Нужда от помощ и храна - Ромча
Публикувано: 01 December 2013 - 09:46 PM
Мина време, на Мая й се случи лично нещастие - трябваше да погребе своя близка, и парите, и храната свършиха....Животните й отново гладуват. Молим за помощ - има нужда от храна... !
Необходимо е и съдействие за осиновяване поне на някои кучета...Всички са кастрирани, ваксинирани.
Благодарим предварително на отзовалите се..!
Необходимо е и съдействие за осиновяване поне на някои кучета...Всички са кастрирани, ваксинирани.
Благодарим предварително на отзовалите се..!
Публикувано: 06 April 2014 - 03:53 PM
Две от момичетата тук заминаха и вече са по новите си домове, благодарение на Streunerhilfe Bulgarien . Рокси е в Германия -
, а Джеси е швейцарка -
/снимката е от тук, тя пристигна късно снощи /. Рокси си има приятел в новата къща - с нейният размер. Джеси ще е принцеса, в което съм сигурна, вчера по време на пътуването си разменихме десетки смс-и с нейната осиновителка, която беше на летището 6 часа, преди пристигането и
и плати безобразно скъпо карго пътуване, тъй като отказа категорично пътуване с бус за нейното момиче .
За моя любимец Мечо също имаше страхотни кандидати и дни преди пътуването му 4 Д теста му се оказа положителен за дирофилария
. Изключително трудно ми е транспортирането и намирането на време за това и вече няколко седмици, не успявам да докарам Мечо за ехография и рентген
Опитвам се да се организирам за предстоящата седмица. В момента му се провежда "някакво поддържащо" лечение от местния доктор, който пък твърди, че така е излекувал доста кучета.
А иначе, положението при Мая е плачевно както винаги - няма работа, няма пари, я се хранят, я не, поне тези двете имаха късмет.

За моя любимец Мечо също имаше страхотни кандидати и дни преди пътуването му 4 Д теста му се оказа положителен за дирофилария

А иначе, положението при Мая е плачевно както винаги - няма работа, няма пари, я се хранят, я не, поне тези двете имаха късмет.
Публикувано: 01 July 2014 - 07:44 PM
Повдигам темата, не за друго, а само да изясня нещо, което като, че витае в пространството. Някак си ми е притеснено, че някои може да мислят, че Ромча, със всичките в момента между 80-100 котки, за които се пише тук и около 30 и... кучета, съм я поела и едва ли не успявам да се справя с тези животни.
Та конкретно за Мая, с нейните 11 кучета и 4 котки в момента, единственото, което успях да осигуря с лични средства за последния един месец са 2 чувала гранули, може би 15-ина консерви и малко ориз. Сещате се за колко време им стига това. Мая в момента си докарва около 50-60 лв. на месец от някакви преводи от английски. Според нейни съседи тя се храни по-рядко от кучетата. А те не са яли от три дни.
Достатъчно виновна се чувствам за това, че не мога да направя повече, но не искам да се чувствам и виновна, че друг не и помага, защото си мисли, че има кой. Та това е, което исках да изясня - няма кой.
Та конкретно за Мая, с нейните 11 кучета и 4 котки в момента, единственото, което успях да осигуря с лични средства за последния един месец са 2 чувала гранули, може би 15-ина консерви и малко ориз. Сещате се за колко време им стига това. Мая в момента си докарва около 50-60 лв. на месец от някакви преводи от английски. Според нейни съседи тя се храни по-рядко от кучетата. А те не са яли от три дни.
Достатъчно виновна се чувствам за това, че не мога да направя повече, но не искам да се чувствам и виновна, че друг не и помага, защото си мисли, че има кой. Та това е, което исках да изясня - няма кой.
Публикувано: 20 July 2014 - 08:54 PM
Много благодаря на Дикари, която нали са и малко нейните, та и за Ромча мисли и изкрънка 100 лв за храна за кучетата. И както винаги на Бутси, която изпрати 10 кг суха много качествена храна, консерви за по-лесен прием на лекарствата и страхотно легло за болното от дирофилария момче. За съжаление не можах тук да снимам, тъй като Мая не си беше в къщи и оставих храната при съсед, но съм сигурна, че всички много са се зарадвали

Публикувано: 23 September 2014 - 12:20 PM
Как се е усмихнала Бойка ! :) За нея не вярвах, че някой ще я поиска....
А Мечо след хиляди перипетии най-после си е на мястото.
Щастлива съм като ги гледам !
Поклон на Streunerhilfe bulgarien и на Zarq, която направи невъзможни неща за тях !!
А Мечо след хиляди перипетии най-после си е на мястото.
Щастлива съм като ги гледам !
Поклон на Streunerhilfe bulgarien и на Zarq, която направи невъзможни неща за тях !!

Публикувано: 06 December 2014 - 03:29 PM
Последните 10 дни, на два пъти, кучетата от тази тема получиха сериозно дарение отново от Streunerhilfe Bg , точно преди настъпване на периода, през който достъпът вече ще е затруднен. В последните месеци, Мая се сдоби с едно куче, докарано от местния док "само за малко" да и мине разгонването, за да го кастрира - вече 3-4 месеца е там, все още не кастрирана, и със счупено /вече зараснало накриво/ краче. Преди около месец, някой и подхвърли в двора и бебе - въпреки парвото от преди няколко месеца, Мая го е прибрала в същата недовършена част на къщата /то няма и къде, де/ . Бебокът вече има една бебешка ваксина и предстои в следващите дни първата сериозна ваксина. Много е сладък, предполагам, че ще е сравнително дребно кученце и е разбира се, черно
Ако оцелее, поне то ще трябва да излезе от там. Вече е и два пъти ваксиниран младежът , който тя гледа пред къщата и на който много ми се иска да му се намери дом. Кучето е много мило, малко несигурно в първия момент дали няма да бъде ударен, но като те опознае става любвеобвилен и много игрив . На Мая хич не и се дава, защото според нея, той пази територията от "бездомните" и те не идват до нейната къща.
Снивки от първото дарение -

Бебо -
Кучето извън двора -
Снимки от второто дарение -

Снивки от първото дарение -

Бебо -

Кучето извън двора -

Снимки от второто дарение -