Български Питбул клуб
Публикувано: 24 January 2013 - 11:48 AM
http://obiavi.grad.b...%B5%D1%82%D0%B0
Публикувано: 24 January 2013 - 11:53 AM
Публикувано: 24 January 2013 - 12:18 PM
Арон, в 24 January 2013 - 08:47 AM, написа:
Това ще му е до едно време на момчето, като попадне на някой бесен стопанин, измамен от него - добре е ако ще му се размине пердаха...
Или ще събира членове като този тука?:
ДЕМИ, в 21 January 2013 - 12:53 PM, написа:
Потребител1104429http://img01.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/15862545_1_585x461.jpg
ето какво се казва в обявата -
Продавм 4истокръвен Американски Питбул териер (индиан фаитър ) на 1,6г. мъжки.При4ина излизане в 4ужбина на края на февроари
Единственото което пожелавам, е да има по малко хора като вас. А единственото хубаво е, че ще заминете от България, с един по малко ще са такива хора. А това което аз ще ви кажа, е, че са ви измамили много яко, защото такъв развъдник лицензиран НЯМА, А РОДОСЛОВНИТЕ КУЧЕТА СА НАД 1000 ЛВ. И още нещо, нали се сещате, че има закон в защита на животните,да не ви глобят случайно? Условията ви са ужасни, и един съвет - НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ СИ ВЗИМАЙТЕ КУЧЕ. Но спокойно в чужбина никои не продава на хора като вас.
21.01.2013 12:07 dan4ev666
една малка информация: ку4ето е от Митьо добротишкия.За тези които не знаят тои гледа наи добрите ку4ета в цяла Бг кадето палето варви от 500лв нагоре.......аз заминавам за 4ужбина и ако не го продам ште му дрьпна ножа
Митьо добротишкия ли ще му е развъдчика?

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 24 January 2013 - 12:20 PM
Не че вземам страна, но какво толкова ги нападате. Няма ли по добре да се работи взаимно. Не виждам нищо нередно в това. Напротив мисля че имате една обща цел, а това че някой го тълкува както му изнася е другата страна на въпроса.
Публикувано: 24 January 2013 - 12:26 PM
Ние можем да се похвалим с тестове - ДТБС, бруцелоза на двамата производители като минимум, има хора които и без родословие пет-класа животните, които никога няма да бъдат пускани за скачка ги преглеждаме, ей така, да ни е мирна главата. Чудо чудно.
Тук става дума за целенасочена измама, ще рисуват едни измислени родословия и ще лъжат хората че кутретата са чистопородни АПБТ, че и "модерна линия".
Наистина ли не разбирате за каква пирамида иде реч?

Публикувано: 24 January 2013 - 12:38 PM
Hera_mp, в 24 January 2013 - 10:20 AM, написа:
Не че вземам страна, но какво толкова ги нападате. Няма ли по добре да се работи взаимно. Не виждам нищо нередно в това. Напротив мисля че имате една обща цел, а това че някой го тълкува както му изнася е другата страна на въпроса.
Опитах се да ги попитам/бях изгонена от страницата във фейса/,защо аджеба плодят кучета закупени от пазарите,търгашите и обявите за 100-200лв.,без доказан произход и по какви критерии го правят?Пак да го напиша повечето "клубни" кучета ги знам,в момента ги развъждат.Лично на мен това ми е проблема,честно.Ще се залеем още повече с "клубни" породоподобни животни,понеже са ни малко....

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 24 January 2013 - 12:46 PM
Furia_S
Ееее чакай малко, вашия клуб може би, но не всички, да не разтягаме темата. А относно родословията говориш глупости в момента.
Към
koniarska
Точно това исках да кажа по добре да си съдействате отколкото да сте враждебно настроени. Мисля че това е пътя към едно добро начало.
Не искам да съм посредник( намесвам че без да вземам страна), защото посредника е л@@@но. Но ако намерите общ език мисля че, ще сте си от полза взаимно.
Публикувано: 24 January 2013 - 12:49 PM
И какви по-точно са тези глупости, които говоря? Въпросния клуб дори няма съдебен регистър и не е член на никоя федерация, значи ще си рисува едни хартийки и ще ги издава като родословия. Каква е разликата тогава от зоо-магазините и животинския пазар, където мога да закупя "питбул" за 200 лева с хвърчаща хартийка уж "родословие" дето го бълва ксерокса зад ъгъла?
Като сложим и измамата на председателя на клуба че има канис-терапевт куче, работещо с канис-фобии а дори не знае че за терапевт кучетата полагат сериозни изпити преди да се дипломират - за какво говорим, чии са глупостите?
Това да не е като да се съберем на поляната 5-10 души и да се самообявим за клуб, нещата са много по-сериозни.

Публикувано: 24 January 2013 - 12:57 PM

Публикувано: 24 January 2013 - 04:18 PM
Публикувано: 24 January 2013 - 05:21 PM
Hera_mp, в 24 January 2013 - 10:20 AM, написа:
Че как да имам обща цел с махленски размножители ,ти добре ли си ? С некви дето плодят ПОРОДОПОДОБНИ кучета без произход и по хрумки ! Хрумките са им критерии на тях .
Не само ,че нямам общи цели с такива ,но съм се сдрала да се боря срещу такова размножаване . До гуша ми е дошло да търся домове на питоподобни .Има свръхпопулация и у нас. А читави стопани за тях - няма. Няма.
Това, което тези въдят не са АПБТ. Това са безпородни кучета.
P.S.
Пак ще попитам : Защо да размножаваме питоподобно куче ?
Защото е лесно ,не е скъпо и не е забранено,
Защото ни се искат да припечелим некой кирлив лев ,
Защото "ни изглежда готино" и няма значение какво ще се получи,
Защото "обичаме породата" и даже сме чели за нея в интернет ,
и пр. гъдели.

Публикувано: 24 January 2013 - 05:56 PM
Оооо, списъка за мотивация относно скачка на безмозъчни стопани може да е безкраен:
- За здраве.
- За да разбере момчето какъв е кефа от секса
- Женската да познае радостта на майчинството
- Искам да си нагушкам кутренца
- Да имат стопаните и те кутренца, които да си гу гушкат цункат и гнявят
- Ако не бяха кварталните размноженци (като въпросния БПК) нямаше да имам моето питче/стафче/плъхче/хамстер.
Ууу, колко много мога да пиша по темата....

Публикувано: 25 January 2013 - 10:20 AM
Много готино изказване от Хера! :-)
Какъв според Вас мед. преглед са направили?! Измерили са температура и са броили зъби. Дори няма указание в коя клиника са направени прегладите, да не говорим за нещо като сертификати за липса на генетични обременености, като дисплазия, автоимунни заболявания, криптохизъм и т.н. Защо ли?! Просто защото не е възможно при избор за заплод по jpeg и "мъжкия и женската много ми харесват на цвят!!!". Сещате ли се в кой легитимен развъдник кученцата струват по 250лв. бройката?! В борсата и на пазара! В истински такъв линията "Ред ноус" тръгва от 5000 долара, а тъй наречените "Сини" от 10 000 на горе. Просто защото тези линии вече са голяма рядкост. Хората си затвориха развъдниците поради огромната популация. Но ние в БГ сме много по-наясно с нещата и, за това ще правим нова "модерна" линя!!!!!
Каква точно обща цел или език предлагате да имаме с такива "Клубове" Хера?! Не се заяждам, просто идея не ми идва..... Много се надявам на конкретен отговор!
Публикувано: 25 January 2013 - 11:27 AM
Taz, в 25 January 2013 - 08:20 AM, написа:
Те, Джинждър като я сравниш с "модерните" - бг порода - направо е за ВОВ! ма я кастрирах ,да му се не види ,треаше да я огледа техното ОРД и да я почваме линията

BTW, де го то ОРД да каже как ги оценява ?Така за качества да си похортуваме

#298 Guest_navar_*
Публикувано: 26 January 2013 - 10:25 AM
и да ,ДММ аз постоянно пиша какво правя,а ти какво правиш??? освен чат пат да се появяваш и да показваш че си много навътре с нещата,навътре ама само като се касае за....( допълни моля те че не се сещам)
КИНОЛОГИЯТА далеч не се изчерпва с клубното развъждане,всъщност КИНОЛОГИЯТА няма много общо с клубното развъждане на кучета,КИНОЛОГИЯТА е дял от БИЛОГИЯТА,занимаваща се със семейство КАНИС..и КИНОЛОЗИ,могат да се наричат БИОЛОЗИ,занимаващи се със семейство КАНИС,а не всеки купил едно клубно куче..защото драги мои,в нормалния свят ЕКСПЕРТ КИНОЛОГ,се нарича човек със съответното образование..
да не говорим че КИНОЛОГИЯТА включва освен заветните клубни кучета,така и неклубните,мелезите,вълците ,чакалите лисиците,хиеновите кучета ,динго и какво ли още не ..а сега кажете ми ,кой от българските "КИНОЛОЗИ" има представа от този раздел от биологията???
ако искате мога да се поразровя из форума и да направя тема -" глупостите написани от наши водещи форумни "кинолози""
та ,пак към дмм-мила моя ненагледна,пиша,заставам контра на хората но отстоявам позицията която съм избрал,и за разлика от теб ПРАВЯ НЕЩО СМИСЛЕНО..а ти какво правиш,че трябва някой да се съобразява с мнението ти? модерираш подфорум в който вече никой не влиза,дори клубните членове,освен да обявят някое ново кучило..и нали се сещаш защо никой не влиза в поверения ви форум??? или ако влезе се изнася като бит педер@ст?? за да може модераторския екип да се чуства велик,и когато някой клубен член захапе друг клубен член за нарушения и злоупотреби се почна замазване и клинчене...ай сиктир вече от "кинолози" като теб и подобните ти
#299 Guest_navar_*
Публикувано: 26 January 2013 - 10:28 AM
Публикувано: 26 January 2013 - 08:23 PM
navar, в 26 January 2013 - 08:28 AM, написа:
Ми моля те да спреш спама Бовете са инкриминирани в България.Тук не става въпрос за това.Не става въпрос и за кинологията като такава.
Става въпрос за размножаване на породоподобни кучета .Просто тези хора въдят мелези и се опитват да представят дейността си като нещо на практика регламентирано и полезно