Честити бебета на всички! Дано попаднат на прекрасни стопани и да са живи и здрави.
Петя Кръстева, в 19 July 2014 - 03:22 PM, написа:
Както всички знаем кинологията е средство за печелене на пари от любимците ни, а на мен винаги парите са ми били прекалено малък стимул

Искам повече....
Ето това изказване е един път, нарочно го копирах до тук, защото човек който започва изречението с пари, значи мисли предимно за тях.
Ако за някои това е така, аз не смятам, че за 7 години, в които имам кучета съм спечелила НЕЩО материално от тях и това не ми е мото в отглеждането и развъждането. Но за сметка на това, в тях са вложени толкова много любов, енергия и притеснения, че на дали някога ще могат да се оценят материално. Всичките глупости които се изписват страница след страница тук, ме убеждават че акитата няма да успее да се развие добре на родна почва при такива сериозни и компетентни развъдчици. Дано да греша.
Може и да навляза в спор, но не смятам да отговарям, защото ценя времето си. Просто правя резюме на последните 100 страници в тази тема. Това, което се прави тук е, че потенциални кандидат стопани, които виждат тирадите и са с малко над средно ниво на интелигентност, се отказват да вземат куче от България/български развъдник и взимат кучета я от Сърбия, я от другаде, като за това имам личен пример.
Знам и разбирам, че за всяко едно нещо свързано с отглеждането на кучетата са хвърлени пари, които най-вероятно са събирани с пот. Знам, че е имало не една или две безсънни нощи. Знам, че цели кичури коса са побелявали от притеснение. Но не мога да приема, че в тази тема се говори само за ПАЗАР. Развъждането не е ПАЗАР, развъждането е с цеп подобряване на породата, от двама добри родители да се създаде по-добро поколение. В противен случай, аз не виждам разлика между един уж легитимен развъдчик, който мисли само за пари и пазари и потециалната борса за животни - без значение дали парите са 500 лв или 2000 евро.
В заключение, поздрав за тези, които не се вълнуват от българския пазар, испанци на име Хесус и разни клубове, а просто се радват на акитите си.