Акита
Публикувано: 20 February 2014 - 07:56 AM
а и вече е доста стар да го тормозя с обучение..... все пак мен ме призна след няколко "разговора" защото в началото беше абсолютно неуправляем
Публикувано: 20 February 2014 - 10:20 AM
DarthVader, в 20 February 2014 - 05:56 AM, написа:
а и вече е доста стар да го тормозя с обучение..... все пак мен ме призна след няколко "разговора" защото в началото беше абсолютно неуправляем
Вие направихте много за това куче - БЛАГОДАРЯ ВИ!!! Нека си изживее старините спокойно ...
Преди няколко дена ми попадна във фейсбук един случай, американска акита напада дете и го обезобразява. Детето е отишло до акитата да го погали по време на сън, тя се е изплашила и го напада...За съжаление не можах да намеря испанската статия за да ви я пусна. Беше интересна - собственика е осъден, въпреки предложението за евтаназия съдът решава кучето да не бъде приспано.

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 20 February 2014 - 10:22 AM
Аз преди да я пусна оня ден ѝ говорех,така както ѝ говорех като беше малка и се разминавахме с котки.Само,че кучетата сме отбягвали и там е била грешката ни.Но както и да е.Това е мое мнение.
Най много се озверяват,когато са от един пол,но това го има и при други породи,само дето акитата може да те изненада и да ухапе куче и от другия пол.ха ха
Публикувано: 20 February 2014 - 06:22 PM
ShiBumi_GirL, в 14 February 2014 - 09:39 PM, написа:
Леле, ужас, ама това по-скоро изглежда като кожна инфекция, а не някакъв по-терапевтичен проблем, знам ли?! Открихте ли лека? Успяхте ли да отървете жувотинчетата?

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 20 February 2014 - 06:28 PM
^Rosita^, в 20 February 2014 - 02:07 AM, написа:
И реших след много мислене да ходим при треньор,да споделя проблема с характеровите особености на акитата.Според него всичко се случва,защото ние го допускаме.Както всяка една команда се учи и тренира,същото е и с нахвърлянето срещу другите кучета.Аз все се опитвах да възразявам,че той не знае, ама тази порода еди какво си ,той си знае неговото.Всичко се случва защото ние го допускаме!
Ами вижте какво се случва , чак си викам "боооже това ли била страшната акита" ,ами тя просто е дръпната. Не иска да играе с всяко куче,иска да се прави на господар,но в никакъв случай не намирам някаква страшна агресия като пибул например, който се опитва да захапе шията, просто се зъби .Когато другото куче е страхливо ,след като се разквичи си мислиш че ще го изяде,но когато и другото е непукист нищо не се случва.
Това е след втора тренировка .Пускат се двете заедно да "играят". И двете са женски.
А между другото преди имах пекинез-също дръпнато куче ,ръмжи и хапе чужди хора.
И също съм забелязала,че някои улични кучета,когато са хранени на определено място,също се спускат да се зверят срещу други домашни кучета,дори са по зле от акитите,защото се спускат и срещу колоездачи,скачат да лаят по колите и особено ако се появи "ангел хранителя" направо имаш чувството,че ще те изядат.
http://www.youtube.c...h?v=wwIGlXFOe5U
МИЛА МОЯ РОСИТА! Ако си прочела форума отначало, където аз споделях как съм "социализирала" моя Хачи, щеше да разбереш че ГРЕШКАТА НЕ Е ТВОЯ!!! Те просто са си такива! Те са агресивни, нападащи, и търпят САМО И ЕДИНСТВЕНО ХОРА И ЖИВОТНИ от своя кръг, който са изградили като малки! Аз пусках моя Хачи да общува като малък в парк с множество кучета. ТОВА не му се отрази и не му се отразява на агресивността и в момента, сорри.

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 20 February 2014 - 08:49 PM
lilianas, в 20 February 2014 - 04:22 PM, написа:
Взеха да заздравяват да чукам на дърво.То толкова лекарства му изписаха,че все трябваше нещо да подейства,но така и не разбрахме какво точно беше това.Така и не ни поставиха диагноза,а предполагат за алергия.
Ще направя втора проба със сурово месо да му дам и да видим дали ще се появят пак.
Ти на Хачи даваш ли сурово?
Публикувано: 21 February 2014 - 09:42 AM
ShiBumi_GirL, в 20 February 2014 - 06:49 PM, написа:
lilianas, в 20 February 2014 - 04:22 PM, написа:
Взеха да заздравяват да чукам на дърво.То толкова лекарства му изписаха,че все трябваше нещо да подейства,но така и не разбрахме какво точно беше това.Така и не ни поставиха диагноза,а предполагат за алергия.
Ще направя втора проба със сурово месо да му дам и да видим дали ще се появят пак.
Ти на Хачи даваш ли сурово?
Със суровото месо трябва много да се внимава, аз на моите им давам само от определено място, където им имам доверие, а сурово, еленско не ми звучи хич добре. Пробвай пак да му дадеш сурово месо след време, но да не е от еленското. Не съм лекар, но мокрите рани може ли да бъдат причинени от алегрия?

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 21 February 2014 - 02:56 PM
elena07, в 21 February 2014 - 10:15 AM, написа:
Имам опит с куче, което прави мокри рани/екземи от стрес.
Благодаря Елена! Интересно ми е....А това да прави мокри екземи от стес диагностицирано ли е?

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 21 February 2014 - 03:01 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 21 February 2014 - 04:30 PM
DessyD, в 21 February 2014 - 01:01 PM, написа:
Много благодаря :)

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 21 February 2014 - 09:39 PM
Всичко е прясно-еленско,фазанско,заешко,телешко,свинско,агнешко.Ветеринар проверява всичко.
Единствено херингата и бялата риба купувам отделно.
Публикувано: 01 March 2014 - 03:31 PM

Да ви представя и тук новото момче, което вече няколко дена е на българска земя Shoudai De La Senda De T'Sunayoshi
Той пристигна от испански развъдник произведен от наш добър приятел, от който вече имаме закупена една акита. Черното момче го чаках цяла година и половина, но....чакането си заслужава! Преди време ви бях писала за определение японски линии, от които се произвеждат най-добрите тигри, тези линии са известни на всички добри селекционери.Shoudai е с такъв произход - ето неговото родословие: http://www.akitapedi...ls.php?id=77149
Това е поредното наше куче с 100% японски родители

До края на година ще има още вносове на добре подбрани и известни линии в "света на породата акита ину"

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 03 March 2014 - 09:45 PM
Бих искала да ви задам няколко въпроса.
1) Нашата Акита е почти на 4 месеца, а все още не си е изправила ушите. Това проблем ли е ?
2) Необходимо ли е да я срещаме по-често с други кучета, за да не е агресивна когато порасне ?
Благодаря !!!

Публикувано: 03 March 2014 - 10:03 PM
Маги ---, в 03 March 2014 - 08:45 PM, написа:
1) Нашата Акита е почти на 4 месеца, а все още не си е изправила ушите. Това проблем ли е ?
2) Необходимо ли е да я срещаме по-често с други кучета, за да не е агресивна когато порасне ?
Благодаря !!!

Ако е Американска, може да изправи ушите и чак около година, японските го правят по-рано. Много едрите кучета се нуждаят от повече калций. При мен преди години за много кочествено куче, внос от Румъния, помогнаха и шаблони, закрепени за ушите. Американските са по-общителни, особено женските, срещите с други кучета може да помогнат, при мъжките почти е безнадеждно...
Публикувано: 04 March 2014 - 10:47 AM
Маги ---, в 03 March 2014 - 09:45 PM, написа:
Благодаря !!!

Ако кучето не е генетично предразположено няма да има проблем с дигането на ушите. може да подсилите малко с калций

„Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо.“
Софокъл
KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935
Публикувано: 05 March 2014 - 03:06 PM

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 11 March 2014 - 12:56 PM
Все не ми остава време да ви покажа новата звезда в нашия развъдник ,днес вече намерих и ето малко инфо за

Тя е родена на 03.11.2014 в развъдник Hacimantai от много интересна и обещаваща комбинация.
Нейните родители спечелиха R.Best Brace на WDS 2013, какво повече може действително да се каже за тази двойка ...
Нейният баща е най-добре познат Rammaru Go Subarusou
Akiho Champion
Вице Световен Шампион за 2013
Акита и Shiba Inu Club Winner България Club Winner
Cruft е Qualified 2013 и 2014 г.
Multiple победител BIS / BISS
Rammaru е също Multi шампион с повече от 20 шампионски титли
Нейната майка е:
Kouhime Go Noshiro Koujusou
Junior Akiho вицешампион, Япония (2011)
Cruft е Qualified 2014
Club Winner 2013
Multi Champion
Добре дошла Юки!

Нашия развъдник посети традиционната пролетна изложба в съседна Сърбия - Cacib Belgrad,който събра 1165 кучета. Ние се представихме с две кучета в клас бебе и клас млади женски
В клас бебе Юки спечели BOB Baby -най-добро бебе в породата!
А в клас млади участва Рия и спечели JBOB female- Най-добро младо женско куче в породата!!
Много Съм щастлива от постигнатите резултати!

„Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо.“
Софокъл
KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935