В началото реших,че е умрял. Приближих се и видях обаче,че не е .. Не реагира по никакъв начин нито на мен,нито на двете наобиколили го кучета и помислих,че се е довлякъл от някъде да си умре на спокойствие. Нямаше вид на отровен и реших,че е просто стар. Целият сплъстен и кален,проснат на една страна до една локва. Завъртя само жални очички към мен,като му заговорих,но не вдигна глава.
Беше се напишкал,но нямаше кръв около него. Леко го поопипах и забелязах,че реагира,като повдигам предните и задните крака. Не ми се сториха счупени на пръв поглед и поопипване и тъкмо взех да се чудя какво друго може да е,когато погледнах едната си ръка,която беше цялата в кръв. След по-обстоен вече преглед открих множество ухапни рани и драскотини по вътрешната страна на краката,по врата,корема,отстрани на тялото и ми стана ясно положението. Но кръв по земята намаше и капка,а коремът му беше твърд и го болеше. Уплаших се,че може да има вътрешен кръвоизлив и за това да е така проснат и неподвижен,защото раните сами по себе си не изглеждаха животозастрашаващи.
Със съквартирантката се обадихме на Vaiolina,която на минутата запали колата и до 10 мин. беше на мястото. Огромни благодарности,за което.

Закарахме го във ВУЗ-а,където веднага му промиха раните,включиха му система и го третираха с антибиотици. Направиха му и рентгенова снимка,която не показа никакви вътрешни поражения.
Днес му направихме изследване и за Дирофилариоза,което е отрицателно.
Мислим да му пуснем и контролни кръвни изследвания.
В началото беше много шашардисан и гипсиран,но сега вече върти връхчето на опашката.
Мислех да го кръстя Мъди,като "кален" на английски,но на български тая думичка значи нещо съвсем различно

Намерихме временен дом за наш грозник,но прекрасната дама,която се съгласи да го приюти,може да го задържи само месец-два. Ние сме пълни,както се подразбира,щом се налага да го пробутваме на някой друг.

Ще сме благодарни на ВСЯКАКВА помощ,но най-вече евентуално местенце за живеене,а ако някой има и възможност да го предложи нейде за чужбина-та ще е направо страхотно.
Имаме пари от 10 календара,които ще употребим да му покрием сметките по изследванията и лечението,а ако нещо хартиса ще е за ваксини,обезпаразитявания и храна.