Български Питбул клуб
Публикувано: 27 April 2014 - 11:23 PM
Опитах се да задам въпросите, които задаваме и тук, но не получаваме отговор. На някои получих, на други не.
Но ето какво се разбра в прав текст:
- кучетата се развъждат на принципа "проба-грешка". Буквално, цитирам дословно. Както каза Иван, 1 от 20 не приличало на питбул, това било приемливо, а прецакалият се купувач можел да получи безплатно клубно кученце в бъдеще, тъй като неговото няма да бъде допуснато за разплод. Поне 15 от другите 19 не сме ги видели, за да преценим кое колко прилича. И може би има прична да не са показани...
- кучетата не са с доказан произход, не се правят необходимите изследвания и тестове, за ДНК да не говорим. Идеята е, че с течение на времето и произведените кучила, то ще си покаже от кои какви бебета излизат и постепенно ще се "изчисти" селекцията. Сега са "Моето е много хубаво, ама то и моето е сладур, дайте да заплождаме!"
- показаха стандартите на ADBA, на UKC, техните критерии... при всеки опит да разбера клубните такива и на база какво точно се развъждат тези кучета, отговорът беше "А пък онези от федерациите и развъдниците са смотани!". Опитах да обясня, че аз не питам колко са зле другите, а колко е добре клубът, но не постигнах успех.
- клубни родословия за пореден път не видях
- пуснаха някакво клипче за развъдник в България, чийто родословия се признавали в 75 страни, като идеята им беше да покажат колко са лоши условията в развъдниците. Жалък опит. Условията наистина бяха лоши, но първо - това не е във всички развъдници. Второ, видях прекрасни кучета в лоши условия. В клуба наблюдавам "не добри" кучета в приемливи условия. Не знам кое е по-зле.
Никога не съм крила, че аз от развъдна дейност не разбирам, имам общи познания и не винаги мога да споря сериозно по тази тема. За осиновителната дейност на клуба, обаче, мога.... И днес това стана.
Иван каза, че представа няма откъде се появяват всички тези "изоставени" питбули, за които търси дом през клуба и съответно ги прави клубни членове. От дворовете на хората, от "развъдници" или от какво? Със сигурност не са от улицата, а само 3 са от приюта. За останалите е мистерия дори за самия него, нищо, че ги лансира.
Оказа се, че вече няколко кучета са били предвидени за "крадене" от дома на стопаните, без да има основателна причина за това! Решението е на Цветелина и Соня Кирови, не са дали адекватни причини за исканията си, а Иван твърди, че не е бил запознат с тези случаи.
Не бил запознат също защо се дават за осиновяване упоени кучета на непознати хора, които след това ги нападат, хората ги връщат; какви са критериите за подбор на кандидати и т.н.
Единствено знаел, че координаторките му по осиновителната дейност искали по възможно най-бързия начин да раздадат животните, явно не ги интересувало на кого, но щял да им направи забележка.
Чудно!
Нагло уточни, че организацията, поела кучето Сю (слабата питбулка от двора с кокера), иска да направи кучето "касичка", затова не го отстъпва на клуба, като попечител. Обясних, че съм запозната със случая на Сю, че прочетох предложението на клуба и аз също не бих я дала. Не защото ще става "касичка", а защото Цветелина Кирова предложи приемен дом - метър верига в лайната (с извинение) в порутена колиба в двор. На кучето му трябва топлина и сериозно лечение, както и социализация, печелене на доверие. После се оказа, че имала и кандидат-осиновител, но отказа да предостави връзка с този човек и дори не попита какво представлява кучето. Дали трябва да живее само или може и с други животни, как е с хора, как е здравословно, какво лечение се очаква. Все неща според които се избира бъдещия стопанин. Нея не я бърка, тя имала кандидат - да го дават и да не питат повече къде отива! Ми няма да го дадат, разбира се. Затова бяха обвинени, че искат да печелят на кучешкия гръб.
След това мое обяснение, Иван отново смени тона и вметна, че И с този случай не е запознат. Май с никой не е. И със случая на Хектор не бил наясно, той си мислел, че кучето е взето от приют и не се е срещало с животни, затова се "сбил веднъж". Кучето беше взето от обява в продавалник и нееднократно уточниха, че е социално с животни.
Демек... той няма идея от къде са животните, къде отиват, какво се случва с тях изобщо и не може да отговаря за действията на клубните си представители спрямо клубните кучета.
Също каза, че клубът не може да реагира на всеки сигнал за бездомен питбул, защото били страшно много! Непосредствено преди това твърдеше, че бездомни питбули НЯМА и затова той може да си позволи да развъжда. Малко не му се вързаха нещата.
Аз лично бях втрещена от Ана Апсо. През целия семинар не обели дума. Чу всички доводи, културно изложени, за грешките в развъждането. Чу как Иван си призна, че не знае какви кучета въди и пробва просто. Чу и се убеди как се злоупотребява с "осиновените" от клуба кучета. Чу как Иван каза, че не знае какво се случва в този клуб, защото не може да следи всеки от членовете и служителите си. Накрая застана до Иван, каза нещо на полу-руски (щото всички сме длъжни да го знаем, а на нея явно й е под нивото да уважи слушателите си, като говори на разбираем за тях език), вметна нещо как някаква порода (не питбули) била развалена в Русия, как някакви йоркита хапели и завърши с думите вече на български "Аз изцяло покрепям дейността на клуба". Точка.
Личното ми мнение е, че аз към тази жена, независимо колко голям специалист е, не мога да изпитам никакво уважение и не мога да оценя подобаващо уменията й. За мен тя се изложи страхотно! Съжалявам, ако в България се разчита на такъв тип специалисти. Нищо лично, ако чете тук. Досега не я познавах, вече съжалявам, че имах "честта".

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!
Публикувано: 28 April 2014 - 07:30 AM
Иииии хлъц!
Нямам думи, ужасяващи неща разказваш. Някакви хора, хванати от кол и въже претендират че правят клуб, говорят за генетика на окраските и развъждане, а всъщност са банда мошеници, дейността на които на никого не е ясна освен че събират пари за някакви кучета, които един Господ знае къде потъват. Тия са за съд направо.
Цитат
Всяко едно отклонение в една или друга насока си е зло. Ако красиви страхотни кучета се гледат зле, то е е същото да се гледат в приемливи условия И ДА СЕ ПЛОДЯТ животни с неизвестен произход, за да си начешат егото си Иван и Соня. И двете злини са еднакви, дори вредата от дейността на генетик-канистерапевт е в пъти по-голяма, защото произвежда никому ненужни кучета, представляващи сериозна заплаха за околните, както в случая с нахапаната възрастна жена.
И какъв е този председател който нищо не знае за дейността на клуба си?

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 28 April 2014 - 07:38 AM

I must not fear...Fear is the mind-killer... Fear is the little-death that brings total obliteration...
I will face my fear... I will permit it to pass over me and through me... And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path...Where the fear has gone there will be nothing...Only I will remain.

Публикувано: 28 April 2014 - 09:38 AM
Furia_S, в 28 April 2014 - 07:30 AM, написа:
О, да...

А също - понеже клубните членове четат редовно тук... Вчера бях на семинара ви над 3 часа. Освен Иван, друг никой нищо не ми каза. Днес ме разчеквате из фейса и се леят тонове помия по мой адрес. Защо, бе, мишоци сладки, не ми го казахте в очите вчера?!

Публикувано: 28 April 2014 - 01:11 PM
Attera, в 27 April 2014 - 09:23 PM, написа:
Но ето какво се разбра в прав текст:
- кучетата се развъждат на принципа "проба-грешка". Буквално, цитирам дословно. Както каза Иван, 1 от 20 не приличало на питбул, това било приемливо, а прецакалият се купувач можел да получи безплатно клубно кученце в бъдеще, тъй като неговото няма да бъде допуснато за разплод. Поне 15 от другите 19 не сме ги видели, за да преценим кое колко прилича. И може би има прична да не са показани...
- кучетата не са с доказан произход, не се правят необходимите изследвания и тестове, за ДНК да не говорим. Идеята е, че с течение на времето и произведените кучила, то ще си покаже от кои какви бебета излизат и постепенно ще се "изчисти" селекцията. Сега са "Моето е много хубаво, ама то и моето е сладур, дайте да заплождаме!"
- показаха стандартите на ADBA, на UKC, техните критерии... при всеки опит да разбера клубните такива и на база какво точно се развъждат тези кучета, отговорът беше "А пък онези от федерациите и развъдниците са смотани!". Опитах да обясня, че аз не питам колко са зле другите, а колко е добре клубът, но не постигнах успех.
- клубни родословия за пореден път не видях
....
Иван каза, че представа няма откъде се появяват всички тези "изоставени" питбули, за които търси дом през клуба и съответно ги прави клубни членове. От дворовете на хората, от "развъдници" или от какво? Със сигурност не са от улицата, а само 3 са от приюта. За останалите е мистерия дори за самия него, нищо, че ги лансира.
Оказа се, че вече няколко кучета са били предвидени за "крадене" от дома на стопаните, без да има основателна причина за това! Решението е на Цветелина и Соня Кирови, не са дали адекватни причини за исканията си, а Иван твърди, че не е бил запознат с тези случаи.
Не бил запознат също защо се дават за осиновяване упоени кучета на непознати хора, които след това ги нападат, хората ги връщат; какви са критериите за подбор на кандидати и т.н.
Единствено знаел, че координаторките му по осиновителната дейност искали по възможно най-бързия начин да раздадат животните, явно не ги интересувало на кого, но щял да им направи забележка.
Демек... той няма идея от къде са животните, къде отиват, какво се случва с тях изобщо и не може да отговаря за действията на клубните си представители спрямо клубните кучета.
E добре де.Взимат питоподобни кучета от някъде ,правят ги клубни и въдят. Че и ПК имат !
"На проба-грешка. 1 от 20 не приличало на питбул, това било приемливо". А как решават кое прилича на питбул ?? Какво е тва животно питбул ?? .
"Защо се дават за осиновяване упоени кучета на непознати хора , които след това ги нападат, хората ги връщат; какви са критериите за подбор на кандидати и т.н "
Това е някаква отчайваща лудост ! Но от това зависят съдби на хора и кучета
ЗАЩО бе?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 29 April 2014 - 08:50 PM
"Към БПК......Чувам,че ми спрягате Името Неуважително...!Цитирате ме Изкривено!Нагло,Лъжливо и Неграмотно ме Коментирате... Без мое Разрешение Вадите и Извадки от книгата ми,за да ви Станат Сбирките!Чувам,че Ваня,появил се оня ден и с първото за младия си живот куче,Кучешка Секта прави... Празнодумства,Родословства,Развъжда Питоиди,които и без него са хиляди!Той Ваня, Дави,Зашеметява и в Кухо,Многочасово Многодумие,Упоява Добри,но Наивни Ентусиасти.Самодоволства с Невежество и Нездрав Мерак! Пъчи се, и то пред Хора,'дето са с Тридесет и Кусур години пред него и напред,чрез опит,знания и придобити умения!Хора,които Ваня трябва просто да слуша,изпълнява и учи от Тях ако им е симпатичен...!Що за простотия е отричането на ADBA и UKC,единствените,които признават ПиБула за порода.С какво ще ги заменя Ваня със Провинциален Курназлък, Илюзии и Въображение ли?!И още нещо...за приятелите си съм Лука,но за другите съм г-н Лука Петков!И още нещо,разбрах,че ванята ми е отнел нещо мое...Отнел ми бил думата,той ванята.Кротко,защото явно става дума за кражба,а такива неща са наказуеми! Пуснах им го на сайта в окончателен вид... Чувам,че ми спрягате Името Неуважително...!Цитирате ме Изкривено!Нагло,Лъжливо и Неграмотно ме Коментирате... Без мое Разрешение Вадите и Извадки от книгата ми,за да ви Станат Сбирките!Чувам,че Ваня,появил се оня ден и с първото за младия си живот куче,Секта се мъчи да направи... Празнодумства,Родословства,Развъжда Питоиди,които и без него са хиляди и резултата го видяхме с Касапницата върху Жената....
!Той Ваня, Дави,Зашеметява и в Кухо,Многочасово Многодумие,Упоява Добри,но Наивни Ентусиасти.Самодоволства с Невежество и Нездрав Мерак! Пъчи се, и то пред Хора,'дето са с Тридесет и Кусур години пред него и напред,чрез опит,знания и придобити умения!Хора,които Ваня трябва просто да слуша,изпълнява и учи от Тях и то,ако им стане симпатичен...!Що за простотия е отричането на ADBA и UKC,единствените,които признават ПиБула за порода.С какво ще ги заменя Ваня със Провинциален Курназлък, Илюзии и Въображение ли?!И още нещо...за приятелите си съм Лука,но за другите съм г-н Лука Петков!И още нещо.Разбрах,че ванята ми е отнел нещо мое...Отнел ми бил думата,той...ванята.Кротко,защото това е самопризнание за явна кражба...! Ще дойда да си взема откраднатото...!Такива неща са наказуеми!"
"Не размножавайте!Осиновявайте"Стореното"от лакоми за пари и селска слава негодници!Вредите и на Породата!Това,което размножавате е Питоподобен Питбулоид!Нямате ПитБул.Това е като да имаш Москвич,а някой си да Ви дава документ,че по документи е"Ферари"!Това е,като да си плоскогръда,кекава Хърба,но да някой да ти вземе парите и да ти даде документ,че си Майк Тайсън...!"

Публикувано: 30 April 2014 - 09:57 AM
1. https://www.facebook...520424877983067

2. https://www.facebook...520424877983067

Публикувано: 30 April 2014 - 11:01 AM

I must not fear...Fear is the mind-killer... Fear is the little-death that brings total obliteration...
I will face my fear... I will permit it to pass over me and through me... And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path...Where the fear has gone there will be nothing...Only I will remain.

Публикувано: 30 April 2014 - 12:21 PM
Layla89, в 30 April 2014 - 11:01 AM, написа:

Нищо лично, но
Кога стана калайджия, кога ти почерня .........
ти от къде осинови куче и от кога взе да разбираш от питбули, не се навирай дето не ти е работа.
Чети ,учи се и гледай мача.
Публикувано: 30 April 2014 - 06:21 PM
БПК, в 14 April 2014 - 01:57 AM, написа:
Потърсиха ме за кучетата Клеопатра и Цезар, за тях дадох мнение.
Силно се съмнявам в това.
Днес например разбрах ,че си пращал мейли до един друг изолатор.Искал си да рехабилитираш питовe
Пази Боже

Публикувано: 01 May 2014 - 11:58 PM

Публикувано: 26 May 2014 - 08:26 PM
Но то оно си плаче за внимание :)
Bulgarian Pitbull Club
преди 19 часа · Редактирано
Това е Бруно. Мелез на питбул с нещо или на нещо с питбул. Вероятно това ще е последното куче, което предлагаме за осиновяване, понеже възможностите не позволяват да продължим с тази кауза. Още веднъж какво предлагаме на осиновителите. Безплатно членство в единствения клуб за породата в България. С членството си с Бруно, Вие най-малкото си спестявате данък куче в общината. Бруно е младо куче, преминало пълен обучителен курс в училище, в което ще е до 31.05. От 01.06. Бруно поради липсата на възможност ще се озове в общински приют. Луксоза за Бруно свърши, добрата храна и обучението също
https://www.facebook...77983067&type=1
-Чудя се как и защо БПК-то определя някое питоподобно за "Мелез на питбул с нещо или на нещо с питбул", когато всичките им клубни кучата са точно такива ?
- Чудя се как и защо една кауза -тяхната "осиновителска кампания", водена от семейството Кирови- секва поради липса на възможности , когото те си просят пари и си раздават добичета на като за световно на всеки съгласил се?
- Чудя се как и защо на БПК-то му е хрумнало, че с членството в клуба му се спестява общински данък куче ? Като изрично е записано в ЗЗЖ ,че такъв не се дължи от членове на киноложки федерации (за чистопорoдно развъждане) какъвто БПК не е .?
- Чудя се какви ли пък са тези "пълни обучителни курсове в училище", които преминават тез хайвани ,потънали в лукс ?
Серия чуденки отново .
p.s. Той още пише, че е "единствения клуб за породата в България ". На коя порода, мен ??
Порода "Питбул" не съществува ,

Публикувано: 26 May 2014 - 09:39 PM
До сега не си позволявах да коментирам, но това - последното, което прочетох, вече не се търпи! Пък и нагъл на всичкото отгоре! Бие тъпаните как спасява, но всъщност ситуацията е: Елате, вземете песа и ще ви дам да се облажите с членство в клуба, срещу таксичка.
Този човек нещо не е наред?! Или ако не, то по-скоро е голям наглец и си мисли, че тук хората ядат дУматитУ с колците и ще му уйдисат на акъла и ще се надпреварват. Ама нещо се е пообъркал, щото хората отдавна са в час с федерации, клубове, породи, родословия и т.н., а господинът не се и усеща, че вече сам си играе в цирка като главен клоун на представлението и няма кой да му ръкопляска на номерата.
А животините, горките те, попаднали при него. Жертви на болен човек! Моля се само тези, които са минали през ръцете му, да са ограничени до няколко броя!!! Силно се надявам на това, защото този измислен клуб е въздух под налягане и дълбоко се съмнявам в числеността на бройката на членовете и броя кучета регистрирани в него и мисля, че силно си преувеличават данните. Всичко е грандомания и показност за зарибяване и привличане на парички

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 28 May 2014 - 10:53 PM
Пък и да знаеш, че Бруно-мелеза е резервиран. Тъй пишеше на страницата му малко след твоя коментар тук. Резервиран - такива табели не слагаха ли основно в заведенията за хранене?! Явно цялата галимация за такива "спасители" в лицето на БПК е залък, а не приоритет да се спаси несретника.
Но не можеш да им отречеш едно - наистина са единственият клуб!!! Друг такъв не-ма, не е имало и няма и да има!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 29 May 2014 - 11:09 AM
dmm, в 28 May 2014 - 10:53 PM, написа:
Чул те Господ!
agalina, в 28 May 2014 - 09:45 PM, написа:
Kво като е зачистило, аз да не му сърбам попарите от вчера, предвиждам такива неща

Ето го въпросния скрийншот и още нещо. Таксите и данъците са ясни - някакъв лумпен лъже хората, че не трябва да плащат на общината, ако платят на него. После горките хора, имали неблагоразумието да му се вържат, отнасят глобите

Сега за Бруно. Първо го лансираха като стаф, изрично си бяха писали, че е АСТ. Внезапно стана питбул-микс нещо си. Като стане кралски пудел, може би ще му намерят стопани. Ако до тогава не е изгнил в приюта или в поредния цигански двор.
Обаче гледайте за каква наглост говорим. Единият ден пишат, че ще оставят кучето си в приют, щото май разбраха, че да печелиш внимание от глупаци, не е като да поемеш отговорност. На другия ден пишат "Не позволявайте кучета да попадат в приюти!"
Иване, ти шизофреник ли си?!
П.П. Слагам и самият текст като скрийн, ако някой не разчита дребния шрифт

Публикувано: 29 May 2014 - 05:49 PM
Attera, в 29 May 2014 - 09:09 AM, написа:
Обаче гледайте за каква наглост говорим. Единият ден пишат, че ще оставят кучето си в приют, щото май разбраха, че да печелиш внимание от глупаци, не е като да поемеш отговорност. На другия ден пишат "Не позволявайте кучета да попадат в приюти!"
Иване, ти шизофреник ли си?!
Бруно дали е АСТ или питбул-микс .А ся де!
Няма. НЯМА сила на света ,която да убеди тоз човек БПК-то ,че порода се доказва не с баене ,а с родословие.Или с ДНК тест евентуално. Не по "квалифицирани" мнения на хора, които даже не признават стандарти. ми тогава как го определихте къв е ?Как ?
Горкият Бруно . Дали ще го хвърлят в приют или в поредния цигански двор.
Дано е приют все пак. Дайте го в приют бе! Поне ние ще го измъкнем от там.
p.s. И няма сила на света която да убеди таз секта БПК-то, че кастрацията на безпородни кучета ,каквито са всички питоподобни ,вкл.техните "клубни", е хуманен метод за намаляване на тази сръхпопулация .
Те- становище :

Позицията на Български Питбул Клуб относно кастрацията.
Като член на Управителния Съвет на Български Питбул Клуб искам публично да отговоря на въпроса свързан с точка 11 от Етичния Кодекс на БПК. http://bpc.alle.bg/етичен-кодекс Ето какво гласи точка 11. Да не купират ушите на кучетата си, както и да не предприемат кастрация, ако тя не е медицинско обоснована. В защита на съдържанието на точка 11. се оповавам на Закона за защита на животните. Там намираме под
Глава първа.
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
16. пълно или частично ампутиране на части от тялото или отстраняване на органи на животни;
Скъпи любители на породата,
Скъпи посетители на тази фейсбук страничка,
от етична и етологична гледна точка БПК, в ролята си на киноложско сдружение няма как да подкрепя необоснованата кастрация. Често изтъкваната причина, че кастрацията е нужна за да се намаля популацията не е стойностна. БЕЗСТОПАНСТВЕНИ питбули в България НЯМА, има НЕРЕГИСТРИРАНИ и ИЗХВЪРЛЕНИ или изгубени. Не може да подминаваме текстовете в закона, не може да сме против рязането (купирането) на уши и опашки, а да сме съгласни с ампутирането на органи, било то и репродуктивни.
С уважение!
Иван Симеонов
https://www.facebook...203137814664446
Също така бПКто каза, че "клубът" не може да реагира на всеки сигнал за бездомен питбул, защото били страшно много! Непосредствено преди това твърдеше, че бездомни питбули НЯМА и затова той може да си позволи да развъжда.....питоподобни

Публикувано: 30 May 2014 - 07:39 AM
Цитат
да бе, а изнемощял Вик извънземните го внесоха. Ако не беше Атера кучето да е мъртво отдавна. Тоя гусин председател-генетик-терапевт и прочая ще яде як пердах накрая от някой разгневен стопанин, защото се е видяло че няма как да бъде съден за шарлатанството си.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 30 May 2014 - 08:14 PM
Furia_S, в 30 May 2014 - 05:39 AM, написа:
Амм не е точно гака. Да не разчита