Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3561 Потребителят е офлайн   Антон Василев Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 June 2013 - 12:25 PM

Ето още снимки на малките сладури :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3562 Потребителят е офлайн   phant0maz Икона

Публикувано: 15 June 2013 - 05:38 PM

Здравейте !
Регистрирах се във форума ,защото исках науча за характера на акита и какво е да си имаш куче от тази порода. Със сигурност това е обсъждано във всичките тези 170 страници ,но няма как да намеря къде точно. Аз мислех ,че са адски добри кучета ,истински душички ,но попаднах на няколко поста ,за това че всъщност си трябва силна ръка и воля ,за да отглеждаш такова куче,
Аз съм гледал вече куче ,което беше злобно - каракачанска овчарка. Страхотен беше ,но наистина предназначението му е да е със стадото ,да го пази от хищници. Искам куче ,което да водя с мен навсякъде ,без да ме е страх ,че ще навреди на някого.
Безумно много харесвам акитите ,но до колкото успях да разбера от няколкото поста на които попаднах ,не са съвсем такива кучета. Представата за кучето ,което искам да ми е приятел е следната: спокойно куче с достойнство ,което да не се дърпа на всички страни и да лае постоянно /както правят хъскитата -лично мое наблюдение/ ,да е приятел на човека , и да ме гледа в очите - това последното знам ,че зависи от стопанина и може да звучи смешно ,но кучето което имах не ме поглеждаше в очите ,не знам на какво се дължеше ,винаги избягваше погледа ми ,а аз толкова го обичах, някак си не се получи спойката помежду ни. Споделете с мен как се държи една акита сред хора сред други животни, трудно ли е да отглеждаш такова куче ... въобще всякаква информация за породата ще ми е полезна. Благодаря ви.

#3563 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2013 - 01:34 AM

Ако искаш да добиеш визуална представа, пусни си филма "Хачико" от 1997ма година с Ричард Гиър. Ще ти е приятно и полезно, вярвам. Успех, но от описанието, което чета, наистина Акитите не са това, което искаш, повярвай ми. От опит го казвам.
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3564 Потребителят е офлайн   phant0maz Икона

Публикувано: 16 June 2013 - 03:28 AM

Показване на мнениетоBAYO, в 16 June 2013 - 01:34 AM, написа:

Ако искаш да добиеш визуална представа, пусни си филма "Хачико" от 1997ма година с Ричард Гиър. Ще ти е приятно и полезно, вярвам. Успех, но от описанието, което чета, наистина Акитите не са това, което искаш, повярвай ми. От опит го казвам.

Да, точно момичето ,чийто пост четох беше писала ,че се е подвела от филма за Хачико и си е взела акита ,а след това реалността е била друга. Знам историята за Хачико ,и филма съм гледал и така.

#3565 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 June 2013 - 08:42 AM

според това,което си описал май ти трябва НОК
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3566 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2013 - 11:21 AM

Показване на мнениетоphant0maz, в 15 June 2013 - 05:38 PM, написа:

Искам куче ,което да водя с мен навсякъде ,без да ме е страх ,че ще навреди на някого.

Здравейте, Акитата може да бъде такова куче. Нашият Хечи е точно такъв, но това се постига с много обучение, постоянство и търпение.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3567 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2013 - 12:41 PM

Показване на мнениетоphant0maz, в 15 June 2013 - 05:38 PM, написа:

Здравейте !
Регистрирах се във форума ,защото исках науча за характера на акита и какво е да си имаш куче от тази порода. Със сигурност това е обсъждано във всичките тези 170 страници ,но няма как да намеря къде точно. Аз мислех ,че са адски добри кучета ,истински душички ,но попаднах на няколко поста ,за това че всъщност си трябва силна ръка и воля ,за да отглеждаш такова куче,
Аз съм гледал вече куче ,което беше злобно - каракачанска овчарка. Страхотен беше ,но наистина предназначението му е да е със стадото ,да го пази от хищници. Искам куче ,което да водя с мен навсякъде ,без да ме е страх ,че ще навреди на някого.
Безумно много харесвам акитите ,но до колкото успях да разбера от няколкото поста на които попаднах ,не са съвсем такива кучета. Представата за кучето ,което искам да ми е приятел е следната: спокойно куче с достойнство ,което да не се дърпа на всички страни и да лае постоянно /както правят хъскитата -лично мое наблюдение/ ,да е приятел на човека , и да ме гледа в очите - това последното знам ,че зависи от стопанина и може да звучи смешно ,но кучето което имах не ме поглеждаше в очите ,не знам на какво се дължеше ,винаги избягваше погледа ми ,а аз толкова го обичах, някак си не се получи спойката помежду ни. Споделете с мен как се държи една акита сред хора сред други животни, трудно ли е да отглеждаш такова куче ... въобще всякаква информация за породата ще ми е полезна. Благодаря ви.

Първо,то зависи от обучението,гените на кучето,отглеждането и така нататък.Но,наистина и аз много харесвам породата,много красиви и достолепни кучета са акитите,но май не са за всеки.Тук вече са ви посочили една феноменална порода-НОК.Страхотни.Иначе,избора е голям-лабрадор,голдън са клише вече,но наистина са много добри,обучаеми и големи симпатяги. :) Сетер.. И така нататък.

#3568 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2013 - 12:02 AM

Показване на мнениетоphant0maz, в 15 June 2013 - 03:38 PM, написа:

Здравейте !

Моят съвет е да не си взимате никакво куче - явно имате не реална представа за взаимоотношенията между хората и животните! С тези изиквания по-горе, няма да можете да съжителствате с нито едно живо същество - включително и човек! Не очаквайте да направите роб, който те "гледа в очите" от нито едно куче независимо от порадата. Всяко едно съжителство е наниз от компромиси и от двете страни, "спойката" се получава трудно, а когато се получи трябва да стане по естествен начин и да сте я заслужили. За да живееш с куче трябва да го разбираш....Акитата е тежко куче! Всеизвестен факт е, невъзможността им да съжителстват и общуват със себеподобни, както и недоверието им към непознати хора. Многа рядко се среща акита, която да е общителна. Това е гордо същество, което не само няма да те "погледне в очите", ако не си неговият човек, но и може да ви нарани, ако го тормозите с някакви нереални изисквания.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3569 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2013 - 07:08 AM

Страхотна тема сте подхванали...аз ще се включа малко по-късно с моя опит!

#3570 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2013 - 08:27 AM

Петя е права, Акитата е куче със сложен характер, дори по сложен от характера на собствена съпруга! Нашият Хечи живее с 5 човека - 3 поколения, с всеки се държи еднакво дружелюбно но по различен начин. С младите търси игра, при мене пробва различно поведение и следи реакцийте ми, с майка ми която е на 73 години и го разхожда по 1час всеки ден е много грижовен и послушен, единствено тя си позволява да го пуска без повод и като го повика той веднага идва при нея, без да прави номера. Но, с който и да е от нас когато нещата станат сериозни и му се подават правилните команди на които е обучаван, изпълнява.Това с нереалните изисквания също е много вярно, два три пъти ми е го е показвал недвусмислено.А също трябва много любов, винаги разпознава с какво настроение и чувства тръгваш към него, с непознатите е безразличен освен ако не са с добри намерения, разпознава ги и почва да предупреждава с глухо ръмжене.
Това са моите най общи впечатления от 2г. и 10м. живот с Акита.

#3571 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2013 - 05:51 PM

Показване на мнениетоphant0maz, в 15 June 2013 - 04:38 PM, написа:

Здравейте !

Здравей и от мен! "Адски добри кучета, истински душички"......"Представата за кучето ,което искам да ми е приятел е следната: спокойно куче с достойнство ,което да не се дърпа на всички страни и да лае постоянно". Струва ми се парадоксално да искаш куче с достойнство и същевременно да е "душичка". Не съм съгласен и с ShiBumi_GirL, че описанието ти е за НОК, а по-скоро голдън или лабрадор ретрийвър /не че и те не могат да се възпитат като човекоядци/.
Любовта към кучето съвсем не е достатъчна дори в повечето случаи, когато тя е в повече води до обратен ефект. При взаимоотношенията с кучетата човек ясно трябва да разбира техните инстикти, както и да контролира емоциите си.
Що се отнася до акитите...ако искаш по-малко проблеми вземи си женска акита. Тя няма да бъде заплаха нито за хора, нито за кучета ако я социализираш добре, освен в случаите когато е крайно предизвикина и трябва да се защитава - тогава става истински фурор. По време на битка акитата е изключително крайна и агресивна, обикновено хапе с цел да разкъса и се бие винаги за "нок аут", така че много трябва да се внимава. Иначе женската акита е изключително спокойна, любвеобилна, галантна, внимателна, горда. Никога няма да ти досажда, рядко лае..."японците казват, че ако акита лае има защо". Поддава се на обучение, но излъжеш ли я или я караш да прави безмислени за нея неща ТЯ НЯМА ДА ГИ НАПРАВИ, дори и да й предложиш телешко бонфиле или лаврак на скара! Непознатите хора биват бързо сканирани и тези с чисти мисли и емоции могат да я галят и глезят, на останалите няма да им бъде обърнато внимание.
Гледането на акита изисква много внимание и анализ на всяко нейно действие. Трябва да си прецизен/а и уверен/а първите 2 години в действията си и ще имате невероятен приятел. Ако имаш съмнение, че не разбираш кучетата или нещо от горенаписаното те притеснява...пропусни тази порода, защото след 2-рата година, този който най-много ще страда е АКИТАТА!

#3572 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2013 - 07:28 PM

Не искам да навлизам в спор,но в момента отглеждам и 2 НОК,така,че НОК определено е куче,което ще те гледа в очите.Това дали ще е душичка зависи единствено и само от стопанина и положените грижи във възпитанието.....разбира се както почти със всяко едно куче.
Според мен акита не попада в графата с желаните порди специално за горния потребител,който с коментара си показва,че явно няма много опит с отглеждането на кучета или не и такива с по как да го нарека особен характер :ba_025:
:rc_036:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3573 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2013 - 07:35 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 17 June 2013 - 06:28 PM, написа:

Не искам да навлизам в спор,но в момента отглеждам и 2 НОК,така,че НОК определено е куче,което ще те гледа в очите.Това дали ще е душичка зависи единствено и само от стопанина и положените грижи във възпитанието.....разбира се както почти със всяко едно куче.
Според мен акита не попада в графата с желаните порди специално за горния потребител,който с коментара си показва,че явно няма много опит с отглеждането на кучета или не и такива с по как да го нарека особен характер :ba_025:
:rc_036:

ShiBumi_GirL... да не решиш, че споря или се заяждам :re_037: :ae_085:
просто това са лични впечатления от доста немски овчарки, които познавам....иначе за гледането в очите съм на 100% съгласен с теб...освен ако няма пръчка, топка или друга любима играчка :smile:

Между другото, тъй като знам, че имаш доста опит с храните какво ти е мнението за TASTE OF THE WILD Pacific Steam? :beer:

#3574 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2013 - 09:37 PM

:ba_025:
Не сме я пробвали.Пробвали сме Akana Пиле с картофки,Пацифика и в момента рота се храни с Агне и ябълка.
От Пацификата козината стана превъзходна-мека и лъскава,така че предполагам,че Тейст Пацифика ще има даже още по-добър резултат :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3575 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2013 - 09:51 PM

Може ли малко инфо за храната OF THE WILD Pacific Steam? От къде мога да си я поръчам - четох добри отзиви за нея. Не обичам промените, но e добре отвреме на време да си сверя часовника - дали новото не е познатото старо?!?! :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3576 Потребителят е офлайн   phant0maz Икона

Публикувано: 17 June 2013 - 11:16 PM

Благодаря ви за отзивите и се извинявам ако някой е прочел поста ,който поправям. Препрочетох няколко пъти това което сте ми отговорили. Истината е ,че първият път ме засегнаха отговорите на някои от участниците във форума и реагирах първосигнално като написах един дълъг пост. В последствие успях да вникна в смисъла на това което сте искали да ми кажете и разбрах че съм го изтълкувал погрешно. Това е.

#3577 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2013 - 06:46 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 17 June 2013 - 08:51 PM, написа:

Може ли малко инфо за храната OF THE WILD Pacific Steam? От къде мога да си я поръчам - четох добри отзиви за нея. Не обичам промените, но e добре отвреме на време да си сверя часовника - дали новото не е познатото старо?!?! :ab_041:

Привет Петя, ти какво пробва от Аканите до сега? Taste of The Wild можеш да поръчваш от любимия ни сайт :-)....аз вече си поръчах
http://www.zoofast.b...36-p-14689.html

Иначе храната е американска, grain-free и е оценена с 5 и 6 звезди.
http://www.dogfoodan...hp/product/1286
http://www.dogfoodan...hp/product/1285

#3578 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2013 - 08:43 AM

Показване на мнениетоphant0maz, в 17 June 2013 - 09:16 PM, написа:

Благодаря ви за отзивите и се извинявам ако някой е прочел поста ,който поправям. Препрочетох няколко пъти това което сте ми отговорили. Истината е ,че първият път ме засегнаха отговорите на някои от участниците във форума и реагирах първосигнално като написах един дълъг пост. В последствие успях да вникна в смисъла на това което сте искали да ми кажете и разбрах че съм го изтълкувал погрешно. Това е.

Здравей,
и аз се извинявам, ако съм те засегнала с откровененият си пост, но не ми се иска тази уникална за всички нас порода да се окаже по улиците на България, както стана и с други популярни през последните 10 години породи. Каквото и куче ще си избереш за домашен любимец - знай, че това е все пак куче :smile: Обичайко такова какво е, с всичките му плюсове и недостатъци на породата.
Поздрави :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3579 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2013 - 09:14 AM

Показване на мнениетоXauMaHaTa, в 18 June 2013 - 04:46 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 17 June 2013 - 08:51 PM, написа:

Привет Петя, ти какво пробва от Аканите до сега? Taste of The Wild можеш да поръчваш от любимия ни сайт :-)....аз вече си поръчах
http://www.zoofast.b...36-p-14689.html

Иначе храната е американска, grain-free и е оценена с 5 и 6 звезди.
http://www.dogfoodan...hp/product/1286
http://www.dogfoodan...hp/product/1285

Привет :md_064:
Пробвах ето това http://www.zoofast.b...13-p-18279.html и то много внимателно и за кратко. Нали знаеш, че моите кучета ги храня комбинирано (вечер са само на месо), а в Аканите процента протеин е висок - даже бих казала много висок. Ако го комбиниам и с месото вечер става страшно....Т.е. това няма как да не увреди бъбреците на животното, затова внимавайте :smile: В Taste of The Wild процента протеин е в нормални граници и затова още днес ще я поръчам. Благодаря, че ме светна :ab_041: въобще не съм обърнала внимание, че я има в "нашият любим сайт" :ab_041:
Поздрави и пусни малко снимки :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3580 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2013 - 02:38 PM

Храня с тази храна в различните и разновидности от дълго време.Отлични резултати при кръвните анализи и общата кондиция на четирите ми кучета.Малко количество гранула засища кучето.Изходният материал е винаги перфектен.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема