Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#4241 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 May 2014 - 08:55 AM

И за да не е прекалено тъмен денят ви припомням за Хару, който вече като зрял мъж. Изглежда много тежък и величествен :smile:
Мару също се развива много добре вече е 33 кг. на 9 месеца :smile: Наслаждавам се на красота им всеки ден.... :wub: Като гледам какви кучета печелят по големите изложения смело мога да кажа,че Мару и Хару спокойно може да са на едни от първите места :smile:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#4242 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 11 May 2014 - 09:07 AM

Петя Кръстева

Цитат

.Ще развъждаме и кучета пет клас /за домашни любимци/, които ще бъдат достъпни за всички,

Шокирате ме с тези думи. Целенасочено ще размножавате пет-класа?!?!?! Защото пет-класа не се развъжда, то се размножва целенасочено. При развъдчик, работещ ЗА породата, пет-класа е страничен ефект с дисквалифициращи за ринга пороци - непълна зъбна формула, неправилен постав на опашката, дефект в ушите - в нашата порода това са клепнали уши, например, или стърчаща нагоре, така наречена "весела опашка", или обратна захапка, или брак по окраска. Когато в едно кучило има такова кутре, развъдчика анализира скачката за да избегне подобни пороци, но не ги размножава целенасочено.
Как така ще се развъждат такива животни? Обяснете ми, или аз нещо неправилно разбрах?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#4243 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2014 - 11:36 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 11 May 2014 - 07:07 AM, написа:

Петя Кръстева

Цитат

.Ще развъждаме и кучета пет клас /за домашни любимци/, които ще бъдат достъпни за всички,

Шокирате ме с тези думи. Целенасочено ще размножавате пет-класа?!?!?! Защото пет-класа не се развъжда, то се размножва целенасочено. При развъдчик, работещ ЗА породата, пет-класа е страничен ефект с дисквалифициращи за ринга пороци - непълна зъбна формула, неправилен постав на опашката, дефект в ушите - в нашата порода това са клепнали уши, например, или стърчаща нагоре, така наречена "весела опашка", или обратна захапка, или брак по окраска. Когато в едно кучило има такова кутре, развъдчика анализира скачката за да избегне подобни пороци, но не ги размножава целенасочено.
Как така ще се развъждат такива животни? Обяснете ми, или аз нещо неправилно разбрах?

Привет Furia_S,
не говоря за кучета с недостатъци :smile: Няма как да се развъждат кучета с обратни захапки, брак по окраска, крипторхизъм или всякакви дисквалифициращи дефекти. Дори определени комбинации, които съм правила до сега ще ги спра от разплод - например едно от мъжките бебета на Кирей и Казуми е крипторхор. Затова от тази комбинация повече бебета няма да имам :smile:
При акитите има голяма разлика в качеството / и в цената/ Старите сръбски, унгарски, полски линии не са визуално това, което са чистите японски линии например :smile: защото масово в поколенията назад има американска кръв. Това е го има в почти всички развъдници. За мен тези кучета са си за домашни любимци :smile: въпреки,че нямат никакви недостатъци от тези посочени по-горе. Просто качеството е различно....Да, ще развъждам тези кучета, като ги заплождам с кучета по-висок клас за да се подобрява качеството и да се изчистват поколенията в бъдеще. Това го правят всички селекционери. От тези поколения не всички ще са шоу-клас или само за домашни любимци...
Техните поколения ще е на приемливи цени за българина. Това исках да кажа! Защо да купуват кучета от зоомагазини или борси...
Ще имам и кучета на цени 2000евро, но не си въобразявам,че такива кучета ще бъдат купувани от българи. Колко биха си позволили кучета на тази цена?!?! Еденици.....

Ето нагледно разликата с две мои кучета чиста японска кръв и сръбска-унгарска линия:

Прикачена снимкаПрикачена снимка

Чистата японска кръв е много по-различна :smile: Имам ги и виждам разликата....това, което беше в разплод като японска акита през последните 10 години в Европа е различно от това, което се произвежда в Япония.
Затова през последните няколко години масово селекционери се насочват към директен внос от Япония.
Разбира се това няма как да се знае от хора, които не се занимават активно с породата.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4244 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2014 - 12:06 PM

Породата е много интересна, но българина не е информиран. На ден по няколко пъти отговарям, че хубавата японска акита чиста кръв си е на цена 2000 евро, при което честия отговор "ама ти луда ли си"..... :ab_041:
Не, не съм луда :smile: Никой не ни е виновен, че сме бедни и на всичкото отгоре и не информирани. Има и хора, които са чели доста и са наясно, но пък нямат никаква информация за цена....
Комплексни са нещата.... :ab_041:
Като собственик на доста кучета искам да ви споделя, че има огромна разлика в акитите не само визуално, има огромна разлика и в характера им. Мъжка, здрава акита, шоу клас с хубав характер си е направо цяло богатство :af_089: Мару и Хару са такива акити и аз съм много горда и щастлива с тях :wub: Не знам дали ще ми повярвате, но им се наслаждавам всеки ден....Да не пропусна и добрите женски, които също са японски линии - Минори, Имари, Иоша... :wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4245 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 11 May 2014 - 12:34 PM

Аха, благодаря за уточнение, значи става дума за определен типаж, в нашата порода също го има - тези са по-олекотени, тези са по натоварени. Което няма нищо общо с пет-класа. Пет - класа си е точно с брак, както правилно се посочи крипторхизъм.
Цената от 2 000 евра изобщо не ме изненадва, нормално родословно куче от интересна скачка - особено в друга държава ако е осъществена скачката - просто няма как да падне под 2 000 евра, да не говорим че има къде къде по високи цени в други породи, напразно хората се изненадват.
User's Signature

#4246 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2014 - 04:04 PM

Честито Петя, за прекрасните кучета!!! Както винаги - на ниво, както винаги - страхотни и прекрасни!!!!

Относно Фурия- само ще кажа - преди около 200 страници бяхте една от тези, които просто се опитваха да разбунят форума и да създадат дрязги между членовете му. Сега отново виждам същото заяждане. Клас "пет" или домашни любимци, дори в породата АКИТА ТРЯБВА ДА СЪЩЕСТВУВА, както съществува в ХЪСКИ, както съществува в БОК, както съществува във всички видове породи, т.е. това са кучета, които се придобиват само като домашен любимец без цел да бъдат показвани на изложби, и без цел да бъдат шампиони в рода си! Оттук - една вметка - защо мислите, че други развъдници не го правят, а просто продават, както Фурия твърди "брака" си, като родословни кучета с претенции за изложби и шампионати????!!! И кой ви каза, скъпа моя, Фурия, че АКИТА трябва само и единствено, безпрекословно да бъде изложбена порода? Моят Хачи например, не е по ваши думи "брак" (всъщност това е едно просташко изказване, защото КУЧЕ-БРАК НЯМА!!!, кучетата са си кучета, те са най-верните наши приятели, които можем да придобием), но аз никога не съм го пускала на изложба, и не възнамерявам, както съм казала преди 300 страници. НЕ СЕ НАМИРАМЕ ВЪВ ФАБРИКА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА КОНСЕРВИ, ИЛИ ВИНКЕЛИ, ИЛИ КАКВОТО И ДА БИЛО ДРУГО!!! Говорим за развъдници на ЖИВИ СЪЩЕСТВА!!! ТАМ НЯМА БРАК! Това е все едно да кажете, че едно семейство, чието дете има синдром на Даун е дало БРАК, след като сравнявате тук заболяване!!! ПЪЛЕН АБСУРД!!! ВЪЗМУТЕНА СЪМ ОТ ИЗКАЗВАНЕТО ВИ:eg_033: И това няма нищо общо с кръвосмешение!!!
И интересно какво се има предвид под "интересна скачка"...акитата си е акита, независимо от цвета си...Тя си е просто японска акита.

Пак се впуснах в словоизлияния, без ИСКРЕНО ДА БЛАГОДАРЯ на Деси за постинга й относно храната!
Ще прегледам съставките и ще търся нещо без растителни добавки! Тенкс Деси, беше безкрайно полезна, както винаги! За съжаление, това за фибрите е мнение на "ветеринарен лекар" прегледал акото му. Аз не разбирам, не претендирам да разбирам, само пре-предавам думите на "професионалиста". Естествено, ако приемем, че е професионалист!:rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#4247 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2014 - 04:07 PM

lilianas
Клас пет винаги ще има, но не бива да се плодят целенасочено, това го правят ферми и пъпи-милове. Развъдчик целенасочено в никакъв случай не бива да ги въди - това е работа СРЕЩУ породата, а не ЗА нея. Става дума за всяка една порода. И количество никога не е означавало качество.
User's Signature

#4248 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2014 - 08:27 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 11 May 2014 - 02:07 PM, написа:

lilianas
Клас пет винаги ще има, но не бива да се плодят целенасочено, това го правят ферми и пъпи-милове. Развъдчик целенасочено в никакъв случай не бива да ги въди - това е работа СРЕЩУ породата, а не ЗА нея. Става дума за всяка една порода. И количество никога не е означавало качество.

Лили,
Furia_S е права :smile: пет клас кучета винаги ще има. Дори и при здрави родители поколения назад пак може да се появи дисплазия или крипторхизъм, не дай си Боже и някакво друго заболяване...Никой не е застрахован, тава са живи същества и не всичко може да се предвиди на 100%.. Важното е когато селекционера забележи някакъв проблем при определена комбинация от кучета просто да не ги запложда повече :smile: И това наистина важи за всяка една порода :smile:
Относно породата японска акита трябва да минат поне още 10 години за да се изчистят старите и лоши линии за които говорих. Причината за това може да видите в историята на акита ину, периода когато износа е бил забранен и разделянето на двете породи - японска и американска акита. И това може да стане само и единствено с нов внос от Япония.
Само да вметна, че сърбите също в момента направиха няколко многооо добри вноса на чисти линии от Франция. И то не само чисти, но и много качествени линии :smile: Мисля, че се върви в правилната посока :smile: макар и бавно....То с лошо качество не става :smile:

За думата БРАК си права - мразя тази дума и не я употребявам. Куче брак няма, то по тази логика ние всички сме брак :ab_041: "Увреден генетичен материал"
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4249 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2014 - 08:05 AM

Добро утро :smile:
Поздравления на моята черната перла Verbena за успешното и представяне на изложбите в Гърция :wub:
BEST PUPPY OF BREED AND VERY PROMISING

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4250 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2014 - 07:52 PM

Една снимка на страхотното момче Мару :wub:
Това е нашата млада надежда :smile: Мару е на 10 месеца, расте и се развива много добре :dog: Скоро ще ви залея с нови негови снимки за да се усетите и вие това, което изпитвам аз всеки ден :hb_027: Очарована съм от красота и очарователният му характер :ha_081: Акита мечта :hb_027: Такива кучета като Хару и Мару не се раждат всеки ден :hb_027:
Мару също е 100% Япония

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4251 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2014 - 11:01 PM

Ето обещаните снимки на Мару :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4252 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2014 - 08:52 AM

Мару колко много прилича на дядо си :smile:

Shoei Go Aso Inoue
MEIYOSHO WINNER 2010

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4253 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2014 - 08:44 PM

Здравейте приятели на породата акита ину!

С настоящото писмо ви уведовявам, че Katsu Kenta Kennel прекратява членството си във всички клубове съм БРФК
Причините за това са не една.....На последното събрание на Клуба съм наказана с "последно предупреждение" за това, че влизам в конфликти в dog.bg
Сигнализирала съм и за не регламентирани заплождания на членове на клуба. Не искам да посочвам имена за да не излиза, че когато излизам омаскарявам някои лица - не ми е това целта! Това лице е избрано от за секретар на Клуба, защото Златина Давидовска видяла, че "има качества". Значи се насърчават хората, които още от самото начало на дейността си нарушават целенасочено развъдният правилник! Същевременно ми се спира най-силното кучило за това, че съм допуснала грешка в необходимите оценките за допускане до разплод...За тези които не знаят искам да спомена, че едни и същи хора са УС на почти всички клубове по поради в БГ
Знам, че тези простотии не ви интересуват затова няма да влизам повече в подробности.
Ако акита ину е моята порода, с която възнамерявам да работя в бъдеще, то явно това не е моят Клуб.....На тези години, които съм не мога да правя компромиси с достойнството си! В интерес на истината от самото начало имах предложения за членство в други клубове, но все си мислях, че нещата с времето ще се оправят и ще се създаде някаква нормална комуникация.
И да не пропусна да спомена,че има служители на БРФК с които съм работила много добре и дори съм се съветвала при една част от вносовете ми.

А сега малко информация за развъдната дейност на Katsu Kenta Kennel :smile:

Развъждането ни под егидата на FCI продължава !!!!!!!!! Т.е. всички бъдещи собственици на наши кучета ще получават FCI родословия и не само това - очакваме и нови вносове :smile:

Преди няколко дена направихме 3 заплождания, като след седмица ще направим може би още 2. Кучетата са ни млади и неопитни и може не всичко да е заплодено, нали знаете "Ние може да предполагаме, но Господ разполага" :smile: Имаме много заявки и капарирания.
Надявам се и в бъдеще да има с какво да ви изненадам, защото както споменах преди време имам някои идеи в главата си :smile: Просто ми трябва малко повече свободно време за да ги осъществя :smile:

Пожелавам ви спокойна вечер и до нови срещи :wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4254 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 15 May 2014 - 11:43 PM

Петя,прекали със селянията си....крадеца вика дръжте крадеца. Престани да ми пишеш името по повод и без повод НИКОЙ не ти дава това право ни най малко аз. Аз нито веднъж не съм си позволила да намесвам твоето име или да пиша глупости ако има нещо вдигам телефона нали ?
Ако те беше толкова еня за клуба щеше да дойдеш на събранието ( уведомени са всички по закон месец преди датата ) и да изкажеш мнение, ако те беше еня изобщо за колегите ти щеше да намериш път а не да интригантстваш нон стоп...то бива лъжи,интриги и самовлюбеност но твоето е смешно и без грам покритие. Любезно ти беше обяснено макар,че не ти се дължи обяснение,че ни трябва нов секретар и извън УС,който е от 5 човека... ( не Златина си била харесала някой си ) и новите членове имаше само един представител,който отговаря на условията ( да е член минимум 1г, да има развъдник и и активна дейност ) и очевадно го е еня за клуба и породата изминавайки 220км до София.
И пак тази лошата,ужасна Златина като някоя идиотка пак звъни на Петя,пита я любезно Галина и Еверт са в Япония,видяха хубава бриндълка женска,Галина ми пише да ти се обадя била от линии ,които харесваш...ей много гадни и Златина и Галина всички не ни е срам.
Петя една година вдига скандали и интриги само и само зор за членство в клуба и то защото видиш ли никой не ти отг. в рамките на секундата...в момента в който клуба и други хора решиха да регистрират скромно свои развъдници е тогава вече настана ад,то не бяха писма,фалшиви профили,мейли Орлин Василевци,Радки разни....и идиотите от клуб нон стоп трябваше да се занимават с безбройните фалшиви профли на Петя Кръстева,подвизавайки се като Радка,като Орлин и да говорим за уж зрял човек.Клуба има в архив цялата кореспонденция,всички твои махленски обиди и целия двугодишен цирк,и пресонално аз се радвам,че повече няма да ми се налага да контактувам с такава лицемерна и лъжлива особа. Също така в клуба са на архив и преписките по повод " изрядноста " на документите на твоя развъдник както спазването на пореднота и датите на подаване. Надявам се с времето все пак да можеш да различиш оценка много преспективен ( клас 6-9м ) и оценките валидни за разплод...
Никога не съм била цинична но ти наистина можеш да изкараш всичко негативно в един човек, жал ми е за теб....
С интерес очаквам развитието на членството ти в Македония :-)))))))))))) А дано ама на дали :-)))
Едно е да градиш измислен имидж в обикновен кучешки форум да си пишеш и отговаряш сама ( всъщност евалата отказа бая народ да пише в темата акита ) но реалноста е съвсем друга и това е само малка част от писмата,които клуб " Акита и шиба -ину " България получи последната година:
Jesús Fornoza
Hello mr.Deloof-Sys how are you? Iam write to you for any questions! I am search you and your wife Galina are the presidents of the club of akita-inu in Bulgaria. You know me and katsukenta kennel have a problem with any of my dogs send to katukenta! Well i am took this puupie one week ago because this persons said me the doggie dont down testicles normally way! When the dog arrived here have one of the testicles down in the bag and this days he down the other testicle without problems. In any case i want talk about other thing really i am very worried because the dog arrived in very bad conditions with a several bad nutrition, and all body full of scabies and with secundary problems with dermatitie! I dont can accept this type of comportament for this persons with any of my treasures! In spain this things is penalty for the law but i dont know the bulgarian laws with protected animals! We are proffesional breeders since 10 years ago and work trainning dogs in hotel dogs and rescue dogs, and see very much cases of cruelty...this is a case shame! I want ask if you know the conditions of this kennel and how are the dogs they care! They told me have more cases same of my doggie now in the kennel! I advised to all my friends about the risk to sell this kennel! Iam a breeder but first iam a dog lover the dogs need be respect ! What do you think about this situation? You think we can do anything ? Thanks for your attention

Сега можеш на воля да излееш три страници пумии,обиди и лъжи никой от нас повече не би ти отговорил. Искам само да те предупредя отново,че видя ли си името още веднъж написано от теб по какъвто и да е бил повод ще водим разговор чрез адвоката ми !
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4255 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2014 - 06:40 AM

:eg_033: :eg_033: :eg_033: Много съжалявам за това, че любимата ми порода, за която преживявам толкова много от доста години, отново е обект на интриги и задкулисни спорове. Ежби и борба за влияние. За съжаление... Въпреки, че отдавна съм напуснал ФСИ, не бих казал, че причината е само в тази организация, известна с толерирането на подобни събития. За мен кинологията си е била и ще остане приятно хоби, свързващо приятели и съмишленици. Аз мога да си го позволя... Така бе някога и в БРФК. За акитите в България фамилията Давидовски е направила изключително много - първата акита Киша, няколко много качествени кучета, популяризация по света. Уважавам ги и им свалям шапка за това. Петя също върви по сравнително правилен път, нищо, че е съвсем отскоро в породата. Но интригите... Те са провалили много хора, организации,страни и цивилизации... Не всичко е връзки, пари, влияние... Жалко, ако не се помирите и разберете в името на породата. Бягството в Македония, където ситуацията във ФСИ е още по-блатиста, отколкото в България, не е изход, повярвайте! :eg_033: :eg_033: :eg_033:

#4256 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2014 - 08:42 AM

:smile:

Нещо си се объркала Златина - нищо няма да пиша повече защото просто не ме интересувате. Аз приключих с развъдната си дейност в БРФК. Каквото имаше да науча - научих!!! Няма да изпадам на нивото ти да публикувам факти от фалшивия ми профил във фейсбук как членове от УС на клуба предлагат кучета за 500 лева без родословие. Ти си с голям опит в развъждането и много добре знаеш за какво става въпрос....Само, че зад вас винаги е стояла институция като БРФК, която ви е защитавала и ви е позволявала да правите каквото си искате. Кой упражнява контрол върху вас? Кой ?
Да ти кажа ли кой ? Единствено личната ви съвест..........
Защото намесваш Галина в цялата ситуация?!?!?! Да, председатели са Клуба, но все пак и те трябва да се съобразяват с Вас и БРФК разбира се.....
Не ми харесва този Клуб и точка - КРАЙ!!!! Драми няма.....
За каква реалност говориш точно ти?!?!? Как не те е СРАМ!!!!!!!!!!!!!!! Заплоди ли твой родословен мъжкар за 400лева с неродословна женска пред хора...Не ми принуждавай да омаскаравям - не ми е това целта.
Ти, ако не знаеш за толкова години развъдна дейност, аз да ти кажа РАЗВЪЖДАНЕТО МОЕТО МОМИЧЕ МОЖЕ ДА Е И КОМПРОМИС В ОПРЕДЕЛЕНА СИТУАЦИЯ, НО РАЗВЪЖДАНЕТО И ПРЕДИ ВСИЧКО МОРАЛ И ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ.
Моят имидж не го градя тук в един малък форум - тук просто информирам и коментирам! А хората не пишат, защото нивото във форума не е това което беше :smile: Къде ти преди време ще се пише тук за линии, за селекционери, за равъждане... :smile: Пък и вече има много други форми на комуникация....
Я слез на земята и си помисли къде ще бъдеш, ако институцията БРФК не седи зад теб.

А сега едно уточнение за проблемите на Дай от Испания :
Испанският селекционер, който го познават всички "що за стока е" може да си пише каквото иска за да не върне парите, които ни дължи. Но фактите са си факти!!! Кучето е върнато в Испания с двойни сертификати от най-добрите клиники в БГ - "Централна Ветеринарна Клиника" и "Клиника Нова" Парите не е върнал......дали сте му срок до края на месеца, ако не ги върне ще му се срине имиджа в цял свят. В Испания го знаят.....Имаме цялта документация и банкови преводи - всичко :smile: направени са и консултации с адвокат.
Относно условията на отглеждане на нашите кучета, мога спокойно да ви поканя да видите къде се отглеждат. Аз съм пускала снимки тук - между другото снимки на вашите развъдници не съм виждала?!?! Защо така?!?!?
Условията ни на отглеждане не може да се сравняват по нищо с испанският селекционер.

Samurai-brodnik - познаваме се лично, но не се познаваме добре :smile:
Най-добре е да оставим на времето това, което предстои да се случи :smile: Дали ще членувам в Събрия или Македония или в Полша е все тая....кой, как и по какъв начин избира начина си на работа е единствено негов проблем :smile:
Новатори в живота винаги има :smile:

Поздрави на всички и хубав ден!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4257 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2014 - 09:45 AM

Ето условията на отглеждане на кучетата в Испания :

А това е пребиваването на Дай и условията му на отглеждане в БГ:

Прикачена снимка
Прикачена снимка

Дай освен, че е криптохор дойде и с кожно заболяване, което в началото беше поставена диагноза атопичен дерматит. По-късно се оказа чиста краста и обрече на риск всички кучета в развъдника.

Защо си мислите, че си имате работа с прости хора не мога да разбера?!?!

И да информирам не само "себе си" :smile:
Закупуването на куче си носи и своите рискове, особено когато е много скъпо. Такива неща се случват, дори и не много често. Затова е много важно човека който стои между вас и кучето :smile:
В този случай по-горе Г-н Форноза гледа как да не върне сумата, която дължи :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4258 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2014 - 12:31 PM

:md_064: :md_064: :md_064: Петя, или ме бъркаш с някого, или си далече от реалността. Никога не съм казвал, че се познаваме добре, нито че сме близки. Нито искам да се сравняваме по нещо - най нетитулуваното ми куче има толкова титли, че искрено ти пожелавам всичките ти кучета някога да ги получат. Не се заяждам, не го прави и ти - нито съм ти конкуренция, нито ще бъда. Златина - е, там е нещо друго. Исках само да подчертая твоите заслуги за породата, нищо друго. И да подчертая, че породата Акита ще загуби от липсата ти в българската кинология. А съветът ми относно членуването тук или там не е направен користно - в системата на ФСИ - от Париж до Патагония се изповядват ценности, които са ми неприсъщи... Скоро ще изпиташ всичко на собствен гръб. Не изгаряй мостовете след себе си, винаги губиш... :ae_085: :ae_085: :ae_085:

#4259 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2014 - 02:34 PM

Показване на мнениетоSamurai-brodnik, в 16 May 2014 - 10:31 AM, написа:

:md_064: :md_064: :md_064: Петя, или ме бъркаш с някого, или си далече от реалността. Никога не съм казвал, че се познаваме добре, нито че сме близки. Нито искам да се сравняваме по нещо - най нетитулуваното ми куче има толкова титли, че искрено ти пожелавам всичките ти кучета някога да ги получат. Не се заяждам, не го прави и ти - нито съм ти конкуренция, нито ще бъда. Златина - е, там е нещо друго. Исках само да подчертая твоите заслуги за породата, нищо друго. И да подчертая, че породата Акита ще загуби от липсата ти в българската кинология. А съветът ми относно членуването тук или там не е направен користно - в системата на ФСИ - от Париж до Патагония се изповядват ценности, които са ми неприсъщи... Скоро ще изпиташ всичко на собствен гръб. Не изгаряй мостовете след себе си, винаги губиш... :ae_085: :ae_085: :ae_085:

Всяка моя дума за заяждане ли я смятате :smile: Не виждам с какво толкова съм те засегнала - написах само, че времето е най-тежкият съдник. Времето наистина ще покажа.....тук можем да си говори каквото искаме, но наистина за една добра развъдна дейност са необходими да минат поне 10 години. :smile: ти го знаеш....все пак си човек с много повече опит :md_064:
А относно "мостовете" които пишеш :smile: искам да ти кажа, че аз "мостове" тук нямам....и това е самата истина!
Породата акита ину в БГ няма какво да загуби, защото аз съм си тук.....едва ли нещо ще се промени! По скоро, ако излизам на изложби извън страната и кучетата ми печелят първи места ще е кофти за това, че няма да фигурира България.....А аз имам и в бъдеще ще имам кучета с такива данни.
А ценности трябва да има във всеки един от нас, ако чакаме някой друг да ни ги предостави това е една голяма заблуда. Вече на гърба си изпитах какво ли не, да ти кажа нищо не може да ме изненада....Каквото и да се случи поне няма да получавам удари от българи.
Има и още нещо системата на ФСИ е вече много остаряла форма :ab_041: ама това ще ги го говорим на някое друго питие..... :ab_041:

Трябва да ставам - до после :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4260 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2014 - 02:57 PM

:flagbg: :flagbg: :flagbg: Сега вече съм напълно съгласен! И ти пожелавам големи успехи в развъдната и излажбена дейност! :mg_062: :mg_062: :mg_062:

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни