Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2541 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 July 2012 - 08:46 AM

Показване на мнениетоFibsi, в 04 July 2012 - 03:53 AM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 03 July 2012 - 05:46 PM, написа:

При изложбените кучета от малки се следи правилният постав на лапите-при стоене,сядане ,лягане..По скоро е естетичен отколкото здравословен проблем. Както и сядането -да си седи на цялото дупе,а не по бебешки на една страна.

По-горе е написано, че е последствие от лошо хранене. Това вярно ли е?
И какво значи естетичен проблем- просто не ни харесва, че я подгъва, или води до някакви трайни промени?

Храненето е много важен фактор при всички подрастващи :smile: Доброто и балансирано хранене позволява на младия организъм да се развие правилно. Предозирането на калция е много по-опасен от недостига му, затова трябва много да се внимава....Под "естетичен проблем" имахме впредвид точно това "просто не ни харесва" както пишеш, без някакви увреждания. При изложбите хубавите, плавни и грациозни движения са много важни, но......както сигурно знаеш почти няма куче без недостатъци включително и на изложбения ринг :ab_041:
От подобни страхове като на Васил на Кирей му направих изследване за тазобедрена дисплазия когато беше на 4 месеца, което сега смятам, че е било напълно излишно :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2542 Потребителят е офлайн   Васил Василев Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 02:52 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 03 July 2012 - 10:35 PM, написа:

Показване на мнениетоВасил Василев, в 03 July 2012 - 08:30 PM, написа:

Петя благодаря ти , още утре ще го намажа

Аз все пак си мисля ,че е от жегата защото си личи че му е топло...Къщата му с климатика още е в процес на строене , но до няколко дни ще е готова и ще пратя снимки :ab_041:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Васко, ти си "луд" в добрия смисъл на думата :ab_041: Вярвам, че разбираш от шега......Както и да е - Джаро е случил на стопанин :af_089: Дай Боже всички да са като теб!

Хахах Петя няма проблем държа много на майтап , просто не искам да му липсва нищо ,защото вече е част от семейството :flagbg:

#2543 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 03:38 PM

Здравейте всички!!! МНОГО ГОЛЯМО ДОБРЕ ДОШЛА НА АКИТАТА НА ВАСКО ВАСИЛЕВ!!! :wub:

Аз мисля, че Петя ти дава един просто добросърдечен съвет от типа на : "НЕ СЕ ВПРЯГАЙ ТОЛКОВА! ТОВА Е ПРОСТО КУЧЕ!" Аз поне така мисля. И моят Хачико е част от семейството ми, но свикнах да не се впрягам излишно. Има една приказка от 100 века и тя е: Ще му мине като на куче! Хората не напразно са го казали. На кучетата явно всичко им минава по-бързо. :ab_041: На моя специално му минаха доста неща през главата тотално по-скоростно, отколкото на мен...нормално е да се притесняваш, ама ич нема нужда... :ea_103:
И до ден днешен моя Хачи подгъва лапи като котка. И не го санкционирам. Това му е естественото лежане.Както и на всички акити. Да не говорим, че се ближат като котки, и после кихат, кашлят и пръхтят кошмарно... :ab_041: Виж му походката, тогава можеш реално да прецениш. А ако в походката криви - това вече си е за лекар-ортопед, или по-качествен ветеринар съответно, щот не навсякъде има качествени ветовци...

BAYOOOO!!!! Не спирам да се възхищавам от Кили!!! Той е просто СТРАХОТЕН!!! Фактът, че е отглеждан на "свободно" в смисъл двор, а не апартамент, като при мен, е виден от клиповете ти...и се отразява на животното! Той е едно изключително жизнерадостно, здраво и уникално мъжко същество за разплод!!! Замисли се, че Петя ще мужкарци... :ab_041: а моят не е за изложби, няма да мине нито една съдийска оценка!!! :ab_041: Вземи му експортно, регистрирай го, мини на съдийските оценки, и ще имаш един страхотен мъжкар за изложби и за разплод!!! :dog: :wub: Адски го харесвам, защото е идентичен на моя Хачико, но без агресивността, което е много важно!!!

Относно сядането -всички бебета седят на единия си крак, дори хъскитата!!! Имах някъде подобна снимка, но сега не мога да я открия, щот смених харда и всички снимки ги нямааа....Но помня много добре как седят Хачи и Касъл заедно - на кълка. Това не значи, че животното е дефектно. То просто още не осъзнава теглото си, и няма тренинг.
Хаел ли си Гери ли си, откъде ти дойде наум че това куче е подстригвано? Или аз съм пропуснала пост??? Това му е бебешкият мъх, поне според мен, не се цаня за велика познавачка, но гледам Хачико от 2г.и половина, и горе-долу виждам за какво иде реч... :smile:

УПС!! ПРОПУСНАХ: С никой не се заяждам!!! Просто споделям опит!!!

В жегата умираме...но благодарение на витамините, дето Петя ми сподели, се храним НОРМАЛНО - тоест 2 пъти на ден. Миналата година без тях бяхме само на едно ядене и горкия изпосталя... Не знам, дали клипът, който снимах, ще може да се качи в Y-tube, защото е много обемен, но той е последният от една разходка на децата до офиса ми. И клипът е в офиса, но ще ви даде чудесна идея и визия на моя любимец. Ще се опитам да го кача и да постна линк.
Eто линка: http://www.youtube.c...h?v=-mq8b4x-5KM

Eто кви са му лапите, кво му е поведението...абе въобще - момче на място, ама да не ти е в къщата... :ab_041:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2544 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 05:28 PM

Васил,и ние минахме по този път.За първи път ни се появиха пъпки веднага след като я взех моята.Аз си мисля ,че беше от това,че й бършех лапите след разходка не с намокрена с вода хавлия,а с мокри кърпички.Престанах веднага и я мазах само с крем здраве.Оправи се ,значи е било от това.Не стигнахме до лекарства.Спомни си не сте ли го третирали с нещо вашия.Чувсвителни са към всякакви такива препарати ,шампоани.Докато улучите правилния...При всяко къпане се разчесваше моята.Когато чистех банята и тя стоеше през цялото време пред вратата-също.Третирах я с медицински шампоан алермил по схема,но тъй като не е препоръчително да се къпят често,само я миех с него -насапунисвам местата с пъпки или оголените места и след това изплаквам -през ден,не къпех цялото куче.И изобщо от тогава гледам да не я къпя често.Разчесваше се и след всяка баня.Мазилото ще го напиша по късно ,че го забравих.За оголени петна около гнойна пъпка да речем съм ползвала екзематин с .Някои жени го ползват за маска за коса за растеж.Тези двете ги имам винаги у нас.При най малкото дразнене ,зачервяване вече я понамазвам.Успех.

#2545 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 05:31 PM

Имам една правописна грешка -за проверяващите да се извиня.

#2546 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 06:08 PM

Лили, гладах и двата клипа с Хачи и с теб :ab_041: :ab_041: :ab_041: Страхотни сте - само привидно изглаждате агресивни :ab_041: :ab_041: :ab_041: Ще се видим скоро....

http://www.youtube.c...h?v=-mq8b4x-5KM
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2547 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 06:43 PM

Петеее, моля тее, първия не беше предвиден ВЪОБЩЕ!!! Просто го качвам от едно и също устройство и се умазах, и сега нема сигур начин да го махна...Очаквам с нетърпение срещата ни, видя го Хачи кво представлява към дадения момент.

А относно шампоаните и третирането към кожата - Росита, мила, ако с това си се борила с кожните изверги- нямаш качествен вет. Мое мнение естествено! Четеш достатъчно, надявам се, и не пишеш колкото да се отчетеш, надявам се. Пъпките може да са от топлината (точно като обрив на бебе - имам предвид човешко), но на нас не ни се е случвало и не сме се задълбавали толкова. Само недейте да сменяте препарати на 1 месец - просто не си струва. Според мен на бебо ще му мине! И без всякакви задълбавки. :ba_025: А аз като качествен проверяващ по отношение на правописа - БРАВО!!! :db_046:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2548 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 07:12 PM

Страхотен е Хачи, идеал марка :> Пускайте по-често снимки да ви виждам как сте, какво правите.
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2549 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 07:28 PM

Значи мадам Лили,да ти кажа ,че вече въобще гледам да не я къпя моята или ако може само с вода да е.Дразни се кожата й от всякакви шампоани.Под препарати имам предвид всичко,мокрите кърпички,които се продават са напоени с незнам си какво например.Когато се вдишват изпарения на почистващи препарати пак може да се отрази на кожата.А когато вече проблемът е налице,няма значение колко е качествен вета,тези кожните проблеми се лекуват много дълго ,заради трудното диагностициране най вече и след това кожата и козината се възстановяват много бавно.Нали и други бяха споделили по нагоре за това.При нас се оказа ,че не е гъбички ,не е краста,идеални кръвни изследвания ....е и какво е тогава? Някой качествен Вет.,ако може да ми отговори?При трима от най добрите ходих,тук в района ни.Но това е минало.Вече козината ни е на 6 и мога да давам консултации. :af_089:

#2550 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 07:32 PM

Bayo, ич не ми се присмивай...тва е жувотното в спокойно действие. Не съм го снимала в агресивно, щот не съм имала възможност... Твойто със сигурност е по-убаво-и по-кротко. Оти щото не е видело градска среда и не се е умецило... (Имам предвид не е видело Меца за да се УмеЦи) нашия, щот му се струва че е видял Мецата и вече се е УмеЦИл... :ab_041: Но, по всички наредби, които чета, моя куч си е чисто и просто АГРЕСИВЕН. Това е. Може би наредбите не са писани от човек, имащ домашен любимец, но това е факт. Аз отдавна, лонг тайм агоу, както се казва, съм се сбогувала с идеята моето куче да се представя на изложби и да бъде толерирано, така че...оттук нататък идва само идеята дали някой ще подаде жалба срещу него. Това е. :dh_188:

Сори, Росита, не видях постинга ти...искаш да кажеш, че тя е алергична към всякакъв вид шампоани??? И препарати??? И тя се чеше постоянно? :wub: Или дори да не се чеше, ти не можеш да я почистваш и къпеш с нищо??? Освен с вода... Ей това точно не ми е ясно. Може би са ти го обяснили от пряката връзка с Хачимантай? Допита ли се до тях? Щот просто не е логично....
Явно и 3-мата най-добри ветеринари не са били най-добрите,щом и до момента не знаеш защо това се получава.

Аз поне, за всеки проблем, за който съм ходила при моя Вет, назначен ми от моята тъй-неведома - агенция за внос на кучета, се оказа, че ми решава всички проблеми безпрецедентно и е най-добрия Вет за акити в цяла София! Може би и за окръга, знам ли..знам че този човек бачка от душа и сърце...

ОТНОВО КАЗВАМ: НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ С НИКОГО, НЕ ЖЕЛАЯ ДА НАРАНЯ ИЛИ УМЪРТВЯ НИКОГО С ТЕЗИ СИ ДУМИ!!! Просто изисквам информация. Благодаря!!!
User's Signature

Качена снимка

#2551 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 07:38 PM

По ваша молба пускам архив на Хачико :smile: http://www.facebook....37813751&type=3 Хачико е бил бяла акита....Интересна е и една наша българска история на една от първите акити в България Батур от Банско :smile: Очаквам историята от akitafen създателя на темата акита, която се е влюбила в породата след срещата и с Батур :smile: Батур е вдъхновител и на други стари съфорумци, които скоро не са писали тук, но знам, че следят развитието на порадата в БГ и много ни се радват. Ето и снимка на Батур :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2552 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 07:49 PM

По отношение на първата БГ акита - това явно е от първия постинг тук - акитата в Банско - Батур -мир на праха й, който явно е бил тотално изоставен от тъпите си мутренски собственици!!! Хвала на девойката, вече жена, започнала тази тема, точно по този повод!!!!

НО СПОР НЯМА, ЧЕ ЛЕГЕНДАРНАТА АКИТА ОТ ЯПОНИЯ, ЧИЯТО СТАТУЯ КРАСИ ЖЕЛЕЗОПЪТНАТА ГАРА СИБУЯ Е БИЛА БЯЛА АКИТА-ИНУ!!!

Просто гледайте Хачико-Моногатари от 1987. Тогава ще проумеете истинската сила на характера на това животно. И ще видите в реалност какво е представлявало: Hachiko.Monogatari[1987]DVDrip[JAP]-MissRipZ.torrent И естествено, че е било БЯЛА АКИТА! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#2553 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 08:10 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 04 July 2012 - 03:38 PM, написа:

Хаел ли си Гери ли си, откъде ти дойде наум че това куче е подстригвано? Или аз съм пропуснала пост???

Показване на мнениетоВасил Василев, в 02 July 2012 - 01:12 PM, написа:

Другото което е днес малко го подстригхме в клиниката за да не му е толкова топло

Да казвам ли повече или пак ще ме питаш....а може би пак лични ще ми пишеш? :ab_041:

И ето го и въпросното бръснато място.
Снимката е от края на март. Обръснато е началото на януари. В случая беше обръснато до самата кожа, а не само леко подстригано, но подобни снимки мога да дам на леко подстриганата буза, която стоя подстригана цяла година. Просто предупреждавам да не се предприемат такива действия без ИЗЛИШНА медицинска нужда, защото естетическата страна на нещата е само едната монета.
В нашия случай и кожата изгоря от планината (а слънцето не е полезно нито за хората, нито за кучетата).
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2554 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 08:17 PM

А искаш ли да ти пиша на лични? Щот мога и не ме притеснява, сори, че не съм изчела 250-те постинга преди това!!!

Правя спагети със сос Болонезе в момента. Извинявам се, ако не съм била ТОЛКОВА ДЕТАЙЛНА!!! Предполатам знаеш как се правят, или дори да не знаеш, предполагаш какво е в кухнята ми в момента - ич не ми е до простотии!

(а слънцето не е полезно нито за хората, нито за кучетата). А това пък откъде го измисли, хич нямам и на представа, и не желая да си го помислям!!! Слънчицето (или Бате Райко, както му викаме ние - по-дъртите) НЕ е полезно в големи количества, в момента!!! Не ми сравнявай кучето на Васко с бебе на 6 месеца,щот просто ставаш смешна!!!! Да не говорим, че тия уж "сибирски" кучета са родени и отгледани в нашия климатичен пояс!!!

Това мнение е редактирано от lilianas: 04 July 2012 - 08:27 PM

User's Signature

Качена снимка

#2555 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 08:21 PM

Забравих да ви поканя, който иска да се присъедини към групата във фейсбук akita inu BULGARIA http://www.facebook....82355861895436/ Там може да видите акити на водещи развъдници и ако желаете може да споделите и ваши снимки.
Поздрави :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2556 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 08:36 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 04 July 2012 - 06:17 PM, написа:

А искаш ли да ти пиша на лични? Щот мога и не ме притеснява, сори, че не съм изчела 250-те постинга преди това!!!

Правя спагети със сос Болонезе в момента. Извинявам се, ако не съм била ТОЛКОВА ДЕТАЙЛНА!!! Предполатам знаеш как се правят, или дори да не знаеш, предполагаш какво е в кухнята ми в момента - ич не ми е до простотии!

Стига де Лили......започвам да ревнувам :x_194: мислех, че само на мен пишеш на лични :hd_198: .....Всъщност на мен ми се обаждаш по телефона :db_046:
:zz_223: :zz_223: :zz_223:
Добър апетит :zz_227:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2557 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 08:47 PM

ааа ужас, в куфнята не се трае просто...къв добър апетит, нищо не искам да хапна... :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2558 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 09:04 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 04 July 2012 - 06:47 PM, написа:

ааа ужас, в куфнята не се трае просто...къв добър апетит, нищо не искам да хапна... :ab_041:

Ако те пусне съпруга ти ще те отвлека на кубински бар /без акити обаче/ :ab_041: Едно мохито с много, много лед ще ни се отрази много добре :ab_041: :beer: :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2559 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 09:15 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 04 July 2012 - 08:17 PM, написа:

(а слънцето не е полезно нито за хората, нито за кучетата). А това пък откъде го измисли, хич нямам и на представа, и не желая да си го помислям!!! Слънчицето (или Бате Райко, както му викаме ние - по-дъртите) НЕ е полезно в големи количества, в момента!!! Не ми сравнявай кучето на Васко с бебе на 6 месеца,щот просто ставаш смешна!!!! Да не говорим, че тия уж "сибирски" кучета са родени и отгледани в нашия климатичен пояс!!!

Къде видя бебе на 6 месеца? :dry: И за може би 20 път ще повторя - става въпрос за ПОРАСНАЛО куче, не за бебе на 4-5 месеца, не за бебе на 6 месеца, а за ПОРАСНАЛО куче. Този бебок ще смени козината след има-няма месец и нищо няма да си личи. :smile:

Да, имам предвид че слънцето не е полезно в големи количества - не само в този сезон, а и през зимата на планитата - също. За UV лъчите и слънчевата радиация няма и нужда да споменавам. А че слънцето хич не е щастливо напоследък - питай който и да било дерматолог.

И да, още веднъж ще повторя... Козината на нашите кучета е еднакво устойчива както на студ, така и на жега. Поне при мен се получава така, че Джек издържа много повече на тази жега в парка, от разни лабрадори, ротвайлери и разни други късокосмести, които се трупясват на първите 5 минути игра(естествено в по-късните часове на следобяда и рано сутрин). И докато на тия същите им треперят някои части през зимата, Джек вилнее като за последно.
Така че, дали ще е родено в Аляска, Сибир, на майната си в Русия, Китай, в ЮАР или тук - все тая.

Добър апетит.

Приеми съвета на Петя, обърни едно-две питиета и се радвай на твоите слънца вкъщи. :wub:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2560 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2012 - 04:33 PM

Лили,не давай съвети,когато не си изпитала проблема на собствен гръб! Кожните проблеми са трудни за диагностика и лечение и при хората.Понякога няма причина ,а нещата просто се случват.Приемаш го и толкова.Защо на някои хора им излизат екземи и си ходят с тях цял живот,а псориазиса?Някой излекувал ли се е ? И Хачимантай нямат нищо общо с това,че само да ги намесваш ни в клин ,ни в ръкав.Разбра ли мадам! Тъкмо взе да ми ставаш симпатична и ти взе да се о***раш!

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни