Мдаа, както каза The Dog's Friend: Този форум е за АКИТА и за собствениците на АКИТА. Тоест, за хора, които да споделят опита си, преживяванията си, снимките на любимите си животни, и опасенията си (доколкото разбрах за много от вас това е "риванье на рамото на ближния").
Бях обещала да не пиша. Но, тъй като съм с
"болна глава", "емоционално нестабилна", "психически неуравновесена", т.е. накратко: Имам "История на заболяването",
това за несведущите е днешното наименование на "Жълта книжка",
реших да продължа. И тъй като, много хора тук, просто търсят социален контакт и разтуха от нямане какво да правят и влизат в междуличностни конфликти, като човек, имащ опит с породата, реших да сложа край на простотията и коментарите относно персонажите, включени в тази пиеса.
Мили защитници на кучета, собственици на кучета от други породи! Уважавам ви за това, че имате отношение по въпроса! НО, ей го тук това голямо НО: докато не се допрете до тази порода и до този тип куче, недейте разсъждава и не се вкарвайте в някакви самозаблуждения, камо ли за менталния статус на някого!!!

На няколко пъти прочетох (да си кажа честно чета много набързо, от редицата безмислени обвинения и словоизлияния), че някои от вас били на майната си (1500 км, друго място и т.н.) и нямало да се вдигнат, и аз не съм била толкова важна, и прочие прочие многословие и тъпотия... Изобщо не ме интересува къде сте, какво сте и с какво се занимавате!!! След като не ме считате за важна, не виждам защо пишете и се счупвате и продължавате да пишете в този форум.
КОГАТО СИ ВЗЕМЕТЕ АКИТИ - ЗАПОВЯДАЙТЕ ПРИ НАС! Обсъдете проблемите ИМ, не моите! Ако ви липсва социален контакт - идете навън СРЕД ХОРА! Не сред кучета!!! И нека не само собствениците на кучета са вашият социален контакт. Защото ВАШИЯТ проблем е друг - не контактувате с личности, които са просто личности, средата ви е ограничена, и вие просто намирате разнообразие, внасяйки в този форум настроение за кавга, спор и междуличностни особици.
Тонът ми е такъв, защото не търпя простотии, защото не търпя да ме правят на малоумна, защото в крайна сметка аз имам опит с такова куче, хората, които имат опит с тази порода ме подкрепят, защото я познават. Защото от "плюшената играчка" на 2-4 месеца, до силно и здраво младо животно на 2-3 години има ОГРОМНА РАЗЛИКА.
Защото разликата между ТАЗИ СПЕЦИАЛНО ПОРОДА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, е ОГРОМНА!!! И само който не гледа два типа породи (една от които Акита) не знае за какво става въпрос. АЗ ЗНАМ, защото едната ми приятелка има ротвайлер, а другата има хъски (с което са като братя). Виждала съм разликата, знам за какво иде реч.
За Петя няма смисъл да коментирам - тя ги гледа заедно и е от най-запознатите!!!
Кой с какво отношение подхожда към постинга ми в момента, ВЪОБЩЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА, и няма смисъл да го коментира, ако не е свързан с навиците, проблемите и здравето на породата АКИТА.
Поздрави от мен и Хачи. Да сте живи и здрави, и все така активни в СОЦИАЛНИЯ СИ ЖИВОТ ИЗВЪН ФОРУМИТЕ!

И, хайде сега, какво ще кажете да не се впускаме в безумни безмислици от типа на: "тая пак я прихванаха". Не мога да се обидя, защото:
1. Не ви познавам, и не искам да ви познавам
2. Имам проблем за споделяне относно конкретната порода и животно
3. Далеч НАД това съм да отделям внимание на пошли набези за центъра на световъртене!!!