Акита
Публикувано: 20 April 2008 - 07:34 PM
Със сигурност...ще помогне да бъде така...но, това е силно доминираща порода и не винаги резултатите ще са такива каквито ти се искат. Ако искаш да ти е мирна главата, по-добре си вземи женска акита като проблемите ти ще бъдат доста по-малко.
Порови се малко из развъдниците за АА и ще откриеш, че навсякъде се предопреждава за агресията им към други кучета и животни.
Порови се малко из развъдниците за АА и ще откриеш, че навсякъде се предопреждава за агресията им към други кучета и животни.
Публикувано: 21 April 2008 - 10:08 AM
Здрасти Buch,
мисля че ако израстнат заедно мъжките акити, в пубертета просто ще се изядат!!!
Имам голям опит с Ачико, той като беше бебе- 3,4,5 месеца, имаше мъжки другарчета - един доберман, овчарка, и един родезийски риджбек,-горе -долу на една възраст и тримата. Като порасна последователно нападна и нахапа и тримата, предполагам че е искал да им покаже кой е шефа!!!След което само като ги подуши, че са наблизо изпадаше в бясна ярост...
В подкрепа на колегата с Чери, бих казала, че женския вариан е за предпочитане
нашата малка Каори е супер куче, още от сега се проявява като пазач, много слушка и е много игрива, не е агресивна и е много гальовна!!!
Вземи си женска!
Все пак трябва да си избереш -американска или японска акита.
Има разлика все пак ;)
мисля че ако израстнат заедно мъжките акити, в пубертета просто ще се изядат!!!
Имам голям опит с Ачико, той като беше бебе- 3,4,5 месеца, имаше мъжки другарчета - един доберман, овчарка, и един родезийски риджбек,-горе -долу на една възраст и тримата. Като порасна последователно нападна и нахапа и тримата, предполагам че е искал да им покаже кой е шефа!!!След което само като ги подуши, че са наблизо изпадаше в бясна ярост...
В подкрепа на колегата с Чери, бих казала, че женския вариан е за предпочитане
нашата малка Каори е супер куче, още от сега се проявява като пазач, много слушка и е много игрива, не е агресивна и е много гальовна!!!
Вземи си женска!
Все пак трябва да си избереш -американска или японска акита.
Има разлика все пак ;)

Мира
Публикувано: 21 April 2008 - 11:19 AM
Цитат
Ами аз харесвам и двете но другото което ме интересува е имали разлики в стандарта на двете породи и какви са въпросните разлики мислех че са просто различни на външен вид
Разбира се, че има разлики.... ето ти линк към FCI, където можеш да разгледаш и двата стандарта и съответно да разбереш приликите и разликите.
http://www.fci.be/no...group5#section5
Публикувано: 30 April 2008 - 09:19 PM
CACIB Асеновград 27.04.2008г.
съдия: Анатолий Жук

съдия: Анатолий Жук

Публикувано: 08 May 2008 - 10:00 PM
http://video.westmin...ayer/?id=217239 oт тези акити коя най-много ви харесва и искам да попитам а мъжката бяла акита врата и не е ли много голям или на мен така ми се струва на мен най-много ми харесаха последните две демек победителката и акитата преди нея
Публикувано: 25 May 2008 - 08:00 PM
Здравейте, :Танц: :Танц: :Танц: :Танц:
понеже забравихте да пишете във форума ни, най-накрая се реших аз да напиша нещо. Тъй като съм фен и на средноазиатските овчарки, следя и техния форум преди месец, може и малко повече прочетох за един тест, как средноазиатска овчарка се отзовава на помощ на стопанката си! И понеже всички сме чели за това какви са акитите и за техните подвизи, аз реших да пробвам и с моята Чери. Вчера с моята приятелка и Чери се разхождахме в местността Ксилифор до В.Т. Повреме на разходката накарах приятелката ми да избяга от нас колкото е възможно по-бързо и по-далече, а през това време държах Чери в обратната посока и със затворени очи. В момента когато приятелката ми се умори и започна да крещи, Чери стана неспокойна и в следващия момент хукна в посоката, от която идваха виковете. Откри я и я ескортира до мястото където бях аз. Наистина възхитително поведение.
понеже забравихте да пишете във форума ни, най-накрая се реших аз да напиша нещо. Тъй като съм фен и на средноазиатските овчарки, следя и техния форум преди месец, може и малко повече прочетох за един тест, как средноазиатска овчарка се отзовава на помощ на стопанката си! И понеже всички сме чели за това какви са акитите и за техните подвизи, аз реших да пробвам и с моята Чери. Вчера с моята приятелка и Чери се разхождахме в местността Ксилифор до В.Т. Повреме на разходката накарах приятелката ми да избяга от нас колкото е възможно по-бързо и по-далече, а през това време държах Чери в обратната посока и със затворени очи. В момента когато приятелката ми се умори и започна да крещи, Чери стана неспокойна и в следващия момент хукна в посоката, от която идваха виковете. Откри я и я ескортира до мястото където бях аз. Наистина възхитително поведение.
Публикувано: 25 May 2008 - 08:48 PM
Май не се разбрахме с теб :blink:
кучето си ми е наред..... ;)
просто когато имаш любимец от не дълго време и е обгърнат от внимание от три жени ти става интересно в един момент, когато се държи така сериозно. Това е цялата работа. Знам, че не е кой знае какво, но както казах пуделът ми нямаше и да се помръдне, а поведението на сегашното ми куче беше много различно от обичайното. Това е...
.....със здраве
кучето си ми е наред..... ;)
просто когато имаш любимец от не дълго време и е обгърнат от внимание от три жени ти става интересно в един момент, когато се държи така сериозно. Това е цялата работа. Знам, че не е кой знае какво, но както казах пуделът ми нямаше и да се помръдне, а поведението на сегашното ми куче беше много различно от обичайното. Това е...
.....със здраве