Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#4361 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 January 2015 - 08:05 PM

Показване на мнениетоmichi, в 11 January 2015 - 05:54 PM, написа:

Нещо се обърках в цитирането, защото пиша през телефона!
Извинявам се и до скоро! :rc_036:

Приятна вечер и е добре да пускате по-често снимки на красавеца за да следим развитието му.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#4362 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2015 - 11:32 PM

Малко снимки от днес на Дая и нейното прекрасно семейство :wub: Голяма грация е Дая :wub: има много хубава стойка :smile: За новите посетители тук Дая е на 5 месеца и е бебе от последното ми кучило. Беше най-дребното бебе от всички, сега е красива, грациозна подрастваща кучка :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4363 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:dogs,horses,law

Публикувано: 12 January 2015 - 10:46 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 11 January 2015 - 11:32 PM, написа:

Малко снимки от днес на Дая и нейното прекрасно семейство :wub: Голяма грация е Дая :wub: има много хубава стойка :smile: За новите посетители тук Дая е на 5 месеца и е бебе от последното ми кучило. Беше най-дребното бебе от всички, сега е красива, грациозна подрастваща кучка :dog:

Невероятна хубавица! Някак отива ужасно много на тези прекрасни млади хора!

Ето и малко снимки от нас от вчера- сняг и свобода, жалко,че не може всеки ден да е така!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4364 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2015 - 12:14 PM

[quote name='Петя Кръстева' date='11 January 2015 - 08:03 PM' timestamp='1420999421' post='1149653']
michi, с риск отново да има съмнения, че пиша сама на себе си искам да ви благодаря още веднъж. Лесно няма никъде, но в БГ всичко се получава по някакъв такъв особен начин :smile: България има страхотен климат и добри условия за всички животновъди - нали сравнявам с другите държави. Какво ни е по-лошото - имаме уникален климат, много хубава земя /евтина земя/ може да се направят чудеса....Хайде да не изпадам в размисли, защото пак ще ме обявят за луда :ab_041: Въпреки, че най-големите промени и успехи доказано са направени от т.н. "луди хора" :ab_041:
[/quote
Петя,България е наистина прекрасна страна! Пътуваме много и ми е ясно,че навсякъде е трудно! Факт е,че тук е малко по-трудно.....Може би хората са по-"трудни".
Поздрави и хубав ден!

#4365 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2015 - 10:42 AM

Здравейте michi,
разбарах, че не ползвате фейсбук за да се присъедините към групата за акита, затова ако имате някакви въпроси относно отгреждането на сладура не се притеснявайте да ги задавате тук. Ако се нуждаете от по-спешно мнение може да ми звънете както на мен, така и на Маги.

Поздрави и хубав ден!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4366 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2015 - 11:18 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 14 January 2015 - 10:42 AM, написа:

Здравейте michi,
разбарах, че не ползвате фейсбук за да се присъедините към групата за акита, затова ако имате някакви въпроси относно отгреждането на сладура не се притеснявайте да ги задавате тук. Ако се нуждаете от по-спешно мнение може да ми звънете както на мен, така и на Маги.

Поздрави и хубав ден!

Благодаря,Петя, вероятно ще се наложи да се чуваме с вас или с Маги,пък ще ми е приятно, някак ми се струва,че сме от една порода!!!
Засега като че ли се справяме, прилагам подходи от конете(предполагам Маги ви е казала, че там разбирам повечко), странното е, че се получава, само с пишкавето вкъщи още не можем да се оправим, но вярвам, че и това ще стане , надявам се поне!
С пожелания за хавана седмица и до скоро!

#4367 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2015 - 12:34 PM

Показване на мнениетоmichi, в 14 January 2015 - 09:18 AM, написа:

Здравейте michi,

Поздрави и хубав ден!

Благодаря,Петя, вероятно ще се наложи да се чуваме с вас или с Маги,пък ще ми е приятно, някак ми се струва,че сме от една порода!!!
Засега като че ли се справяме, прилагам подходи от конете(предполагам Маги ви е казала, че там разбирам повечко), странното е, че се получава, само с пишкавето вкъщи още не можем да се оправим, но вярвам, че и това ще стане , надявам се поне!

Да, явно сме от "една порода" :smile: Вие сте вторият човек, който има конна база и проявя интерес към породата :smile: аз също много обичам коне :smile: Даже зет ми, който е лекар по професия се шегуваше с мен, че няма да се изненада, ако и коне започна да гледам :ab_041: Кучето и коня ги свързвам с нещо много силно и това според мен е усещането за свобода...Свободата като усещане я сравнявам с тичащ кон :hb_027:

Относно пишкането в къщи ще се оправите, но е необходимо повечко постояннство и търпение. Като начало често извеждане, като постепенно съкръщавате бройките извеждания. И другото много важно е да се прави в определини часове. Създаването на режим на разходките е много важен и действа безотказно. Въпрос на време е да свикне - те са много умни същества :smile:

До скоро :smile:

P.S. Интересно ми е какъв подход ползвате, който използвате и при конете?
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4368 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2015 - 01:40 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 14Пак добре,uary 2015 - 12:34 PM, написа:

Показване на мнениетоучилищеhi, в 14 January 2015 - 09:18 AM, написа:

Здравейте michi,

Поздрави и хубав ден!

Да, явно сме от "една порода" :smile: Вие сте вторият човек, който има конна база и проявя интерес към породата :smile: аз също много обичам коне :smile: Даже зет ми, който е лекар по професия се шегуваше с мен, че няма да се изненада, ако и коне започна да гледам :ab_041: Кучето и коня ги свързвам с нещо много силно и това според мен е усещането за свобода...Свободата като усещане я сравнявам с тичащ кон :hb_027:

Относно пишкането в къщи ще се оправите, но е необходимо повечко постояннство и търпение. Като начало често извеждане, като постепенно съкръщавате бройките извеждания. И другото много важно е да се прави в определини часове. Създаването на режим на разходките е много важен и действа безотказно. Въпрос на време е да свикне - те са много умни същества :smile:

До скоро :smile:

P.S. Интересно ми е какъв подход ползвате, който използвате и при конете?

Чак конна база нямам, засега само коне!!!
А относно подхода, ползвам команди за движение, оказва се, че поводът си е повод!

Щ
Мичи го извеждам по 3-4 пъти на ден за по час
и нещо, не знам дали е достатъчно! Пак добре, че работата ми е такава,че мога и това да си позволя,защото децата са на училище и не могат да се включват през деня!
До скоро! Пак ще пиша!!!

#4369 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2015 - 12:45 PM

Показване на мнениетоmichi, в 14 January 2015 - 11:40 AM, написа:

и нещо, не знам дали е достатъчно! Пак добре, че работата ми е такава,че мога и това да си позволя,защото децата са на училище и не могат да се включват през деня!
До скоро! Пак ще пиша!!!

Привет,
зависи от кучето, може и с извеждания по 3-4 пъти на ден да се постигне резултат :smile: При мен Мару беше на такъв режим и свикна много бързо, въпреки че бях подготвена за по-бавно "влизане в релси"

И тук да пусна една снимка на Dayhime Ami, която замина за Испания :wub: По думите на нейната собственичка климата там и се отразявал много добре, имали хубава и евтина храна. Вчерашното меню на момичето е било риба, която тя обожавала :wub: Кучето е много, много красиво....Ако Имари в бъдеще ми роди още едно подобно куче ще си го оставя за себе си :smile: В момента работата ми е да следя какво се ражда, освен като визия, но и като здравословно състояние.

Пожелавам ви хубав ден и успешна седмица :smile:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4370 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2015 - 05:56 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 19 January 2015 - 12:45 PM, написа:

Показване на мнениетоmichi, в 14 January 2015 - 11:40 AM, написа:

До скоро! Пак ще пиша!!!

Привет,
зависи от кучето, може и с извеждания по 3-4 пъти на ден да се постигне резултат :smile: При мен Мару беше на такъв режим и свикна много бързо, въпреки че бях подготвена за по-бавно "влизане в релси"

И тук да пусна една снимка на Dayhime Ami, която замина за Испания :wub: По думите на нейната собственичка климата там и се отразявал много добре, имали хубава и евтина храна. Вчерашното меню на момичето е било риба, която тя обожавала :wub: Кучето е много, много красиво....Ако Имари в бъдеще ми роди още едно подобно куче ще си го оставя за себе си :smile: В момента работата ми е да следя какво се ражда, освен като визия, но и като здравословно състояние.

Пожелавам ви хубав ден и успешна седмица :smile:

Прикачен файл 10922459_834214399953798_8945325385293460806_n.jpg

Здрасти отново!
Вероятно е твърде досаден въпросът,защото знам ,че е писано по него, но все пак е ми е важно мнението ви относно храната- а именно, Мисля да храним Мичиган с готвена храна, но тъѝ като ме притеснява дали ще успея да съчетаят всичко необходимо, питането ми е как и кога да добавям и суха храна,редно ли е изобщо да се комбинират? Предварително благодаря за отделните време и внимание!
Успешна седмица на всички!!!!!

#4371 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2015 - 11:08 AM

Здравей,
ще споделя своят опит - аз храня смесено, но не смесвам гранула с месо. Никога не съм вярвала, че сухата храна колкото и да е хубава ще достави всичко необходимо на кучето. Предпочитам високият процент на протеин кучето да го получава по естествен начин - т.е. от месото. Масово навън хранят кучетата си по този начин, много селекционери вече преминаха изцяло на БАРФ /суровоядство/ и споделят, че са доволни. Давам им сурово месо 2 пъти седмично, това вклучва и риба. Купувам глави от сьомга, свинси и телешки изрезки. Пилешко не смея да им давам сурово - варя го...Сурови яйца също им давам 2 пъти седмично.
При едно подрастващо куче е много важно да се постигне необходимият баланс при храненето, така че то да се развива добре. Всички норми и предварително написани грамажи не са правилни, защото всеки организъм е различен - потребностите също са му различни. Просто трябва да се наблюдава кучето.... Не отричам напълно сухата храна - има много добри храни, които се отразянват прекрасно на акитите. Писах по нагоре за Farmina - развъдната серия за малки кучета и кучки е страхотна. Яде се много и се отразява добре на кучетата. Има селекционери, които хранят само с Пурина и са доволни - Диего Родригес от Аржентина беше писал, че е изпробвал какво ли не, но това е била храната, която се отразявала най-добре на акитите му.
Ако решеш да преминеш изцяло на натурално хранене трябва да е много внимателно и задължително да се дават хранителни добавки на кучето. При един подрастващ организим грешките допуснати при хранененето не са желателни.

Gakito Katsu Kenta с неговата собственичка :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4372 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2015 - 01:04 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 20 January 2015 - 11:08 AM, написа:

Здравей,
ще споделя своят опит - аз храня смесено, но не смесвам гранула с месо. Никога не съм вярвала, че сухата храна колкото и да е хубава ще достави всичко необходимо на кучето. Предпочитам високият процент на протеин кучето да го получава по естествен начин - т.е. от месото. Масово навън хранят кучетата си по този начин, много селекционери вече преминаха изцяло на БАРФ /суровоядство/ и споделят, че са доволни. Давам им сурово месо 2 пъти седмично, това вклучва и риба. Купувам глави от сьомга, свинси и телешки изрезки. Пилешко не смея да им давам сурово - варя го...Сурови яйца също им давам 2 пъти седмично.
При едно подрастващо куче е много важно да се постигн1qе необходимият баланс при храненето, така че то да се развива добре. Всички норми и предварително написани грамажи не са правилни, защото всеки организъм е различен - потребностите също са му различни. Просто трябва да се наблюдава кучето.... Не отричам напълно сухата храна - има много добри храни, които се отразянват прекрасно на акитите. Писах по нагоре за Farmina - развъдната серия за малки кучета и кучки е страхотна. Яде се много и се отразява добре на кучетата. Има селекционери, които хранят само с Пурина и са доволни - Диего Родригес от Аржентина беше писал, че е изпробвал какво ли не, но това е била храната, която се отразявала най-добре на акитите му.
Ако решеш да преминеш изцяло на натурално хранене трябва да е много внимателно и задължително да се дават хранителни добавки на кучето. При един подрастващ организим грешките допуснати при хранененето не са желателни.

Gakito Katsu Kenta с неговата собственичка :wub:

Привет, Петя,
Благодаря за инфото!!!! Не искам изцяло да премина на натурално, по-скоро,както казваш, смесено. Сутрин и вечер хапва манджи, а по обяд,защото си търси и тогава, давам гранули! В момента яде eucanuba,но не умира за нея,ще пробвам каквото препоръчваше! Като цяло забелязвам, че не е лакомо куче, вероятно му стига, защото спира ,като се наяде! Пораснал е доста откакто е с нас,та сигурно си хапва добре
П.С. Отново благодаря за отзивчивостта и ще се радвам някой ден да се запознаем наживо!!!

#4373 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2015 - 01:28 PM

Ето и снимка на две от четирите ми любими същества!!!!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4374 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2015 - 03:32 PM

Показване на мнениетоmichi, в 20 January 2015 - 11:28 AM, написа:

Ето и снимка на две от четирите ми любими същества!!!!!!

Страхотни са!!! Красота... :wub: Живи и здрави :smile:

До скоро :md_064:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4375 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2015 - 07:53 PM

Ето и снимка на друго мое момче! Не че е за тук, но и него много си го обичам!!!!
Ще трябва да водим Мичи на опознавателна среща с коне скоро, като стана част от нашето семейство, ще трябва да свикне и с другите членове! Малко ме е шуе от тази среща и затова изчаквам! Някой да знае как реагират акитите на коне, ще ми е от полза мнението!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4376 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2015 - 08:21 PM

Показване на мнениетоmichi, в 20 January 2015 - 05:53 PM, написа:

Ето и снимка на друго мое момче! Не че е за тук, но и него много си го обичам!!!!
Ще трябва да водим Мичи на опознавателна среща с коне скоро, като стана част от нашето семейство, ще трябва да свикне и с другите членове! Малко ме е шуе от тази среща и затова изчаквам! Някой да знае как реагират акитите на коне, ще ми е от полза мнението!!!

Още ли не си ги запознала :ab_041: аз да съм го направила отдавна....Акитите обожават коне :wub: Съседите ми имат традиция в отглеждането на коне и кучетата ми общуват с тях през оградната мрежа. Забелязала съм, че любовта към акитите върви ръка за ръка с любовта към конете. Много селекционери навън освен с акити се занимават и с коне. Тези снимки на френският развъдник
Sara Hana Kensha са специално за теб. Полският развъдник от който купих Имари също отглеждате коне... :smile:

Приятно разглеждане :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4377 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2015 - 10:45 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 20 January 2015 - 08:21 PM, написа:

Показване на мнениетоmichi, в 20 January 2015 - 05:53 PM, написа:

Още ли не си ги запознала :ab_041: аз да съм го направила отдавна....Акитите обожават коне :wub: Съседите ми имат традиция в отглеждането на коне и кучетата ми общуват с тях през оградната мрежа. Забелязала съм, че любовта към акитите върви ръка за ръка с любовта към конете. Много селекционери навън освен с акити се занимават и с коне. Тези снимки на френският развъдник
Sara Hana Kensha са специално за теб. Полският развъдник от който купих Имари също отглеждате коне... :smile:

Приятно разглеждане :smile:

Боже, каква красота, нямаш представа как ме зарадва!!!!
.Благодаря за емоцията!!!!!
Французите обожават конете си,това го знам,явно и с кучовете е така
Не предполагах, че акитите обичат коне, супер!!!
Отлагам срещата на-вече,защото там има 3 каракачанки и 1 планска превъзходна,та да не стане гаф!
Как мислиш, да почакам ли Мичи да поотрасне или докато е бебе да му предложим тази изненада?
Хубава вечер от мен!!!!

#4378 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 20 January 2015 - 11:13 PM

Здравей :re_037:
Колкото по от рано ги запознаеш толкова по-добре.
Хубавото е че сега е бебе и много лесно възприемат и се моделират като пластелин кое е разрешено и кое не.
Моите кучета са големи на възраст и им трябваше съвсем малко време да свикнат със коня.
Бавно и спокойно запознанство като дадеш време и на двете животни да се опознаят и да са спокойни в присъствието на другия.
Относно храненето и аз съм на мнението на Петя-гранула и Барф ,но поотделно.В смисъл не двете в едно хранене.Аз давам сутрин гранула и вечер сурово.
Много ти е сладък муцунчото :wub:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4379 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2015 - 09:56 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 20 January 2015 - 11:13 PM, написа:

Здравей :re_037:
Колкото по от рано ги запознаеш толкова по-добре.
Хубавото е че сега е бебе и много лесно възприемат и се моделират като пластелин кое е разрешено и кое не.
Моите кучета са големи на възраст и им трябваше съвсем малко време да свикнат със коня.
Бавно и спокойно запознанство като дадеш време и на двете животни да се опознаят и да са спокойни в присъствието на другия.
Относно храненето и аз съм на мнението на Петя-гранула и Барф ,но поотделно.В смисъл не двете в едно хранене.Аз давам сутрин гранула и вечер сурово.
Много ти е сладък муцунчото :wub:

Благодаря за милите думи!
Притесняват ме не толкова конете, а кучетата,които са там, та за тях питах!
Колкото до храненето, не смесвам гранули с готвено, давам на различни хранения. Само дето,като опита манджите, нещо гранулата не е фаворит!
За Барф съм чувала, малко ме е страх,че като знам какви боклуци ни продават.....В този случай се обезпаразитяваме по-често,нали?
Успешен ден на всички! Аз отивам на катедра и муцунчо ще се размине с 2 разходки днес!! Какво да се прави. трябва да се поработва от време на време за жалост! :re_037:

#4380 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2015 - 11:20 AM

Показване на мнениетоmichi, в 20 January 2015 - 08:45 PM, написа:

Боже, каква красота, нямаш представа как ме зарадва!!!!
.Благодаря за емоцията!!!!!
Французите обожават конете си,това го знам,явно и с кучовете е така
Не предполагах, че акитите обичат коне, супер!!!
Отлагам срещата на-вече,защото там има 3 каракачанки и 1 планска превъзходна,та да не стане гаф!
Как мислиш, да почакам ли Мичи да поотрасне или докато е бебе да му предложим тази изненада?
Хубава вечер от мен!!!!

Въобще не отлагай - колокото по-рано започнеш със социализацията толкова по-добре. Мичи би трябвало вече да има 3-ваксина /по памет/ Естествено с кучетата трябва да се внимава. Покажи им, че Мичи е част от екипа :smile: Те виждат, че е бебе и би трябвало да е по-лесно.
Успех!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220