Малко информация от първата изложба на Джиро
Тези, които са гледали представянето му са наясно, че с кучето е работено много и се гледа с много любов. Такива са 99% от собствениците на мои кучета, като лепка съм за готини стопани
Тигровите бебета от миналогодишното кучило са много красиви и се надявам с моя уговорка също да се представят добре на изложби. Това само едно малко начало....
Ако трябва да се конкретизирам предтавянето на Джиро то ще е:
Куче с което е работено много, концентрирано с отлична ринг дресура. Хубави движения, хубава козина, много хубави черни очи...това, което не харесвам е светлият му цвят на козината

но е взел гена на мама Ками
CACIB Gevgelija 26.04.2015 (Day 1)
Gingiro Katsu Kenta /5/,JCAC,JBOB,BOB owner: Antoaneta Novakova
Megappolis Style Shin Go /4/
Megapolis Style Zenshouhime (VP)
under respectable judge:Stavros Argyrou (Cyprus)
Кучетата с които Джиро беше в конкуренция са на Megappolis Style един от най-добрите развъдници за акита ину в Русия. Много хубави, чисти японски линии, но кучетата са ги влачили по ринга. За съжаление изисквания на FCI съдиите са други.... Според мен всички съдии трябва да имат едно на ум, когато съдят акита и да се гледа и кръвната линия. Пиша това, защото и аз има проблем с представянето на Мару на изложби. Жестока кръвна линия, но при него има прекалено голяма доминантност към други мъжкари и това пречи на доброто му представяне на ринга, за сметка на това е влюбен във всички хора и особено деца

Такива акити на Балканите не са толкова много /говоря като кръвна линия/
Успеха на Джиро се дължи най- много на неговите стопани, които започнаха дресурата му още на 4 месечна възраст.
Благодаря им от сърце
Поздрави и хубав ден от мен