БПК, в 11 April 2014 - 09:43 PM, написа:
Oz wiz, в 11 April 2014 - 09:13 PM, написа:
БПК, в 11 April 2014 - 09:02 PM, написа:
Oz wiz, в 11 April 2014 - 08:54 PM, написа:
БПК, в 11 April 2014 - 07:07 PM, написа:
Татяна Вие ли сте специалиста, който да казва дали клуба развъжда правилно или не?
Ами не, влиза ни в работата, но като обсъждахте с немския учен развъдната програма ( прав си непознато ми е името) и той се съгласи с нея - стана ли въпрос, че развъдната дейност ще е с неизвесни кучета от улицата и ще се издава родословие за питбул и ще се продават за питбул ? Или това пропуснахте да му го споменете? ;)
Развъдна програма означава методи, а не индивидите за развъждане. Родословието е свидетелство за произход, а не е гаранция за качество. Приемаме качествени кучета без родословия и отхвърляме некачествени с родословия. Всяко едно куче допуснато за разплод се оценява отделно, без значение какво му е родословието. Мъжко куче с ADBA родословие и обратна захапка беше отхвърлено като вариант за развъждане!
А? Чесно... А? ОК да приемем, че е така .... едно леко въпросче и то съвсем сериозно - Ако искам да си купя куче от "клубните" какво ще ми продадете ? АПБТ ? И с какво ще ми гарантирате че купувам АПБТ ? а не каракачанка ? Ще мога ли с вашето "клубно" куче да оптида на международна изложба?
Ще мога ли да го кръстосам с куче от някой ... адба или укц развъдник. ?
Ще мога ли с вашето "клубно" куче да оптида на международна изложба? Да може
Ще мога ли да го кръстосам с куче от някой ... адба или укц развъдник. ? Да може, ако развъдника прояви интерес.
Е тук ме излъгахте съвсем откровено - Защото според правилника на последните няколко изложби в Холандия, Испания, Италия ..... няма как да се явя с ваше клубно куче. Защото не мога да докажа какво водя с мен (проверил съм) - а и не ми отговорихте на точно този въпрос - каква гаранция че вашите клубни не са овчарки а питбул?
Излъгахте съвсем грубо и за развъждането - в адба и укц - развъдник директно те пращат по дяволите с такова "клубно" куче - и това мисля ,че го знаете много добре. защо и кой лъжете ? ( и това съм проверил)