Здравейте всички!!!
МНОГО ГОЛЯМО ДОБРЕ ДОШЛА НА АКИТАТА НА ВАСКО ВАСИЛЕВ!!!
Аз мисля, че Петя ти дава един просто добросърдечен съвет от типа на :
"НЕ СЕ ВПРЯГАЙ ТОЛКОВА! ТОВА Е ПРОСТО КУЧЕ!" Аз поне така мисля. И моят Хачико е част от семейството ми, но свикнах да не се впрягам излишно. Има една приказка от 100 века и тя е: Ще му мине като на куче! Хората не напразно са го казали. На кучетата явно всичко им минава по-бързо.

На моя специално му минаха доста неща през главата тотално по-скоростно, отколкото на мен...нормално е да се притесняваш, ама ич нема нужда...
И до ден днешен моя Хачи подгъва лапи като котка. И не го санкционирам. Това му е естественото лежане.Както и на всички акити. Да не говорим, че се ближат като котки, и после кихат, кашлят и пръхтят кошмарно...

Виж му походката, тогава можеш реално да прецениш. А ако в походката криви - това вече си е за лекар-ортопед, или по-качествен ветеринар съответно, щот не навсякъде има качествени ветовци...
BAYOOOO!!!! Не спирам да се възхищавам от Кили!!! Той е просто СТРАХОТЕН!!! Фактът, че е отглеждан на "свободно" в смисъл двор, а не апартамент, като при мен, е виден от клиповете ти...и се отразява на животното! Той е едно изключително жизнерадостно, здраво и уникално мъжко същество за разплод!!! Замисли се, че Петя ще мужкарци...

а моят не е за изложби, няма да мине нито една съдийска оценка!!!

Вземи му експортно, регистрирай го, мини на съдийските оценки, и ще имаш един страхотен мъжкар за изложби и за разплод!!!

Адски го харесвам, защото е идентичен на моя Хачико, но без агресивността, което е много важно!!!
Относно сядането -всички бебета седят на единия си крак, дори хъскитата!!! Имах някъде подобна снимка, но сега не мога да я открия, щот смених харда и всички снимки ги нямааа....Но помня много добре как седят Хачи и Касъл заедно - на кълка. Това не значи, че животното е дефектно. То просто още не осъзнава теглото си, и няма тренинг.
Хаел ли си Гери ли си, откъде ти дойде наум че това куче е подстригвано? Или аз съм пропуснала пост??? Това му е бебешкият мъх, поне според мен, не се цаня за велика познавачка, но гледам Хачико от 2г.и половина, и горе-долу виждам за какво иде реч...
УПС!! ПРОПУСНАХ: С никой не се заяждам!!! Просто споделям опит!!!
В жегата умираме...но благодарение на витамините, дето Петя ми сподели, се храним НОРМАЛНО - тоест 2 пъти на ден. Миналата година без тях бяхме само на едно ядене и горкия изпосталя... Не знам, дали клипът, който снимах, ще може да се качи в Y-tube, защото е много обемен, но той е последният от една разходка на децата до офиса ми. И клипът е в офиса, но ще ви даде чудесна идея и визия на моя любимец. Ще се опитам да го кача и да постна линк.
Eто линка:
http://www.youtube.c...h?v=-mq8b4x-5KM
Eто кви са му лапите, кво му е поведението...абе въобще - момче на място, ама да не ти е в къщата...