Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3421 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 10 April 2013 - 05:20 PM

Ехехехех, Лили, благодаря за милите думи :wub: Наистина го обожавам този калпазанин:) При мен всичко, което се случва свързано с него е изцяло ново преживяване, тъй като не съм гледала куче до този момент (изключваме бездомните палета :ab_041: ) и всяка свободна секунда искам да е при мен :) Нашите даже ме бъзикат и като се прибера ми казват "ооо, Хачи-мами" :ab_041: Това куче просто ти дава възможността да го обичаш :) Наистина! Както мама му казва - той не е куче, а човек. :ab_041:

Този уикенд сме на вила пак и ще го накарам да ми позира, та да кача нови снимки :)

Момичета, защо не си направим една среща :) Не знам дали е добра идея да взимаме кучовците, но можем поне да се запознаем :) За мен ще е истинско удоволствие да науча нещо от вас :)

#3422 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2013 - 06:51 PM

Нямаш грижи, имаш ЛС, просто звънни, а аз ще звънна на Петя...:rc_036: Ако, както казваш имаш желание, естествено...:mg_062:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3423 Потребителят е офлайн   akitaface2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2013 - 08:41 AM

Лили в малко по-спокойно

#3424 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 09:23 AM

Малко снимки на Владимир Путин с българското овчерско куче Бъфи и японската акита Юме :smile: която е подарена от Губенатора на префектура Акита в знак на благодарност за помоща, която Русия оказа за преудоляване на последиците от смъртоносното заметресение и цунами на 11.март 2011г.
Изненадващо за мен беше коментарите в руски форуми, че Путин не гледал с любов Юме, както Бъфи :ab_041: Дори беше обвинен, че не обичал Юме и това му личало много :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Ето малко снимки, за тези които не с ги видяли:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3425 Потребителят е офлайн   stronger69 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2013 - 08:24 PM

Адмирации за Българо Японската Дружба!!! :flagbg:

#3426 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 11:05 PM

Адмирации за всички нас, видяли се в личицето на Путин, който аджаба гледа Акита...Жива да не бях!!! Ми той с неговите възможности може да гледа 100 акити, ама видите ли, горкия...гледа 1 акита + БОК-а....ЖИВ ДА ГО ОЖАЛИИИШ!!!
Петенка, аз още на другия ден след публикацията, рекох че Путин гледа куче като моето....не че аз гледам куче като неговото...и в края на краищата това все пак е Путин...а той е олицетворение на новия терор...никой не бива да се приравнява с него...
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3427 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 11:10 PM

Показване на мнениетоakitaface2, в 11 April 2013 - 08:41 AM, написа:

Лили в малко по-спокойно

Ама аз съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СПОКОЙНА..НЕ ВИЖДАМ ПРИЧИНИ ДА МИ СЕ НАТЯКВА ТАКЪВ ПРОБЛЕМ!
Ако имаш персонален - изключи ме...сигурно имаш възможност?! Вече не знам кой за какъв се бара тука, сори, "бара" значи се "има" за някакъв... Пък и както преди това споменах : спирането на акаунта ми не повлия на регулярните ми контакти и НЯМА ДА МЕ ПРИТЕСНИ!
Мъх, Гери тва да не би да си ти??? Чак съ притесних да ти кажа.... И що не си гледате работата от всички асоциации и развъдници, ами се мешате в мненията на хората, дето наистина гледат КАТО ЛЮБИМЦИ акита-ину??? Ей това не мога да разбера наистина! Вземете се намешайте с някой качествен съвет по отношение на всички кучешки болести и алергии, вместо да се правите на велики, вездесъщи и всичко-разбиращи....Ми ний за нас си сме го разбрали и за нашите кучета...
User's Signature

Качена снимка

#3428 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 11:23 PM

И ако на някой "новодомец" или "новоакитец" не му стана ясно - имах предвид - тъпите и безумни коментари от чужда страна не ни облагоприятелстват и не ни облагодетелстват! Опит с гледането на акита в този сайт имат малко хора, преминали през огън и жупел, и те могат да ви го споделят. Заяждачи и професори не се приемат просто! По мое мнение естествено, който желае, може да ги приеме!
Абе тва "Добро желание" толкоз ли му е малка вратата!? Днес минах на отиване към работа...и направо се отчаях...
Преминала съм с животното си през какво ли не... защо не казвам "кучето си"?? Ми защото ТОВА НЕ Е КУЧЕ, ТОВА Е ЖИВОТНО, КОЕТО Е ПРИМАТ, НО ИМА ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА НА ЧОВЕК!!! Имала съм доста проблеми, както всеки може да прочете...Не знам дали ще ги прочетете. Много хора ми предлагаха да дам Хачи на подобаващ треньор, МДАААА, ама преди няколко дни разбрах, че акита преживява в някакъв шибан приют, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО ПРИЛАСКАЕ!!! ЖИВА ДА НЕ БЯХ!!! Ей това е и моя Хачи, никой не може да го приласкае или подчини, ПРОСТО СИ Е ПРИМАТ!!!
И след като приех, че е примат, преди доста месеци, започнах да се държа с него като с такъв...МИ ДА АМА НЕ, както каза Петко Бочаров...Избягахме от 2 кучета и се натъкнахме на друго "пуснато" от каишка... Спаси ме само изненадата и това, че познавам стопанина отдалече... При акитата няма "ясно и точно" тя не е немска овчарка....дори не е доберман..Акитата мисли самостоятелно и не ти дава думата, ако не си определен за ВОДАЧ!!!
Не съм сигурна дали казах как ме ухапа по крака при едно разминаване с Лабрадор, и то тежко ухапване, и тогава никой не му се е месил за нищо, аз просто продължих да вървя, докато той се зъбеше на лабрадора...но, в случая това няма значение...според клубовете...и според треньорите... Докато единия ми крак преминаваше пред другия, той просто реши че му пречи да захапе чуждото куче...това е...ШИБАН ПРИМАТ!!! Но с начин да го контролираш отчасти, при добра тренировка!!!Eй затова при първа възможност ще го приспя! Не защото НЕ МОГА ДА СЕ ГРИЖА ЗА НЕГО, или ЗАЩОТО НЕ МОГА ДА ГО КОНТРОЛИРАМ, ТОВА ПРОСТО Е КОФТИ ХАРАКТЕР КУЧЕ...ТУЙТО!!!

И АКО НЯКОЙ В ТОЗИ МОМЕНТ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ПОВЕСТВОВАНИЯ СИ ПОЗВОЛИ ДА МЕ ОБВИНИ ЗА ЛУДА, ДА МИ СПРЕ АКАУНТА ИЛИ ДА ИМА НЯКАКВИ ЗАБЕЛЕЖКИ - ТО, ЗНАЙТЕ ЧЕ ИМА НАЧИН ВСИЧКО ЗА ВСИЧКИ ДА СЕ РАЗБЕРЕ И ЩЕ СЪДЯ ВСИЧКИ, ПОЗВОЛИЛИ СЕ ДА МЕ ОБВИНЯТ ЗА ТАКАВА ДО ДУПКА!!!
User's Signature

Качена снимка

#3429 Потребителят е офлайн   desidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2013 - 12:51 AM

Кофти характер..... хм . По-скоро независим

#3430 Потребителят е офлайн   face to face Икона

Публикувано: 13 April 2013 - 09:49 AM

Лили моля те не приспивай хачи той е куче не го заслужава

#3431 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2013 - 11:11 AM

Хайде,пак се започна.... :smile: Лили няма да приспи кучето,ако толкова е искала да го е направила до сега.Хич не ми се вярва да може да живее с тази мисъл.Както съм писала и преди според мен това куче е поставено на някакъв пиедестал от който никой не иска или не знае как да го свали.Най малкото ако има желание за намаляване на проблемите при разходка кучето ще се разхожда с намордник.Даже въобще си нямам идея след многото случки на нападение върху животни и хора как Лили си позволява да го извежда без намордник.
Лили,отдаваш всяко негово поведение на породата му,на независимостта му....Проблема е ,че просто без помощ няма да се справиш.Помощ за теб ,как да реагираш ,как да избягваш дадена ситуация,как да го свалиш от там където сте го поставили ти и всички около теб.Съгласи се ,че има хора,които реабилитират проблемни кучета .Не може само твойто да е изключение.Престани да си търсиш извинения и намери някой да ти помогне,човек работил и имал успехи в реабилитация на проблемни кучета.Направи живота си с Хачи по-лесен и по-приятен.
И малка забележка в твой стил-примат не,може би първичен :ab_041:
Поздрави
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3432 Потребителят е офлайн   akitaface2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 April 2013 - 04:06 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 13 April 2013 - 11:11 AM, написа:

Хайде,пак се започна.... :smile: Лили няма да приспи кучето,ако толкова е искала да го е направила до сега.Хич не ми се вярва да може да живее с тази мисъл.Както съм писала и преди според мен това куче е поставено на някакъв пиедестал от който никой не иска или не знае как да го свали.Най малкото ако има желание за намаляване на проблемите при разходка кучето ще се разхожда с намордник.Даже въобще си нямам идея след многото случки на нападение върху животни и хора как Лили си позволява да го извежда без намордник.
Лили,отдаваш всяко негово поведение на породата му,на независимостта му....Проблема е ,че просто без помощ няма да се справиш.Помощ за теб ,как да реагираш ,как да избягваш дадена ситуация,как да го свалиш от там където сте го поставили ти и всички около теб.Съгласи се ,че има хора,които реабилитират проблемни кучета .Не може само твойто да е изключение.Престани да си търсиш извинения и намери някой да ти помогне,човек работил и имал успехи в реабилитация на проблемни кучета.Направи живота си с Хачи по-лесен и по-приятен.
И малка забележка в твой стил-примат не,може би първичен :ab_041:
Поздрави

Съгласен съм с теб деси лили не го прави послушай деси

#3433 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2013 - 05:26 PM

face to face, akitaface2 явно сте един и същи човек! Ако нямате някакви сериозни занимания си намерете и не пишете безсмислени постове! Ако целта ви е темата да бъде съсипана, уверявам ви с това нищо няма да постигнете :ab_041: Има много други форми на комуникация и процеса какъвто и да е той не може да бъде спрян :ab_041:

Хайде чао от мен!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3434 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2013 - 04:43 PM

Деси, благодаря че разбра същността на моите постинги, както и Петя!
Много ви благодаря момичета, че ви ИМА!!! Защото иначе всеки друг ще ме сметне за луда! Ми и тази сутрин бягах като за световно надалеч от пуснати без поводи измекярчета...извинете ме за израза...те са породисти кучета, но стопаните им НЯМАТ ГРАМ АКЪЛ И ГРАМ КУЧЕШКА КУЛТУРА!!! Като наредбата е да се водят на повод - значи се водят на повод. А не безпризорно. Хайде, аз съм луда, ама мъж ми е далеч по-непокис и по-спокоен и онази вечер беше ПОЛУДЯЛ, защото някви патки си пуснали лабрадорите само с лампички на нашийниците - като чанове. И единият налетял на нашия....за първи път чух мъжа си толкова притеснен...защото каза: Аз нашия го държа, но не мога да удържа другото да не го ухапе. И аз го попитах: Ми що не го изрита другото? А той ми каза: Защото се пазя надалеч... Това е нашата дилема: безумна и непредотвратима...Важното е ДРУГИТЕ ДА НЕ СИ ПУСКАТ КУЧЕТАТА БЕЗКОНТРОЛНО!!! И ДА СЪБЛЮДАВАТ ХИГИЕНАТА!!! Аз си събирам изпражненията на Хачи, дори да се изходи на тревата в градинката...и знаете ли защо? Защото ми ПИСНА ДА ГАЗЯ В КУЧЕШКИ ЛАЙНА!!! Ей затова!!! И само 1000 стопанина на домашни любимци - кучета, да имат моето съждение, това би било достатъчно за Софето...не за България, за Софето говоря...
И не знам кой защо прирева, че пак ще го приспя...Ми ще го приспя, когато пожелая, защото ще си купя инжекциите и ще си намеря персонално кой да му ги бие, а ПОДИГРАВКИТЕ ОСТАВЕТЕ ЗА ВАЗИ!!! Който не знае какво е "вази" да се обърне към Уикиречника.
Съжалявам, ако отново съм причинила безумни дискусии, и спамове като на 2-мата новорегистрирани нам любимци...Искрено съжалявам! И се надявам, че като надраснат пубертета ще се приобщят към човечеството!
Петя, поздравявам те със страхотното показване на твоите любимци! УНИКАЛНИ животни! Ками е страхлива, и ще си остане страхлива докрай, но това няма да й е проблем при развъждането на качествено поколение!
Въпросът е друг: Плащаме данъци за нашите животни (аз лично го правя, не знам вие правите ли го, но сигурно го правите), та по този повод - къде са кошчетата за отпадъците от домашните любимци???? Къде са привилегиите ни? Къде са кучешките паркове???
Ей затова си заслужава да се изправим в цял ръст...а ВЯРВАЙТЕ МИ МОЯ РЪСТ НИКАК НЕ Е МАЛЪК, И ТО НЕ САМО ФИЗИЧЕСКИ!!!
User's Signature

Качена снимка

#3435 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2013 - 09:55 AM

Лили, ами то всичко ни е объркано - най-вече съзнанието! Българина му е заложено да е завистлив и да не спазва правилата! А и как да ги спазва, като именно тези които ни управляват винаги ги нарушават :eg_033: Не може да избягаме от нещо, което ни е наслагвано години наред, или както казва една моя позната "печата по рождение не можеш да изтриеш" :ab_041:
А за завистта да не говорим...Преди време на развъдника ми беше направена обстойна проверка от всички инстанции по сигнал на съседи. Естествено нарушения никакви не бяха открити, защото преди да правя какво и да е бях праверила всичко, както и предварително спазих всички изисквания и регистации за отгреждане на животни. Имах по-голяма информация от самите проверяващи, но не това е най-важното. Да не говорим за комичните ситуации в които самите проверяващи изпаднаха, но те не са виновни, че повечето институции в България не работят добре. :ab_041: Друго обаче прави впечатление - съсед също отглежда кучета, които се гледат при много лоши условия - вързани, не ваксинирани, недохранени, болни....и моите кучета! Забележете сигнал има за моите кучета не за кучетата на другият съсед. В жалбата даже беше написано имам ли право в собсвеният си двор да правя циментова замазка в огражденията на кучетата :ab_041:Пиша ограждения, защото кучетата ми не живеят клетки, а в собствени дворове от 500кв.м. Добрите условия правят впечатление - не лошите! Гледа се в чуждият двор и се прави чужда сметка, вместо да впрегнеш своите идеи и мисли за постигане на своите си мечти :smile:

Лили не мисля, че всички тези дискусии са безумни :smile:

А относно агресиата на Хачи не знам дали си мислила, но дали няма една кастрация да го успокои?!?
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3436 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 April 2013 - 11:05 AM

Лили, толкова съжалявам, че минаваш през такива перипети с Хачи - много неприятно. Дори за миг не мога да си представя какво ти е :Х Кастрацията не помага ли в такива моменти? Нашия няма проблеми с агресивността, но сега като чета почвам да се чудя след някой друг месец дали няма да започне и той :dh_188: Нормално ли е да са ЧАК толкова агресивни? Глупав въпрос, тъй като знам, че те са горделиви кучета, които си пазят тяхното, но не знам... Иначе съм напълно съгласна с това, че стопаните на кучета нямат елементарна кучешка култура. :dry: Онзи ден в Борисовата всички си бяха пуснали кучетата от повод, а мен ме е страх да мина с Хачи покрай толкова кучета - не го знам как ще реагира. Не е агресивен, но то един път ще стане...

#3437 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2013 - 09:55 AM

Изрових една стара снимка на Киро и Лили от 2011год., която озаглавих ЛУДОСТТА ИМ ОТИВА :ab_041: И двама тук са пордастващи, неоформени пубери, които не са наясно въобще какво им се случва в живота :ab_041: :ab_041: :ab_041:

P.S. това не е lilianas от форума

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3438 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2013 - 01:21 PM

Показване на мнениетоMartinaV, в 17 April 2013 - 11:05 AM, написа:

Лили, толкова съжалявам, че минаваш през такива перипети с Хачи - много неприятно. Дори за миг не мога да си представя какво ти е :Х Кастрацията не помага ли в такива моменти? Нашия няма проблеми с агресивността, но сега като чета почвам да се чудя след някой друг месец дали няма да започне и той :dh_188: Нормално ли е да са ЧАК толкова агресивни? Глупав въпрос, тъй като знам, че те са горделиви кучета, които си пазят тяхното, но не знам... Иначе съм напълно съгласна с това, че стопаните на кучета нямат елементарна кучешка култура. :dry: Онзи ден в Борисовата всички си бяха пуснали кучетата от повод, а мен ме е страх да мина с Хачи покрай толкова кучета - не го знам как ще реагира. Не е агресивен, но то един път ще стане...

Здрасти, Мартина!
Проблемът с агресивността идва освен с начина на отглеждане (който момент явно не е проблем при твоя Хачи), и със семейната среда.
За съжаление НАШЕТО СЕМЕЙСТВО Е ЕДНА БЕЗУМНО НЕРВНА СРЕДА, и кучето просто възприема и усеща всичката ни напрегнатост, натовареност, и реагира съответно. Със сигурност има акити, които са далеч по-дружелюбни и далеч по-спокойни, просто НАШИЯТ НЕ Е ПОПАДНАЛ НА СТОПАНИ, това е!
Осигурете на кучето си спокойна семейна среда, любов, обгрижване и разбиране, и акитата ще е (щях да кажа "човека") най-мъдрото животно, ИЗЦЯЛО оценило това!!!!
При нас нещата не стоят така заради НАС, не заради кучето! НО НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ТО Е НАИСТИНА ЛОВНО КУЧЕ-ПРИМАТ! Никога няма да хареса малко животно, независимо какво е то - котка, заек, куче...Може първоначално (ако ви е в къщата) да се примири, и да свикне да съжителства...но това не е показател по който да съдите надеждността му и сигурността си! Акитата е роден и натурален ЛОВЕЦ. Моята акита в случая, е безкрайно страхлива и си пази дупето отвсякъде...тоест - каквото движещо миниатюрно му се появи в погледа - се ХАПВА и ОМАЛОМОЩАВА, за да не му навреди! Това е валидно и за МАЛКИТЕ ДЕЦА (БЕБЕТА). Той не разбира точно какво му идва насреща, просто му се струва заплашително!!! Спрямо големите кучета - НЯМА СПАСЕНИЕ - ТАМ атаката е задължителна, щот си мерят превъзходността!
Относно кастрацията: мъжко куче, независимо от породата, трябва да се кастрира до 8-9 месечна възраст, преди да усети и разбере мъжките хормони, ако желаете да притъпите близо 70% агресивността. Иначе кастрацията носи така казаното "частично" спокойствие - да, няма да е агресивен ЧААК толкова, но ще продължи да бъде агресивен. В нашия случай кастрацията ВЕЧЕ НЯМА СМИСЪЛ. Интересувах се от това, още от 6-месечната възраст на Хачи, но тогава треньорите ми казаха, че просто породата си е такава, че ако водачът не е качествен, това ще продължи, и аз като некачествен водач, и поради ред други причини, реших, че няма смисъл да го кастрирам.
Тоест - ако вашето кученце е добро, отгледано в спокойна среда и с качествено родословие, аз не виждам смисъл да го кастрирате, по-добре говорете с Петя, или с някой друг развъдник, кучето заслужава да стане "татко" и да има поколение... Пък и тези кучета си заслужава да се отглеждат....най-малкото заради малкия им брой в България, въпреки че вече можем да се гордеем с "познанството" на Акита-ину, тъй като много хора ги разпознават на улицата, не като преди 2 години... И второ - заради негово собствено добро - едно хубаво, красиво и добро животно не заслужава да бъде осакатено, заради нашия морал или заради морала на безумците около нас!!!
User's Signature

Качена снимка

#3439 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2013 - 01:37 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 16 April 2013 - 09:55 AM, написа:

Лили, ами то всичко ни е объркано - най-вече съзнанието! Българина му е заложено да е завистлив и да не спазва правилата! А и как да ги спазва, като именно тези които ни управляват винаги ги нарушават :eg_033: Не може да избягаме от нещо, което ни е наслагвано години наред, или както казва една моя позната "печата по рождение не можеш да изтриеш" :ab_041:
А за завистта да не говорим...Преди време на развъдника ми беше направена обстойна проверка от всички инстанции по сигнал на съседи. Естествено нарушения никакви не бяха открити, защото преди да правя какво и да е бях праверила всичко, както и предварително спазих всички изисквания и регистации за отгреждане на животни. Имах по-голяма информация от самите проверяващи, но не това е най-важното. Да не говорим за комичните ситуации в които самите проверяващи изпаднаха, но те не са виновни, че повечето институции в България не работят добре. :ab_041: Друго обаче прави впечатление - съсед също отглежда кучета, които се гледат при много лоши условия - вързани, не ваксинирани, недохранени, болни....и моите кучета! Забележете сигнал има за моите кучета не за кучетата на другият съсед. В жалбата даже беше написано имам ли право в собсвеният си двор да правя циментова замазка в огражденията на кучетата :ab_041:Пиша ограждения, защото кучетата ми не живеят клетки, а в собствени дворове от 500кв.м. Добрите условия правят впечатление - не лошите! Гледа се в чуждият двор и се прави чужда сметка, вместо да впрегнеш своите идеи и мисли за постигане на своите си мечти :smile:

Лили не мисля, че всички тези дискусии са безумни :smile:

А относно агресиата на Хачи не знам дали си мислила, но дали няма една кастрация да го успокои?!?

Мила, Кирей е СТРАХОТЕН, не бих казала същото за Лили с тая шапка...прилича на някой обръснат в темето каубой! :ab_041: Шегувам се, разбира се! Ние, миличка нямаме ЗОО-Полиция, така че няма как да очакваш на съседа ти да му бъдат направени забележки...Нямаме и закон в това отношение - както казах, плащате данък на кучетата си 24 лева на година,което според мен :
1- е неоправдано
2- малко, ако е оправдано
Какво имам предвид: Данъкът на жилищата ни варира, според местонахождението - някакви зонирания, което за мен е безумие...всички живеем в тая София... Данъкът на кучетата е еднакъв, но с този данък НЕ Е ЯСНО КАКВО СЕ ЗАПЛАЩА!!! Когато плащаш данъка за апартамента (или къщата) си, нищо не очакваш,(може би единствено замитане на тротоарите един път в месеца) защото това е имот...който е разположен на територията на общината. Когато обаче плащаш данък ЗА ЖИВО СЪЩЕСТВО, ти очакваш да видиш най-малко някакви подобрения (или аз бъркам) в неговото съществувание на този имот!!!
КАКВО ПОЛУЧАВАМЕ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕТО НА ТЕЗИ ДАНЪЦИ???
Извинете, разгорещих се...По точка 2 от преди малко - Бих плащала и 48 лева данък на година на това животно, ако:
1. Имам осигурен парк, в който да го пусна да тича
2. Имам осигурени кошчета, в които да му хвърлям, с извинение за израза, лайната
3. Ако всички останали стопани уважават моето куче и се съобразяват с него, както аз правя!
Но, за момента получаваме ЯВНО ТОВА ЗА КОЕТО СМЕ СИ ПЛАТИЛИ С ДАНЪКА НА НАШИТЕ КУЧЕТА - ТОЕСТ НИЩО!!!
Пълен абсурд!!! Радвайте се, че не ни взимат данък за въздуха, който дишаме, защото и тогава имаме предпоставки да обжалваме - и той не е както трябва!!!
Това не е предизборна агитация, повярвайте ми, просто съм отчаяна отвсякъде...колко съм се гордяла че съм българка, сега съжалявам, че живея в тази "държава", щот държава просто няма... ама това си иде от нас...ние просто сме си ПЛЕМЕЕЕЕ...:rc_036:

И, Пете, не се притеснявай за съседа...някой "ДОБРОЖЕЛАТЕЛ" и на него ще му прати проверка...Нали сме българи...не е важно аз да съм добре, важно е Вуте да е зле!
User's Signature

Качена снимка

#3440 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2013 - 11:04 PM

Здравейте, сладурчета!!!

Много се радвам да ви оповестя, че Хачико е добре, скубе се неистово, чеше уши и клати глава, пак му тече дясното око, след всичките манипулации... Но иначе казано СМЕ ДОБРЕ!!! - Взех му хапчетата за вътрешно обезпаразитяване и му ги натъпках в устата...И се изходихме след това подобаващо...така че, спрямо вътрешни инсекти съм спокойна.... Сложихме още преди 2 седмици каишката Кил-фикс или Кил-тикс и до ден днешен след 3 години не мой го запомня... и преди 1 седмица намерих изсъхнало кърлежче в козиняка изненадващо...но и тя си действа безпрецедентно и най-добре, както от 2.5 години насам...
По отношение на очите и на ушите, реших да сменя храната. Явно кучето е сдобило някаква алергия към нещо, с което го храня... не знам... няма краста, няма конюктивит...ама секретът от очите е налице, както и дразненето в ушите... Не мога повече да го водя по доктори за ушите, защото вече 3-ма се гърчиха, а и ние заедно с тях, за да го удържим...и няма спасение... За очите - съвсем. Няма начин да бъде прегледан, дори с намордник... Това животинче - приматче толкоз много е изстрадало с доктори, че няма как да се удържи, кат види клиника...
Липсва ми Байо, не знам как е Кили. Както и не знам как е Джаро...липсват ми много кучета от този форум...останахме да хортуваме 3-4 души...ТОВА Е ПРОСТО БЕЗОБРАЗИЕ!!! Като четете, и имате такива животни, поне споделяйте, бе хора!!! СРАМОТА!!! Императорска кръв!!!:dh_188:
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема