Dog.bg Форуми : Реагирах прекалено лошо... :(

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Реагирах прекалено лошо... :( Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Sara06.08 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 02 February 2013 - 07:38 PM

Тъкмо щях да излизам на кафе и кучето ми покрай мен се навърташе и ми скачаше за да я изведа и нея и аз като клекнах да си вържа маратонките тя отново скочи и ми удари носа доста лошо с главата си и аз в този момент изкрещях от болка и й ударих един много силен шамар. Без да искам съм ударила близо до окото не успях да си премеря силата и я заболя(личеше си) след като си тръгнах окото й се насълзило и е скимтяла. След като се прибрах я погалих малко, но тя сякаш не искаше да ме вижда, докоснах муцунката и, там където я ударих не скимтеше, но ме гледаше много жално :(

Как мога да и се реванширам. Моля за бързи отговори :(

#2 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 02 February 2013 - 10:42 PM

Никак.Постаряйте се да се владеете ,а дотогава покажете че преди разходка ,кучето трябва (колкото и да желае ) да изчака спокойно поставянето на повода или нагръдника.
След инцидента не му обръщайте внимание (това не значи игнориране) - вършете си къщната работа или каквото там правите,а то когато е готово ще дойде при Вас.Тогава можете да го погалите ( предполагам ,че знаете как) ?
Трябва да разберете,че кучето не е виновно - когато няма правила или заради нещо "по-спешно" ги нарушавате,резултатите винаги ще са изненадващи....
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#3 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2013 - 10:59 PM

Приятел разбирам че си си изпускан нервите но гледай да не се повтаря или се контролирай до леко шамарче по нослето но лекичко ...... Мен така ми се е случвало че чак да ми пусне кръв от устата но случило се е не е искала..... но ти си направил грешка скарал си й се и после си се извинявал.....няма такиви неща направила е нещо лошо и затова е дошло наказанието (макар и пресилено) Кучето ще те потърси и тогава й отвърни ..... трудно е даже много да видиш как те гледа жално и сърдито НО правилата са си правила !!!

#4 Потребителят е офлайн   Cene79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2013 - 03:16 PM

Показване на мнениетоVictor_, в 02 February 2013 - 10:59 PM, написа:

Приятел разбирам че си си изпускан нервите но гледай да не се повтаря или се контролирай до леко шамарче по нослето но лекичко ...... Мен така ми се е случвало че чак да ми пусне кръв от устата но случило се е не е искала..... но ти си направил грешка скарал си й се и после си се извинявал.....няма такиви неща направила е нещо лошо и затова е дошло наказанието (макар и пресилено) Кучето ще те потърси и тогава й отвърни ..... трудно е даже много да видиш как те гледа жално и сърдито НО правилата са си правила !!!

Грешиш,това е ТЯ(стопанката)!Колко силно трябва да е фраснала кучето,че да му пусне кръв???Мисля,че не и е за първи път,отработено е!Първо да престане да си "шамари" животното,после да мисли как да му се извинява и още по-после да търси съвет във форумите!Всеки които е имал и има куче,независимо малко или голямо е понесъл някакви "травми".По тази логика,моя трябва да го бичувам 3 пъти на ден! :eg_033:
Успех!

#5 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2013 - 03:47 PM

Показване на мнениетоCene79, в 07 February 2013 - 03:16 PM, написа:

Грешиш,това е ТЯ(стопанката)!Колко силно трябва да е фраснала кучето,че да му пусне кръв???Мисля,че не и е за първи път,отработено е!Първо да престане да си "шамари" животното,после да мисли как да му се извинява и още по-после да търси съвет във форумите!Всеки които е имал и има куче,независимо малко или голямо е понесъл някакви "травми".По тази логика,моя трябва да го бичувам 3 пъти на ден! :eg_033:
Успех!

Когато се чете нещо, за да се разбере правилно трябва да се чете бавно и спокойно. Момичето, което си е ударило кучето в пристъп на човешки гняв никъде не споменава да е пуснала кръв на кучето. "Отработени" движения водещи до тежки травми имат само някои доста добре обучени мъже, практикуващи бойни спортове. Стопанката явно не е от тях и съжалява. Търси съвет, за да заслужи отново доверието на кучето си, което заслужава само адмирации, а не обвинения.

Така че, по-спокойно. Случват се такива работи.

#6 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 07 February 2013 - 04:31 PM

Това е варварство да се бие кучето по очите , или леко шамарче по носа ,( там го боли дори повече) .
Моят го бия с кокалчетата на юмрукът по врата , но не плътно до главата , а към плешките .
На куче там му е най- здравото място , и не може да има физиологични повреди .
Също при спор с него - ( накъде да продължи разходката ) го ритам тактично с пета по задницата , научил съм го от Сиизър Милън .
Елегантно е , почти не се забелязва от страничен наблюдател, изглежда професионално . :md_064:

#7 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2013 - 05:00 PM

Препоръчвам за по-напредналите притежатели на тежки породи - вариант на айкидо. Умело използвам тежестта на рота и в най-високо положение на скок при нападение, насочено към човек или куче, с леко придърпване го повалям унизително по гръб. Кучето ми се прекланя пред майсторството ми, а останалите хора изразяват неприкрито страхопочитание към мнимата ми сила.:db_046:

#8 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2013 - 05:12 PM

Показване на мнениетоSara06.08, в 02 February 2013 - 07:38 PM, написа:

Как мога да и се реванширам. Моля за бързи отговори :(

Торта в сладкарница Неделя. Спешно.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#9 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 07 February 2013 - 05:19 PM

Абсолютно съм за методите на Г Танов. :ba_025:
Ето среща с комшийското куче - бъркам отвътре и му придръпвам външният на мен крак .
Не се изисква никакво усилие , а само интелект .
Просто като го тръсна в земята му пада езикът ( набутвам му го обратно с пръст , което си е вече рисковано ) .[attachment=487016:Копие (2) от P4040333.JPG]

#10 Потребителят е офлайн   Cene79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2013 - 09:24 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 07 February 2013 - 03:47 PM, написа:

Показване на мнениетоCene79, в 07 February 2013 - 03:16 PM, написа:

Успех!

Когато се чете нещо, за да се разбере правилно трябва да се чете бавно и спокойно. Момичето, което си е ударило кучето в пристъп на човешки гняв никъде не споменава да е пуснала кръв на кучето. "Отработени" движения водещи до тежки травми имат само някои доста добре обучени мъже, практикуващи бойни спортове. Стопанката явно не е от тях и съжалява. Търси съвет, за да заслужи отново доверието на кучето си, което заслужава само адмирации, а не обвинения.

Така че, по-спокойно. Случват се такива работи.

Вярно,кръв беше пусната другаде.Прав,си извинявам се,ама като чета и виждам такива работи ослепявам от гняв.Не съм привърженик на насилието под никаква форма и спрямо никого.Успех с доверието,животните са уникални,каквото и да направиш винаги прощават!

#11 Потребителят е офлайн   Cene79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2013 - 09:35 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 07 February 2013 - 05:00 PM, написа:

Препоръчвам за по-напредналите притежатели на тежки породи - вариант на айкидо. Умело използвам тежестта на рота и в най-високо положение на скок при нападение, насочено към човек или куче, с леко придърпване го повалям унизително по гръб. Кучето ми се прекланя пред майсторството ми, а останалите хора изразяват неприкрито страхопочитание към мнимата ми сила.:db_046:

Направо ме разби :ab_041: !Ако не помогне може да го гръмнеш в коляното :ab_041:

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни