Акита
Публикувано: 02 October 2013 - 04:05 AM

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 03 October 2013 - 01:09 PM
По отношение на ушите и алергията. То всъщност не са само ушите, а и очите. Сълзят. И вече съм сигурна, че е алергия от пилешко. Ама пусто, какво да го правя този почти-пълен чувал, дето го купих преди 1 седмица? Ако някой го иска - ще му го дам на половин цена. Въпреки че вътре са си 18 килограма. И трябва да пробвам нещо друго. И аз не знам вече какво. В нашия магазин, дето пазарувам е доста скъпичко...И се насочвам към доставчици, евентуално...Но първо ще му взема от клиниката лекарство за ушите, защото това тръскане на главата вече не се търпи...

Поздрави на всички, и целувки!
Не знам кога ще пиша отново, защото рядко имам достъп до компютъра в къщи, а в работата няма кога.
Да сте живи и здрави! Да си гледате любимците с любов, и да не мислите най-лошите работи!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 03 October 2013 - 01:59 PM
Петя Кръстева, в 23 September 2013 - 09:06 PM, написа:
Asita_Lilly, в 23 September 2013 - 11:00 AM, написа:
До колкото получих информация има такива тестове, но те са много скъпи и не се правят.
Asita_Lilly, в 23 September 2013 - 11:22 AM, написа:
баща Ashi - с баща Kazan и майка Bela и майка Astra - с баща Аtico и майка Shugei Nickky Necky ?
говорят ли ви нещо тези имена ?
Ухххх....и аз се страснах доста и не спах два дена. Едно от кучетата ми също има тези предци в родословието, но все пак не знаем от кой родител идва болният ген. И да ви кажа не вярвам въобще на сръбските родословия - като няма никакъв контрол да се разчита само на морала на развъдчика в страни като Балканите си звучи доста несериозно. Виждала съм сръбско родословие, като майката не беше тази по родословие, която беше изпратена на снимка с бебетата. Нали постоянно се ровя и гледам кучета и родословия....
Не се шашкай без причина, така ме посъветваха и мен - просто наблюдавай кучето си! Подобно нещо може да се случи и в големи развъдници. Трябва да се види от къде идва проблема и при установяването му такива кучета да не се допускат до разплод.
Относно имената от твоето родословие - Kazan е италиянска кръвна линия, има брат Kirei в Румъния, ако трябва да повярвам в издадените родословия тази линия дават поколения с липсващи зъби, което може да се преглътне като недостатък в сравнение със заболяването по-горе.
Bela е от унгарската линия на моят Kirei - там не съм засичала някакви заболявания за сега...
И какво става тук? Ако не е тайна, разбира се. Надявам се, че кучо на Аssita-Lilly няма този проблем?

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 04 October 2013 - 08:26 AM
Засега може да се похвалим , че спряхме повръщането след яденето на тревичка.Това, което променихме е храната-взехме Purina Puppy Digestion с агне и ориз , а понеже и се мръщи ако е само суха взехме и Carno, която съвсем скоро след това спряхме, защото почна едно разстройство олеле мале :) сменихме още няколко мокри, които не им запомних за съжаление името докато стигнем до една немска консерва , която засега й харесва ( ще видим до кога).
Склонна съм да мисля, че има някаква непосносимост към пилешко, но не мога да го твърдя.
Във връзка с това, за което Петя информира, обстойно я преглеждам за оголени места - нямаме такива.Наблюдаваме леко сълзене от едното очо ама не винаги и за да не съм паника засега само ще я наблюдавам.Всички зъби -налице :D
Нооо почнахме да си ядеме ( когато си искаме,явно режим на хранене тип немска овчарка не са за важни и горди особи като нас :D) спиме си в колибата,играеме си и така :)
Да ви питам има ли някаква вероятносt да й е студено навън ? Тъй като на мен определено ми е , но пък моя мъж всеки път ме скастря по тоя повод, казвайки, че тя все пак е куче и то с бая дебел кожух :D
Публикувано: 05 October 2013 - 10:21 PM
Като паднат температурите,но не съм сигурна до колко градуса-в развъдника от където е моето куче ми казаха че ги прибират при тях в къщата,защото бях ги питала дали може да я гледам на остъклена тераса за няколко часа докато съм на работа и докато е все още е подрастваща .Да каже Bayo ,че май тяхното е на двора.Ама да ви кажа тази порода са може би изключение-не правят бели.Имала съм и други кучета затова знам.Когато мина първата зима с нас и започнаха жегите вече ми беше съвестно да оставям кучето на терасата дори и за малко.И каква беше изненадата ми -оставям я в къщи и тя не прави нищо ,което съм очаквала,като гризане на каквото ѝ падне ,качване по леглата и разни подобни.
А каква е консервата,която се хареса на вашата Асита.Че те всички тук са капризни ....

Публикувано: 06 October 2013 - 04:15 PM
lilianas, в 03 October 2013 - 11:59 AM, написа:
До колкото получих информация има такива тестове, но те са много скъпи и не се правят.
баща Ashi - с баща Kazan и майка Bela и майка Astra - с баща Аtico и майка Shugei Nickky Necky ?
Ухххх....и аз се страснах доста и не спах два дена. Едно от кучетата ми също има тези предци в родословието, но все пак не знаем от кой родител идва болният ген. И да ви кажа не вярвам въобще на сръбските родословия - като няма никакъв контрол да се разчита само на морала на развъдчика в страни като Балканите си звучи доста несериозно. Виждала съм сръбско родословие, като майката не беше тази по родословие, която беше изпратена на снимка с бебетата. Нали постоянно се ровя и гледам кучета и родословия....
Не се шашкай без причина, така ме посъветваха и мен - просто наблюдавай кучето си! Подобно нещо може да се случи и в големи развъдници. Трябва да се види от къде идва проблема и при установяването му такива кучета да не се допускат до разплод.
Относно имената от твоето родословие - Kazan е италиянска кръвна линия, има брат Kirei в Румъния, ако трябва да повярвам в издадените родословия тази линия дават поколения с липсващи зъби, което може да се преглътне като недостатък в сравнение със заболяването по-горе.
Bela е от унгарската линия на моят Kirei - там не съм засичала някакви заболявания за сега...
И какво става тук? Ако не е тайна, разбира се. Надявам се, че кучо на Аssita-Lilly няма този проблем?
Здравейте,
Лили няма никаква тайна разбира се! В родословията на всички сръбски кучета фигурат едни и същи предци. Това са всички официално регистрирани кучета в клуба със сръбски и бг родословия и почти всички не регистрирани кучета които знам! При едно заболяло куче от автоимунно заболяване може само един от родителите да е носител на болният ген, както може и двамата родители да са носители на гена. Затова когато се случи такова нещо трябва да се види от кой родител идва и да не се развъжда. Никой не е застрахован, че няма да му се случи. Просто в развъждането си има правила, които трябва да се спазват! Ако се случи и на мен, просто спирам от разплод линията. Аз спрях от разплод здраво куче, което просто не ми харесва визуално, та няма няма да спра болно?!?! Когато изкарваш някакви там пари от търговия с животи трябва морално да си ангажиран към живота въобще /кучешки или човешки/ все тая. Защото едно е крипторхизъма, обратните захапки, липсващите зъби като наследствени заболявания - друго е SA или VKH синдром. Нещата може би стават различни, когато развъждането ти стане основно средство за доход - не знам....зависи от много неща?!? Иначе брака в развъждането си е нещо нормално....
Ровя се постоянно в родословията на акити произведени в Япония и да ви кажа картинката е меко казана ужасяваща относно инбри́динга /близкородственото развъждане/ Чудя се въобще как им е позволено да го правят?!?! При такива връзки и този тежък инбридинг съм сигурна, че се раждат кучета без очи и крака, които просто ние не ги виждаме. А здравите, които са с перфектна визия се продават и печелят много често първи места.
Но хайде стига вече с тези болести....Да ви се похваля, преди малко ми се обади собственика на Кума от Гърция да ми каже, че въпреки стреса Кума се е представил много добре на първата си изложба

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 07 October 2013 - 08:12 AM
Публикувано: 08 October 2013 - 01:33 PM
Петя Кръстева, в 06 October 2013 - 04:15 PM, написа:
lilianas, в 03 October 2013 - 11:59 AM, написа:
Здравейте,
Лили няма никаква тайна разбира се! В родословията на всички сръбски кучета фигурат едни и същи предци. Това са всички официално регистрирани кучета в клуба със сръбски и бг родословия и почти всички не регистрирани кучета които знам! При едно заболяло куче от автоимунно заболяване може само един от родителите да е носител на болният ген, както може и двамата родители да са носители на гена. Затова когато се случи такова нещо трябва да се види от кой родител идва и да не се развъжда. Никой не е застрахован, че няма да му се случи. Просто в развъждането си има правила, които трябва да се спазват! Ако се случи и на мен, просто спирам от разплод линията. Аз спрях от разплод здраво куче, което просто не ми харесва визуално, та няма няма да спра болно?!?! Когато изкарваш някакви там пари от търговия с животи трябва морално да си ангажиран към живота въобще /кучешки или човешки/ все тая. Защото едно е крипторхизъма, обратните захапки, липсващите зъби като наследствени заболявания - друго е SA или VKH синдром. Нещата може би стават различни, когато развъждането ти стане основно средство за доход - не знам....зависи от много неща?!? Иначе брака в развъждането си е нещо нормално....
Ровя се постоянно в родословията на акити произведени в Япония и да ви кажа картинката е меко казана ужасяваща относно инбри́динга /близкородственото развъждане/ Чудя се въобще как им е позволено да го правят?!?! При такива връзки и този тежък инбридинг съм сигурна, че се раждат кучета без очи и крака, които просто ние не ги виждаме. А здравите, които са с перфектна визия се продават и печелят много често първи места.
Но хайде стига вече с тези болести....Да ви се похваля, преди малко ми се обади собственика на Кума от Гърция да ми каже, че въпреки стреса Кума се е представил много добре на първата си изложба

ние също бихме се зарадвали на някоя снимчица
Публикувано: 08 October 2013 - 03:34 PM

Този клип е специален поздрав за Akita inu BG във фейсбук - историята на Дмитриос и неговата българска любов

https://www.youtube....gYnZoMyA0#t=213

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 08 October 2013 - 04:39 PM

Какво е да си много богат, но с многоооо голямо сърце, какво е да можеш да си позволиш всичко, но да не желаеш да имаш дори интеренет

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 09 October 2013 - 09:08 AM

На една част от снимките на Кума не е с толкова "багата" опашка и еднато му ухо е още леко клепнало

Бенка пък си е красавица от бебе

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 09 October 2013 - 11:49 AM

Да са ми живи и здрави всички

B*Kuma и Bars

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева