БПК, в 11 April 2014 - 04:24 PM, написа:
И какво промени образованието ми? Кои са истинските експерти? Какво да разбера?
Боже............. слез и прибери вересиите..............
за да работиш за породата се иска акъл бре, човек. Ти го нямаш, за теб кучето е аксесоар:
- Вижте ме, вижте ме, аз имам питбулче, то облизва пощаджии, то е канис-терапевт.
Това е недостатъчно за да направиш клуб на такава сериозна порода като АПБТ.
ПС: Ще кажа нещо сериозно, ама много моля Гусин Председател на породата да го проумее и разбере.
АПБТ не е йоркширски териер. АПБТ е сериозна порода, която, за моя жалост, е и модерна, а и за по-голямата ми жалост обичана от маргинални индивиди. Това е ФАКТ. И този факт не се разпостранява върху единствена държава. Синдрома на човешката глупост не се разпостранява дори върху единствен континент, защото както негри в гета взимат яки кучета, така и нашите цигани и мутри го правят за да ги събират после на поляна за битки. За жалост готината визия на питбули подвежда комплексари да правят бели. И после го отнасят истиски фенове на породата - а породата е хубава, питове са чудесни, с тези техни готини глави, килнати ушета и гъвкави атлетични тела и в разумни адекватни ръце ............да ги нацелуваш и с мед да ги намажеш.
Драмата на питовете е следната - хващат се за тях който не го мързи и ги произвеждат по окраската. Породата е атрактивна и върви, кеф ти синьо - на ти синьо, кеф ти черно - на ти черно, кеф ти червен ноз и беличко едно такова - на ти.
Иване, ти не работиш за породата. Защото работа за породата не предполага производство на кучила. Това е АКСИОМА. Когато има едно препроизводство в породата, то не създаваш нови кучила, освен ако не са от уникални родители. Понякога да си седнеш на ръцете е по-отговорно, отколкото обявени измислени скачки с никому ненужни хартийки.
Извинявай че ще ти го кажа, но ти не извършваш развъдна дейност - ти задоволяваш някакъв собствен комплекс за малоценност. Само че това става за сметка на кучета и хората. Не е добре.......Никак....