Dog.bg Форуми : Български Питбул клуб

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Български Питбул клуб

#681 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 10 April 2014 - 09:17 PM

Хах не бе Фурия всъщност като чета по-скоро визира мен с това ми мнение в темата за разгонване на НОК:
http://forum.dog.bg/...ost__p__1135923
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#682 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 10 April 2014 - 09:25 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 10 April 2014 - 07:17 PM, написа:

Хах не бе Фурия всъщност като чета по-скоро визира мен с това ми мнение в темата за разгонване на НОК:
http://forum.dog.bg/...ost__p__1135923

Разфуросах се, верно, тоя дедо шизофреник дето се вре тук въпреки банване е станал опасен за случайните минувачи.
Мче то НОК в дива природа няма. И всеки от нас знае че при примитивните породи цикъла при кучките идва своеобразно - при чау, които нямат хормонален сбой, може да го докарат и до веднъж годишно.Аз ли не знам за примитивните породи, които са най-близки до природата?
Баси и Кольо кинолога.................... просто не мога да повярвам................
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#683 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 01:01 AM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 10 April 2014 - 08:28 AM, написа:

Опитах да проследя темата ,но освен мнения на съфорумци почти не прочетох отговор от г-н Симеонов... поне докъм 10стр. И понеже мненията му бяха празни се отказах .
Обаче има нещо,което ме интересува,а то все още не е споменато никъде. Как са преминали курсовете за треньори ,кои са те (към БПК) и наистина ли са такива?

Коментарите нарочно са празни, защото няма смисъл да се говори с хора, които не зачитат и не признават научни факти. Както Таня, фурията, която в начало твърдеше, че ay имало само при котките, но не и при кучетата. Тогава ми цитираше някаква книга от 80те години. Еле после разбра, че имало и при кучетата агути локус, ама не и харесало как съм го бил написал. Показах и извадка от оригиналната ми статия, която е публикувана от списание Моят приятел Кучето, оказа се че там няма грешка. Т.е. ако само търсите грешките вярното ще ви обягне. Съмнявам се обаче дали Таня е прочела цялата ми статия или коментира на посоки. И да курс за треньори има, подготвяме собствени клубни кадри, защото се оказа, че в бг няма на кого да се разчита. Курса е с обща продължителност 2 години и не е преминал докрай. Дори и в момента ме питат дали познавам специалист, който да работи с Цезар, питбула нахапал бабата. Ами за този момент отговорих, че в България такъв човек не познавам. Няма кадри, затова си произвеждаме сами такива. Участниците в курса са студенти, други са с висше образование, имаме студент зооинженер, който не пасе трева и ако забележи, че в курса се преподават огромни глупости, ще протестира. И да зооинженер Николай Атанасов както и зоотерапевката Анна от киноложска лига на България помагат в обучението на кандидат треньорите. Следователно, ако пиша или разказвам глупости, то поне Анна или Николай също ще го забележат. Аз съм учил в западен университет, от който са произлезли 14 носителя на нобелова награда. Сега пребройте колко носителя на нобелова награда има от български университети.

Сега и малко инфо за любознателните: Понеже споменахме курса за треньори, един от въпросите ми към треньорите на първото им теоретично изпитване, което всички издържаха с успех беше, дали има примитивни породи. Пиша това, защото Фурия споменава в коментарите си и за примитивни породи и как се разгонвали те. Е може и да ви объркам кинологията в главите, но примитивни породи НЯМА. Учените отхвърлиха дори и хипотезата, че домашните кучета произлизат от тибетския мастив. Имаме големи анатомични различия при отдлните породи, което води до разлина походка, различни подскоци и т.н., но относно поведението на кучето (треньорите се интересуват от поведението) примитивни породи няма, има примитивни стопани.

#684 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 01:03 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 10 April 2014 - 08:35 AM, написа:

Краси, той не казва. Това е явно нещо строго секретно, като държавна тайна. Иначе води семенари по киноложка компетентност, каквото и да означава това.

Ти беше поканена да присъстваш, защо не дойде да видиш какво означава?

#685 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 01:30 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 10 April 2014 - 08:31 PM, написа:

О, Гале, ама той ми е обърнал внимание пак и отново?))))))))))))))))))) Явно съм му слабост на дъртия дядо)))))
Той с немските овчарки не успя пък от Пит були започна да разбира))))))))))))))))))

Абе ей, Атанасов барабар с идиотите, елате да видите в нашата бетонна джунгла с битка за оцеляване между глутниците при липса на хранителна база коя женска се разгонва! Елате да видите оскотели животни с гана-чума как женските изяждат приплода, алоуууууууу. Елате да видите как при липса на хранителната база им пада разгонването на женските до 1 път годишно.

Атанасов ми ти бил учен. Срамота! Не знае елементарни аз-буки-веди, че хранителната ниша осигурява приплода. Добро утро...........ега ти излагация.
Засрамете се бе, как може да не ги разбирате елементарни неща наречени "Хранителна екологична ниша"????

ПС: На учен ще ми се прави колкото Мицулов. Вместо да обучава хората и да им помага съсипва една порода за пореден път. С НОК не успя, с питбули опитва................

Няма ли храна - няма живот, ясна ли съм? Това е Природа, това е Наука, това е Биология бе, идиоти. КОГАТО НЯМА ХРАНИТЕЛНА БИОЛОГИЧНА НИША - ЖЕНСКАТА НЕ РАЖДА. Защото трябва самата тя да оцелява. Няма ли храна - няма живот. Ако има храна, то има хранителна точка, в условия на големия град тези точки са много - помия, подхранващи съседи, намерени натам насам боклуци, баничка от случайно минаваща бабичка. То така става, няма да умре кучето от глад, то наш`те помияри бяха по-дебели от моето куче, гледано с телешко за 12 лв кг.

Когато НЯМА храна - НЯМА живот. И тогава женските не раждат и не се разгонват. Само и само да оцелеят самите те. Този фактор веднага си личи при примитивните породи. За това в глутницата в дивата природа наистина се разгонва най-силната алфа женска. Защото тя яде най-много, а яде най-много, защото е най-силна...А е най-силна - защото е най-доминантна в дивата природа, инак нямаше да даде на най-силния мъжкар, ако не се бори със зъби за манджата или парче кокал.......Не мога да повярвам че такива елементарни неща трябва да обяснявам на дипломирани учени..........

"За това в глутницата в дивата природа наистина се разгонва най-силната алфа женска. Защото тя яде най-много, а яде най-много, защото е най-силна...А е най-силна - защото е най-доминантна в дивата природа, инак нямаше да даде на най-силния мъжкар, ако не се бори със зъби за манджата или парче кокал.......Не мога да повярвам че такива елементарни неща трябва да обяснявам на дипломирани учени.........".Охо Таня, тук леда под краката ти се пропука. Алфа женската нито е най-силната, нито е най-бързата, а с най-много опит и предпазливост. Не яде най-много, даже си повръща изяденото, когато има малки и самата тя гладува за да ги изхранва. Доминантна е в много малко ситуации, през останалото време е либерална. Не знам как от Чау Чау прескочи и на вълците, но и тук не показа знания. Препоръчвам ти книги от Гюнтер Блох, за да може да разбираш и Атанасов, защото съм сигурен, че той я има и е чел тази литература.

Относно клуба ще ви кажа няколко факти.
Клуба е учреден на 25.08.2012г. , преди това клуб нямаше, кой ви беше виновен за популацията на питбулите и за бездомните кучета. Освен това клуба не е произвел стотици кучета, че да се притеснявате от хиперпопулация на питбули. Освен това като казвате, че IKU признава питбула и издава родословия, ще ви кажа, че заради белите родители на Simon, собственика му Пламен се свърза с мен да ме пита това нормално ли е. Поради запитването му се свързах с председателя на IKU Митрев, който каза, че IKU е съюза е за 700 породи, а питбула е само една от тях и за съюза са важни екстериорните качества. Белите родители на Simon не са минали тест за едностранна глухота, който за двете кучета щеше да хване 100лв. Това обаче не попречи на IKU да разреши връзката и да издаде родословия на бебетата. Не искам да си навличам гнева на други организации, съюзи и прочие, но ние сме си избрали определени правилници и ги следваме, в други сдружения е гласуван друг регламент и хората се ориентират по него. Членството в нашия клуб е доброволно и никой не е задължен да членува. Клуба не е мой, аз съм член както и останалите. Това, че в момента имам някаква функция в този клун, не означава, че когато Управителния Съвет се смени, клуба видите ли ще се обърне с главата надолу. Имаме устав, прочетете го и може да говорим за това с какво не сте съгласни. Лични нападки против мен не оказват влияние върху клуба, той си се разраства и в момента може да се похвалим с 40 члена. В клуба участват хора от доста смесени специалности, от икономист до юрист, но работим задружно. След като породата се слави с голяма сила, защо да нямаме в страната силен клуб. Особено ме радва присъствието на млади хора, защото като наблюдавам положението в страната, най-многобройни по членове е клуб на пенсионера. Не мога да скрия радостта си, че малки деца и младежи отрасват с кучета във времена, в които киноложската култура в страната е толкова ниска.

#686 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 01:36 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 18 January 2013 - 07:58 PM, написа:

Хора, фенове на питбули, ако искате свой собствен клуб, то трябва да регнете такъв. Официално, за да не стане беля, която е очертава тук. Наистина е добре да им а клуб на забележителната ви порода, съберете се и го регистрирайте това нещо.
Ще отида на семинара да не съм голословна. Да го видя този младеж какво ново ще ми каже.

Регнахме го, за да са доволни такива като теб. Семинар имаше, но ти липсваше.

#687 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 02:18 AM

Опитах да проследя темата ,но освен мнения на съфорумци почти не прочетох отговор от г-н Симеонов... поне докъм 10стр. И понеже мненията му бяха празни се отказах .
Обаче има нещо,което ме интересува,а то все още не е споменато никъде. Как са преминали курсовете за треньори ,кои са те (към БПК) и наистина ли са такива?

От коренспонденцията, която водя с Атанасов, стана ясно, че зад профила щаркопф стои преводача на тази статия http://www.dogfriend...and-cs_problems Та използвам момента на непринудено запознанство за да благодаря за интересните статии. Много хора ме критикуваха, че препоръчвам модерните методи на новата кинология особенно при порода като питбула, който има нужда от ЗДРАВА ръка и СТРОГ контрол, и да му бъде показано кой е ШЕФА. Надявам се след като мен хората трудно ме разбират, поне да успеят да разберат вашите статии. Адмирации за труда!

#688 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 11 April 2014 - 02:41 AM

Иван, Ако си го регнал - към коя федерация сте? И не бях поканена - бях изнудвана да ви давам пари. Този курс бе платен, ако не помниш. А аз платени курсове съм виждала всякакви. От теб точно мерсаж - не искам)))
User's Signature

#689 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 02:46 AM

Показване на мнениетоБПК, в 11 April 2014 - 12:18 AM, написа:

От коренспонденцията, която водя с Атанасов, стана ясно, че зад профила щаркопф стои преводача на тази статия http://www.dogfriend...and-cs_problems Та използвам момента на непринудено запознанство за да благодаря за интересните статии. Много хора ме критикуваха, че препоръчвам модерните методи на новата кинология особенно при порода като питбула, който има нужда от ЗДРАВА ръка и СТРОГ контрол, и да му бъде показано кой е ШЕФА. Надявам се след като мен хората трудно ме разбират, поне да успеят да разберат вашите статии. Адмирации за труда!

ужас................

Ана, Апсо, Краси бе вие вярно ли заствате зад това???????????
User's Signature

#690 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 02:48 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 11 April 2014 - 02:41 AM, написа:

Иван, Ако си го регнал - към коя федерация сте? И не бях поканена - бях изнудвана да ви давам пари. Този курс бе платен, ако не помниш. А аз платени курсове съм виждала всякакви. От теб точно мерсаж - не искам)))

Напротив беше безплатен http://bpc.alle.bg/%...B5%D1%89%D0%B0/ , имаше само записване по имейл. http://mpkucheto.com...BB%D1%83%D0%B1/ Регистриран е в софийски градски съд, а не към федерация. Или трябва да оближем нечие дупе.

#691 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 02:50 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 11 April 2014 - 02:46 AM, написа:

Показване на мнениетоБПК, в 11 April 2014 - 12:18 AM, написа:

ужас................

Ана, Апсо, Краси бе вие вярно ли заствате зад това???????????

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#692 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 02:54 AM

http://mpkucheto.com...83%D0%BA%D0%B0/

#693 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 02:56 AM

http://mpkucheto.com...BA%D1%83%D1%87/

#694 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 02:58 AM

Защо не зададете въпроси на ветеринарните лекари, а се занимавате с фалшиво клубче? http://mpkucheto.com...B8%D1%80%D0%B0/

#695 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 03:00 AM

Иван Симеонов, какво образование имате за да преподавате?
User's Signature

#696 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 03:02 AM

Спасено и оперирано (ампутация на крайник заради раково заболяване) от клубни членове http://bpc.ovo.bg/photo/0-5?photo=28

#697 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 03:04 AM

Да бе да, как не знаете за питбул от пурпурната линия който идва за изложба в БЪлгария. Що за клуб сте?????????
User's Signature

#698 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 03:04 AM

Спасено от отговорничката по развъдната дейност http://bpc.ovo.bg/photo/0-5 и осиновено от клубен член (да осиновителите не плащат 24 лв годишен членски внос, това е най-малкото, което можем да направим за тях), но не за да ловим балами

#699 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 03:05 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 11 April 2014 - 03:04 AM, написа:

Да бе да, как не знаете за питбул от пурпурната линия който идва за изложба в БЪлгария. Що за клуб сте?????????

Това, че вие нямате фейсбук не е наш проблем, представихме изложбата в цели два албума, един на страничката и един в групата

#700 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 03:09 AM

Ако говориш за питбулите от русия сме ги показали още "ли 2013 https://www.facebook...78110404&type=1

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни