Български Питбул клуб
Публикувано: 01 February 2013 - 06:00 PM
dimo
grigo009
Подкрепям. Особено на фона на това, какви глупости е навезал тук относно генетика на окраските, още мигам на парцали и не мога да повярвам. За последен път бях толкова ужасена, когато прочетох в нашия под-форум за чистокръвно блу-Мерле чау-чау. Иди им обяснявай на хората че ние нямаме ген М, изобщо, никакъв, ни блу, ни друг, защото го нямаме изобщо. Което означава че това е кръстоска с друга порода, която е носител на гена и го правят в САЩ като дизайнерска порода.
Ама гу`син Председателя явно няма скрупули да баламосва новобранците с несъществуващи формули и ла-ла-ла в духа на повърхностни ТВ-шоута, откъдето си черпи "знанията".
Няма нищо по-опасно за една порода от грандомания съчетана с невежество.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 01 February 2013 - 08:18 PM

И понеже нашия диалог е несериозен на фона на другите теми, които дискутирате ( силно казано,'щот ти с половин уста отговаряш), мисля това да ми е последният пост тук.
Ей т'ва е проблема на ам-булито и АПБТ. Имат родословия на питбули, ама не са. Не случайно ти написах легенди на АБ,'щот човек, пишещ статия за породата, трябва да има и някакви елементарни знания...които обаче ти липсват,явно. Ако не знаеш да ти кажа - пред всички имена на АБ има "PR" ,трябва да знаеш какво означава..и ай пак иди ми кажи,че не се признават.
А за кучка - да,разбирам те,като не знаеш коя е,много ясно,че няма да те вълнува какъв цвят е. Ама и тя е PR и в родословието си има UKC GRCH и всичкото назад в родословието й е PR, сиреч питбул отвсякъде.
Дано сега го разбра и да спреш да се излагаш с тия ти твърдения.
ПП. С пунктуацията скарани ли сте или се сърдиш на запетаите, 'щот и те те оборват по водените теми?
ПП 2 Грозно е да изказваш мнение за животни на хора,които пишат тук.

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 02 February 2013 - 11:26 AM
Публикувано: 02 February 2013 - 02:24 PM
sladkoto_tigarche, в 02 February 2013 - 11:26 AM, написа:
Това ли е новата "мода"?
Преди 2 години бяха "хъскита" и "ретрийвъри". Сега парка ни почна да се пълни с деца , водещи бебета "питбули".
Публикувано: 04 February 2013 - 01:06 PM
БашПъК, в 31 January 2013 - 09:23 PM, написа:
За такава аномалия, никой клуб няма да ти поеме отговорност, ще се каже че е от отглеждането, а може и да е болестно състояние при проблеми със щитивидната жлеза. .
Демек БПК правите тироид-сертифкат на безпородните кучета ,които въдите ?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 05 February 2013 - 12:07 PM
БашПъК, в 01 February 2013 - 01:43 PM, написа:
Прикаченият файл е просто ...

Цитати от "статията":
Цитат
кръстоската на Питбул с дългокосместа порода, тук
късата космена покривка на Питбула също е доминантна
спрямо дългата козина на другата порода и в този случай
имаме питоподобно куче, за пример смеска Питбул и
Лабрадор .
Това е защото лабрадорът по принцип има 10 см. дълга козина, нали?
Статии не се пишат така. Вестникарските колонки за домашни любимци в жълтата преса са по-добре съставени, а вие(визирам целия клуб) претендирате за някакво ниво на култура (не само киноложка), което да предложите на незапознатия читател. Това което аз разбрах от статията е, че я написал човек, който по никакъв начин не може да предостави достоверна информация на други хора, които се интересуват. Може и да не е така, но от начина, по който всичко е изложено, аз си вадя този извод.
Снимки не се прикачват в края на изречението(научна литература чел ли си?), а е добре да се напише и кои са източниците на снимките, не просто случайни изображения в google.
Словоред - ниво: Йода.
Повторения: без чет.
Запетайките са ти враг.
Edit
Ето извадка от стандарта на лабрадор ретривър за козината на породата:
Цитат
КОСЪМ :Отличителна особеност, къс, гъст, без вълни или ресни, даващ доста твърдо усещане на пипане: време-устойчив подкосъм.
Публикувано: 05 February 2013 - 01:34 PM
valnata, в 05 February 2013 - 11:27 AM, написа:

Морски, ти представяш ли си ей такива "умници" да се съберат на поляната и да решат да правят породен клуб? То всъщност точно така стана, доколкото виждам. На спасителките на питове и питоподобни дупе да им е яко после като спасяват "клубните" им кучета...
Нарочно рових за ген "аа" - има го при котките, нарича се нон-агути, "ау" няма. Тоя шмекер с котките ли ще кръстосва гаражните си мелези?

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 06 February 2013 - 07:32 PM
xael, в 05 February 2013 - 10:07 AM, написа:
Цитат
кръстоската на Питбул с дългокосместа порода, тук
късата космена покривка на Питбула също е доминантна
спрямо дългата козина на другата порода и в този случай
имаме питоподобно куче, за пример смеска Питбул и
Лабрадор .
Ето извадка от стандарта на лабрадор ретривър за козината на породата:
Цитат
КОСЪМ :Отличителна особеност, къс, гъст, без вълни или ресни, даващ доста твърдо усещане на пипане: време-устойчив подкосъм.
Това ,че не знае колко им ги е дълъг косъмът на лабрадорите с мед да го намажеш, щото човекът е Генетик! Има даже племенна книга. Само дето не иска да знае що е то "порода"

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 26 February 2013 - 10:12 PM
Публикувано: 27 February 2013 - 08:59 AM
rokito890, в 26 February 2013 - 10:12 PM, написа:
Аз имах същият проблем.Ветеринаря ми ми беше казал,че има лек ,но не е желателно да се бие инжекцията докато куч не навърши 18 месеца,за да не се отрази неблагоприятно на развитието му.А до тогава-мазане.То не бяха мазила,пудри,спрейове........,забрани за използване на шампоан и т.н..Нищо не помогна!Отчаях се.Повече от 4 месеца , беше станал като калинка