Разбирам че ти е писнало, повярвай ми, и аз не исках да участвам в клубна дейност, докато простичко не ме попитаха:
- А кой да работи тогава? Стига се лигави, няма хора, разбери бе жена.
Вярно е че тъпи плюнки по адрес на клубове на моменти идват вповече, но коя е алтернативата? Алтернативата е да седнеми да чакаме ей такива младежи да лъжат хората че кучетата им са терапевти, щото облизало някаква бабичка и че работят с хората с канис-фобии. То колко му трябва на обикновен човек? Ще се хване на помпозните лъжи, много знае той че за куче от такова естество си требе диплома.
Не мисля че ако се оформи клуб под егидата на алтернативна организация, която признава породата, някой ще е против. ФЦИ не е единствена организация на света, и не бих критикувала хора от други организации, наистина, всички сме заинтересувани в едно и същото нещо - повишение на кинологическа култура и грамотно развъждане. Имам приятели членуващи в СКОР, например, алтернативна организация на РКФ. И не се плюем, гледаме си кучета, важното е да не се правят глупости във вреда на породата.
За съжаление все още не е измислена друга система освен клуб за да се развива и да се запази една порода. Просто няма начин, уви... И на мен не ми харесва, ама друг начин няма.