Furia_S, в 11 April 2014 - 10:18 PM, написа:
Разбирам те, имал си мечта за клуб или собствен развъдник, но просто си тръгнал неправилно в тази насока, събрал си от поляната едни хора и напрееееееееееееееееед, науката е слънце. После се присламчиха и други хора, по-опитни, по-образовани, и ти рече че проблема е решен.
Но не става така бре човек, разбери. Това не е кинология.
И, в интерес на истината, нямаш толкова много ти самият вината, колкото по-опитните ти другари, които не са те спряли на време.
спокойно, ако от 14 години не се занимавах с питбули, щях да си спестя работата покрай труда, не е от мечти, а от любов към това, което ме поглежда всеки ден и ми напомня колко такива като него страдат. Разбира се, че не съм коравосърдечен или жесток, но не съм и вълшебник да махна с магическата пръчица и всичко да си дойде на мястото. Образователната дейност е това, в което се надявам. Виждате, че по света забраняват строгите нашийници, а ние се борим да убедим в Бг. егоманите, че породата не е създадена за кучешки боеве. Колкото съм събрал от поляните, толкова, дразнят ме другите дето ги събираме от синджирите. Казвал съм го и преди, заставам и сега зад това мнение, не се борим за количество, а за качество. Подкрепяме интегрираното отглеждане исе гордеем със всеки отговорен стопанин включил се в клуба. Дейността в клуба и аз както и другите членове я правим доброволно, не очаквам потупване по рамото, признателност или кой знае какво. Представили сме устава, колкото можем помагаме на кучета в беда, пък времето ще покаже какво ще излезе от клуба и от българската кинология. А за породите, кинолога Гюнтер Блох казва, че най-разумно е веднага да се спре развъждането на отделни породи, ако искаме изобщо да запазим биологичния вид куче като животно. Това може и да е тъжно за любителите на различни породи, но еволюцията няма цел и посока. Следвайки тази мисъл може би след време ще има само един клуб за всички и ще се казва клуб на Canis lupus familiaris Оттеглям се с добри чувства