Български Питбул клуб
Публикувано: 18 January 2013 - 07:58 PM
Хора, фенове на питбули, ако искате свой собствен клуб, то трябва да регнете такъв. Официално, за да не стане беля, която е очертава тук. Наистина е добре да им а клуб на забележителната ви порода, съберете се и го регистрирайте това нещо.
Ще отида на семинара да не съм голословна. Да го видя този младеж какво ново ще ми каже.
Ще отида на семинара да не съм голословна. Да го видя този младеж какво ново ще ми каже.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 18 January 2013 - 08:07 PM
Мислили сме, че ни е необходим такъв клуб, но с нашите сметки по клиники и цифри подопечни изхвърлени от някой Питбул Клуб е абсолютно невъзможно да съберем пари дори и за една женска от легитимен развъдник.... пък да не говорим за партньор. Струват майка си и баща си,а ние все сме на минус заради "клубовете" :-)
Публикувано: 18 January 2013 - 08:12 PM
Знам. Трудно е. ТаZ, да не мислиш че е било лесно внасянето на кучета от чужбина в нашия клуб? Но така се работи и така се бачка, човеко Божи))) И аз съм внасяла от чужбина и други също. Със самолет и престой в чужбина, като голями. Че и ги бракувахме после ако имаше диагнози. Лично аз бракувах вносна моя кучка заради диагнозата й. Не съжалявам за което, защото бракуването бе добро за работата относно породата ни. Схващате ли за какво иде реч?
За собствена сметка, разбира се. Защото това е селекция.
За собствена сметка, разбира се. Защото това е селекция.

Публикувано: 18 January 2013 - 08:15 PM
БПК, в 18 January 2013 - 06:03 PM, написа:
Нина сега стигам и до теб, почни от нулата не означава да почнеш от нулата като знания и факти за породата, а като база за клуб в България, почни без членове, без финанси, без подкрепа. Да вярно е бюрократско погледнато явно всички тук сте секретарки, клубните кучета нямат стойност, но от 20 години насам, в България хората имат питбули и вярват в това, защо да не повярват и в клуба и да изв;ечат максималното от Питоподобните си. Замислете се кое по-важно за животините, родословие което е пълно с роднински кръстосвания , или родословие на пейнт, на което не се допуска имбридинг. Помислете си в чия полза пишете тук, в полза на кучетата или в полза на други секретари и председатели седящи в Белгия. Хората с питбули се нуждаят тук от клуб, тук от състезания и статии. Започнета да милсите най-макрая за кучетата, оставете ме мен, за тях мислете.
Извинявай, Иване, първо на първо - кога точно с теб си пихме бирата, за да си позволяваш да ми говориш на малко име? Аз съвсем учтиво започнах обръщението си към теб с "Вие". Не, че го заслужаваш, възпитание му се казва.
Израснах с клубни кучета (не от тази порода), повярвай ми, ако някой разбира стойността им, това съм аз. От край време дрънкам, че развъдната дейност трябва да се стимулира, НО когато това се прави по всички правила. Вкарай си родословни кучета, мини си всички стъпки и с кеф ще съм ви в подкрепа! Сега си точно като тези по обявите, пазарите и борсите, само дето си си направил лого "клуб".
За какви роднински кръстосвания и имбридинг ми говориш, като си избираш кучетата по визия? (сам го каза)
Да, хората тук се нуждаят от питбули, не от питоподобни, които после прибираме от улиците. Но се нуждаят предимно от образование по темата - трябва да знаят какво значи родословие и че това, което се предлага и което купуват за чистокръвно, всъщност не е. Ако не мислех за кучетата, щеше да ми е все тая кой пореден "разбирач" се е взел за "развъдчик" и изобщо нямаше да си губя времето да пиша тук.

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!
Публикувано: 18 January 2013 - 08:16 PM
БПК, в 18 January 2013 - 06:14 PM, написа:
тези кучета за които говориш може да са от кенели, но и клубове, ние не регистрираме кенели !!! А какъв е броя на кенелите при другите клубове. Изобщо ние сме си ограничили членовете че едва дишат, за да повлияем положително и на популацията на бездомните кучета , и за да можем в бъдеще да помогнем на питове в беда да не говорим че се борим и срещу насилието http://mpkucheto.com...лармира/
Разбирам те, но ти нямаш документи. И ЛЪЖЕШ хората че кучето ти е терапевт, защото е облизало някъде някаква бабичка. Това е измама, бре човек. Разбери.

Публикувано: 18 January 2013 - 08:28 PM
БПК, в 18 January 2013 - 06:23 PM, написа:
колко време беше обучението на твоето куче водач на слепи, може ли да покажеш свидетелството
две години. първия период от 2.5 месеца до една година социализация, втората година в училището с инструктора. Поне три теста е минало това куче - изстрел, симулация при хаотично движение, "Ред-седни-падни -легни"" Що , твоето куче не го ли го оценяваха така преди да го допуснат до хората?
клип как води сляпата си стопанка:

Публикувано: 18 January 2013 - 08:31 PM
Добре де и аз да Ви ви попитам,за какво Ви е да развъждате породоподобни кучета и да ни пълните и без това препълнения пазар?
П.П. Тук не е фейса и може ли не всяка нова твоя мисъл да е нов пост?И като цитираш, има бутон цитирай,натискаш и след това отговаряш.
П.П. Тук не е фейса и може ли не всяка нова твоя мисъл да е нов пост?И като цитираш, има бутон цитирай,натискаш и след това отговаряш.