dimy, имам личен опит от моя Хачико и един маламут на кучешка полянка...

Случката се разви по следния начин: Хачи (тогава беше на 8-9 месеца) търчеше и си играеше и заяждаше с другите кучета...Вълк, от своя страна (Вълк се казва маламута) също се забавляваше, но подбираше по-едри породи и по-възрастни, като че ли, животни. Нашият се ерна да му се перчи...един път...втори път... Вълк все му въртеше гръб и се опитваше да го избегне..е, на третия път не му издържаха нервите и само извърна глава...и го ковна по бузата. Разцепи я като с нож (даже имам снимки, аз документирам бойните рани

В крайна сметка - наистина трябва добре да подбереш акитата, да не е като моя див идиот, и много добре да познаваш и разчиташ на маламута си. Акитите са доминанти, все искат да се покажат и да се докажат на глутницата. Последният ми опит с глутница улични превъзходни остави Хачико без връхче на опашката, но глутницата избяга като на пожар...

Никога не му толерирам агресията

Петя, да ти е честито новото синче! Надявам се с татко Арис да се понасят и да живеят мирно и задружно!

Другото Петеее - Химера е станала НЕВЕРОЯТНА КРАСАВИЦА!!! Все не можем да се договорим с тебе, квот сме се увъртяли...

BAYO - разкошни сте!!! Голям сладур е! Иначе как е като нрав? Кротичък или лудетина?
Поздрави на всички! Много се радвам, че се увеличаваме, и породата наистина става все по-известна и достъпна!