Dog.bg Форуми : Моля за помощ!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Моля за помощ!

#21 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 January 2013 - 01:04 PM

0885 64 62 02 телефон на Борисов

#22 Потребителят е офлайн   jorobogdanov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 January 2013 - 01:14 PM

Ире отивам към Д-р Борисов дано се случи нещо положително.....Честита Нова Година

#23 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2013 - 01:14 PM

Не ние безразлично ,пишете за новини.,но както виждам ,рана голяма но не смертелна ,кучо ще уживее,само не трябва да допуснете да се инфектира.Бих утишла при Борисов,вярно че пак пари ,но все пак тук няма как дао мине без професионално медицинско вмешателство.,но като виждам ,рана е чиста.

#24 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2013 - 01:16 PM

Сигурна съм че ще мине всичко добре и кучето ще ви радва дълги години. Щом игриво ,значи ще пребори тоят проблем..

#25 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2013 - 05:03 PM

Как мина прегледа???

#26 Потребителят е офлайн   jorobogdanov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 January 2013 - 05:10 PM

горе долу добре каза че ще се лекува месеци смени антибиотиците но не знам защо пак не съм спокоен може би заради многото различни версии за лечението исках тук във форума да получа повече мнения на хора минали през това ...това би успокоило мен мен ми е ясно иначе че ако му създам добра среда на кученцето по бързо ще му мине ...говоря му ама не ме разбира за една седмица счупи 2 яки сега му сложих трета а 3 месеца лечение.. .Колко струва един преглед при ветеринар?И все пак не всичко е пари

#27 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2013 - 05:19 PM

Това е лошо от много мнения,спрете на мнение на лекар на когото имате повече доверие.А за цени на прегледи ,то и в 101 любимци и при Борисов май е 20 лева. Но дали Борисов ви посоветва да мажете с нещо или как да правите превръзки.?Нали това найвече ви безпокои.Надявамсе че казахте му за предишни антибиотици.?Все пак това е важно.А яки и сами можете да правите ,то на него всекий ден не накупуваш.

#28 Потребителят е офлайн   jorobogdanov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 January 2013 - 05:30 PM

за мазането казза че е още твърде рано да се говори т.е. пак нямам отговор а до цената на прегледа за толкова пари които дадох можех да съм му взел най добрите антибиотици и мазила а то само го гледат за това се принудих да търся помощ тук да науча нещо което не знам изчетох няколко чужди форума и най интересно ми стана че във америка е излекувано куче със същият абсцес за един месец с присаждане на кожа и стационар за 30 дни и всичко е струвало на дамата 560 долара при заплата 1500 тук за тази пропорционалност получавам ,,гледане,, и фалшиво състрадание

#29 Потребителят е офлайн   jorobogdanov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 January 2013 - 05:31 PM

значи ако прегледа е 20лв аз купувам 4 хапчета антибиотик за 23лв а цената му всъщност е 16лв за 12 таблетки,всъщност пиша тук не за да критикувам а за да науча нещо което ще ме направи мен лично по полезен при лечението на кучето ми!И затова съм тук но досега е малък отзива

#30 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2013 - 05:55 PM

То че скъпо ,така е,може би в празднични дни подруги цени.Аз мисля че ви просто трябва да следите рана да не се замърси ,да держите куче на топло,да следвате някое лечение до край ,а найважно да изберете лекар. Къде и утидете ,навсякъде ще плащате и то просто че търсите утешителен отговор.Отговор е един .Кучето трябва да се управи,и то без болка няма да мине. Не отхвърлям и ваша болка.Но такъв е живота.А пари,то уходящо и приходящо.На всичкини трудно,но в такава ситуация не бих мислила за тях.Налагашесе да взимам на заем когато спасявахме катеричока.Мине ден два и вие ще спрете да броите за какво колко платихте.,найважно кучето да е добре.,а то ще оздравее.

#31 Потребителят е офлайн   jorobogdanov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2013 - 07:48 PM

какво ще кажете за калиев перманганат в кофа и крака потопен в нея?Никой ли няма идеи тук?Ако някой се сеща за по добър метод нека ми го сподели.Благодаря!

#32 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2013 - 04:25 AM

Здравей,нямам как да ти помогна със съвет след видяните снимки.Единственото ,което прочетох е ,че калиевият перманганат се нанася внимателно чрез тампон и има специална схема на разтваряне.Неразтворен или предозирване е опасно.
Отворете друга тема с предупреждение за неприятни снимки и заглавие поставената диагноза.Може повече хора да я отворят,но определено си трябва само ветеринар.Дано имате късмет.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#33 Потребителят е офлайн   jorobogdanov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 January 2013 - 10:05 AM

Деси благодаря за отговорът не мисля да отворя друга тема защото смятам че доста хора са я прочели просто не им се занимава да споделят опитът и знанията си а до калиевия перманганат поне това знам как да го използвам но не знам до колко е подходящ при такъв вид бактериална инфекция...все пак се надявам някой по знаещ от мен да ми даде по правилно решение.Благодаря на всички които биха ми дали съвет!Естествено че съм се обърнал към ветеринар!Искам идеи за медикаменти мехлеми промивки и.т.н.

#34 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2013 - 11:25 AM

Не е до това дали му се занимава или не на някой.Просто раната е супер сериозна и е нормално никой да не се наема да дава съвети.Говори с ветеринаря,обясни ,че си в затруднено финансово състояние и да ти даде някакъв съвет с какво друго заедно с антибиотика можеш да попогнеш на кучето.Ако ти дам съвет и се окаже грешен последствията са страшни.
Аз на твое място бих оставила кучето под лекарски надзор в чиста среда каквото и да ми струва поне до като не видя някакво подобрение. Изпитва ли болка кучето,вътре ли е или на вън?
User's Signature

Елинор Рузвелт

#35 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2013 - 11:26 AM

jorobogdanov, не че на хората не им се занимава - раната е голяма - как да ви дадът съвет... Калиевия перманганат е просто дезинфектанат. доколкото знам това му действие се проявява при окисляването - т.е - когато има контакт с кислород - което значи, че по-добре да мажете или пръскате, а не да киснете крачето. Дргото което се сещам е сребърна вода - има я по аптеките и на спрейове - не е проблем ако кучето се ближе-защото може да се приема и през устата но в малки количества. Но каквото и да ползвате - консултирайте се с лекар как би се отразило. Дори и хуманен лекар да попитате -те трабва да знаят - ако имате познат - една консултация никога не би навредила.
Ако някой би могъл да ви даде съвет и как да вдигнете имунитета на кучето.. За лекуването на самата рана - нямам идея.
Пожелавам Ви успех и се надявам да се оправите възможно най-бързо!

#36 Потребителят е офлайн   jorobogdanov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 January 2013 - 11:33 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 03 January 2013 - 11:25 AM, написа:

Не е до това дали му се занимава или не на някой.Просто раната е супер сериозна и е нормално никой да не се наема да дава съвети.Говори с ветеринаря,обясни ,че си в затруднено финансово състояние и да ти даде някакъв съвет с какво друго заедно с антибиотика можеш да попогнеш на кучето.Ако ти дам съвет и се окаже грешен последствията са страшни.
Аз на твое място бих оставила кучето под лекарски надзор в чиста среда каквото и да ми струва поне до като не видя някакво подобрение. Изпитва ли болка кучето,вътре ли е или на вън?

Естествено че съм се консултирал и го водя на лекар и да вътре е но не мога да му осигуря този комфорт от който има нужда и грешното решение ако някой го вземе това ще съм аз но имам нужда от идея за да взема каквото и да е решение за това призовавам тук!Илошите съвети са някакви съвети които могат да ме пратят в насока да търся по добро решение!Благодаря!

#37 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2013 - 12:03 PM

Знам,че го водите на ветеринар.Бихте могъл да попитате в някоя аптека.Също така може да пишете на потребителите d-r Koko http://forum.dog.bg/.../3217-d-r-koko/
StyleBullet http://forum.dog.bg/...13-stylebullet/
tey4e http://forum.dog.bg/user/103218-tey4e/
Напишете им лично,обяснете добре какви диагнози са Ви поставени,какво му давате ,приложете снимки и помолете за съвет.Дано Ви отговорят.
Аз лично с друго не мога да помогна.
Успех на кученцето.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#38 Потребителят е офлайн   D-r Stefanov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 January 2013 - 03:40 PM

Не разбрах каква е причината за тази рана,и колко дни са минали.Кучето куца ли в момента,има ли някаква пареза на крайника под раната и т.н.иначе просто се научете да му правите превръзки(след като не можете да си позволите да плащате за да му ги прави специалист).Аз бих ви посъветвал да му правите превръзки с пчелен мед.Просто слагате обилно пчелен мед на една по голяма марля(раната е доста голяма) ,покривате раната с нея,и овивате с бинт.Превръзката може да стои няколко дни,няма нужда да я махате всеки ден.

#39 Потребителят е офлайн   jorobogdanov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 January 2013 - 08:28 PM

Показване на мнениетоD-r Stefanov, в 03 January 2013 - 03:40 PM, написа:

Не разбрах каква е причината за тази рана,и колко дни са минали.Кучето куца ли в момента,има ли някаква пареза на крайника под раната и т.н.иначе просто се научете да му правите превръзки(след като не можете да си позволите да плащате за да му ги прави специалист).Аз бих ви посъветвал да му правите превръзки с пчелен мед.Просто слагате обилно пчелен мед на една по голяма марля(раната е доста голяма) ,покривате раната с нея,и овивате с бинт.Превръзката може да стои няколко дни,няма нужда да я махате всеки ден.

от 22.12.2012 е с този проблем вече не куца но превръзка не можах да му закрепя днес му купих пана вейксал мисля да го мажа там където кожата е паднала до здраво но ще пробвам и с мед стига да успея да му скроя някаква подходяща превръзка.Въпроса е дали изобщо ще се възстанови толкова много липсваща кожа?

#40 Потребителят е офлайн   D-r Stefanov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 03:03 PM

Показване на мнениетоjorobogdanov, в 03 January 2013 - 08:28 PM, написа:

Показване на мнениетоD-r Stefanov, в 03 January 2013 - 03:40 PM, написа:

от 22.12.2012 е с този проблем вече не куца но превръзка не можах да му закрепя днес му купих пана вейксал мисля да го мажа там където кожата е паднала до здраво но ще пробвам и с мед стига да успея да му скроя някаква подходяща превръзка.Въпроса е дали изобщо ще се възстанови толкова много липсваща кожа?

Ще се възстанови.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни