Привет!
Абе, Златина - добре ни сравняваш с руснаците, ама все пак знаеш много добре, че там имат работеща кинология....Не виждаш ли, че дори и някой да му е интересно и да се заинтересува като влезе тук и види какво е - му се изпарява всичко....Къде бяхте до сега? Защо по-рано не помислихте за нещо по-нормално като комуникация и информация, така че да се привлече някой мераклия, който е заинтересован да развъжда РЕГЛАМЕНТИРАНО!!! Сега ще ми пишеш за стандарт.....дъра, бъра....а виж от кога е темата акита...Къде бяхте като Председатели на не знам колко клубове.....?!?! Къде сте и сега и на какво ниво изпадате?!?!?! Какво направихте за породата?
Как ще привлечете хора?
И ако обичаш не ми давай съвети "защо не съм внесла кучета от Силвия - а от Полша....." Може би трябва да споделиш на мижетурката Ива Hikaro Zuki - вие с какви кучета започнахте развъдната си дейност?!?!?!? От колегиалност ще спра до тук.....Всичко е простено, щом има развитие в положителна посока и човек се учи от грешките си ....
Относно Галина от Хачимантай - нямам нищо против тях! Яд ме е на моменти, че подценяват работата на развъдника и всички хора, ангажирани с тази дейност, но след време няма да е така - сигурна съм
И още да допълня нещо много важно за вас - пишат ни всеки ден много други селекционери на подобно ниво или по-голямо от пребиваващия на българска територия Хачимантай. Освен това ще дойдат специално тук в София за среща с нас за бизнес разговор! Да не се наложи да "сменяте бреговата линия"
И за моята партньорка - Маги не може да пишеш "онази жена" - тя не е обект на нашият спор!
Пишеш, че трудно се купува "качествена, елитна акита" от Япония - трудно е да! Но от тук натам ще се купуват само големи кучета с японски титли! След няколко месеца живот и здраве първото японско куче ще е в БГ
Силвия от Испания я харесвам - и то много! Тя е стар селекционер, освен това работи със собствен стил - и тя е зодия везна като мен

Предполагам ще си купи бебе от Рамару

Напоследък се опитва да налага не японски линии - т.е. решила е да прави собствена селекция. Има няколко такива връзки, които са много добре селектирани

Бих си купила от нея куче, само от една линия! Желая и успех!
Породата в БГ......Ще се случи това, което се случва с всички модерни породи. Колкото и да гледам бебетата ми да отидат в добри ръце / а, до сега 90% е така/ все някъде може да се получи издънка. Пишеш, че се въздържаш да "бълваш" кучила в бедна България, защото след време ще има много акити по приютите. Знам, че го пишеш с пълното съзнание, че това е процес, който не може да бъди спрян - като има търсене ще си купят боклуци от Сърбия и пак същата работа. По-добре е този народ да бъде просвещаван!!! А това е работа и на нас самите като селекционери! Има много начини за това.... Един елементарен пример ще ти дам със страницата във фейсбук Акита ину БГ - хората имат нужда от поднасяне на информацията именно в такъв неангажиращ вид,
НО С ПОСЛАНИЕ......А посланието трябва да го носим всички ние.....
Мисля, че това е подходящо за заключение....
Лека нощ и спокойни сънища
Петя