Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3241 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 February 2013 - 08:30 PM

Показване на мнениетоMartinaV, в 06 February 2013 - 08:15 PM, написа:

Благодаря тонове Петя и Лили! :) Точно писах защото бях сигурна, че вие ще се включите с полезни съвети :af_089: Хачи е добре НАЙ-НАКРАЯ!! Махнаха системата (ветеринарят, който идва у нас. Казва се Стефан Ковачев и едва ли някога ще мога да изкажа достатъчно добри думи за него:Р лекува на Хачи цистита, мойте котки от години само на него ги доверявам), акито е нормално, той яде, джафка, скача, тича... абе старият си Хачи :) за ден и половина пълен обрат :be_107: Много съм щастлива :wub:

Иначе много обичам когато има буря, защото той се сгушва подобаващо като най-голямото бебе между мен и приятеля ми и мога цял ден да си го лигавя :ab_041: Обожавам го! Обаче виждам вече акитското у него. Инати ми се :ab_041: Понеже долу при нашите апартамента е голям и има много голяма тераса, сваля ли го долу трябва да го дърпам за ушичките за да се качи горе обратно :D И забелязвам как с едното коте при нашите, което го е страх от него, той БУКВАЛНО се заяжда :ab_041: Отиде към него, то го изсъсква и той вместо да се дръпне (както прави с другата котка у нас, която си е баба и респектира явно) той отива и го... гризва по ушите и започва да го гони :D Сладурко е голям! :zh_112:

Поздрави на всички :db_046:

Много се радвам! Да ви е жив и здрав и все така да ви ядосва!:ab_041: Щот нашия на 3 години не спира да ни ядосва, за дреболии, естествено. Бурята обаче с криенето му е предвестник, като страха на нашия, да знаеш...А по-страшно от гръмотевиците и фойерверките няма!!! Търси да се скрие тотално, последния път едва го извадих изпод един креват, заради големината му.... Търсете му цаката с по-предишно споменатите треньори. Аз съвети няма да давам, и мненията ми ще са оскъдни, щот тука никой не ме харесва. :ab_041:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3242 Потребителят е офлайн   glalov87 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 08:00 PM

Здравейте! Нашият Арес от днес сутрин е с разстройство ( воднисто) . Бяхме на лекар и му даде някакво хапче (плюс още 2 аз да му давам следващите 2 дни) и някаква специална храна за кучета с разстройство. Но външно му няма нищо - все така палав и енергичен е. И ако не се оправи да събота ще му се отложи май последната ваксина и ще си стои затворен :((( Ако някой има някакъв съвет да сподели. Мерси предварително

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3243 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2013 - 09:41 PM

Аз имам пинчер и той беше с разтройство излекуваха ни с 9 инжекции антибиотик беше настинал ,но също така беше енергичен и на нас ни отложиха годишната ваксина.Може да е настинка или нещо от храната.
User's Signature

Качена снимка

#3244 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2013 - 10:37 AM

:hb_027: :hb_027: :hb_027: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ! :hb_027: :hb_027: :hb_027:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3245 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2013 - 10:57 AM

Показване на мнениетоglalov87, в 13 February 2013 - 06:00 PM, написа:

Здравейте! Нашият Арес от днес сутрин е с разстройство ( воднисто) . Бяхме на лекар и му даде някакво хапче (плюс още 2 аз да му давам следващите 2 дни) и някаква специална храна за кучета с разстройство. Но външно му няма нищо - все така палав и енергичен е. И ако не се оправи да събота ще му се отложи май последната ваксина и ще си стои затворен :((( Ако някой има някакъв съвет да сподели. Мерси предварително

Здравей!

Когато малко куче има разтройство (както е във вашият случай), това въобще не е за подценяване - напротив бъди на щрек! Както може да е от смяна на храната или ако е хапнало нещо от земята, така и може да е признак за парвовироза, корона вирус или гана. Затова го дръж под лекарско наблюдение, тестувай го напременно. Колкото по-бързо се постави правилна диагноза, толкова по-добре.
Поздрави и разкажи нещо за него - предполагам е от Сърбия бебето :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3246 Потребителят е офлайн   glalov87 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 February 2013 - 12:22 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 14 February 2013 - 10:57 AM, написа:

Показване на мнениетоglalov87, в 13 February 2013 - 06:00 PM, написа:

Здравей!

Когато малко куче има разтройство (както е във вашият случай), това въобще не е за подценяване - напротив бъди на щрек! Както може да е от смяна на храната или ако е хапнало нещо от земята, така и може да е признак за парвовироза, корона вирус или гана. Затова го дръж под лекарско наблюдение, тестувай го напременно. Колкото по-бързо се постави правилна диагноза, толкова по-добре.
Поздрави и разкажи нещо за него - предполагам е от Сърбия бебето :smile:

Току що се връщаме от лекар-направиха му тестовете и са отрицателни.Също така му биха инжекция за повръщането , защото днес си беше повърнал хапчетата,които му дадох сутринта.Все още няма апетит.Няма температура. Лекарят ми каза да махна храната и водата до довечера. Незнам какво да правя

#3247 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2013 - 02:08 PM

Това, че тестовете са отрицателни е супер! Да, махни му водата и храната. Нищо няма да му стане, ако погладува малко, пък и инжекцията за повръщането ще започне да действа. Да не си му сменил храната или да не е глътлал нещо? Довечера можеш да му дадеш малко препечени филийки от пълнозърнест хляб, би трябвало да започне да се подобрява.
Пиши какво се случва!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3248 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2013 - 02:45 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 06 February 2013 - 06:30 PM, написа:

Показване на мнениетоMartinaV, в 06 February 2013 - 08:15 PM, написа:

Благодаря тонове Петя и Лили! :) Точно писах защото бях сигурна, че вие ще се включите с полезни съвети :af_089: Хачи е добре НАЙ-НАКРАЯ!! Махнаха системата (ветеринарят, който идва у нас. Казва се Стефан Ковачев и едва ли някога ще мога да изкажа достатъчно добри думи за него:Р лекува на Хачи цистита, мойте котки от години само на него ги доверявам), акито е нормално, той яде, джафка, скача, тича... абе старият си Хачи :) за ден и половина пълен обрат :be_107: Много съм щастлива :wub:

Иначе много обичам когато има буря, защото той се сгушва подобаващо като най-голямото бебе между мен и приятеля ми и мога цял ден да си го лигавя :ab_041: Обожавам го! Обаче виждам вече акитското у него. Инати ми се :ab_041: Понеже долу при нашите апартамента е голям и има много голяма тераса, сваля ли го долу трябва да го дърпам за ушичките за да се качи горе обратно :D И забелязвам как с едното коте при нашите, което го е страх от него, той БУКВАЛНО се заяжда :ab_041: Отиде към него, то го изсъсква и той вместо да се дръпне (както прави с другата котка у нас, която си е баба и респектира явно) той отива и го... гризва по ушите и започва да го гони :D Сладурко е голям! :zh_112:

Поздрави на всички :db_046:

Много се радвам! Да ви е жив и здрав и все така да ви ядосва!:ab_041: Щот нашия на 3 години не спира да ни ядосва, за дреболии, естествено. Бурята обаче с криенето му е предвестник, като страха на нашия, да знаеш...А по-страшно от гръмотевиците и фойерверките няма!!! Търси да се скрие тотално, последния път едва го извадих изпод един креват, заради големината му.... Търсете му цаката с по-предишно споменатите треньори. Аз съвети няма да давам, и мненията ми ще са оскъдни, щот тука никой не ме харесва. :ab_041:

Сладурите те :wub: толкова са разбични по характер :wub: Е, и аз имам куче в лицето на Камико, което също го е страх от грамотевици и фойерверки :smile: Да не говорим какъв харектер е - само мен признава никой друг! Децата в квартала са много разочаровани, защото така искат да и се порадват.... Много рядко може да си хареса някой. За сметка на това Имари е коренно различна - красива, луда, дива, контактна и нечистоплътна :ab_041: защото вече три пъти се изкакваше на средата на пътя и колите спират да я чакат, докато аз се изчервявам от срам :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Лили, в голяма заблуда си, че не си харесвана :ab_041: вчера ми звъняха да ме питат за теб :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3249 Потребителят е офлайн   glalov87 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 February 2013 - 05:17 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 14 February 2013 - 02:08 PM, написа:

Това, че тестовете са отрицателни е супер! Да, махни му водата и храната. Нищо няма да му стане, ако погладува малко, пък и инжекцията за повръщането ще започне да действа. Да не си му сменил храната или да не е глътлал нещо? Довечера можеш да му дадеш малко препечени филийки от пълнозърнест хляб, би трябвало да започне да се подобрява.
Пиши какво се случва!

Да Петя смених му храната миналата седмица , с същата марка но гранулите са малко по големи.И ние на това се надявахме с доктора да е , но след като повърна ни уплаши много. Днес след инжекцията беше мн унил , но сега пак подивя :))) Довечера доктора ми каза да му давам по малко вода и от тези лечебните гранули , на които той се мръщи много.Иначе и при нас е така приятелката ми не е отразява за жива , само мене. Като опашка ми е .

#3250 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2013 - 08:19 PM

Здравейте приятели!
Нищо чудно, че вашите акити са ваши "кламери". Това е присъщо за породата. Адски много се социализират с най-близкия техен характер от семейството. И човекът, от когото имат необходимост като психика.
Питайте ме какво ми е,като го извеждам сутрин, давам му да яде, а в същото време той показва най-голяма обич към друг член от семейството...:ab_041: Мдаа, ама аз съм нервна, син ми е нервен, и само тате остава най-спокойния, най-близкия, най-уравновесения, най-непритеснения. Акитата го усеща от раз. На нея няма нужда да й обясняваш, да й се умилкваш и да ближеш рани. Това е куче с достойнство, което си е избрало човека, който го радва най-много.
Относно гранулите: Големината указва и големината на кучетата, това съм установила. Повръщането, както казах, може да се преодолее с ДИАДОГ хапчета. Но най-важното е бебчо да не се прехранва, и да му се избере подходящата и вкусна за него храна. С годините тези фактори се изменят, така че - ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ!!! В никой момент кучето ви няма да спре да яде...защото инстиктът при него е доста по-силен от при нас!
Ако стомахчето му куца: Варено бяло пилешко месо с ориз, без никакви подправки. Лекарствено средство за спешни ситуации: Диадог, както казах. Аз бях същата, с изключителни притеснения и нерви. След известно време установих, че само се хабя излишно, оти, щото, понеже, кучето си е куче... :ab_041: И са ни лепили, и са ни шили, и какво ли не сме претърпяли...и пак ни е страх от гърмежи...и колкото сме големи, толкоз сме страхливи и агресивни вследствие на страха...
Липсва ми Байо, да видя неговия сладурчо, дет толкоз прилича на моя...отвсякъде...
Целувам ви и ви пожелавам весело изкарване на празниците! И двата - пък който както иска да ги празнува!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3251 Потребителят е офлайн   Fen0 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 February 2013 - 10:44 PM

Здравеите и добър вечер искам да ви попитам има ли някои които продава акита ину или да ме насочите към развъдник ? някаде нещо много искам да си взема такова куче и да ми кажете горе долу някаква цена колко пари вървят тези кучета ???

#3252 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2013 - 11:52 PM

Привет приятели. Имам гадна новина. Кили е болен. Лошото е, че не знаят какво му е, но казват, че е някакъв дерматологичен въпрос. Можете ли да повярвате, всичко се случва за една седмица..... можете ли да кажете какво може да е??? Лекарите са казали, че ще му трябват м/у 2 и 3 месеца, за да си възтанови козината. Кожата му била много зачервена, капела на цели парцали ... ужасяващ случай направо, адски съм загрижен и много го мисля. Ето го момчето, ще постна само две снимки, че на другите е още по-зле изглеждащ.
Лекуват го с

Цитат

реднизолонът е глюкокортикоид с противовъзпалително, антиалергично,антитоксично, противошоково и имуносупресивно действие. Потиска всички прояви на възпалителния процес чрез инхибиране активността на медиаторите на възпалението и преди всичко на простагландините и левкотриените. това е Преднивет 5мл антибиотика

Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3253 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2013 - 08:36 AM

Гадно,особено като си далече и нищо не можеш да направиш...
Какви изследвания са правени? Дай снимки на оголените места.Дерматологичните проблеми винаги изискват време,поставят ли точна диагноза проблема за стопаните значително намалява. При специалист -дерматолог ли е воден ? С какво се храни,има ли промени в хранителният режим-смяна на храна или дадено нещо ново ?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3254 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2013 - 11:56 AM

Показване на мнениетоBAYO, в 14 February 2013 - 09:52 PM, написа:

Привет приятели. Имам гадна новина. Кили е болен. Лошото е, че не знаят какво му е, но казват, че е някакъв дерматологичен въпрос. Можете ли да повярвате, всичко се случва за една седмица..... можете ли да кажете какво може да е??? Лекарите са казали, че ще му трябват м/у 2 и 3 месеца, за да си възтанови козината. Кожата му била много зачервена, капела на цели парцали ... ужасяващ случай направо, адски съм загрижен и много го мисля. Ето го момчето, ще постна само две снимки, че на другите е още по-зле изглеждащ.
Лекуват го с

Цитат

реднизолонът е глюкокортикоид с противовъзпалително, антиалергично,антитоксично, противошоково и имуносупресивно действие. Потиска всички прояви на възпалителния процес чрез инхибиране активността на медиаторите на възпалението и преди всичко на простагландините и левкотриените. това е Преднивет 5мл антибиотика

Прикачен файл phpY0YXT7PM.jpg

BAYO, съжалявам - тръпки ме побиха като видах моят любимиц Кили.........Не съм лекар за да поставям диагнози, но първото което трябва да направиш е да се вземе секрет от кажата на Кили и да се занесе на изследване. В София ще ти кажа къде да отидеш, но в Сандански не знам! Освен микробиологичните ЗАДЪЛЖИТЕЛНО направи кожна биопсия. Тя се прави под пълна упойка, но ще си наясно за какво точно заболяване става въпрос. Само да те информирам, че в БГ много лекари не пазнават породата и дори не знаят какви са наследсвените и заболявания. Без да те шашкам излишно, преди да излезнат резултатите не може да се говори за каквото и да било. Кирей лятото имаше бактериална инфекция и му правих такива изследвания - не бях на себе си докато не излезнаха резултатате.
През ноември месец видях, че съм ви пуснала ето този линк http://eurovetoclic....che.php?page=32 Тогава Росита ме обвини за луда, за това че постоянно съм писала за болести. Аз ви пускам всичко това - просто за информация! Много обичам кучетата си и гледам да им подсугуря всичко необходимо, но.....има неща които не зависят от мен! Т.е. зависят от нас - от морала на развъдчика! Куче с наследствени заболявания - НЕ трябва да се допуска до разпрод!

Не искам да пиша повече, защото ми стана много гадно и в момента плача ......Ще се моля за Кили!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3255 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 February 2013 - 03:45 PM

Ако имате възможност заведете кучето до клиника Дуовет (клиниката в Струмско) в Благоевград, те са едни от най-добрите в региона, а и аптеката им е добре заредена.
http://www.duo-vet.com/contacts.php
User's Signature

Качена снимка

#3256 Потребителят е офлайн   Fen0 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 February 2013 - 06:02 PM

някои ще ми каже ли от каде мога да си купя акита ину ? има ли някои от вас които продава ?

#3257 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2013 - 09:47 PM

Показване на мнениетоFen0, в 15 February 2013 - 04:02 PM, написа:

някои ще ми каже ли от каде мога да си купя акита ину ? има ли някои от вас които продава ?

Здравейте!
Само едно мога да ви посъветвам - вземете си куче от развъдник и развъдчик, който познавате лично! В България има три развъдника за акита ину - Хачимантай, Сунимото и Катсу Кента Кенел. Доколкото знам в момента Хачимантай имаха малки бебета, аз ще заплождам Казуми, ако всичко е наред през пролетта. Сунимото в момента нямат бебета, но предполагам планират заплождане скоро.
Не купувайте куче от зооборси или от вносители на кучета.
Успех!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3258 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2013 - 10:14 AM

Малко нови снимки на Kamiko и Imari :hb_027: :ha_081: :hb_027:

Kami скоро ще стане на 9 месеца, а щурата Imari e на 4 месеца и полувина :gf_162: Времето летииии............

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3259 Потребителят е офлайн   Fen0 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 February 2013 - 12:36 PM

Благодаря аз порпинцип искам KATSU KENTA от този тип и случаино да знаете какви цена вървят кучетата ???? :) аз попринцип съм от Перник и тук в нашият град има много малко кучета от този вид !

#3260 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2013 - 03:00 PM

Показване на мнениетоFen0, в 16 February 2013 - 10:36 AM, написа:

Благодаря аз порпинцип искам KATSU KENTA от този тип и случаино да знаете какви цена вървят кучетата ???? :) аз попринцип съм от Перник и тук в нашият град има много малко кучета от този вид !

Видях си правописна грешка по-горе, за което се извинявам :gf_162: заради маникюра е :ab_041:

Сега да поговорим малко за цени....Цената е нещо много важно, но никога не трябва да се слага на първо място при избор на куче. Акитите са скъпи кучета и има основателна причина за това. В развъдника имаме куче закупено за 600евро и куче за 3500 евро. Вноса от Япония увеличава цената с около 2000евро, като се плати и кучето за още 2500евро стават доста пари. Това е когато говорим за куче внос от Япония. Има и добри развъдници, които развъждат много добре определени линий и на кучета родени в Полша примерно. Дадох пример с Полша, защото Камико е внос от там, но е добре селектирана и ако съм откровенна надмина очакванията ми. Братята и също станаха много красиви. Цената на такъв тип куче е около 1200-1800евро.
Има и още по-нисък клас кучета, които не са изложбени екземпляри, но прекрасни представители на породата акита ину, като Казуми например:) Цената на такъв тип куче е около 600-800евро. При заплождане с хубав мъжкар качеството на произведените кучета ще е по-голямо, което е и ролята на развъдчика - да произведжа винаги по-добри кучета от тези които е купил:)
Нядявам се, че не съм те шашнала много :ac_007: Знам, че сме беден народ и много малко хора могът да си позволят да купят куче за такива пари, но не е невъзможно. Ако искаш нещо много силно няма как да не стане. Пиша всичко това, защото е добре българина да има повече информация за породата като цени. Когато ми звънят по телефона да ме питат за свобдни бебета масово хората не са информирани.
Поздрави и успех в избора!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164