НЕСТАБИЛНА, НЕ СЪМ МАЛОУМНА!!!! :eg_033:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2817 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 09:13 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 September 2012 - 06:14 PM, написа:

Показване на мнениетоBAYO, в 29 September 2012 - 04:05 PM, написа:

Надявам се че вие ще сте по-добър стопанин на Хачико (егати, каква зла ирония) и няма да го шитнете ако имате проблем.

"Шитвам" е израз, който уж "просветените" като теб, не биха използвали, ама хайде да не се впускаме в повече междуличностни взаимоотношения. Просто, като срОдностатистически българин, този ти израз ме подразни. Казвам го за да си знаеш, не за друго. :md_064: Иначе всичко ти е наред! Ама АБСЕЛЮТНО!!! Както казват местните софиянци! :ab_041: Въри ся да пусниш една пиралня..да съ измийш от мойту вмишатьелству...
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2818 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 09:17 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 03 October 2012 - 07:02 PM, написа:

Честито на Хечи!!! За приятелството, КОЕТО Е ПОСТИГНАЛ подчинявайки кучето. :ba_025: За това говоря, още от самото начало. Акита са доминанти - те подчиняват, тях - не! Мда, подходящия водач, треньор и т.н. ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛА. Въпреки, че не съм фен на Сизър Милан, той е прав за усещането и чувството на стопанина - когато стопанинът не е сигурен в себе си, и кучето е несигурно!

И - НЕ СЪМ ЛИЛЯНА!!!
МРАЗЯ ТОВА ИМЕ!!! АЗ СЪМ СИ КАТ ЛИЛИ ИВАНОВА!!! МОЛЯ ВСЕКИ В ТОЗИ ФОРУМ ДА ГО ЗАПОМНИ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ!!!! ЧЕТИРИБУКВИЕ - ТОВА СЪМ АЗ, БАШ МЕ БРИГА КАК ГО ТЪЛКУВАТЕ!!! :rc_036:

BAYO: няма нужда да се нервиш! И е ясно, че само твоето "бебе" е в състояние да те върне тук! Нищо друго не способства и не допринася за това. ТУК НЯМА ДЪРЖАВА!!! ИМА ПРОСТОТИЯ!!! Но, твоят Кили е тук. Тъй че - чакаме те! :wub:

Furia_S: Извинете ме, но вие за какво влязохте в този форум? За да споделите проблемите си с чау-чау, или за да правите личностни нападки? Както казах и в последния си постинг: ТОЗИ ФОРУМ Е ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ДОМАШНИТЕ НИ ЛЮБИМЦИ,
НЕ ЗА ЛИЧНОСТНИ НАПАДКИ.
КОЛКОТО И ДА СЪМ ЕМОЦИОНАЛНО НЕСТАБИЛНА, НЕ СЪМ МАЛОУМНА!!!! :eg_033:

ЛИПСВАШЕ МИ ТЕЗИ ДНИ.........ЛИПСВАШЕ НЕ САМО НА МЕН :md_064: ВЕРВАЙ МИ !!!:ab_041:

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2819 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 09:50 PM

За всички, които СЪМ ПРИТЕСНИЛА С ПОСТИНГА СИ, за което СЕ ИЗВИНЯВАМ: Хачи е добре. Вчера го посетих. Продължава да е все така "агресивен". Слагам го в кавички, защото вече не съм сигурна кой какво разбира от това понятие. Все така не понася външни хора, все така тъгува за "глутницата" си и все така напада всичко живо около себе си.
Добре е, храни се, и другата седмица ще си го прибера. Вериги-мериги - тва са глупости от типа на - "вържи си кучето в двора". А да не говорим за някакъв безцелен разплод. Явно много хора тук ме мислят за някаква долнопробна селянка, която борави с компютър. Ми, ДА АМА НЕ, както казва Петко Бочаров. Достатъчно съм КУЛТУРНА, за да не позволя на ЖИВОТНОТО си да се запложда тук-таме, и да хвърлям кучета наляво-надясно..... Да си връзват кучетата собствениците на други породи. Акитата НЕ Е ОТ ТЯХ! А аз НЕ СЪМ ПРАВИЛА И ОПИТ да го сътворя. Приятели, и като казвам "приятели" - имам предвид ВСИЧКИ ВАС пишещи в този форум! Не е необходимо да ме изядете, за да се почувствате доволни!!! Има други начини да се почувствате удовлетворени. Идете на екскурзия, идете на почивка, отдъхнете на остров, РАБОТЕТЕ на остров, като BAYO. Ако АЗ СЪМ ВИ ОТДУШНИКА, честно казано, не ви виждам иначе как се справяте... :ab_041: :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#2820 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 09:53 PM

Няма по-ценно нещо в този живот от свободата! Свободата да бъдете себе си в грешките си, в самоиронията, в страховете си дори... :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143