Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3821 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 September 2013 - 08:34 PM

Милият "Акит".Важното е да е щастлив,няма значение как изглежда.

#3822 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2013 - 08:36 PM

А някакви омеги дават ли му? За кожата е добре също.

#3823 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2013 - 04:05 AM

Ест. Мина един курс вече. Вчера е свършил с Цинк-а и от утре почва с Биотин-а. То лечението вече г/д излиза толкова, колкото го купих него, но това е отделен въпрос. Важното е, че е щастлив, че си играе с топката, че му е мерак да го разхождат... тва е.
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3824 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2013 - 01:09 PM

BAYO!!!! АДСКИ СЕ РАДВАМ ЗА КИЛИ!!! СЛАВА БОГУ! МАЙ ОТНОВО ЛЕКАРИТЕ НЕ СА БИЛИ ПРАВИ!!! (ПОЧТИ КАКТО ВИНАГИ). МНОГО, АМА МНОГО СЕ РАДВАМ ЗА ТВОЯ ЛЮБИМЕЦ. ТОЙ СИ МИ Е ПРИСЪРЦЕ...Просто защото е 1:1 с нашия, отвсякъде!!! И като окраска, и като плашливост, и като чар, и като вярност! Аз съм сигурна в едно: Ти адски му липсваш! Той си е приел ТЕБ като водач на глутницата, и цялото му здравословно състояние зависи от теб! Не че ти казвам да се върнеш, не ме разбирай погрешно, просто наблюдавам акитата като поведение, когато си е избрала персонално водача. Тъй като, противно на всякаква логика (логика говоря, не чувства) следваше АЗ да съм тази, която борави най-добре с кучето и заради тренировките, и заради грижите, и то да има най-откровено отношение към мен, се оказа, че ТОЙ персонално си е избрал моя мъж за Водач, и ЧЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ МЕН, освен храненето, миенето, подсушаването и чат-пат разходки, когато Шефа го няма. Ами да, такива са си, нищо не може да ги промени. Бъдете СПОКОЙНИ И УРАВНОВЕСЕНИ ПРИ ВОДЕНЕТО НА АКИТА. Това е изключително важно! Защото кучето усеща. Многократно съм го казвала, не се повтарям, а се поддесятвам сигурно, но невърмайнд.
По отношение на ушите и алергията. То всъщност не са само ушите, а и очите. Сълзят. И вече съм сигурна, че е алергия от пилешко. Ама пусто, какво да го правя този почти-пълен чувал, дето го купих преди 1 седмица? Ако някой го иска - ще му го дам на половин цена. Въпреки че вътре са си 18 килограма. И трябва да пробвам нещо друго. И аз не знам вече какво. В нашия магазин, дето пазарувам е доста скъпичко...И се насочвам към доставчици, евентуално...Но първо ще му взема от клиниката лекарство за ушите, защото това тръскане на главата вече не се търпи...:ae_085:
Поздрави на всички, и целувки!
Не знам кога ще пиша отново, защото рядко имам достъп до компютъра в къщи, а в работата няма кога.
Да сте живи и здрави! Да си гледате любимците с любов, и да не мислите най-лошите работи!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3825 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2013 - 01:59 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 23 September 2013 - 09:06 PM, написа:

Показване на мнениетоAsita_Lilly, в 23 September 2013 - 11:00 AM, написа:

Може ли да се направи някакво предварително изследване, за да се установи има или няма такава болест ?

До колкото получих информация има такива тестове, но те са много скъпи и не се правят.

Показване на мнениетоAsita_Lilly, в 23 September 2013 - 11:22 AM, написа:

Във връзка с родословието по-горе, родата на нашата Асита е :
баща Ashi - с баща Kazan и майка Bela и майка Astra - с баща Аtico и майка Shugei Nickky Necky ?
говорят ли ви нещо тези имена ?

Ухххх....и аз се страснах доста и не спах два дена. Едно от кучетата ми също има тези предци в родословието, но все пак не знаем от кой родител идва болният ген. И да ви кажа не вярвам въобще на сръбските родословия - като няма никакъв контрол да се разчита само на морала на развъдчика в страни като Балканите си звучи доста несериозно. Виждала съм сръбско родословие, като майката не беше тази по родословие, която беше изпратена на снимка с бебетата. Нали постоянно се ровя и гледам кучета и родословия....
Не се шашкай без причина, така ме посъветваха и мен - просто наблюдавай кучето си! Подобно нещо може да се случи и в големи развъдници. Трябва да се види от къде идва проблема и при установяването му такива кучета да не се допускат до разплод.
Относно имената от твоето родословие - Kazan е италиянска кръвна линия, има брат Kirei в Румъния, ако трябва да повярвам в издадените родословия тази линия дават поколения с липсващи зъби, което може да се преглътне като недостатък в сравнение със заболяването по-горе.
Bela е от унгарската линия на моят Kirei - там не съм засичала някакви заболявания за сега...

И какво става тук? Ако не е тайна, разбира се. Надявам се, че кучо на Аssita-Lilly няма този проблем?
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3826 Потребителят е офлайн   Asita_Lilly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 October 2013 - 08:26 AM

Здравейте,

Засега може да се похвалим , че спряхме повръщането след яденето на тревичка.Това, което променихме е храната-взехме Purina Puppy Digestion с агне и ориз , а понеже и се мръщи ако е само суха взехме и Carno, която съвсем скоро след това спряхме, защото почна едно разстройство олеле мале :) сменихме още няколко мокри, които не им запомних за съжаление името докато стигнем до една немска консерва , която засега й харесва ( ще видим до кога).
Склонна съм да мисля, че има някаква непосносимост към пилешко, но не мога да го твърдя.
Във връзка с това, за което Петя информира, обстойно я преглеждам за оголени места - нямаме такива.Наблюдаваме леко сълзене от едното очо ама не винаги и за да не съм паника засега само ще я наблюдавам.Всички зъби -налице :D
Нооо почнахме да си ядеме ( когато си искаме,явно режим на хранене тип немска овчарка не са за важни и горди особи като нас :D) спиме си в колибата,играеме си и така :)
Да ви питам има ли някаква вероятносt да й е студено навън ? Тъй като на мен определено ми е , но пък моя мъж всеки път ме скастря по тоя повод, казвайки, че тя все пак е куче и то с бая дебел кожух :D

#3827 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2013 - 10:21 PM

Asita_Lilly ,ако нямате общи предци с починалото куче-не се шашкайте.
Като паднат температурите,но не съм сигурна до колко градуса-в развъдника от където е моето куче ми казаха че ги прибират при тях в къщата,защото бях ги питала дали може да я гледам на остъклена тераса за няколко часа докато съм на работа и докато е все още е подрастваща .Да каже Bayo ,че май тяхното е на двора.Ама да ви кажа тази порода са може би изключение-не правят бели.Имала съм и други кучета затова знам.Когато мина първата зима с нас и започнаха жегите вече ми беше съвестно да оставям кучето на терасата дори и за малко.И каква беше изненадата ми -оставям я в къщи и тя не прави нищо ,което съм очаквала,като гризане на каквото ѝ падне ,качване по леглата и разни подобни.
А каква е консервата,която се хареса на вашата Асита.Че те всички тук са капризни .... :re_037:

#3828 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2013 - 04:15 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 03 October 2013 - 11:59 AM, написа:

Може ли да се направи някакво предварително изследване, за да се установи има или няма такава болест ?

До колкото получих информация има такива тестове, но те са много скъпи и не се правят.

баща Ashi - с баща Kazan и майка Bela и майка Astra - с баща Аtico и майка Shugei Nickky Necky ?

Ухххх....и аз се страснах доста и не спах два дена. Едно от кучетата ми също има тези предци в родословието, но все пак не знаем от кой родител идва болният ген. И да ви кажа не вярвам въобще на сръбските родословия - като няма никакъв контрол да се разчита само на морала на развъдчика в страни като Балканите си звучи доста несериозно. Виждала съм сръбско родословие, като майката не беше тази по родословие, която беше изпратена на снимка с бебетата. Нали постоянно се ровя и гледам кучета и родословия....
Не се шашкай без причина, така ме посъветваха и мен - просто наблюдавай кучето си! Подобно нещо може да се случи и в големи развъдници. Трябва да се види от къде идва проблема и при установяването му такива кучета да не се допускат до разплод.
Относно имената от твоето родословие - Kazan е италиянска кръвна линия, има брат Kirei в Румъния, ако трябва да повярвам в издадените родословия тази линия дават поколения с липсващи зъби, което може да се преглътне като недостатък в сравнение със заболяването по-горе.
Bela е от унгарската линия на моят Kirei - там не съм засичала някакви заболявания за сега...

И какво става тук? Ако не е тайна, разбира се. Надявам се, че кучо на Аssita-Lilly няма този проблем?

Здравейте,
Лили няма никаква тайна разбира се! В родословията на всички сръбски кучета фигурат едни и същи предци. Това са всички официално регистрирани кучета в клуба със сръбски и бг родословия и почти всички не регистрирани кучета които знам! При едно заболяло куче от автоимунно заболяване може само един от родителите да е носител на болният ген, както може и двамата родители да са носители на гена. Затова когато се случи такова нещо трябва да се види от кой родител идва и да не се развъжда. Никой не е застрахован, че няма да му се случи. Просто в развъждането си има правила, които трябва да се спазват! Ако се случи и на мен, просто спирам от разплод линията. Аз спрях от разплод здраво куче, което просто не ми харесва визуално, та няма няма да спра болно?!?! Когато изкарваш някакви там пари от търговия с животи трябва морално да си ангажиран към живота въобще /кучешки или човешки/ все тая. Защото едно е крипторхизъма, обратните захапки, липсващите зъби като наследствени заболявания - друго е SA или VKH синдром. Нещата може би стават различни, когато развъждането ти стане основно средство за доход - не знам....зависи от много неща?!? Иначе брака в развъждането си е нещо нормално....
Ровя се постоянно в родословията на акити произведени в Япония и да ви кажа картинката е меко казана ужасяваща относно инбри́динга /близкородственото развъждане/ Чудя се въобще как им е позволено да го правят?!?! При такива връзки и този тежък инбридинг съм сигурна, че се раждат кучета без очи и крака, които просто ние не ги виждаме. А здравите, които са с перфектна визия се продават и печелят много често първи места.

Но хайде стига вече с тези болести....Да ви се похваля, преди малко ми се обади собственика на Кума от Гърция да ми каже, че въпреки стреса Кума се е представил много добре на първата си изложба :af_089: Чакам снимки с нетърпение :af_089: :af_089: :af_089:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3829 Потребителят е офлайн   Asita_Lilly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2013 - 08:12 AM

^Rosita^
Консервата е My Lord. http://www.heiger.ne...r/items/38.html

#3830 Потребителят е офлайн   tenisha Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 October 2013 - 01:33 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 06 October 2013 - 04:15 PM, написа:

Показване на мнениетоlilianas, в 03 October 2013 - 11:59 AM, написа:

Здравейте,
Лили няма никаква тайна разбира се! В родословията на всички сръбски кучета фигурат едни и същи предци. Това са всички официално регистрирани кучета в клуба със сръбски и бг родословия и почти всички не регистрирани кучета които знам! При едно заболяло куче от автоимунно заболяване може само един от родителите да е носител на болният ген, както може и двамата родители да са носители на гена. Затова когато се случи такова нещо трябва да се види от кой родител идва и да не се развъжда. Никой не е застрахован, че няма да му се случи. Просто в развъждането си има правила, които трябва да се спазват! Ако се случи и на мен, просто спирам от разплод линията. Аз спрях от разплод здраво куче, което просто не ми харесва визуално, та няма няма да спра болно?!?! Когато изкарваш някакви там пари от търговия с животи трябва морално да си ангажиран към живота въобще /кучешки или човешки/ все тая. Защото едно е крипторхизъма, обратните захапки, липсващите зъби като наследствени заболявания - друго е SA или VKH синдром. Нещата може би стават различни, когато развъждането ти стане основно средство за доход - не знам....зависи от много неща?!? Иначе брака в развъждането си е нещо нормално....
Ровя се постоянно в родословията на акити произведени в Япония и да ви кажа картинката е меко казана ужасяваща относно инбри́динга /близкородственото развъждане/ Чудя се въобще как им е позволено да го правят?!?! При такива връзки и този тежък инбридинг съм сигурна, че се раждат кучета без очи и крака, които просто ние не ги виждаме. А здравите, които са с перфектна визия се продават и печелят много често първи места.

Но хайде стига вече с тези болести....Да ви се похваля, преди малко ми се обади собственика на Кума от Гърция да ми каже, че въпреки стреса Кума се е представил много добре на първата си изложба :af_089: Чакам снимки с нетърпение :af_089: :af_089: :af_089:

ние също бихме се зарадвали на някоя снимчица
User's Signature

Качена снимка

#3831 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2013 - 03:34 PM

:ab_041: И аз чакам все още :ab_041: Знам само, че се е класирал на 2-място при голяма конкуренция. Бил е стресиран (като на всяка първа изложба :smile: ) Собственика му Георгиос е много амбициран и вече Кума си има треньор, който ще го обучи за следващото шоу :smile: тъй като той не ставал за хендлер :ab_041: Пише ми, че е получил много поздравления и че много хора са харесали нашата, родна "чернилка" :wub: Явно съм голяма късметлийка, защото кучетата ми попаднаха на страхотни стопани - бедни и богати все едно!!! Сърцата им са големи....имам много истории за разказване, но не мога без тяхно резрешение :ab_041: То си е цяло приключение, в които главен герои са моите кучета :smile:

Този клип е специален поздрав за Akita inu BG във фейсбук - историята на Дмитриос и неговата българска любов :wub: Както ще видите от клипа българската Хера не е попаднала в богато семейство, но се гледа с такава любов, че сърцето ми ще се пръсне. Бащата на Дмитриос е инвалид и това да е около него го "изпълва с голямо щастие" пише той....Поздрав за всички вас :wub:

https://www.youtube....gYnZoMyA0#t=213
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3832 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2013 - 04:39 PM

Следващата история ще е за Berta-Bora :ab_041: единствената женска тигра като цвета на Киро от миналото кучило :wub: тя пък живее в друга крайност - имение от 2 декара в кв."Малинова долина" в София. Има си двама приятели с които съжителства Ръсел и Джаки /и двамата прибрани от улицата/ в една студена Коледна вечер :wub:
Какво е да си много богат, но с многоооо голямо сърце, какво е да можеш да си позволиш всичко, но да не желаеш да имаш дори интеренет :smile: очаквайте скоро от дома на Berta-Bora или Борбената Берта :ab_041: след бутилка червено вино което се казва "Нощта на дявола" ....само Дано ми позволят да снимам :md_064:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3833 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2013 - 09:08 AM

Малко снимки на Кума и Бени :smile:
На една част от снимките на Кума не е с толкова "багата" опашка и еднато му ухо е още леко клепнало :ab_041: но пък мацките на плажа са около него :wub: Заради него или собственика му - не знам :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Бенка пък си е красавица от бебе :wub: има прекрасна стопанка, която е "луда" по породата акита ину и.....я очаквам на изложбите в БГ скоро :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3834 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2013 - 11:49 AM

Много съм горда от това, което виждам :wub:

Да са ми живи и здрави всички :wub: Двама различни братя от "B" кучилото Кирей и Казуми :wub: Още веднъж благодаря на Господ и на всички собственици на моите кучета :wub:

B*Kuma и Bars :wub: :wub: :wub: :wub: и техните собственици :smile:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3835 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2013 - 01:15 PM

Още една снимка на Барс :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3836 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2013 - 05:40 PM

Хечи тъгува за лятото.Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#3837 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2013 - 07:45 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 13 October 2013 - 03:40 PM, написа:

Хечи тъгува за лятото.Прикачен файл 102.jpgПрикачен файл 108.jpgПрикачен файл 110.jpg

Баровец :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3838 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2013 - 09:10 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 13 October 2013 - 07:45 PM, написа:

Хечи тъгува за лятото.Прикачен файл 102.jpgПрикачен файл 108.jpgПрикачен файл 110.jpg

Не е баровец, той е най доброто(и добре гледано) куче!

#3839 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2013 - 08:32 AM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 13 October 2013 - 07:10 PM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 13 October 2013 - 07:45 PM, написа:

Не е баровец, той е най доброто(и добре гледано) куче!

Това се вижда на "първо четене" :ab_041: Да ви е жив и здрав :wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3840 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2013 - 02:08 PM

Още една снимка на чернилката Kuma и собственика му George от International Dog Festival - Athens 2013

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193