Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2021 Потребителят е офлайн   Come_Closer Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 October 2011 - 08:09 PM

Здравейте отново на всички, много благодаря за хубавите думи относно нашият красавец на всички. Днес направихме една от последните слънчеви разходки за сезона и реших да направя отново няколко снимки на Хачи и се получиха добре. След като бяхме на разходка реших да изтегля колко тежки сме станли и колко висок е ръста ни: тежим 34 кг (струва ми се по тежък може да прави някаква грешка кантара) и сме високи 64см, все пак сме само на 10 месеца :). Другата седмица Хачи има термин при лекаря за контролен преглед и ще го теглим отново да сме сигурни :) Много поздрави на всички и до скоро.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2022 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2011 - 06:46 PM

Ние сме 62см. и 31кг. Много е активен и вие и се дере като е вързан, ама няма как, такива са обстоятелствата. Въпреки това, на разходките е луд, ще скъса синджира, много е силен станал :)
Вчера и ние бяхме при ветеринар, защото имаше гной на пилето. Проми го с калиев перманганат и му би някаква инжекция, да не се възпали още повече. Каза след четири дни да идем пак, да повторим процедурата, ама като го знам как "обича" иглите, голяма мъка ще е пак.

Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2023 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 01:24 PM

Zdraveite! :re_037: :re_037: :re_037:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2024 Потребителят е офлайн   Come_Closer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 10:00 PM

Здравей Bayo исках да попитам защо го връзваш ако не е тайна, на мен душата ми се къса като видя вързано куче. Нашият се разкарва където душа му иска и често ходи на разходки (на ден по 4 пъти минимум) и на разходките вече свикна след няколко уроци да не дърпа много, този месец ще почнем да посещаваме и официално училище за кученца. Петя здравей и на тебе, кои са тези хубавци на снимките, сивичкият е много сладък :P как е Химена между другото забелязах, че със нашият Хачи са като близначета и той е бял като нея но на гръбчето има шарка която леко оранжавее но е светла и тя отдалече не се забелязва и леко по краищата на ушичките има същия цвят. Преди два дена го къпахме и беше сресан преди и след душ сега не падат вече косми и лъскавее. Исках да попитам коя е най-подходящата храна според вас, четох доста мнения че Бош е качествена, аз преди 3 дена му купих 15кг Royal Canin за шпиц кучета. :) та така това е от мен за сега, следя ви всеки ден и чета за вашите малки сладури ;)

#2025 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2011 - 11:22 AM

Come_Closer, това са Кирей и Казуми моите по-малки акити :smile: Да са живи и здрави всички - развиват се много добре :af_089: На Кирей /Киро/ обаче ще му намаля малко храната, защото доста е порастнал за десет дни - на пет месеца тежи 28 килиграма! :tf_176: Химера е чисто бяла, като има бежово само на края на ушите, но много трудно се поддържа бялата козина, а не е хубаво да се къпе често! Храниме се с "Royal Canin" и варено телешко и пилешко месо с ориз и зеленцуци. Поздрави на всички! :va_010:

Прикачена снимка Тази миризма май не е от есенните листа?
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2026 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2011 - 07:45 PM

Come_Closer, държа го вързан, защото имаме магазин, имаме и кът, в който идват хора да пият кафе. Сам се досещаш, че няма как по цял ден да тича нагоре-надолу, тъй като тях ги е страх от него. За това, по-горе казах, че "обстоятелствата са такива".

User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2027 Потребителят е офлайн   Come_Closer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 November 2011 - 01:46 AM

Показване на мнениетоBAYO, в 01 November 2011 - 06:45 PM, написа:

Come_Closer, държа го вързан, защото имаме магазин, имаме и кът, в който идват хора да пият кафе. Сам се досещаш, че няма как по цял ден да тича нагоре-надолу, тъй като тях ги е страх от него. За това, по-горе казах, че "обстоятелствата са такива".

Ами аз само попитах иначе както прецените... Ние днес бяхме при чичо доктор, мн послушен беше, всичко е ок за което съм много щастлив:)

#2028 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 02 November 2011 - 09:19 PM

Днес разглеждах новите снимки на акитите от развъдник Hachimantai , разкошни сладки малки топки:wub::wub: цели две кучила :-))

Shinkuu Go (Kokoa) & Kankuhomare

Всички с мама
Качена снимка

мойто любимче
Качена снимка

Benihana Go (Keiko) x Ibuki Go

Ще ги изям:wub:
Качена снимка

Качена снимка

Гордия татко Ибуки
Качена снимка

А във фейсбук има още много сладурски снимки на мъниците ето линк за тези,които искат да им се порадват като мен линк
П.с. доколкото съм запозната няма свободни бебета.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#2029 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2011 - 11:00 AM

Благодарим за информацията! :smile: Следя редовно развъдната дейност на водещи развъдници на акита. Hachimantai произвежда в България, но не и за българския пазар! Тук са продадени няколко акити, които стават само за домашни любимци....Цената на акитите по -горе е около 2 800евро без транспорта ! И понеже са скъпи кучета и защитен вид в Япония конкуренцията на световния пазар е огромна.....Много скоро и на Балканите ситуацията ще се промени в положителна насока, като се заложи на качеството! Братята сърби вече започнаха чистката - то се видя, че с фалшиви родословия и смесване на японска и американска акита кинология не се прави :smile: Ние сме много назад.....Та от цялото ровене и четене за породата имам любим развъдник и това е KENSHA - собственост на потомствения развъдчик Silvia Exposito - надявам се да имам нейно куче :ab_041: Та това, което ми направи впечатление, че при тази добра работа, добри условия за отглеждане и качество цената е по-ниска от на Hachimantai, но все пак една стока струва толкова, колкото би се платило за нея :ab_041:
Ето малко снимки от развъдник KENSHA
Прикачена снимка Развъдника им е разположен в испанската провинция Urbina, Pais Vasco на 20 декара площ

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2030 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 03 November 2011 - 01:34 PM

Петя, нещо не те разбрах ....съвсем точно но предполагам ти е ясно,че бебета от този развъдник нямат нужда от специална реклама и търсене на клиенти. Не съм пуснала снимките за да покажа нещо повече от снимки на красиви и породни акити, бебета и голями кучета, все пак това е форум за породите Акита ( японска и американска ) и е тъпо да се прескачат най - хубавите акити произведени в България,нали? Малко ми е странно да умаловажавам труда на Галина, която е от малкото хора в Европа внесли кучета от Япония ( не едно ) и да това са скъпи кучета и тяхна национална гордост и струват много над 3000 евро. Шапка свалям на жената за труда и. Развъдника е мечта за много от развъдчиците и като генофонд и като размер и като строеж ако щеш. Незнам защо но на няколко пъти засичам от твоя страна неприазън към този развъдник и ми е чудно защо. Братята сърби има още мнооого вода да изпият докато стигнат качеството на акитите от този развъдник. Интересно направила си някакво показно за цени...на два отлични развъдника и на мен ми изглежда малко в стил " мани ги тия в Добрич те нищо не струват " е да ама не е така, такъв труд трябва да се оценява. И според мен всеки развъдчик сам трябва да оцени работата си:ab_041: а и всеки начинаещ сам да си прецени дали ще си купи акита от Сръбско, Испанско или Японско :-) Няма база за сравнение и двата развъдника са отлични а и както забелязвам развъждат в един стил и шиби и акити! В нито една порода няма само един супер-пупер развъдник.
Имам наблюдения върху породата,защото където и да отида на изложба в чужбина те са в нашия ринг и смело мога да кажа,че колкото и да печелят кучетата на Силвия не по малко печелят и други акити,В Австрия няколко пъти БОБ става мъжкар произведен от Hachimantai, Люксембург, Русия и Украйна също имат победи, като изобщо изключвам работата им тук в България. Има и добър интерес за заплождане на техните мъжкари но там вече не съм запозната какъв е резултата, единствено помогнах на мой много стар приятел от Кипър да заплоди на техен мъжкар,който между другото първата му регистрация на развъдника му е българска.
Аз лично смятам,че трябва по често да се показват снимки на истински японски акити бебета или голями за да може лека по лека на българина да му се набие в главата как наистина трябва да изглежда куче от тази прекрасна порода.
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#2031 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2011 - 02:39 PM

Нещо не сме се разбрали :db_046: Нищо против Hachimantai - напротив!!! Контактувала съм с тях и останах със страхотни впечатления.......Моля, да не се заформи някаква интрига :dry: Имат страхотни кучета - ето така изглеждат истинските акити, но нали се сещаш как се приема цена от 3000евро от обикновенния българин?!?!?! Те произвеждат в България, но не за българския пазар, защото сме бедни и неинформирани!!! Това е самата истина! Като качество ги слагам на едно ниво с KENSHA, но аз все пак съм само любител на породата :r_181: Разликата е само в цената :ab_041: Но аз съм от бедната БГ и ако имам 3000евро за куче, то ще си купя акита за 2000евро от KENSHA, а 1000евро ще ги даря в приют за кучета или домове за сираци!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2032 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2011 - 09:57 PM

Прикачена снимка
]Sorry, ама това което аз съм видяла от Хачимантай е Несебърката Риоко. Извини ме, Росита, но тя не е за изложба, или аз бъркам!!! :dh_188:
и ето го нашия в цял ръст: 35 кг и 62 см до холката...с любимото му шише Кучешка бира, което квичи... :af_089:
Аз понеже нямам претенции да се боря с развъдниците, ама да ме простите за Хачимантай, само приказките и цифрите за кучетата му са голями!!!
BAYO бебсъна ти е страхотен!! Продължавай в същия дух и ще имаш едно прекрасно жувотинче да те радва!!! Относно възпалението - не мисля, че инжекции му е майката, на мен ми дадоха антибиотичен мехлем в спринцовка, който да впръсквам под препуциума.
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2033 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2011 - 11:42 PM

всъщност ето му го целия ръст...божеее, абе аз си мисля, че върви хърбав...ама той май си е дългобедрест...

Ааа, и извинявай НортФейс, може ли снимки от тез победи на Хачимантай? Искам да се насладя просто. Защото нон-стоп чувам колко били феймъс и победители акитите, а впоследствие тук се говори за американки...Като гледам дори на английските изложби са все американки. Май само в Япония върви японската акита... :md_064: Всъщност наистина започвам да се отчайвам...повечето изложби на акита са все за американските...няма специалка за японските май...или бъркам и не съм информирана, както винаги, или таз изложба е далеч зад океана и далеч зад всички дрязги тук... Извинявам се на тези, които съм засегнала с мнението си, не че те го считат за меродавно (а дали знаят какво значи израза меродавно е друг въпрос)... :rc_036:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2034 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2011 - 10:06 AM

http://www.brfk.org/zaiavka

Хайде на изложба на 13.11.2011год. :db_046: Заповядайте всички любитили и собственици на акити - не се притеснявайте да показвате вашите любимци! Колкото повече инфирмация имаме - толкова по-добре! Ще се надявам да дойдете като участници или в публиката без значение....Елате за шоуто!
Лили, Хачи на втората снимка е много красив - каква грациозна стойка има само!?!?.... :wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2035 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2011 - 11:08 AM

Показване на мнениетоlilianas, в 04 November 2011 - 12:42 AM, написа:

Прикачен файл Изображение0347.jpg
всъщност ето му го целия ръст...божеее, абе аз си мисля, че върви хърбав...ама той май си е дългобедрест...

Ааа, и извинявай НортФейс, може ли снимки от тез победи на Хачимантай? Искам да се насладя просто. Защото нон-стоп чувам колко били феймъс и победители акитите, а впоследствие тук се говори за американки...Като гледам дори на английските изложби са все американки. Май само в Япония върви японската акита... :md_064: Всъщност наистина започвам да се отчайвам...повечето изложби на акита са все за американските...няма специалка за японските май...или бъркам и не съм информирана, както винаги, или таз изложба е далеч зад океана и далеч зад всички дрязги тук... Извинявам се на тези, които съм засегнала с мнението си, не че те го считат за меродавно (а дали знаят какво значи израза меродавно е друг въпрос)... :rc_036:

Просто замълчи вече ,че започна да си личи че ти е беден речника.Освен да иронизираш,да правиш забележки и да се оплакваш друго не знаеш.Много думи и никакъв смисъл.Като не те интересува развъдната дейност ,не коментирай,а снимки от изложби и победи има на сайтовете на всеки развъдник,включително и във фейсбук страниците им.И още нещо,ако този форум е само за изложбени екземляри ,ти какво правиш тук?Наясно си ,че както дългокосместите,така и клепоухите не стават за изложба.Пък и на каква изложба ще ходиш ти,като все обясняваш колко били високи таксите.Ако обичаш ,не ме цитирай в излиянията си!Аз също знам,че някои екземпляри тук във форума не са ЧИСТОПОРОДНИ и нямат родословие,но не го коментирам.А за агенцията Нети,че изкупува какви ли не и от къде ли не кучила сигурно ти е станало ясно вече!!! :re_037: Извинявам се на другите от форума!

#2036 Потребителят е офлайн   стилм Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 November 2011 - 11:38 AM

Здравейте, според мен този спор е излишен, радвайте се на кучетата си и не се занимавайте с глупости. Какво бихте казали за този развъдник?: http://www.akitainu.co.rs/ :)

#2037 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2011 - 02:00 PM

Показване на мнениетостилм, в 04 November 2011 - 09:38 AM, написа:

Здравейте, според мен този спор е излишен, радвайте се на кучетата си и не се занимавайте с глупости. Какво бихте казали за този развъдник?: http://www.akitainu.co.rs/ :)

Привет!!! Не виждам снимки на големи акити?!?! Иначе всички бебета са сладки .....В този район на Сърбия има няколко развъдници за японска акита!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2038 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2011 - 08:59 PM

Това е Хачико!
Едното му ухо е клепнало, струвами се дългокостмест и другото му ухо е прекалено голямо /като на Химера/, но има същите очи като на нейните, като на Риоко, Хечи, Арис, Хачи, Казуми, Киро....и всички, които сте тук!
Породите се запазват благодарение на труда на развъдчиците, а родословието е само един лист хартия доказващ определен произход......Това не е хич малко, но не прави кучетата по-специални и по-различни от останалите....
Хората сме много жестоки, комплексирани, алчни.......Тогава когато снобарството се изпречи на пътя ви - погледнете тези очи.....Хачико е чакал стопанина си, не заради родословието което е имал или нямал - чакал го е заради любовта и връзката изградена по между им! Това е най-важното! Спокойна вечер на всички!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2039 Потребителят е офлайн   стилм Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 November 2011 - 10:16 PM

Това е най-важното! :)

#2040 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2011 - 10:13 AM

Уважаеми Дами, споровете Ви са излишни. Ако кучетата Ви могат да прочетат това което пишете, сигурно ще се срамуват.

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни