Акита
Публикувано: 09 October 2012 - 11:35 AM

Хачи е добре.Тази вечер се прибира. Не твърдя, че не се радвам, но и не мога да се зарадвам така, както съм го правела преди. Защото това преживяване ПРЕОБРЪЩА психиката на мислещите!!! Мислещите, които не ги гони дивото, естествено.Тези, дето са си диваци по природа и се чудят как не догонваш само нагона си, това не им е ясно. Като собственик на АГРЕСИВНО животно, не желая то да се разпложда и няма да го допусна. Но няма да го кастрирам. А това означава ПЪЛЕН КОНТРОЛ. Хачи го има постоянно, когато става въпрос за кучки. Когато обаче е на разходка, всичко зависи от разхождащият го. Това е валидно за всички АКИТИ, не само за моята. И като казвам МОЯТА - ДА, ТОВА Е МОЯТА АКИТА - БОЙНА, АГРЕСИВНА И ТРАГИЧНА!!! А на тези, дето НЯМАТ АКИТИ, пак ще кажа - залудо работи, залудо не стой - вървете си осигурете социален контакт на друго място, не в този форум!
Ухапването е нещо, което човек трябва да преживее пряко, или косвено, за да има адекватно мнение!!!А ухапването от Акитата е особено. То съдържа послание, което други кучета НЕ МОГАТ ДА ИЗПРАТЯТ. Тези кучета са изключително и само загрижени за стопаните си!!! Посягането на стопаните е равнозначно на изкривяване на породата! Когато стопанинът се е намесил между две ръмжащи и ядящи се кучета е ясно, че акитата, като всички останали диваци, няма да мисли, защото природата го стимулира. И, естествено, в случая кучето НЯМА ВИНА, донякъде!!! Пак казвам: донякъде.
Норта и Химера са дълговременшни съжителки. При това женски. Боят им е бил по всяка вероятност СТРАШЕН (не искам и да си представям), не искам да се поставям в положението на Петя да ги разтърве!!! И пак, не считам, че вината до такава степен е нейна!!! Но, тя гледа кучетата си с такава любов и с такова себеотдаване, че направо й се чудя...как не ги е смърсила веднагически... (за несведущите: смърсила не означава усмъртила, а просто - набила, коригирала по подходящия начин, и тям подобни). Това има ефект, знам го!!! Както го знае и Хечи! Има нужда да им се покаже кой е шефа. Иначе...като wind: залудо пишем, залудо не стоим....

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 09 October 2012 - 11:45 AM
wind, в 09 October 2012 - 09:55 AM, написа:
Цитат
Хихи, че ние именно заради твоето куче АКИТА, което щеше да умъртвиш, почнахме да пишем тук. Не заради твоята особа :) Впоследствие ти обаче се изяви много колоритно, а и продължаваш.
Хайде разкажи за кучето, откакто хвърли бомбата с евтаназията нищо не казваш - къде е, хапе ли все още наляво надясно, какво предприемаш. Нали тук трябва да споделяш за АКИТА, чакам с интерес да чуя какво става, ти обаче само за себе си говориш.
Май и ти нямаш много място тук :)
ПП. Лилианас, много копираш, естественото ти поведение преди беше по-забавно. Сега и ти на психолог се правиш ...
Мъх, спрете да пишете, след като форумът е за АКИТА. А не ЗА НАС!!! Аз съм колоритна, различна, малоумна, дива, и не се притеснявам от това!!!
И аз съм споделила МИЛИАРДНОКРАТНО ПОВЕЧЕ ЗА АКИТА, ОТКОЛКОТО МОЖЕШ ДА ПРОЧЕТЕШ.ЩОТО МИЛО, ТИ НЕ СИ ПРОЧЕЛ/А ДОРИ И 50 СТРАНИЦИ ОТ ТАЗИ ТЕМА, А СЕ БУТАШ В "А" ГРУПА!!! ТЪЙ ЧЕ, Я "УЛЕВО"!!! Малии, почнах да се нервя, което ми е неприсъщо спрямо посетителите на форума. Явно ще ползвам линка на Догс Френд за психолозите...

Ей тва ми е резултатът: Зависите ли от общественото мнение?
Your test score is 14
Вие сте способни да изслушате и приемете конструктивната критика, но не сте склонни да обръщате внимание на нападките на недоброжелатели.
Ето и другия: Имате ли умението да отстоявате истината?
Your test score is 26
Вие сте борец за правда. Притежавате и редица делови качества. не само казвате истината, но и делата ви я оправдават.
Благодаря за ползотворната страница, Догс Френд!!! Интересувам се от всичко, и знам ПОЧТИ ВСИЧКИ СТОЛИЦИ В СВЕТА!!! Не в Европа, не в Азия, не в Америка и Африка, а в СВЕТА. Претендирам за изключително висока обща култура, и това е МОЕТО САМОЧУВСТВИЕ!!! Не образованието, не местожителството, не годините и опита ми. Това че съм чела, че продължавам да чета, и че се считам за квалитетен ГРАЖДАНИН на БГ. И въпреки, че става въпрос ЗА МЕН, а не за кучето ми, то АЗ СЪМ ВОДАЧЪТ НА КУЧЕТО, все пак!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 09 October 2012 - 12:17 PM
Акитата може да е куче с по-своенравен нрав, но не категоризирай по този нелеп начин.
И ... потърсете нов стопанин, иначе след някой и друг месец, година, пак ще се случи нещо лошо.
И хиляда пъти да напишеш, че АКИТИТЕ са това или онова, истината няма да промениш - нужен е опит, разбиране, решителност, твърдост ... И разхождайте го това куче повече, на места, където може да тича свободен, без повод ...
А психо резултатите - пази ги за себе си, ние знаем :)
Публикувано: 09 October 2012 - 12:34 PM
wind, в 09 October 2012 - 12:17 PM, написа:
Акитата може да е куче с по-своенравен нрав, но не категоризирай по този нелеп начин.
И ... потърсете нов стопанин, иначе след някой и друг месец, година, пак ще се случи нещо лошо.
И хиляда пъти да напишеш, че АКИТИТЕ са това или онова, истината няма да промениш - нужен е опит, разбиране, решителност, твърдост ... И разхождайте го това куче повече, на места, където може да тича свободен, без повод ...
А психо резултатите - пази ги за себе си, ние знаем :)
Мдаа, последната реплика е ВЕЗДЕСЪЩАТА В СЛУЧАЯ: Ти (или Вие, които и да сте Вие) знаете!!!! И какво знаете??? Истината е опит, разбиране, решителност и твърдост...кое от всички приложихте при ВАШАТА АКИТА???? Защото аз при моята съм приложила и разбиране, и решителност и твърдост. Опитът ми е 2 години и 7 месеца. А вашият с акита?
Както казах: Колко струва моят ментален капацитет, и колко аз съм в час, не е важно! And if you want to talk to me in English - it is not a problem I work, talk, write and understand English since you were only in your Father's thoughts. So, I suppose it wasn't the problem in the language, it was the problem in the availability of information 2 and half years ago!!!
А ние, естествено, като апартаментни чада, се стараем при всяка възможност кучето да има по-голям размах, и по-голяма свобода за разходка, защото в София, за разлика от Стара Загора, това не е осигурено. Писала съм нееднократно до Столична община по отношение кучешките разходки и паркове. Имам тъпи отговори, естествено, написани явно от хора, които не са собственици на домашни любимци тип куче. Но няма да спра да се боря!!! В Стара Загора имат 2 парка, в които ПУСКАТ СВОБОДНО КУЧЕТАТА!! В София има САМО ОБОСОБЕНИ ЗОНИ ЗА РАЗХОДКА НА ПОВОД!!! В ПАРКОВЕТЕ СЪЩО ТРЯБВА ДА БЪДАТ НА ПОВОД!!! Не съм спряла, и няма да спра да се боря, домашните кучета в София да имат поне 3 обособени КУЧЕШКИ ПАРКА, така, както съм ги гледала по телевизията по Енимъл Планет. Както не спрях с подлеза касаещ училището на моя син, и има някаква градация, да не повярваш, чак!!! Не че не лъжат. Лъжат и още как, ама аз нали съм ментално нестабилна - не ги оставям на мира!!!

Ха хаа, не че ще пусна Хачи в тоя парк!!! НИКОГА!!! Нямам намерение да ме съдят половината стопани!!!

Публикувано: 09 October 2012 - 12:35 PM
The Dogs friend, в 09 October 2012 - 12:32 PM, написа:
Благодаря ти! Ще се постарая, макар че след 2 години старанието ми води до едно и също!!! Ухапаните знаят как да се държат. Проблемът е на НЕУХАПАНИТЕ!

Публикувано: 09 October 2012 - 12:47 PM
rositta, в 09 October 2012 - 12:20 PM, написа:
Здравей, мила! Страшно приятно ми е да те видя!!! Как е Риоко? Пусни снимки да я видим красавицата!!!

Публикувано: 09 October 2012 - 01:09 PM
sin_zaek, в 08 October 2012 - 07:56 PM, написа:
очевАдно е че няма смисъл...
харесвам породата и редовно чета какво се случва тук... мисля, че е най-добре просто да се продължи напред, вместо да се тъпче на едно място...
снимката на камико с кокала е супер... голяма красавица ще стане...
Подкрепям те напълно, и спирам да дъвча! Ето няколко от нашите последни снимки:

Публикувано: 09 October 2012 - 01:19 PM

Публикувано: 09 October 2012 - 01:47 PM
lilianas, в 09 October 2012 - 11:19 AM, написа:

grigo009 не знам какъв психолог съм - но успях!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 09 October 2012 - 02:17 PM

Публикувано: 09 October 2012 - 02:51 PM

Публикувано: 09 October 2012 - 03:14 PM
П.П. Като написах че ми е забавен форума нямах предвид само темата за Акита. Има други теми които са ми по-забавни

Публикувано: 09 October 2012 - 03:30 PM
PredatorX, в 09 October 2012 - 03:14 PM, написа:
П.П. Като написах че ми е забавен форума нямах предвид само темата за Акита. Има други теми които са ми по-забавни

А ти видя ли там тема АКИТА??? Щот аз не. И не видях нищо лично!!! Видях не "падащото" а "издигащото се меню" и пак няма нищо таквоз. Извинявай. Като има други теми по-забавни от акита, включи се в тях. Тази е малко по-депресираща.

Публикувано: 09 October 2012 - 06:55 PM
Есента вече прекрачи прага и е добре малко промените храненото на кучетата си. Поне два пъти седмично трябва да хапват течна храна - варено месо /пилишко или телешко/ и да им го давате заедно с хубавия бульон. Добре е да включите и малко сурова риба

Лили с форума всичко е наред

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 09 October 2012 - 07:41 PM
lilianas, в 09 October 2012 - 01:35 PM, написа:
The Dogs friend, в 09 October 2012 - 12:32 PM, написа:
Благодаря ти! Ще се постарая, макар че след 2 години старанието ми води до едно и също!!! Ухапаните знаят как да се държат. Проблемът е на НЕУХАПАНИТЕ!

Лилианас, искрено се надявам да си решила правилно за бъдещето на скъпоценната, умна, с кралска кръв АКИТА.
За предварителната информация - не е възможно никъде нищо да няма. Доколкото си спомням, АКИТАТА ти е от развъдник. Със сигурност те са имали информация за породата. При желание се намира начин. Това е важно за другите, които възнамеряват да си купуват АКИТА, стига изобщо да четат тук, де. А за теб в момента най-важното е да поразмислите трезво цялото ви семейство, да направите една ретроспекция за тези две години и половина и ... да вземете отговорно решение сега, докато още не е късно.
И ... не знаех, че има и такава дискриминация - на собственици на АКИТИ и всички останали :)
ПП. Не мисля, че вече е нужно да се говори за нещо друго, освен за кучетата. Ако все пак имаш желание за реплика, свързана с моята личност, или да се оправдаваш нещо за развъдника и т.н. - не съм стопирала ЛС от теб, когато се оправиш с проблема с ЛС, може да ми пишеш там. Да приключваме вече с цирка - който се забавлявал - забавлявал. Проблемълт с твоето куче идва най-вече от недостатъчно отговорното поведение на цялото ви семейство. Нормално е - човек не може да се научи на някои неща, докато не се сблъска с тях. Въпросът е да може да си види и признае грешката и ... най-вече да я поправи.
Публикувано: 09 October 2012 - 09:37 PM
Петя Кръстева, в 09 October 2012 - 04:55 PM, написа:
, тогава вземете хранителна добавка Opti Coat високо качествена хранителна добавка на основата на масло от сьомга, богата на Омега-3 мастни киселини. Гарантирам страхотна форма на кучетата ви с хубава и лъскава козина

Препоръчвам с 2 ръце има страхотен ефект върху козината.

Публикувано: 10 October 2012 - 02:50 PM
ShiBumi_GirL, в 09 October 2012 - 07:37 PM, написа:
Петя Кръстева, в 09 October 2012 - 04:55 PM, написа:
, тогава вземете хранителна добавка Opti Coat високо качествена хранителна добавка на основата на масло от сьомга, богата на Омега-3 мастни киселини. Гарантирам страхотна форма на кучетата ви с хубава и лъскава козина

Препоръчвам с 2 ръце има страхотен ефект върху козината.

Това на таблети има ли го?