Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3141 Потребителят е офлайн   Minori Mi Ayano Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 21 November 2012 - 05:49 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 20 November 2012 - 12:51 PM, написа:

Eхооо....здравейте! :re_037:
Темата е вече отключена :smile: Вчера видях, но......няколко пъти започвах да пиша и се отказвах - откровенна съм! За тези които не знаят хора от форума разбиха личните ми пощи и фейсбука ми - жалка и долна история.....В подробности не желая да влизам.... Отворена съм за всякакви въпроси, може да ми пишете или да ми се обадите по телефона. Заради кучетата ми продължавам да съм тук и заради всички вас любители на породата акита ину :smile:за приятелствата, които имам от тук... :smile: Обичам ви :wub:

BAYO ще си идваш ли за Коледните празници?

The Dogs friend остави някакъв телефон за връзка на лични. Всяка седмица минавам покрай вас, може да се видим :smile:

Ето малко снимки от мен:

Запознайте се с HARU - това е бебето с AKIHO регистрация за което ви говорих. Вече няколко дена е в БГ :smile: HARU е първото бебе собственост на български гражданин с такава регистрация и е в развъдната програма на KATSU KENTA KENNEL :smile: Държа да отбележа, че кучета с такава регистрация има и в развъдник Хачимантай :smile: Много скоро, ако е живот и здраве ще пристигне и неговата класна дама, която беше моя мечта :wub:

Прикачен файл HARU.jpg

Ето и снимки на нас с Кamiko:

Прикачен файл KAM 1.jpgПрикачен файл KAM 2.jpgПрикачен файл KAM 3.jpg

В събота и неделя бях на изложбата в зала "Христо Ботев" - в събота по лична работа, а в неделя да срещна Ками с белият и брат Къци, :ab_041: както и да я запозная с обстановката в изложбената зала. За моя изненада :ud_009: въобще не беше изплашена и стресирана от обстановката, напротив беше и интересно :ab_041:
Къци е страхотен и се развива много добре - ето и една негова снимка:

Прикачен файл КЪЦИ.jpg

Чао и доскоро :re_037: Дерзайте и следвайте мечтите си..... :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Обичам лъжата ,мразя много силно и съм страшно подмолна. За тези ми качества бях наградена с високоплатен пластичен мозъчен хирург:))) Но дори и той не се справи с тях веднага.....наложи се да ми изпъне всички мозъчни бръчки....доста го измъчих! Сега вече съм нов човек....най-добрия който някога съм виждала в огледалото :)))) Толкова съм добра ,че дори не мога да откажа на никого нищо:))) Не ми е лесно ……..
Метафорично казано!

#3142 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2012 - 11:17 AM

Така спят принцесите, като Минори :wub:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3143 Потребителят е офлайн   ares123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2012 - 10:03 PM

На село има едно акита в един двор и когато мина се скъсва да лае, когато собственика го разхожда и то види някого запобва да лае и да се дърпа за да те нападне. От скоро видях, че му е сложил намордник, но още напада хората при разходка. Повечето акита проявяват ли такава злоба? :dry: :dry: :dry:

#3144 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2012 - 09:28 AM

Здравейте!
Поради огромния интерес и многото обаждания за кучетата на руският гражданин Слави ви пускам още една снимка :smile: Слави ми изпрати и снимки от ловуването им, как хващат и убиват глигани и сърни, но няма и не желая да ги пускам поради разбираеми причини :smile: Бебетата са с родословие! Останали са свободни само две женски :smile:

Показване на мнениетоares123, в 23 November 2012 - 08:03 PM, написа:

На село има едно акита в един двор и когато мина се скъсва да лае, когато собственика го разхожда и то види някого запобва да лае и да се дърпа за да те нападне. От скоро видях, че му е сложил намордник, но още напада хората при разходка. Повечето акита проявяват ли такава злоба? :dry: :dry: :dry:

Акитите са сериозни кучета и във всяки един екземпляр има доза агресия, която може да се прояви, може и да не се прояви. Всичко това се корени в историята и селекцията им - за ловуване и определен период за кучешки боеве...Затова както съм писала не веднъж - куче порода акита ину или американска акита не се препоръчва на хора без опит :smile:

Поздрави!

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3145 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2012 - 09:59 AM

Eто още нови снимки на майката и бащата от Слави :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3146 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2012 - 03:20 PM

А от къде ще имат родословия бебетата?

за лова няма да коментирам....
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3147 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2012 - 04:26 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 26 November 2012 - 01:20 PM, написа:

А от къде ще имат родословия бебетата?

за лова няма да коментирам....

Казаха ми, че не са с български родословия! Пък и вече няма свободни бебета....То друг развъдник за американска акита, освен на Пламен Митрев, който развъжда не към БРФК не знам да има :smile:
А за лова и аз няма да коментирам, но е факт, че той ги използва за лов и то успешно...
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3148 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2012 - 05:07 PM

Попитах, защото "развъдници" и заблудени хора винаги се намират.
И много странно ... ако кучетата са в България защо да нямат български родословия? Или аз нещо не съм разбрала? (че какви пък други могат да имат)
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3149 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2012 - 01:07 AM

Нали уж дългокосместите акити бяха"ужасни"и извън стандарта,как така тези са с родословия ?Много ясно се вижда че мъжкото е дългокосместо.

#3150 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2012 - 10:39 AM

Здравейте!

Ще попитам и ще ви информирам, единственото което знам от вчера, е че бебетата са вече продадени и че не са с български родословия....
Rosita, за дългокосместите най-точно информация ще ти даде Huskypower :smile: Kакво значи "ужасни"?!?!?! Изненадваш ме - няма "ужасни" кучета....... :ab_041: може да има такива хора, но не и кучета :ab_041: :ab_041: :ab_041: Успех!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3151 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 27 November 2012 - 02:07 PM

Малко уточнение за феновете на ам.акита - развъдник Golden Nicol развъжда американска акита, разполагаме с три кучета ( акитите не са основа на развъдника ) Не предвиждаме бебета до пролетта а после ако всичко е ок може би.
Дългия косъм е брак и при двата види акита и все себеуващаващ се клуб за акита и отговорник по развъдна дейност не би допуснал такова куче в разплод.
Поздрави на феновете на американците :ae_085:

Erabor Mephisto

Качена снимка
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3152 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2012 - 02:38 PM

За всички любители на японците :ab_041: нещо много, много добро......моята любима японска акита :wub: :wub: :wub: Очаквайте новини от Katsu Kenta много скоро :smile:
Поздрави от нас! Бъдете живи и здрави и правете само добро, защото "няма ненаказано нито добро, нито зло!"

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3153 Потребителят е офлайн   Petar Belopitov Икона

Публикувано: 28 November 2012 - 11:17 PM

Здравейте на всички любители на породата Акита Ину. Представяме ви трите красавици Сара, Хера и Фрейя от развъдник "Sunimoto". Ако някои хора толкова се интересуват от поколенията на Хера, ни пишете лично.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3154 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2012 - 10:33 AM

Показване на мнениетоPetar Belopitov, в 28 November 2012 - 09:17 PM, написа:

Здравейте на всички любители на породата Акита Ину. Представяме ви трите красавици Сара, Хера и Фрейя от развъдник "Sunimoto". Ако някои хора толкова се интересуват от поколенията на Хера, ни пишете лично.

Здравейте :smile:

Много се радвам за регистрацията ви :smile: Ако форумът не се закрие е добре да представяте кучетата си и плановете си развъждане. Посещаемостта му е много голяма, ако съдя по това колко хора ми се обаждат по телефона с различни питания и информация за породата.
Казуми е добре и много се е разхубавила :wub: не мога да и се нагледам - и не мога да и намеря един кусур :smile:глава, поставяне и големина на ушите, хубави двежения.... Ще ходим на предстоящата изложба и ако сте там ще я видите :wub: Има с какво да се гордеете :wub: Обаче съм и сърдита......много лошо нахапа едно от безпородните ни кучета и горката не се прибра цяла седмица.....Направи го пред очите ми, при това и двамата с Киро ги водих на повод - тя мина покрай Дарла, Дарла беше сигурна, че като я водя няма да посмее да я нападне....но тя го направи. Изплаших се да не се включи и Киро в нападението, защото нямаше да мога да ги удържа, но той ме послуша и с голямо изкушение замръзна на мястото си - не и Казуми! Имах чувството, че ще я разкъса.....Цяла седмица ходих като болна, защото Дарла не се прибираше - не знаех колко е наранена, но важното е, че се прибра жива и здрава със леки, заздравяващи рани..... :smile:
Разказвам всичко това, защото темата за агресията на акитите доста се преекспонира. Лили заради споделянето на проблема си тук получи доста обиди - аз също! А истината е една - акитите са "тежки" кучета както като характер, така и за гледане....

Поздрави от мен!

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3155 Потребителят е офлайн   renny_yang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Tigers. Big cats. Dogs.

Публикувано: 29 November 2012 - 10:44 AM

Аз като съвсем нов любител на породата бих желала да попитам кои породи са били използвани, за да може акитата да получи такъв характер? Чисто любопитство. :smile: Пожелавам ви успех в предстоящите изложби, всички вие имате какво да покажете. А аз все повече започнах да се влюбвам в кучетата ви. :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3156 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2012 - 11:04 AM

Показване на мнениетоrenny_yang, в 29 November 2012 - 08:44 AM, написа:

Аз като съвсем нов любител на породата бих желала да попитам кои породи са били използвани, за да може акитата да получи такъв характер? Чисто любопитство. :smile: Пожелавам ви успех в предстоящите изложби, всички вие имате какво да покажете. А аз все повече започнах да се влюбвам в кучетата ви. :wub:

Здравейте и добре дошли :wub:
Ето специално за вас малко история на породата:

"Акита ину се появява в едноименната японска префектура в северната част на остров Хоншу. Счита се за една от най-древните породи на света, за което свидетелстват археологически находки на древни шпицообразни кучета, датирани от II хил. пр.н.е. Запазени са и древни рисунки, изобразяващи кучета, подобни на съвременната Акита.

За най-верояни предци на породата се считат кучетата Матаги ину, срещащи се в района на планината Одате през VIII век и използвани за лов на мечки и глигани. Акита във съвременния си вариант се появява едва през периода Едо (XVII век), когато са забранени ловните забави и се появява необходимостта от кучета-пазачи.

През XVIII век Акита навлиза в средите на японската аристокрация. Това се случва заради закона на върховния главнокомандващ генерал Цунайоши, който повелява строго наказание за убийство или даже удряне на Акита. Кучетата стават символ на щастие и процъфтяванбе за семейството, което съответства с релоигиозните обичаи на времето.

По време на Реставрацията Мейджи (1868-1912) на мода идват кучешките боеве и Акита се кръстосва със Шикоку, бойна порода кучета, което води до появата на кучетата Тоса. Същевременно към кръстоските се добавят и европейски кучета - Санбернар, Английски мастиф, Немски дог, които все по-интензивно се внасят в Япония. Новата Акита се различава от предшествениците по силното телосложение и наклонените уши.
Японска пощенска марка от 1953 г., показваща Тачибана - едно от малкото кучета Акита в Япония по това време.

След това положението на кучетата в Япония се влошава. В началото се въвежда данък върху притежаването на кучета, което значително намалява раждаемостта, а след това се разразява епидемия от бяс, която се превръща в истинска катастрофа, като се има предвид, че Япония е островна държава. Породата става застрашена от изчезване и японското правителство предприема бързи мерки, които помагат Акита да съществува и до днес. През 1931 г. със специален закон породата попада под държавна закрила, а следващата година е създадено общество за защита на японските кучета. Акита става и един от символите на японското самосъзнание и национална гордост. Кучето Хачико, което десет години след смъртта на стопанина си го чака на спирката, където някога е пристигал, става известен символ на вярност.

В годините на Втората световна война породата отново преживява криза, като през 1946 г. са оцелели едва няколко представителя на породата. В следвоенните години, по време на Окупацията на Япония американските войски харесват породата и я внасят в САЩ, което води до появата на Американски акита, която бстава много популярна в Америка заради естествената си предразположеност към изложения.

През втората половина на 50-те години на XX век протича развитието на Акита в САЩ. По-късно породата е внесена в Германия и Италия и с нея се запознава целия киноложки свят. Въпреки, че в цели свят има развъдници за Акита, на най-голяма популярност се радва тя в Америка. Там тя е сред 20-те най-популярни породи и всяка година се регистрират над 10 000 нови кученца."
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3157 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2012 - 11:39 AM

Тъй като вече имам някакъв опит в отглеждането на акити - не голям, но не и малък :smile: моето мнение е, това да са такива "особени" :smile: им е заложено. Да има влияние средата, стопанина, начина на отглеждане, но основното е генетичното предразположение към агресия.
Като пример мога да посоча съжителството на хъскито ми Норта и Химера. Химера до година и нещо живееше отглеждана от Норта в апартамент. Много спокойно, тежко куче с прекрасен характер - пазач на нейната си територия и на нейнито си обкръжение, цяло богатсво е да имаш такова куче в къщи...... Цялата тази идилия приключи няколко дни преди раждането на Норта.....Какво се отключи в нея като агресия към Норта, усещайки предстоящото и раждане така и не разбрах.....От тогава те са врагове....при опита ми да се опитам да ги събера отново такъв бой настана, че в намерението си да ги разтърва попаднах по грешка под нечий зъби....И в момента те не могът да са заедно!

Много интересни са двете женски кучета Химера и Казуми в съжителството им с Кирей :smile: Тук останах много изненадана.....Химера властна и огромна кучка, Казуми - хитра, подмолна и много доминатна :ab_041: Кирей - огромен, също много доминантен мъжкар....Да, ама цари пълен ред и хармония :ab_041: Властната Химера е като мушица в пълно подчинение на Киро, подмолната Казуми не винаги и минават номерата :ab_041: :ab_041: :ab_041: А когато се сбията Химера и Казуми, защото и това се случва понякога, то е за кратко, много кратко, защото Кирей с един скок сваща тази "кучка" :ab_041: , която е отгоре за врата независимо коя е и боят е прекратен моментално :smile: След това започва да се разхожда наперено между двете докато се успокоят.......След 10-на минути всичко е забравено и отново са приятелки :smile:

Хубав ден!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3158 Потребителят е офлайн   renny_yang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2012 - 12:22 PM

Май при Вас е голям цирк :ab_041:
Между другото, докато разглеждах снимките на кучетата ви, попаднах на въпросния Кирей. И се зачудих дали знаете какво означава самото му име. :smile: Понеже изучавам от известно време езика и именно любовта ми към родината на тази порода ме прати към тези кучета. Страшно се зарадвах, че развъдник в България използва японски имена! Та самата дума 'кирей' означава 'красив/чист' :smile: Извинявам се, ако сте знаели..
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3159 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2012 - 02:12 PM

Показване на мнениетоrenny_yang, в 29 November 2012 - 10:22 AM, написа:

Май при Вас е голям цирк :ab_041:
Между другото, докато разглеждах снимките на кучетата ви, попаднах на въпросния Кирей. И се зачудих дали знаете какво означава самото му име. :smile: Понеже изучавам от известно време езика и именно любовта ми към родината на тази порода ме прати към тези кучета. Страшно се зарадвах, че развъдник в България използва японски имена! Та самата дума 'кирей' означава 'красив/чист' :smile: Извинявам се, ако сте знаели..

:smile: Благодаря :wub: Разбира се, че знам какво означава "Кirei" - това е моето име, което му избрах, а по родословие е A Katsuro :smile: Мисля, че KIREI по му отива :md_064: въпреки, че децата в махалата си го знаят като Киро- японеца :db_046:
А щом изучаваш езика значи ще помагаш и ще кръщаваш бебетата ни живот и здраве!
Много скоро ще дойде и другото ми куче, което кръстих IMARI.......Избрах това име защото много ми харесва като звучене, а и знам акити с това име. Когато рових да видя какъв е превода и какво означава нищо не можах да намеря. Ето ти задача : какво означава името IMARI? Сигурна съм, че всяко едно живо същество си идва на този свят със своето име - Imari е нейното име...Кой знае каква ще е изненадата и за самата мен :zz_222:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3160 Потребителят е офлайн   renny_yang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2012 - 03:00 PM

Имари.. Интересно. Ще попитам госпожата ми. Звучи ми като Икари *гняв* или Хикари *светлина* А иначе ще помагам, разбира се! Когато дойдете до кучило Ю отсега давам пример - Юме *мечта*, Юмей *известен*, Юки *сняг*, Юуки *кураж*! :ab_041: А малко снимици на въпросния Красавец да ми покажеш? :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема