Dog.bg Форуми : Помощ и съвет! Какво да направим???

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ и съвет! Какво да направим??? Влизане в частен сектор? Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 February 2013 - 12:51 PM

Съмнява ме да го изземат. До момента не съм чула за такъв сигнал да приберат куче в някой от приютите, още повече, че е домашно. Нали всъщност искате кучето да се гледа адекватно и да не скимти, а не да не е там?!
Фурия, относно това:

Цитат

Не знам дали ще е позволено на инспектората да влезе вътре за проверка, защото "стопанина" е често по командировки, а служащите нямат право без негово разрешение да пускат вътре непознати, което е напълно разумно и обяснимо.

Няма как да не им е позволено. Разбира се, че няма да влизат с взлом, но това са държавни органи, да не забравяме, че тяхната работа всъщност е точно тази - да ходят по обекти, домове или други сигнали, да проверяват и да предупреждават. Дори да не намерят "собственика" първия път, ще се върнат втори, а ако трябва и трети. Не е лошо, като пускате жалбата да изтъкнете този момент, за да знаят, че има вероятност да им отнеме повече работа, за да си свършат работата.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#22 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 February 2013 - 04:30 PM

dmm
О не, околните искат кучето само да не скимти, нищо друго. Дреме им дали ще се гледа адекватно, просто да не квичи под прозорците по цяла нощ. За това ако тези дни малката спре да квичи по нощите, никой никакви жалби няма да подпише, главата си залагам за това.

Наистина ще поговоря с нашата еколожка в общината, когато я хвана да не е по обектите, инак не виждам какво друго...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#23 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 22 February 2013 - 05:47 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 22 February 2013 - 12:33 PM, написа:

Maggi
Много полезно инфо, благодаря много! Въпрос: нали няма начин да му го изземат кучето и да го бамнат в някой изолатор? Защото с другите кучкари точно това се питахме - да не би да стане по-зле за самото животно? Да не се окаже в Сеславци, примерно, да не го усмъртят пък там от болести?
В крайна сметка да не се окаже че благите ни намерения ще излязат криви на животното?
Аз лично и този момент го имам като едно на ум.

Нали идеята е да се помогне на животинката ?
Покрай шума от бебето, явно заради изолация и лоши условия,
ще изискате в същата жалба проверки изцяло във всички аспекти.
Мога да ти пратя текста, който правих за нашия случай, да видиш.
Организирайте се и действайте по-бързо, да не вземе да умре кучето.
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#24 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 February 2013 - 05:56 PM

Maggi
Прати ми текста на ЛС, ако не те разтруднява, ще ми е от полза при всички положения. Благодаря предварително!

Брех, да му се не види, преди някак си с нормален разумен разговор и предложение за помощ сме си разминавали, тук обаче в този случай ударихме на камък:-(((
User's Signature

#25 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2013 - 04:10 PM

Както и предполагах - днес кучката скъса сенджира окончателно и е избягала от склада. Веднъж вече я хващах и я връзвах, бе въпрос на време като позаякне да избяга окончателно. Жалко за животното.
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   otzemiata4ovek Икона

Публикувано: 25 September 2013 - 10:29 AM

Здравейте,
Имам немска овчарка на 10 месеца и преди 1 месец я блъсна кола. Водачът извика нещо от колата и избяга. Бяла Лада-Нива с рег.№ М 3891 ВА.
Веднага я откарахме в клиника с тежка черепно-мозъчна травма, счупена бедрена кост, счупен таз, счупени прешлени. Оперираха кучето и го спасиха. Възстановява се, но се притеснявам, че не мога да издържа финансово на лечението.
Намерих водача на автомобила и мислех да употребя "пещерно право на саморазправа", но размислих. Все пак живеем в 21 век в европейска държава и ми се струва, че трябва да има някакъв ред. Саморазправата не е начин за разрешаване на проблемите.
Подадох жалба в 5-то районно. От там ми казаха, че това е ПТП и трябва да се обърна към КАТ.
Поисках копие от жалбата - не ми дадоха. Казаха "Елате след 2 работни дни и ще ви дадем документ, че сте подали жалба. Отидете в КАТ"
Струва ми се, че ще започне едно дълго ходене от институция на институция.
Не искам да го съдя или да ми плаща обезщетения. Искам да ме погледне в очите и да ми се извини. Ако може и ако има желание да помогне при лечението, ако не - да е жив и здрав. Има кой да го съди. Всичко се връща на тоя свят.
Ако някой може да ми помогне със съвет ще бъда благодарен.

#27 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 September 2013 - 11:31 AM

Според мен просто не си струва да си губите времето с жалби и тем подобни. Няма законов ред, по който да пуснете жалба и да получите обезщетение. В най-добрия случай ще трябва да минете през някакъв вид съдебно споразумение за сумата и сроковете на плащане и това само ако шофьорът не спори и се съгласи на споразумение. Ако тръгне да оспорва Ви гарантирам, че кучето Ви по-скоро ще умре от старост преди да получите нещо. Да не говорим, че от поста Ви не става ясно как се е случило ПТП-то, защо кучето се е оказало ударено от колата и може в крайна сметка да се окаже, че вината е Ваша и да трябва Вие да плащате щети по колата, а не шофьорът на Вас.

#28 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2013 - 12:06 PM

Разбира се, че има смисъл да подавате жалби, ако ще да ходите и на 10 различни места. Това е поне моето мнение.
Дори да няма начин да го осъдите, дори да не иска - а той със сигурност няма да иска! - да участва с поемане на част от медицинските разходи, трябва да покажете, че такива тъпаци не могат да продължават да се държат по този начин. На същия принцип следващия път може да бутне дете и пак да си продължи...
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 September 2013 - 12:48 PM

Показване на мнениетоgrima, в 25 September 2013 - 12:06 PM, написа:

Разбира се, че има смисъл да подавате жалби, ако ще да ходите и на 10 различни места. Това е поне моето мнение.
Дори да няма начин да го осъдите, дори да не иска - а той със сигурност няма да иска! - да участва с поемане на част от медицинските разходи, трябва да покажете, че такива тъпаци не могат да продължават да се държат по този начин. На същия принцип следващия път може да бутне дете и пак да си продължи...

+1 ...
Дори да ви мотаят и разхождат по различни администрации, не разчитайте само на Господ, виновника да си получи каквото трябва един ден. Помогнете му на Господ.
Преди време така един познат пресичайки на светофар, при това на зелена светлина, един такъв "Шумахер" удря кучетому, то отхвърча на 3 метра, познатия също пострада "леко" ... така го удря колата, че е върху капака. А "Шумахер" след няколко метра се сеща да спре, излиза от колата, поглежда предницата и вижда, че от удара мигача му се е счупил. И нахално пита сега кой щял да му го плати .... Кучаната 2 месеца куцаше след това, човека й 10-тина дни чакаше да му мине натъртеното. А точно зад тях при пресичането са били жена му с двете им деца. Ми ако бяха разменени местата?!
С какво това ПТП е по-маловажно (имам предвид удара понесен от кучето) в градски условия, пред ПТП между други участници в движението?
Пускайте жалби, ако трябва и до съд да се стигне, но не чакайте Божието правосъдие. Щото вчера са едни, днес сте вие, утре ще е някой друг .... Още повече, че имате някакви данни. Дори нищо да не постигнете, поне ще сте опитал, допълнително на този шофьор ще му пари под д.пето дълго време. Най-малко на кучето го дължите.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#30 Потребителят е офлайн   sandra7878 Икона

Публикувано: 10 December 2013 - 02:56 AM

Хора помагайте и на мен...............
Вчера вечерта намерих гълъб , който беше видимо неадекватен , но все още жив , изглежда котка или куче го бяха душили и доста поолигавили . Както и да е прибрах клетата душичка вкъщи за да и помогна , но гълъба отказва да се храни ,само пие вода и върти глава много странно . Нямам опит с пернати имала съм котка 14 години , а от 6 години имам куче мопс и нз дали гълъба е просто изплашен или страда от някакво заболяване :( Утре смятам да го заведа на Вет за да го прегледа и да му приложи адекватно лечение за да се оправи , но ме притяснява факта , че не знам с какво да го храня не приема трохички , нито жито , нито маруля и спанак , само вода :( А и ме притеснява и друго носят се много митове , че гълъбите пренасят много болести , за моето здраве не се притеснявам , но кажете възможно ли е да предаде някакъв вирус на кучето ? Простете за невежеството по този въпрос , искрено искам да помогна на душичката да оцелее и най-голямата награда за мен ще бъде да го пусна да полети на свобода здрав и щастлив . Стискайте палци дано да се оправи :)

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни