Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3861 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 October 2013 - 08:45 PM

Извинявам се, ако съм засегнала някой написах това, което мисля! Форумите са за това...

Кучето което пуснах наистина е линията на Казуми, но това няма нищо нито с Казуми нито с оценките които е получило?!?!? Не виждам защо Злати си се засегнала толкова лично - дори не знам и не ме интересува кой му е правил оценките....Резила е, че има развъдник, има сайт и то се показва по цял свят и ни се смеят и подиграват!
Ако го беше заплодил без да раздухва толкова много, може би щеше от отмине и замине. Това куче е извън стандарта - това го знае и собственика му /разговаряла съм с него и знаеш ли какви му баха думите -"Ами тя не трябваше да се допуска до разплод, ама....нали знаеш в България как е!"/ Прави му чест, че я е кастрирал - БРАВО!
Аз живея, работя и развъждам в България - това ме обижда! Контактувам с развъдници от цял свят, какво да им обясня? Че в България се взимат много лесно титли ли? Че не сме нормален народ, че нищо не работи както трабва? Че в България всичко е възможно?!?!?!
Развъдника ми в Роман беше посетен от италианци преди две седмици. Искаха да видят освен кучетата и условията при които се отглеждат! Дори е недовършен останаха изненадани. Амбицията ми е да не разочаровам никой който ми дойде на гости и никой, който си купи куче от мен, дори и кучета за домашни любимци каквито са бебетата на Киро и Казуми :smile: Две бебета от кучилото бяха дългокосмести, не три :ab_041: Освен това през 2014г. ще внасям още и само японски линий кучета. Обмислям вариант, ако нещата вървят така добре както до сега да купя голям терен /да не кажа, че почти съм го купила/ - 5 декара замя и да направя хубав развъдник! Маги в Перник също в момента прави отлични условия за отглеждане на кучетата. Затова ти и написах, че породата акита в БГ не е това, което беше преди 2 години. Времената са други и хората, които се занимават с породата са сериозни - това е добър показател за промяна в положителна посока.

Иве, извинявай - не те отразих въобще и не прочетох писанията ти. Извинявай, ако съм те засегнала с нещо - аз така виждам нещата и така ги пиша. Млада си - опитай! Учи се от тези леки спрачквания - има много истини в тях! Само гладай животните да са добре....

Поздрави! На Мариома снимки още не съм направила - изяде ми къщата :ab_041: Многооо е красив :wub: Мара и Ками го отглеждат с удоволствие - за сега :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3862 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:+359889329935

Публикувано: 18 October 2013 - 10:42 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 18 October 2013 - 08:45 PM, написа:

Извинявам се, ако съм засегнала някой написах това, което мисля! Форумите са за това...

Кучето което пуснах наистина е линията на Казуми, но това няма нищо нито с Казуми нито с оценките които е получило?!?!? Не виждам защо Злати си се засегнала толкова лично - дори не знам и не ме интересува кой му е правил оценките....Резила е, че има развъдник, има сайт и то се показва по цял свят и ни се смеят и подиграват!
Ако го беше заплодил без да раздухва толкова много, може би щеше от отмине и замине. Това куче е извън стандарта - това го знае и собственика му /разговаряла съм с него и знаеш ли какви му баха думите -"Ами тя не трябваше да се допуска до разплод, ама....нали знаеш в България как е!"/ Прави му чест, че я е кастрирал - БРАВО!
Аз живея, работя и развъждам в България - това ме обижда! Контактувам с развъдници от цял свят, какво да им обясня? Че в България се взимат много лесно титли ли? Че не сме нормален народ, че нищо не работи както трабва? Че в България всичко е възможно?!?!?!
Развъдника ми в Роман беше посетен от италианци преди две седмици. Искаха да видят освен кучетата и условията при които се отглеждат! Дори е недовършен останаха изненадани. Амбицията ми е да не разочаровам никой който ми дойде на гости и никой, който си купи куче от мен, дори и кучета за домашни любимци каквито са бебетата на Киро и Казуми :smile: Две бебета от кучилото бяха дългокосмести, не три :ab_041: Освен това през 2014г. ще внасям още и само японски линий кучета. Обмислям вариант, ако нещата вървят така добре както до сега да купя голям терен /да не кажа, че почти съм го купила/ - 5 декара замя и да направя хубав развъдник! Маги в Перник също в момента прави отлични условия за отглеждане на кучетата. Затова ти и написах, че породата акита в БГ не е това, което беше преди 2 години. Времената са други и хората, които се занимават с породата са сериозни - това е добър показател за промяна в положителна посока.

Иве, извинявай - не те отразих въобще и не прочетох писанията ти. Извинявай, ако съм те засегнала с нещо - аз така виждам нещата и така ги пиша. Млада си - опитай! Учи се от тези леки спрачквания - има много истини в тях! Само гладай животните да са добре....

Поздрави! На Мариома снимки още не съм направила - изяде ми къщата :ab_041: Многооо е красив :wub: Мара и Ками го отглеждат с удоволствие - за сега :ab_041:

Не отричам че съм млада не отричам ,че съм нова никога не съм се изтъквала ,че знам много неща или че съм много компетентна в всичко!
Мисля че ще се уча цял живот защото от по големите !
Извинявам се на аудиторията за панаирите на който са свидетели! Надявам се да не се повтарят! :rc_036: Защото за мен тук не е място за плюене топене изтъкване и така нататък. :md_064:
User's Signature

„Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо.“
Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#3863 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2013 - 10:12 AM

Панаирите ви са типично женски, ние също живеем с жени. Няма лошо, добре е че спорите виждам че е за добро. Наистина преди 3години когато взех Хечи почти нямаше от къде да намериш добра акита, независимо дали за компания или изложби и развъждане. Сега вече нещата са много различни. Има предлагане има и избор, така че, споровете са полезни. Вие сте интелигентни, правите го добре и от Вашите спорове научаваме повече за породата.Прикачена снимка

#3864 Потребителят е офлайн   tenisha Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 October 2013 - 04:02 PM

но е грозно
User's Signature

Качена снимка

#3865 Потребителят е офлайн   axelcharry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2013 - 04:45 PM

Здравейте! Днес гледах обявите в нета за Акита и попаднах на това : http://prodavalnik.c...a-inu-i32834331 - Според вас дали найстина родителите са шампиони ? Аз мисля , че ако бяха нямаше да се продават в Зоомагазин. :db_046:

#3866 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2013 - 07:04 PM

http://www.youtube.c...h?v=GqQjI891Pdw
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3867 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2013 - 10:36 PM

Показване на мнениетоaxelcharry, в 20 October 2013 - 04:45 PM, написа:

Здравейте! Днес гледах обявите в нета за Акита и попаднах на това : http://prodavalnik.c...a-inu-i32834331 - Според вас дали найстина родителите са шампиони ? Аз мисля , че ако бяха нямаше да се продават в Зоомагазин. :db_046:

Най-напред може да се обадиш на номера в обявата и да помолиш да ти изпратят родословията на кучетата и копия от оценките и сертификатите за шампиони и после може да провериш в клуба за акита ину дали са коректни! :ba_025: :md_064:
User's Signature

Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#3868 Потребителят е офлайн   Антон Василев Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 October 2013 - 08:54 PM

Защо винаги плюеш хората, ти безгрешната? Аз съм човек и греша, но се уча от грешките си и от грешките на хората и гледам да не ги повтарям за разлика от теб! Имам много по-големи амбиции и възможности от твоите, но не се хваля за разлика от теб, която си накупила Акити от цяла Европа без да имаш на представа как да кръстосваш кучетата. Няма смисъл да пиша повече, защото Златина добре те затапи.

#3869 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2013 - 09:25 PM

Показване на мнениетоHikaro Zuki, в 15 October 2013 - 10:11 PM, написа:

Извинявам се за късното включване в форумът,но не бях запозната с тази страница.
Здравейте на всички! Аз съм Ива от Хасково! Радвам се да се запознаем!
Занимавам се с развъждане на Акита ину Американска Акита и Чау чау от скоро. Имам няколко страхотни кучета от породата .Наскоро ми излезнаха и официалните документи за развъдника които е регистрирам в FCI
Името на развъдникът ми е HIKARO ZUKI ще прикача и снимки на моите любимци и ще ви запозная с всеки от тях по отделно. Очаквам и първите си бебета в началото на месец Ноември!

МИЛА МИ ВЕНЕТКЕ, както казва Христо Ботев, не знам дали го познаваш... АМА ЗА ТВОИТЕ РАЗВЪДНИЦИ И СПОСОБНОСТИ, ДОСТА КЪСНО СЕ ВКЛЮЧВАШ ВЪВ ФОРУМА!!! А НЕ БИ ТРЯБВАЛО!!! Не знам дали знаеш малко, ама като гледам снимките, не е да си незапозната... Аз съм търпяла доста корекции и от членове във форума и от администраторите, но ще ти кажа ЕДНО: АКО ИСКАШ да бъдеш качествен развъдчик на АКИТА и то по-специално ЯПОНСКАТА - обърни се към Петя, тя е най-вещия, най-добронамерения и най-качествения човек, който може да ти покаже как, кога и най-вече ЗАЩО трябва да се случи това!
Поздрави от мен
Очаквайте един неочакван клип от моя страна по отношение храните за куче.
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3870 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2013 - 09:29 PM

Показване на мнениетоBAYO, в 20 October 2013 - 07:04 PM, написа:

Страшно ми хареса живостта му, точно като на моя...да тръгне да се дръгне... :ab_041:
Ама дека му е опашката бе, чеде---тя олисяла тотално...
НО ВЪПРЕКИ ВСИЧКО, АДСКИ СЕ РАДВАМ ЧЕ КИЛИ Е ОТНОВО НА КРАКА, ИГРАЕ И СЕ РАДВА НА ВСИЧКИ ОКОЛО СЕБЕ СИ!!!
МНОГО ГО ХАРЕСВАМ ТОЯ КИЛИ!!!:wub: Той винаги си ми е бил слабост. Много щях да съм тъжна (непреводимо на английски, естествено) ако го бяхме изгубили! Байо! Оценявам неимоверно, това, което си сътворил с кучето си, и се извинявам, ако съм те засегнала с нещо! Това, в края на краищата са НАШИТЕ кучета от развъдника КИ-ЛИ, и те са нашите съкровища! Нашите любимци! Нашите пазители и другари!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3871 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2013 - 09:43 PM

Ето и моят клип по отношение смяна на храната-- сори аз съм НИСКОСТАТИСТИЧЕСКИ БЪЛГАРИН, даже вече не съм СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ, и търся общо взето най-евтината храна, която да пробвам при проблема на моя любимец:
http://www.youtube.c...eature=youtu.be
User's Signature

Качена снимка

#3872 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2013 - 09:52 PM

Ето и моят клип по отношение смяна на храната-- сори аз съм НИСКОСТАТИСТИЧЕСКИ БЪЛГАРИН, даже вече не съм СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ, и търся общо взето най-евтината храна, която да пробвам при проблема на моя любимец:
http://www.youtube.c...h?v=ayrEU4o2Um0

Е, изхвърлила съм БЕЛЕЖКАТА за закупуването, НО ФИРМАТА И КООРДИНАТИТЕ СА НАЛИЦЕ! Тъй като Комисията за защита на потребителети (ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: ПОПИТАХА МЕ НЕЩО СТАНАЛО ЛИ МУ Е НА КУЧЕТО!!!) не е в състояние да работи без документ за "ВЪЗНИКНАЛО СЪБИТИЕ" тоест, за ПОКУПКО-ПРОДАЖБА, а аз НЕ ПАЗЯ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА КУЧЕШКА КОНСЕРВА, и тъй като, налагането на 2-рия етикет, не е проблем на разпространяващата верига магазини, се считам за длъжна най-малкото да търся отговорност от споменатата във клипа фирма от Благоевград. И ще го направя, още утре, повярвайте ми. Ще ги стръскам до максимума, защото НИЕ НЕ СМЕ МАЙМУНИ. Да, може да сме българи, но още, частично, не сме примати!:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#3873 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2013 - 10:08 PM

Явно е че това в което живеем НЕ Е ДЪРЖАВА, ЯВНО Е ЧЕ ТАЗИ НЕДЪРЖАВА така се отнася и с любимците ни! Ами ако ние не ги защитим, тогава КОЙ!? Марина ми липсва много, липсва ми ЧЕСТНОТО ОТСЪЖДАНЕ на шампионите, защото В ТАЗИ СТРАНА (ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - НЕ ДЪРЖАВА, А СТРАНА) ЛИПСВА КАКТО ВИНАГИ БЕЗПРИСТРАСТНОТО ОТСЪЖДАНЕ НА ВСЯКАКВИ МЕРОПРИЯТИЯ!!!
ВЪЗМУТЕНА СЪМ! Възмутена от всичките владикови връзки. Знам, че без тях нищо не се случва в тази държава! НО КОГАТО ИМАШ КАЧЕСТВЕНИ ЕКЗЕМПЛЯРИ С КАЧЕСТВЕНО РОДОСЛОВИЕ, НЕ МОЖЕ ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ЗА КАТЕГОРИЯТА АКИТА ДА БЪДЕ ШИБА-ИНУ!!! ПЪЛЕН АБСУРД, КАТО СЕ ИМА НАПРЕДВИД КАКВИ ЕКЗЕМПЛЯРИ ИМАМЕ В РАЗВЪДНИЦИТЕ СИ.
Между другото - явно, като всички българи, има хора, които решават, че нищо друго не им трябва, освен бързата печалба. Мъж ми срещнал вчера някаква Акита, завъдена в Дупница....ХОРА ОСВЕСТЕТЕ СЕ!!! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!!! НЕ РАЗВЪЖДАЙТЕ АКИТАТА КАТО ПОМИЯР!!!
User's Signature

Качена снимка

#3874 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2013 - 10:15 PM

А това е един жесток клип на хъски: https://www.facebook...&type=2&theater
от една приятелка...СТРАХОТНО ИЗПЪЛНЕНИЕ, не че Касъл е такъв тип, просто БЕБЕ ХЪСКИ.:wub: в един безкраен куп от шума. В ограничен двор...без коментар!
User's Signature

Качена снимка

#3875 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2013 - 10:39 PM

Сори, ако съм ви натоварила. Не съм го искала! Но на човек всичко му дотежава. Дори любимеца. И отчасти безумно много съжалявам, но сега, сутрин рано, като трябва да излезем на разходка, и дойде и си легне в краката ми - все едно ми казва - Мамо, няма нужда да ставаш....ами, направо ми разбива сърцето...не че не ставам да го разходя, напротив, правя го почти против неговата воля, но животинчето си е животинче - иска си неговото - обич, любов, разходка, ангажимент, включване на тийнеджърски елементи....туйто...ще - не ще - в каквото семейство е отрасъл, в таквоз ще даде фира. И на таквоз семейство се обрича...:ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3876 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2013 - 11:21 PM

Показване на мнениетоАнтон Василев, в 21 October 2013 - 08:54 PM, написа:

Защо винаги плюеш хората, ти безгрешната? Аз съм човек и греша, но се уча от грешките си и от грешките на хората и гледам да не ги повтарям за разлика от теб! Имам много по-големи амбиции и възможности от твоите, но не се хваля за разлика от теб, която си накупила Акити от цяла Европа без да имаш на представа как да кръстосваш кучетата. Няма смисъл да пиша повече, защото Златина добре те затапи.

Брях, сблъскваме се с добре платени членове на форума, явно!!! Петя е един от малкото хора тук, които ДЪРЖАТ НА ПОРОДАТА, а не на печалбата. И Петя винаги е била фен на всичко законодателно. А теб да питам - ТИ кога, как, и къде РАСОВО разпространи породата??? Къде, как и расово се постара тя да бъде РАЗБРАНА! Недей да хулиш, преди да си направил опит да направиш това, което ТЯ ПРАВИ, а именно да се пребори с ПЛАТЕНИТЕ ИЗЛОЖБИ, с ПЛАТЕНИТЕ развъдници, и с ВСИЧКО ПЛАТЕНО В БЪЛГАРИЯ!!! АЗ не съм член на този клуб, не съм член на асоциация, но гледам ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КАЧЕСТВЕНА ЯПОНСКА АКИТА, ВНЕСЕНА ОТВЪН! Независимо откъде е внесена, МОЯТА АКИТА СИ Е ЯПОНСКА АКИТА С РОДОСЛОВИЕ!!! И НИКОЙ НЯМА ПРАВОТО ДА Я НАРИЧА НЕГОДНО КУЧЕ!!! Негодна е само и единствено защото ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪМ Я ЗАВЕЛА НА ИЗЛОЖБА!!!
МАЙНАТА ВИ НА ВСИЧКИ ПЛАТЕНИ НЕГОДНИЦИ ОТ КЛУБ "СЕВЕРНИ КУЧЕТА" КЪМ Българската федерация. Явно и ясно е че закони има, жалкото е че БЪЛГАРИТЕ НЕ ГИ СПАЗВАТ!!! Щот им опразнят джоба. В едно съм се уверила - всеки и всичко в БГ се прави с цел ЛЕСНА ПЕЧАЛБА. Петя е една от почти - неостаналите в БГ, които НЕ ПРАВЯТ ТОВА, и който я хули - да ходи да се снима с любимците си за ПО-ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА!!! Туйто! Вие сте си прости, и прости ще си останИтИ!:rc_036:
А пък най-малко от теб, Антон, очаквах такъв коментар, но явно си ТОТАЛЕН БЪЛГАРИН! Боже на моменти, направо се моля да бях циганка, толкова ме е срам!!!!:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#3877 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2013 - 11:33 PM

Едно персонално мнение, без да касае никой - този форум се обърна на кой съм аз и вижте ме на кво приличам!
Така мисля, нека модераторите или админите ме спрат, ако желаят, нека преценят дали съм ОБИДИЛА някого, но нападките между нас НЕ РЕШАВАТ проблемите на акита, нито ДАВАТ ИНФОРМАЦИЯ. Личните нападки трябва да бъдат очи в очи, за да стане ясно кой на какво и защо дължи. ТУК ГОВОРИМ ЗА КУЧЕТА! ПОРОДА АКИТА! ЗА ТЕХНИТЕ ПРОБЛЕМИ, ЗА ТЕХНИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ И РАДОСТИ! КАКТО И ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО ИМ В БЪЛГАРИЯ!!! Не мисля, въпреки, че постнах преди това няколко лични мнения, че тук е мястото това да се върши! Съжалявам и се извинявам за което! Но осъзнайте се!!! Календарът на изложбите е на друг линк, и всеки може да го посети, НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КОЙ НА КАКВО СЕ ДРАЗНИ ВСЪЩНОСТ!!! Засегнах Росита преди време, за което хиляди пъти й се извиних, и наистина съжалявам, защото нейната Риоко си е Риоко - един път, това е ясно! Дали става или не става за изложба, това е момент, който Роси ще прецени, както и аз. Агресивен или не - Хачи си е МОЯТА ГОРДОСТ! Разкошен, уникален, опърничав, аз ще преценя дали ще го водя на изложба, или не! Но не забравяйте - нека пръв хвърли камък този, който не е съгрешил!!!!!:rc_036:

Малии, кат си видях броя на мненията, направо се засрамих! Съжалявам!Влизам много рядко и доста имам да изкажа! Извинете ме!
User's Signature

Качена снимка

#3878 Потребителят е офлайн   Антон Василев Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 October 2013 - 12:46 AM

Показване на мнениетоlilianas, в 21 October 2013 - 11:21 PM, написа:

Показване на мнениетоАнтон Василев, в 21 October 2013 - 08:54 PM, написа:

Брях, сблъскваме се с добре платени членове на форума, явно!!! Петя е един от малкото хора тук, които ДЪРЖАТ НА ПОРОДАТА, а не на печалбата. И Петя винаги е била фен на всичко законодателно. А теб да питам - ТИ кога, как, и къде РАСОВО разпространи породата??? Къде, как и расово се постара тя да бъде РАЗБРАНА! Недей да хулиш, преди да си направил опит да направиш това, което ТЯ ПРАВИ, а именно да се пребори с ПЛАТЕНИТЕ ИЗЛОЖБИ, с ПЛАТЕНИТЕ развъдници, и с ВСИЧКО ПЛАТЕНО В БЪЛГАРИЯ!!! АЗ не съм член на този клуб, не съм член на асоциация, но гледам ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КАЧЕСТВЕНА ЯПОНСКА АКИТА, ВНЕСЕНА ОТВЪН! Независимо откъде е внесена, МОЯТА АКИТА СИ Е ЯПОНСКА АКИТА С РОДОСЛОВИЕ!!! И НИКОЙ НЯМА ПРАВОТО ДА Я НАРИЧА НЕГОДНО КУЧЕ!!! Негодна е само и единствено защото ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪМ Я ЗАВЕЛА НА ИЗЛОЖБА!!!
МАЙНАТА ВИ НА ВСИЧКИ ПЛАТЕНИ НЕГОДНИЦИ ОТ КЛУБ "СЕВЕРНИ КУЧЕТА" КЪМ Българската федерация. Явно и ясно е че закони има, жалкото е че БЪЛГАРИТЕ НЕ ГИ СПАЗВАТ!!! Щот им опразнят джоба. В едно съм се уверила - всеки и всичко в БГ се прави с цел ЛЕСНА ПЕЧАЛБА. Петя е една от почти - неостаналите в БГ, които НЕ ПРАВЯТ ТОВА, и който я хули - да ходи да се снима с любимците си за ПО-ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА!!! Туйто! Вие сте си прости, и прости ще си останИтИ!:rc_036:
А пък най-малко от теб, Антон, очаквах такъв коментар, но явно си ТОТАЛЕН БЪЛГАРИН! Боже на моменти, направо се моля да бях циганка, толкова ме е срам!!!!:ba_025:

Аз написах 3 изречения в опозиция на Петя, защото тя плюе срещу мен. Не съм безхарактерен за да не отвърна. И никой не съм обиждал за разлика от вас .

#3879 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2013 - 07:50 AM

Лили, спри да гониш хората с акити от форума. :af_089: В момента, според правилата на форума не бан, а доживотно запрещение трябва да получиш, ама като няма админ - ще си пишеш ферман след ферман докато не видим бялата лястовица.

По повод безумните спорове и обиди, които се подмятат тук...
Мога да изкажа едно лично впечатление и мисъл, които отскоро обмислям, поради факта че започнах лично да говоря с чужденци, които не са собственици на кучета от V група на FCI (за Лили пояснение - това са примитивни породи и шпицове) на тема развъждане и искам да ви кажа, че ние от V група глобално сме си примитивни, за да не кажа друга дума. Включително моите доскорошни разбирания за развъждане се промениха доста и започнах да обръщам внимание на съвсем други неща.

А специално развъждането на Акита Ину е такова безумие и меле за мен, че човек трябва в близките поне 20 години от своето развъждане да не се хвали без значение от къде внася и какво прави. Акитата е все още млада порода в Европа, предвид факта че не са минали и много години от разделянето между двете породи и те първа предстоят изненади в частност за двете породи, които почти винаги са лоши. Със заболявания като SA и VKH трябва да сте крайно внимателни например - както японските, така и американските, а то по принцип се среща и при северните като цяло. Тази Кенши, за която Петя е писала, има в родословието си кучета, които ги има във всички сръбски кучета, които тази година имаха/ще имат бебета - Казуми, Кирей, Бени, Акита... Как ще постъпите ако ваши бебета се разболеят? Обръщам се към всички. Акита няма да има повече бебета и е заплодена със съвсем друга линия. Бени също е заплодена с куче, което по спомен не ги има тези кучета, а и тя самата мисля че само бащата на Такахиро Мори имаше в родословието си. Остават Казуми и Кирей, които даже повторено кучило ще си имат. От едната страна на родословието на Кенши е Такахиро Мори - а него или баща му ги има във всяко сръбско родословие в България (или поне 90%). От другата страна е Aisha White Sox, която е сестра на майката на Кирей (според дата базата) и май беше баба или прабаба на Акита.

И като изключим това някои има ли представа какво се прави срещу това заболяване в глобален мащаб? Защото не знам дали знаете, но в 21ви век вече има милиони генетични тестове и определянето на това как се предава SA няма да е непосилна задача, но може да се окаже трудна. В момента за акита са на разположение единствено стандартните тестове за всички породи - цвят и дължина на косъма (тоест на какви цветове и дължини на косъма е носител според гените) , породност и определяне на родители. Имате ли идея дали някоя лаборатория е започнала проучване как се наследява гена за SA дали събират проби от кучета - болни, вероятно носители и чисти? Това е доста важно според мен да се разбере и да следите тази информация, особено в случаи като този. Защото носите пълна отговорност за това, което произвеждате. И ако случайно, да не дава Господ, се получи проблем сте задължени да окажете всяка възможна помощ и да се запознаете с всякаква налична информация която в момента е възможна. Защото един албум със снимки на заболели кучета е крайно недостатъчен и в днешно време не разрешава никакви проблеми. И трябва да споделя, че тези тестове не са непосилна задача и за нас, особено за хора които внасят скъпи кучета на поразия. Ако се пратят повече проби наведнъж не се плаща и 10 пъти път...

Не казвам, че ауткросинга в този случай е сигурна гаранция за хубаво и здраво кучило, тъй като никой не може да е сигурен къде ще удари подобно заболяване и кога, но е поне един начин да имаш някакво минимално спокойствие.

За още инфо мога да копирам един линк и само на бързо ще напиша за какво става въпрос, че много се отнесох.
VKH проучвания

Преди известно време Линда Рот е започнала такова изследване, за да определи ДНК маркера, от който идва това заболяване. Събрали са около 1000 проби, но поради изчерпване на ресурсите за това проучване, проекта е замразен . Въпреки това, те са открили доста информация, но се нуждаят от още и още проби, тъй като всеки ден се раждат нови акити и тяхното ДНК също е от значение.
Американския клуб за акита също събира проби.
В общи линии се предполага, че е рецесивно.

Тоест както когато обяснявах за козината с онази табличка:
  • Ако двамата родители са носители ще се родят 25% чисти, 25% болни и 50% носители.
  • Ако единият е носител, а другият чист ще има отново процент чисти и процент носители, без болни.
  • Ако единият е болен, а другият чист - всички ще са носители.
  • Ако единият родител е болен, а другият носител - ще има или болни или носители.

Като пак ще повторя, че това е логичния начин за наследяване и най-елементарно за обясняване, а живия организъм съвсем не е прост и върху него влияят много и различни фактори, които могат да предизвикат различни здравословни състояние и да отключат различни гени.

И в общи линии това е, което мога да споделя и да се обърна с най-добри пожелания към всички, които искат да развъждат тази така особена порода. Бъдете внимателни и не се изхвърляйте в изказванията си, защото не сте застраховани - нито за болни кучета, нито за неправилни от гледна точка на екстериор. Кучка, която по никакъв начин не блести с екстериор, може да даде много добри бебета и това да не е заслуга на бащата (лични наблюдения). Същото съм виждала и в обратния вариант - прекрасна женска, прекрасен мъжки с крайно посредствени бебета. Не всяка кучка е развъдна и не всеки хубав мъжки дава добри поколения. Женската можеш много бързо да я определиш, мъжкия малко по-трудно, но в общи линии бързо се разбира. А когато има генетичен проблем, то почти винаги той идва от двете страни. Не можете да обвините само единият или само другият родител и трябва да обмисляте добре.
В случая с Антон, мъжкият който си избра е мъжки, който без значение на каква женска е пуснат дава поне 2-3 хубави бебета в кучило. И тук няма значение, че е внос от Япония, а че е добър производител, базирайки се на много кучила в цяла Европа с женски от най-различни линии.
А що се касае до женската му - където и да беше отишла по близките географски ширини щеше да вземе минимума оценки, които са необходими. Ако щеше и да мине на експертни, щеше да мине при същите съдии, при които и Казуми е взела оценките си и пак щеше да е допусната в разплод. Клубът определя минимума, оттам насетне човека преценява и определя кое и как ще се запложда. А до преди година и този минимум в развъдния правилник беше жестоко оспорван.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#3880 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2013 - 10:31 AM

Показване на мнениетоlilianas, в 21 October 2013 - 09:25 PM, написа:

Показване на мнениетоHikaro Zuki, в 15 October 2013 - 10:11 PM, написа:

Извинявам се за късното включване в форумът,но не бях запозната с тази страница.
Здравейте на всички! Аз съм Ива от Хасково! Радвам се да се запознаем!
Занимавам се с развъждане на Акита ину Американска Акита и Чау чау от скоро. Имам няколко страхотни кучета от породата .Наскоро ми излезнаха и официалните документи за развъдника които е регистрирам в FCI
Името на развъдникът ми е HIKARO ZUKI ще прикача и снимки на моите любимци и ще ви запозная с всеки от тях по отделно. Очаквам и първите си бебета в началото на месец Ноември!

МИЛА МИ ВЕНЕТКЕ, както казва Христо Ботев, не знам дали го познаваш... АМА ЗА ТВОИТЕ РАЗВЪДНИЦИ И СПОСОБНОСТИ, ДОСТА КЪСНО СЕ ВКЛЮЧВАШ ВЪВ ФОРУМА!!! А НЕ БИ ТРЯБВАЛО!!! Не знам дали знаеш малко, ама като гледам снимките, не е да си незапозната... Аз съм търпяла доста корекции и от членове във форума и от администраторите, но ще ти кажа ЕДНО: АКО ИСКАШ да бъдеш качествен развъдчик на АКИТА и то по-специално ЯПОНСКАТА - обърни се към Петя, тя е най-вещия, най-добронамерения и най-качествения човек, който може да ти покаже как, кога и най-вече ЗАЩО трябва да се случи това!
Поздрави от мен
Очаквайте един неочакван клип от моя страна по отношение храните за куче.

User's Signature

Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196