Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#4381 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 January 2015 - 03:14 PM

Какво нещо са гените...Хисана е копие на дядо си :smile: Кучето се развива прекрасно и става уникално красива кучка :wub: даже и предните крака са и същите. Ще и направя нови снимки, нека още малко да порасне. Ranshinmaru e от същата линия.

Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#4382 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:dogs,horses,law

Публикувано: 21 January 2015 - 05:49 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 21 January 2015 - 03:14 PM, написа:

Какво нещо са гените...Хисана е копие на дядо си :smile: Кучето се развива прекрасно и става уникално красива кучка :wub: даже и предните крака са и същите. Ще и направя нови снимки, нека още малко да порасне. Ranshinmaru e от същата линия.

Прикачен файл med_4ee4a263bece2.jpg

Това куче е невероятно!!!!! Някъде съм мервала тази снимка и още преди ме е очаровала :ab_041:

Днес говорих с Маги и тя почти ме нави да си направя феѝсбук!Заради вас и кучовете сигурно съвсем скоро ще го направя :ae_085:

#4383 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2015 - 11:38 AM

Да,...невероятна е Хасана :wub:
Хитоми ( японката от която я купих ) ми обеща най-доброто куче от кучилото и си удържа на думата :smile: От същата линия много ми харасва една женска, която живее в Канада - казва се Megumi Go Hanawa Kisaragi :wub:

Насладете се на красотата и :wub:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4384 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2015 - 03:05 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 21 January 2015 - 01:14 PM, написа:

Прикачен файл med_4ee4a263bece2.jpg

Много се развълнувах от това, което прочетох в профила на Silvia Exposito (един от най-добрите селекционери на акита ину) за дядото на Хисана - Gyokusui Go Kouyazan Miyauchisou, който умира в нейният развъдник през 2013г.

GYOKUSUI GO KOUYASAN MIYAUCHISOU
Imported from Japan in 2012
Top producer in japan.
Importamos a Gyokusui en enero del 2012
un gran honor tener en nuestra casa a uno de los reproductores mas importantes de la historia de la raza
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4385 Потребителят е офлайн   MarikoBG Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2015 - 08:18 PM

Здравейте!Незнам какво знаете за породата Акита Ину,но аз научих че това е начин на живот,за да разбереш една скита,трябва да живееш като нея!

#4386 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2015 - 08:32 PM

Показване на мнениетоMarikoBG, в 22 January 2015 - 06:18 PM, написа:

Здравейте!Незнам какво знаете за породата Акита Ину,но аз научих че това е начин на живот,за да разбереш една скита,трябва да живееш като нея!

Добре дошла MarikoBG !!!
Щастлива съм, че мои кучета са част от твоята глутница :smile: Пожелавам ти успех!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4387 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2015 - 10:13 AM

Показване на мнениетоMarikoBG, в 22 January 2015 - 08:18 PM, написа:

Здравеѝ,
Без да претендирам,че разбирам породата добре, думите ти формулират усещането, което имамоткакто акитата е част от живота ни . :rc_036:
Хубав и усмихнат ден от нас!!!!

#4388 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2015 - 11:01 AM

Абе, много въпроси си задавам относно развъджането....Чудя се например как така се разделят селекционерите с големите си кучета, които ги продават? Аз съм толкова привързана и ревнива към моите кучета, че дори не ги пускам накои от тях да живеят в развъдника, а ги гледам в апартамента. Контката ми с тях е много силен. Не мога да си представя в един момент да ги изоставя. Например имам една акита, която стана вече на 5 години - нито е раждала, нито ще ражда...Замисляла съм се да я подаря, но веднага започвам с въпросите - как ще се гледа, дали ще я обичат, ами как ще се отнасят с нея като остарее, при чужди хора ли ще умре?!?!?......И спирам до тук! Масово си продават големите кучета, които са дали своето като развитие на породата и заплождания и се продават в друга страна.
Имах предложение да продам Казуми и Ками в Италия. Казуми е стара сръбска линия, която в бъдеще няма да я развъджам. Ками ми даде добри бебета, но и тя в бъдеще няма да ми харесва за развъджане.
Може би това по-добрият вариант - не знам.......явно трябва емоциите да останат на втори, трети план :smile:
Ето напрамер дядото на Хисана е живял при Силвия 1 година само. За тази една година не знам калко заплождания е направил, за нея е чест "един от най-важните играчи в историята на породата" да е бил в нейният развъдник.
Може би в интерес на порадата е да се процедира по този начин? Вие какво мислите?
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4389 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2015 - 11:35 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 23 January 2015 - 11:01 AM, написа:

Абе, много въпроси си задавам относно развъджането....Чудя се например как така се разделят селекционерите с големите си кучета, които ги продават? Аз съм толкова привързана и ревнива към моите кучета, че дори не ги пускам накои от тях да живеят в развъдника, а ги гледам в апартамента. Контката ми с тях е много силен. Не мога да си представя в един момент да ги изоставя. Например имам една акита, която стана вече на 5 години - нито е раждала, нито ще ражда...Замисляла съм се да я подаря, но веднага започвам с въпросите - как ще се гледа, дали ще я обичат, ами как ще се отнасят с нея като остарее, при чужди хора ли ще умре?!?!?......И спирам до тук! Масово си продават големите кучета, които са дали своето като развитие на породата и заплождания и се продават в друга страна.
Имах предложение да продам Казуми и Ками в Италия. Казуми е стара сръбска линия, която в бъдеще няма да я развъджам. Ками ми даде добри бебета, но и тя в бъдеще няма да ми харесва за развъджане.
Може би това по-добрият вариант - не знам.......явно трябва емоциите да останат на втори, трети план :smile:
Ето напрамер дядото на Хисана е живял при Силвия 1 година само. За тази една година не знам калко заплождания е направил, за нея е чест "един от най-важните играчи в историята на породата" да е бил в нейният развъдник.
Може би в интерес на порадата е да се процедира по този начин? Вие какво мислите?

Здравей, Петя,
Вероятно е добре за развитието на породата, но лично аз не мога да си представя да се разделя с мое животно, защото "си е свършило работата".
При мен е невъзможно емоцията да остане на заден план, може би защото не се занимавам с развъждане, все пак тази дейност си е специфична и при нея вероятно водещото е какво е важно за породата, не за теб самия!
Ще споделя какво се случи с една моя кобила, която счупи крак преди около половин година (не че примерът е съвсем удачен, но изборът беше горе-долу същият). Та счупи крак кобилата, което не е като при кучетата, като цяло оправяне няма! Вариантите бяха два- да я приспим или да я пратя в института по селекция(кобилата беше чист тракенер, с известни родители- шампиони), за да я ползват за майка и така докато издържи, повече от една бременост нямаше да изкара....Щях да имам конче вероятно с добри данни, но цената на нейните мъки не можах да я платя.....и предпочетох да я приспим :dh_188: безумно обичах това животно, най-много от всички, и направих най-доброто за нея в този момент, каквоо и да ми костваше това в онзи момент...Та мисълта ми е, гледам да правя най- доброто за животните, децата, съпруга ми, пък, ако греша, поне знам, че съм се опитала!!!
Поздрави!

#4390 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 January 2015 - 02:26 PM

Аз не знам въобще как успявате да се разделите с бебетата пък да не говорим за възрастните екземпляри.Добре,че всичкото женско ми е кастрирано :ab_041: че ако имах кучило от 10-12 кученца примерно сигурно щях да си ги гледам всичките :ab_041: :ab_041:
Предполагам това е вече истински професионализъм да гледаш напред за развитието на породата в бъдещето....
Също така знам,че един от топ развъдниците(няма да споменавам имена за чужд развъдник става дума,не за БГ) продава топ кучетата си достигнали на възраст 7 год-предполагам причината е да не му заемат място и да не му умират в развъдника колкото и грозно да звучи...
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4391 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2015 - 02:58 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 23 January 2015 - 12:26 PM, написа:

Аз не знам въобще как успявате да се разделите с бебетата пък да не говорим за възрастните екземпляри.Добре,че всичкото женско ми е кастрирано :ab_041: че ако имах кучило от 10-12 кученца примерно сигурно щях да си ги гледам всичките :ab_041: :ab_041:
Предполагам това е вече истински професионализъм да гледаш напред за развитието на породата в бъдещето....
Също така знам,че един от топ развъдниците(няма да споменавам имена за чужд развъдник става дума,не за БГ) продава топ кучетата си достигнали на възраст 7 год-предполагам причината е да не му заемат място и да не му умират в развъдника колкото и грозно да звучи...

За това говоря и аз, но не смеех да го напиша директно :smile: Виждаш ли различията в гледната точка :smile: аз мисля, как старото ми куче ще умре в чужди ръце, а други как да не им умре в развъдника. То затова и не всеки става за тая работа.
Според мен трябва да има някакъв баланс, дори и погледнато през призмата на професионализма. Намирането на подходящ стопанин е добър вариант, но .........какво да ви кажа - живеем в много странно време. Ценностна система никаква, голяма беднотия - не само финансова, но и душевна. Не, че няма готини и грижовни стопани - има, но е много трудно......Ще ми се да се включи и някой стар развъдчик, ама едва ли ще ме огрее .
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4392 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2015 - 03:02 PM

michi, не ми се случвало дo сега да взимам такова решение. Просто го отбягвам и като мисъл....ако ми дойде до главата ще го мисля на момента. В твоят случай мисля, че си направила това, което е трябвало, не зависимо какво ти е коствало.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4393 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2015 - 03:20 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 23 January 2015 - 02:26 PM, написа:

Ако почнеш да гледаш на животните си като на стока, се разделяш с тях лесно,заменяш с нова и си ок, ако си такъв човек,де!

И аз бих си гледала всичките отрочета, за възрастните да не говорим! И вероятно щяха да ни изгонят от блока!!! :db_046:

#4394 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2015 - 03:42 PM

Именно, не трябва да се гледа на животните като стока, това са същества, които имат чувства. По-скоро водещо трябва да е къде животното ще се чувства по-добре. Защото има развъдчици, които имат 50 акити. Как се гледат толкова акити нямам представа...Абе ще взема да отида аз до Италия да ги видя на място. В някои държави знам, че има ограничение за броя на животните за развъждане.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4395 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2015 - 03:43 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 23 January 2015 - 03:02 PM, написа:

michi, не ми се случвало дo сега да взимам такова решение. Просто го отбягвам и като мисъл....ако ми дойде до главата ще го мисля на момента. В твоят случай мисля, че си направила това, което е трябвало, не зависимо какво ти е коствало.

От сърце ти пожелавам да не ти се налага,защото човек се обвинява....
Както казваш, въпрос на ценностна система!

#4396 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2015 - 03:47 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 23 January 2015 - 03:42 PM, написа:

Именно, не трябва да се гледа на животните като стока, това са същества, които имат чувства. По-скоро водещо трябва да е къде животното ще се чувства по-добре. Защото има развъдчици, които имат 50 акити. Как се гледат толкова акити нямам представа...Абе ще взема да отида аз до Италия да ги видя на място. В някои държави знам, че има ограничение за броя на животните за развъждане.

Така е, не си представям ,че можеш да дариш 50 акити с внимание и любов, пък и с всичко останало! Като отидеш да ги видиш, ще споделиш!

#4397 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2015 - 06:58 PM

Показване на мнениетоmichi, в 23 January 2015 - 01:47 PM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 23 January 2015 - 03:42 PM, написа:

Така е, не си представям ,че можеш да дариш 50 акити с внимание и любов, пък и с всичко останало! Като отидеш да ги видиш, ще споделиш!

Живот и здраве планирала съм го за юни :smile: Ще споделя с удоволствие...
Италианците са с традиция в развъждането на акита ину, там е една от най-добрата селекция. Имат едни от най-добрите екземпляри, конкурентни са дори на това което излиза на Хомбутен в Япония. Масово развъждат линията на Ширай. Това е линия, която няма проблеми със зъбите и дисплазия. Това е за начинаещите...... :smile:

Поздрави и приятна вечер!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4398 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2015 - 07:35 PM

Ето едно от кучетата произведени от Ширай, което много харесвам :md_064:

RUMI GO SHIRAI - собственост на Патрик Зелер

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4399 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2015 - 09:44 AM

Снощи Мару стана татко за пореден път :af_089: Красивата кучка Минори роди две момиченца :smile: Дано да са живи и здрави!!! Още не сме решили дали въобще ще се продават. Това е най-доброто, което е произведено от Български ръзвъдници до сега - много интересна комбинация от чисти японски линии на едни от най-добрите японски селекционери Miyagi Kozaki Kensha, Okayama Nishi Oota, Hanawa Kisaragi, Aso Inoue

Ето малко снимки на родителите :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4400 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2015 - 03:03 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 24 January 2015 - 09:44 AM, написа:

Снощи Мару стана татко за пореден път :af_089: Красивата кучка Минори роди две момиченца :smile: Дано да са живи и здрави!!! Още не сме решили дали въобще ще се продават. Това е най-доброто, което е произведено от Български ръзвъдници до сега - много интересна комбинация от чисти японски линии на едни от най-добрите японски селекционери Miyagi Kozaki Kensha, Okayama Nishi Oota, Hanawa Kisaragi, Aso Inoue

Ето малко снимки на родителите :wub:

Да са живи и здрави бебетата,каквото и да решиш да правиш с тях!
Целувки от всички нас :wub:

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема