Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2041 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 November 2011 - 01:15 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 05 November 2011 - 11:13 AM, написа:

Уважаеми Дами, споровете Ви са излишни. Ако кучетата Ви могат да прочетат това което пишете, сигурно ще се срамуват.

Да ,ама не сме тук,за да четем коментарите,които се отличават с вечно недоволство ,иронизиране,коментиране на трети лица и пр.
Визирам едно лице.Радвам се да видя всички останали!

#2042 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 10:31 AM

Аз искам да споделя какви изпечени измамници са Нети догс.
Моя приятелка, която много харесва поородата случайно се е свързала с тях.
Говорили сме си и е наясно, че в Добрич има прекрасни представители на японската акита, която обаче са ужасно скъпи и не са ни по джоба. Говорили сме си и, че другият вариант е да се внесе куче от Сърбия, което ще бъде далеч по-евтино, но личните ми впечатления са, че доста от японските акити там имат черти на американски акити и като тип много малко сръбски акити ми харесват.
Случайно се свързала с "Нети догс" и ми обяснява колко отзивчиви били, как обяснили, че в България всички акити били сменеси, не били чистокръвни...натъртила, че дори и тия в Добрич не били хубави и не били чисти японски акити!!! И на мен ченето ми падна...Може ли да са толкова брутални и да не се уважава труда и средствата вложени от един развъдник!!
Да не говорим, че са крали снимки на поразия на сайта си!!! Има снимки от специалката на БКК Северни кучета 2010, снимки на акити, които съм виждала в сайтове на чуждестранни развъдници!
Ужасно възмутена съм от степента, до която си позволяват да лъжат и абсолютно....наглия начин, по който се крадат снимки!
Последното напоследък ужасно много ме възмущава, тъй като за последните 3 месеца на мен ми се случи да откривам свои снимки на най-различни места без да съм попитана дали може да се използват!
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2043 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 12:56 PM

xael, права си, но не ми се ще форума да се превърне само в киноложки спор, защото 80% от търсенето на японски акити в БГ са за домашни любимци! Масово българина не се интересува от родословия и изложби.....пиша това не случайно, в продължение на около две години правя проучвания.
За братята сърби си абсолютно права - в момента конкуренцията там между развъдниците на японска акита е жестока! Има и добри акити, но повечето са с американска кръв. Но тава не важи само за Сърбия, но и Чехия, Словакия и други...Разбра се, че така не става и в момента масово се прави нов внос на японска кръв. И да вмъкна, че моята любима Химера също е с американски черти :md_064: затова често се шегувам, че името много и подхожда..... :ab_041: въпреки, че при срещата ми с един съдия веднага каза, че е японска акита, което не съвпадна с моята лична констатация :ab_041: Не при всички акити внесени от Сърбия ситуацията е такава разбира се. Като пример мога да посоча Арис - собственост на Петя Пешева, който е от малкото японски акити от Сърбия с японска кръв....Когато в друг мой пост бях написала, че Арис е от линията Сугай, някои кинолози ме обвиниха, че само пиша, но нищо не разбирам кинология....Много нещо още не знам, но обичам кучетата си и съм влюбена в породата японска акита. Имам и желание, а мисля, че вече имам и не малко информация, а искам и повече да науча и видя... :smile:Затова следващото ми куче ще е с японска кръв!
За всички лутащи се любители на породата искам да дам следната информация: В България има два регистрирани развъдника за японска акита ину - Наchimantai и Sanimoto! Това са лоялни, верни кучета, добри пазачи на своята територия! Понякога са агресивни към себеподобни и непознати! Ако се изгради хармония във взаимоотношенията между стопанин и куче се получава едно уникално съжителство. При отгреждането на Химера си зададох въпроса - аз куче ли отглеждам или дете?!?! Много интелигентни създания! И другите ми две акити са такива....е Киро е доста по-гальовен от Казуми :md_064:
Поздрави от нас! :re_037:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2044 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 01:49 PM

Посещение на мъжка акита в зологическа градина!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2045 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 02:09 PM

Да, и аз имам същите впечатления.
На Арис му личи "японското" и много ми харесва като изражение. И сега като гледам и Казуми започва да ми прилича на него!
Химера поне по снимки ми идва малко по-едра като костна структура.
А в Кирчо за момента съм влюбена!!! Надявам се някой ден да го видя на живо и да го мачкам до откат! :ab_041:

Но нямах предвид да направя киноложки спор, а да изтъкна колко безочливи са "търговците" от борсите. На бърза ръка се изкараха най-чисти и най-сигурни за "доставяне" на акита. Но пак за не под 2000лв! (така са казали, предполагам, че моята приятелка е споменала, че има поглед върху цените в Хачимантай и са се възползвали да вдигнат и своята цена пробно)
Много се възмущавам на такова лъгане на хората, използване на чужди снимки и най-нагло тъпкане върху това, което вече е започнато в България като развитие на породата!
Защото както повечето акити тук са домашни любимци, така има и хора като теб, Белопитови, Петя с Арис, които се учат, но искат да развият породата и се стараят!
Аз също знам как те се грижеха за бебетата и как очакваха да имат бебета, как някои неща въобще не им бяха обяснявани добре в клуба, но пак въпреки всичко те се справиха отлично и имаха прекрасни бебета, които сега радват стопаните си! :wub:
От тази гледна точка изтъквам КАКВО се втълпява на потенциалните собстевници на акити(или други не толкова популярни породи у нас) от разни борси и прекупвачи на кучета!
User's Signature

#2046 Потребителят е офлайн   стилм Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 05:17 PM

Да, и аз говорих с тях и те ми казаха, че цената на техните кучета е 1300 лв.

#2047 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 06:30 PM

Показване на мнениетостилм, в 06 November 2011 - 05:17 PM, написа:

Да, и аз говорих с тях и те ми казаха, че цената на техните кучета е 1300 лв.

Те НЯМАТ техни кучета! Те са прекупвачи!
И очевидно наистина казват избирателни цени в зависимост от това колко покажеш, че знаеш за породата и до колко си запознат с цените! :eg_033: :eg_033:

ПП: За да не спамя излишно и да правя, макар и лоша, реклама на тая борса пускам и един американски красавец от Wolf Point

Качена снимка

Качена снимка

стахотна мечешка кратунка :wub: :wub: :wub:

Качена снимка
User's Signature

#2048 Потребителят е офлайн   dvasilev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 07:51 PM

Ето ни и нас. ИЗИ днес вече е на 5 месеца :flagbg:
Тя е втората поред Акита прозведена в България ,
Не искам да влизам в подробности но, още първата ни Акита която взехме през 2007 година беше със 100 % Български произход с родословие

Поздрави на всички

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
088 888 7770, 089 916 4477

#2049 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 08:10 PM

Гери, борсите съществуват, защото има условия за това! Те са едни търговци - нищо повече! И всеки закупил от там куче би трябвало да е наясно с това...Просто в един период от време има възможност да се прави такъв вид търговия! Това е обаче само в определен период, докато кинологията в БГ влезе в някакви релси и когато се научи българина да роботи здраво. Всеки желаещ да има куче от определена порода да има възможност да влезе в сайта на БРФК да види кои са регистрираните развъдници, да отиде на място да види родителите и условията при които се отглеждат бебетата и да направи своят избор! Ако не си хареса технологиите вече са неизменна част от ежедневието ни- достатъчно е да се порови малко във фейсбук. ...Затова според мен времето на борсите вече остана в миналото.....
А относно "Нети догс" съм с особено мнение :ab_041: или мнение, което се различава от вашето! /моите кучета не са закупувани чрез него/ Аз нямам лоши впечатления от Нестор - това е интелигентен актьор играещ много добре ролята на търговец :ab_041: Ама много добре.... :ab_041: Понеже го плюят навсякъде аз ще кажа няколко хубави неща за него - държи на думата си, кучетата му са с родословия, ако ползваш неговия ветеринар за преглед на внесено куче има период в който може да го върнеш, ако има някакъв проблем!
Но пак да повторя - този тип търговия е вече в миналото!
Дано чрез всички тези коментари сме били полезни!
Спокойна вечер!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2050 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 08:23 PM

Показване на мнениетоdvasilev, в 06 November 2011 - 05:51 PM, написа:

Не искам да влизам в подробности но, още първата ни Акита която взехме през 2007 година беше със 100 % Български произход с родословие

Поздрави на всички

Здравейте! Почти едновременно публикувахме мненията си....Изи много е порастнала.....и не си мисли, че не знаем нищо за нея?!?! Не е необходимо да влизаш в подробности - прекрасна е!!! Познавам бялата и леля.... :db_046:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2051 Потребителят е офлайн   dvasilev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 08:33 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 06 November 2011 - 06:23 PM, написа:

Поздрави на всички

Здравейте! Почти едновременно публикувахме мненията си....Изи много е порастнала.....и не си мисли, че не знаем нищо за нея?!?! Не е необходимо да влизаш в подробности - прекрасна е!!! Познавам бялата и леля.... :db_046:

Петя , просто преди доста години когато Японските Акити се брояха на пръсти никой не коментираше родословия , цени, развъдници и т.н. аз 5-6 месеца чаках да си получа родословието от Клуба , то не бяха телефонни разговори и т.н. за мен всичко беше за ЕДНИ ПАРИ минахме през какво ли не ...
Сега просто - никакви изложби и други - просто се радваме , обичаме се , и това ни е достатъчно . :db_046: :db_046: :db_046:
А всичко останало е толкова ДРАЗНЕЩО и ГНУСНО ...
User's Signature

Качена снимка

#2052 Потребителят е офлайн   dvasilev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 08:34 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 06 November 2011 - 06:23 PM, написа:

Поздрави на всички

Петя , просто преди доста години когато Японските Акити се брояха на пръсти никой не коментираше родословия , цени, развъдници и т.н. аз 5-6 месеца чаках да си получа родословието от Клуба , то не бяха телефонни разговори и т.н. за мен всичко беше за ЕДНИ ПАРИ минахме през какво ли не ...
Сега просто - никакви изложби и други - просто се радваме , обичаме се , и това ни е достатъчно . :db_046: :db_046: :db_046:
А всичко останало е толкова ДРАЗНЕЩО и ГНУСНО ...
User's Signature

Качена снимка

#2053 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 06 November 2011 - 09:08 PM

Родословията се издават от клуба при подаване на изрядни документи от страна на развъдчика. Ако развъдчика ви е бил некоректен за това няма вина клуба, цената на едно родословие не е колосална - 15лв.
И за да не е спам и от мен едно на победителя от Крафтс,2011 ( Петя следи всички резултати и сигурно го е гледала но надявам се да е приятно за другите )
тук
Темата във никакъв случай не трябва да се превръща в киноложки спор но и ако пишем на всичко " ауу супер е, прекрасно е " и подкрепяме всичко ,което се въди тук или предлага дали след години ще има истински очи на на наследниците на Хачико с които да ви гледат с любов и в тези очи да няма микс от лайки и американски акити:wb_052:

Ето и едно видео на една от любимките ми от американските акити, видеото е отново от Крафтс,това е може би най- любимия ми ринг в Ангия.
Melodor Hotter Than Hell
"Ember"

А това е моя албум от Крафтс 2009г. снимала съм най - вече акити и маламути:wub:
тук

:dog::dog::dog:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#2054 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2011 - 03:58 PM

И аз знам, че не е хубаво да се взимат кучета от разни търговци и зоомагазини, но така се стекоха обстоятелствата, че когато взех Кили, хем времето, хем парите ме притискаха и трябваше да направя своя избор буквално за 48 часа. Не съжалявам, че си го взех. Не съжалявам, че го взех от Нети-догс, кучето ми ме обича, /знам го/ както и аз него. Дали става за изложби, дали има американска кръв и колко процента, не мога да кажа, защото просто няма как да знам. Имам родословие, сръбско е, не съм го превеждал, ама кажете ми, има ли смисъл от него след като нямам нито времето, нито ресурсите /към настоящия момент/ да го водя по изложби?

Ето и две нови снимки от вчерашната ни разходка:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Много е послушен /когато си иска :D/ Тук дава лапа при команда :)
Прикачена снимка
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2055 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2011 - 06:43 PM

BAYO[/color] кучето ти е страхотно, това с изложбите и цитираните по горе мнения ми намирисва на снобарщина и комплексарство. Най важно за мен е радостта която изпитваме всички от общуването с кучетата си.

#2056 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2011 - 10:24 AM

Летящо бебе :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2057 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2011 - 01:34 PM

Ууупс, ето я "гадната", "ужасна" и бедна на слово...завърнала се блудна дъщеря. :ab_041:

Няколко пъти казах, че нито защитавам, нито рекламирам, нито поддържам агенция Нети-догс. За разлика от моите постинги обаче, рекламите от постовете на други хора се възприемат благотворно, положително и като "нереклами". Приветствам и двата български развъдника в усилията да разпространят породата. :ba_025: Учудвам се, обаче, че единият се радва на доста по-голяма поддръжка от страна на форумците. Може би, защото другият все още не си е създал необходимия пиар, сайт и не е развил капацитета си, което е разбираемо, тъй като е съвсем "млад" развъдник. Това обаче не значи, че ние, като собственици на такива кучета (независимо как, къде и по какъв начин са придобити) не трябва да се опитаме да помогнем за рекламата и оповестяването на този развъдник - поименно Сънимото (или както се изписва, знам ли).
Сигурна съм, че всеки от нас може да помогне с нещо. Аз лично имам хора, които могат да направят интернет сайта, който на днешно време е от първостепенно значение. Така че, ще имам грижата да се свържа с Петя и да обсъдим въпроса.
Относно краденето на снимки: от 10 години съм наясно, че каквото качиш в нета остава там, дори после да си го изтриеш - явно има начини да се краде, при наличие на интерес. Затова съм и много против публикуването на лични снимки по сайтовете, включително и във Фейса, защото никога не можеш да си сигурен кой какво може да сътвори с тях.

Е, досадих отново, мисля повече да не се вясвам, от време на време ще ви чета - ей така, да се порадвам на растежа на любимците ви и да попрочета за развитието им. Такова нищожно и "безречно" човече не е за вашите редици . :rc_036:
Поздрави, нацелувайте кучовците си! Аз моя си го мачкам всеки ден. :wub:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2058 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2011 - 04:44 PM

Изкуших се да ви пусна снимка на една много красива дама от съседна Македония! :wub: Казва се Katsuko и е собственост на Goce Bumbarovsku!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2059 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2011 - 01:20 AM

Показване на мнението^Rosita^, в 04 November 2011 - 11:08 AM, написа:

Просто замълчи вече ,че започна да си личи че ти е беден речника.Освен да иронизираш,да правиш забележки и да се оплакваш друго не знаеш.Много думи и никакъв смисъл.Като не те интересува развъдната дейност ,не коментирай,а снимки от изложби и победи има на сайтовете на всеки развъдник,включително и във фейсбук страниците им.И още нещо,ако този форум е само за изложбени екземляри ,ти какво правиш тук?Наясно си ,че както дългокосместите,така и клепоухите не стават за изложба.Пък и на каква изложба ще ходиш ти,като все обясняваш колко били високи таксите.Ако обичаш ,не ме цитирай в излиянията си!Аз също знам,че някои екземпляри тук във форума не са ЧИСТОПОРОДНИ и нямат родословие,но не го коментирам.А за агенцията Нети,че изкупува какви ли не и от къде ли не кучила сигурно ти е станало ясно вече!!! :re_037: Извинявам се на другите от форума!

И за какво точно се извини, прощавай?!?!?!?! :dh_188: Сигурно, че си същата като мен?!? Или че спамиш?!? Или че правиш спор от нищото?!? Или просто се засегна и реши да го изразиш... Нямаш грижи, изрази си притесненията - този форум е за това. Именно за това съм се оплакала за клепналото ухо на моя безумен страхотен приятел и пазач. :ab_041: , за да потърся съвет!!! И да се интересувам!!! Ти публикува единствено снимки и нищо повече...Нямам намерение да превръщам форума в спор за кой на какво му е нужно, но ти и без това рядко се весваш, така че мисля, че няма какво да опонираш (ако всъщност знаеш значението и на тази дума, нищо че аз съм безсловесната).
Аз лично ще бъда на изложбата на 13.11.2011 в София - зала Хр.Ботев. Дали ще доведа кучето или не - зависи от нагласата и моментните ангажименти. Иначе - изкъпахме го отново тази седмица, той е готов за подвизи, показване, и дори да има испанска кръв, на мен не ми дреме.
Защото е моята душинка, моят агресивен ловец Хачико, и моят другар в живота поне (надявам се) за 15 години занапред.

Петенка, завиждам ти на страстта, честно казано!!! Твоята любов надмогва всички ни! Ти си желязо отвсякъде с това решение да гледаш 3 акити и 1 хъски, без да се оплакваш (като мен и Росита) и без да влизаш в спорове, и да бъдеш безкрайно мила към всички останали! Съзнавам, че това идва от любовта ти към животните и към породата, и страстта към нея. Надявам се силно повечето хора тук да я придобият, така, както ти успя да я прехвърлиш на мен!!! :wub:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2060 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2011 - 02:34 PM

Хайде на изложба в неделя :dog: Дано да участват повече акити :ab_041: Ние ще започнем участието си от другият месец!

Прикачена снимка Вижте на каква американска акита попаднах :r_181: Каква глава има самоооо?!?!?! Като двете страни на живота... :wa_048: .
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105