Акита
Публикувано: 06 April 2008 - 01:31 PM
Цитат
На скоро започнах да си търся куче и ровейки се из Интернет попаднах на статия за породата Акита и се влюбих от пръв поглед.Но за съжаление открих само една обява и преди да се обадя реших да пиша първо тук .Моята молба е ако имате информация за приблизителна цена и откъде мога да закупя куче от породата пишете ми тук в темата.
Много ви благодаря предварително. :blink:
Здравей Люси,
чудесно е, че си се спряла/л на Акита, но както вероятно си открила/л съществуват Акита Ину и Американска акита. Има някои разлики в двете породи, така че почети още малко и тогава направи своя избор.
Поздрави
Публикувано: 07 April 2008 - 08:26 AM
Цитат
На скоро започнах да си търся куче и ровейки се из Интернет попаднах на статия за породата Акита и се влюбих от пръв поглед.Но за съжаление открих само една обява и преди да се обадя реших да пиша първо тук .Моята молба е ако имате информация за приблизителна цена и откъде мога да закупя куче от породата пишете ми тук в темата.
Много ви благодаря предварително. :blink:
Здравейте,
Поздравявам ви за избора!!! Но не си взимайте акита само защото ви харесва и искате да имате обикновен домашен любимец! Акитата не е само хоби, да имаш акита е призвание и чест. Нужно е да се посветиш на кучето като пълноправен член на семейството! Всички ние доста сме изписали в тази тема, така че може да се запознаете първо с историята на кучето, характера и спецификата му. В никакъв случай не си взимайте акита, защото е "модерна порода", защото е скъпо куче, няма да се получи ефекта на Мерцедес С класа :blink:
И накрая.... запознайте се "на живо" с акита и тогава решете окончателно дали акита е вашето куче!
Успех!!!!
Публикувано: 16 April 2008 - 06:49 PM
Публикувано: 16 April 2008 - 09:44 PM
Цитат
Здравей Buch, заедно с Redwitch, Melodor са два от най-класните развъдници за Американски Акити в света и най-добрите в Европа. Много е трудно да се докопаш с куче от там, а ако успееш цената ще е доста висока.
Публикувано: 16 April 2008 - 09:56 PM
Публикувано: 17 April 2008 - 03:07 PM
Ето и една снимка на нашето пораснало бебе - вече на 2 месеца ;D- пълен бандит

Мира
Публикувано: 17 April 2008 - 06:49 PM
Публикувано: 18 April 2008 - 09:57 AM
на първия ти въпрос отговора е, че мъжката акита не се разбира с никакви други мъжки кучета, изключително е агресивен- поне нашият, нямя значение малко, голямо, мъжко или женско! Ние сме от Пловдив. Сайта е www.akita.nl
За цвета не зная нищо, специално за акита -ину, цветовете са рижаво- бяло, чисто бяло и т.нар. сол и пипер- целите са в едни преливащи ивици между тъмно и светло...Ще ти изровя някоя снимка :blink:

Мира
Публикувано: 18 April 2008 - 11:12 AM
И като обобощение искам да кажа, че Американските Акити са сериозни кучета, като в думата сериозни разбирайте всеки един аспект в породата и е необходимо внимателно и постоянно обучение и грижи за породата. Като цяло не са капризни, но задължително трябва да получават много внимание от стопаните си...в противен случей могат да се превърнат в истински зверове...
Поздрави
Публикувано: 18 April 2008 - 03:30 PM
Цитат
Цветовете при американските акити не са чак неограничени.
Пинто / Pinto - е тип окраска - петна на бял фон, а не тигров / brindle

JulyVell Siberians
Публикувано: 20 April 2008 - 05:11 PM
Публикувано: 20 April 2008 - 05:15 PM
Any colour like red, fawn, white, etc; or even pinto and brindle. Colours are brilliant and clear, and markings are well balanced, with or without mask or blaze. White dogs (solid in colour) have no mask. Pinto have a white ground colour with large, evenly placed patches covering head and more than one-third of body. Undercoat may have a different colour from the outer-coat.
Не ми се превежда сега, дано ползвате английски език. :izcherven:

JulyVell Siberians
Публикувано: 20 April 2008 - 07:19 PM
Цитат
Any colour like red, fawn, white, etc; or even pinto and brindle. Colours are brilliant and clear, and markings are well balanced, with or without mask or blaze. White dogs (solid in colour) have no mask. Pinto have a white ground colour with large, evenly placed patches covering head and more than one-third of body. Undercoat may have a different colour from the outer-coat.
Не ми се превежда сега, дано ползвате английски език. :izcherven:
"Any colour like red, fawn, white, etc(etcetera - в превод така нататък :kuchence:....ако трябва да се изброят всички цветове на американската акита поливината стандарт ще бъде само за цветовете....точно това имах предвид като всички цветове са възможни". За Pinto и brindle съм съгласен......
buch, аз имам женска акита и е едва на 1,2 г. Не мога да говоря от опит за всичко, но пък ползвам чуждия такъв ;D ;D
Относно това ако мъжките израстнат с други кучета, Мирс и никита4 могат да ти разкажат опит. В повечето случаи(за които съм чувал и чел) мъжките като влязат в "пубертета" и започват да доминират много силно.....но това разбира се не е 100%-во правило.......
Поздрави