Dog.bg Форуми : Ужас!!!Куче канибал

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ужас!!!Куче канибал който е със слаби нерви да не чете Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   vik28 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 25 February 2013 - 06:12 PM

Браво,много ме радва,че си дала шанс на Айра(жалко за починалото кученце,но ако я беше изоставила щеше да е жалко и за нея).
Не мисля,че Айра изпитва вина,просто усеща,че някой липсва и не просто някои,а шефа!По тази причина се държи странно и души насам-натам.Много внимавай,не се знае кой ще е новия лидер и какви ще са новите правила!Сигурна съм,че етолога ще те посъветва да блокираш всякакви лидерства.При мен лидер е най-стария котарак,само той си позволява да ступва кучетата и останалите котки и никой не му опонира.Не е редно,но с котките оправия няма,те живеят по собствени правила и изобщо не ги интересуват нашите,кучешките и всякакви други!

П.П А постовете на умника-етолог emilvr изобщо не ги и чети!Той явно си има емоционални проблеми а от кучета хич не отбира.

#22 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 25 February 2013 - 06:31 PM

Не съм съгласен Wik 28 , а съм " умник " защото имам различно мнение , и не сълзливата реакция каквато се очаква .
И не ми е жал за Айра , а ми е жал за пинчерчето ....
Проблемът в основата си е териториален , от там тръгва и лидерският проблем .

#23 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 25 February 2013 - 07:12 PM

И аз съм против такива зоопаркове и скупчване на няколко животни от един пол на едно място като в куптор, но както и да е. Който определя отглеждането на животните си само по емоционален принцип следва идиотска "логика". В случая въобще не са взети напредвид фактори като породата на повечето кучета и нейните специфики, това че се събират няколко кучки, досегашното лидерство на едната от тях и тн. Разбира се няма лошо да гледаш няколко животни, но трябва да се съобразиш дали факторите го позволяват. Но пътя към Ада е постлан с добри намерения както знаем. Но като гледам заглавието "Куче-канибал" едва ли автора се води от разум и рационални решения, сигурен съм че много обича кучетата та изцяло на емоционален принцип е сформирал този своеобразен зоо-парк, както вече с колегата емилвр го определихме.
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   suzana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 01:57 PM

Мlad6ito стига с този зоопарк,така стана и това е,ти какво искаш да ги изхвърля на улицата ли,наистина си обичам животинките и ги гледам като деца,разходки,ваксини,хапчета за паразити и др.Никой в този свят не е идеален и не всичко можеме да знаем,нали?Учим се от грешките си такъв е живота.А за заглавието прав си,ако може модератора да го замени с нещо друго добре ще е,него ден така го написах,защото бях много объркана след всичкото това преживяно и видяно от мен,Мислех за Айра как го направи,защо го направи и още 100 000 въпроса бяха в главата ми а от друга страна Кара,по какъв жесток начин си отиде,все още не съм превъзмогнала всичко това.Все едно ако знам,че утре ще умра да отида да си изкопая гроба.Темата я писах за незнаещите като мен,че някой ден може да се случи нещо непредвидимо.
Живи и здрави,лек и спокоен ден

#25 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 02:16 PM

Не съм казал, че не се грижиш за тях напротив очевидно е, че ги обичаш и ги гледаш, но все пак не си ли зададе някои въпроси преди да ги събереш всички заедно, не е моя работа, но виждаш до какви неща може да се стигне. Дано занапред няма проблеми. Но това не са "деца", а животни и все пак имат инстинкти.
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 05:50 PM

Хубаво е да прочетат темата онези които гледат големи кучета заедно с малки деца .
Умници, които обесняват - оооу моето куче никога няма да направи нещо на детето ...
Това куче аз бих го подарил някому , и да не го виждам повече ....
Един път убило , за него ще има в пъти по- малко задръжки да убие пак , ...и нема оправяне .

#27 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 06:06 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 26 February 2013 - 05:50 PM, написа:

Хубаво е да прочетат темата онези които гледат големи кучета заедно с малки деца .
Умници, които обесняват - оооу моето куче никога няма да направи нещо на детето ...
Един път убило , за него ще има в пъти по- малко задръжки да убие пак , ...и нема оправяне .

Аз тия най-много ги обичам особено наричащите себе си обичащи питбулите. Тука съм гледал даден потребител да ми обяснява че питбулите не обичали да висят на клони и да дърпат въжета и гуми, защото "това не било шаблон" - естествено явно не е запознат с любовта му да преследва плячки, които в тези игри то с удоволствие практикува. Разбира се най-същественото е, че такива хора игнорират природата на животното, инстинктите и силата му и докато обясняват колко са безобидни след като стане инцидент казват точно това"ама той досега не е правил така". Иначе е вярно щом веднъж е убило нещата се променят много.Обичта към животното не оправдава безотговорността.
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 February 2013 - 06:07 PM

О, свещена простота!!!
Емиле, Емиле ..., ако за глупостта имаше номинации, ти щеше да получиш Нобелова награда!!!

До скоро се забавлявах с твоите бисери, но този път просто изби рибата:zz_212:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#29 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 06:18 PM

Не знам .
Или съм прост , или съм умник , зЕмете се разберете .
Защото няма прост умник , ( обратното го има :ab_041: )

А забелязахте ли , как Младшито каза , че питбулите са агресивни ? :ab_041:

Ооу Младши , този път сгази лука , ритна шишето с ракията , сега ше загазиш :ab_041:

( по принцип мисля , че питбулите не са агресивни към хора , напротив обичат хората , и са агресивни само към животни )

#30 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 06:18 PM

Показване на мнениетоdmm, в 26 February 2013 - 06:07 PM, написа:

О, свещена простота!!!
Емиле, Емиле ..., ако за глупостта имаше номинации, ти щеше да получиш Нобелова награда!!!

Това не е вярно. По мои наблюдения агресорите са пинчерите и други дребни кучета. Колкото по-огромно е кучето, толкова по-добродушен нрав има, а съм срещал всякакви кучета, даже помня един кангал как ме нападна - събори ме и ме удави в лиги. Но това явно е баланс на природата, ако дребните бяха по-добри, а големите по-зли щеше да стане страшно. И не е вярно, че са проблемни с децата, тази част от поста на емилвр е доста ксенофобска спрямо едрите кучета. :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 06:20 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 26 February 2013 - 06:18 PM, написа:

Не знам .
Или съм прост , или съм умник , зЕмете се разберете .
Защото няма прост умник , ( обратното го има :ab_041: )

А забелязахте ли , как Младшито каза , че питбулите са агресивни ? :ab_041:

Ооу Младши , този път сгази лука , ритна шишето с ракията , сега ше загазиш :ab_041:

( по принцип мисля , че питбулите не са агресивни към хора , напротив обичат хората , и са агресивни само към животни )

Не бъди първичен, не съм казал, че са агресивни, а че не трябва да се пренебрегва силата им, както и на всяко друго по-едро куче, ако ще и лабрадор да е, ротвайлер или каквото и да е. И това което казах е, че хората които пренебрегват това, впоследствие се оправдават както ти каза с "ама той никога не е правил така". Иначе - да хората са любимите им същества, но в никакъв случай не са типа куче, което ще позволи другото да ми се катери на главата и да не отвърне, после стопанина пак ще каже "ама той не прави така попринцип".
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 06:24 PM

Емиле време е да си купиш по-голямо куче, а този пекинез го остави на жена ти :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   vik28 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 February 2013 - 06:25 PM

О, свещена простота!!!

:ba_025:

#34 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 26 February 2013 - 06:27 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 26 February 2013 - 06:18 PM, написа:

О, свещена простота!!!

Това не е вярно. По мои наблюдения агресорите са пинчерите и други дребни кучета. Колкото по-огромно е кучето, толкова по-добродушен нрав има, а съм срещал всякакви кучета, даже помня един кангал как ме нападна - събори ме и ме удави в лиги. Но това явно е баланс на природата, ако дребните бяха по-добри, а големите по-зли щеше да стане страшно. И не е вярно, че са проблемни с децата, тази част от поста на емилвр е доста ксенофобска спрямо едрите кучета. :re_037:

Не разбрах какво ми казваш... Или не схвана за какво говоря.

Към Емил: Куче "убиец" става специалист-терапевт, който децата обожават

?!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#35 Потребителят е офлайн   Bastet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2013 - 08:45 PM

Извинявам се, но мисля че съвсем се отклонихте от темата. А още нещо, много важно което отбягва на emilvr е, че далматинката не е имала за цел да убива другото куче...ако сте прочели коментарите (а не само да философствате) се вижда, че кучето е починало от раните си. И как може да кажете, че ако е вашето куче ще го махнете веднага....вие така ли оправяте проблемите си в живота..като ги захвърлите щото е по лесно???
Точно, заради това велико мислене има безброй изхвърлени кучета, защото има хора които не знаят как да ги възпитат и по- лесно е да се отърват от проблема. Ако има проблем с кучето, то стопанина трябва да работи за отстраняването му.
Относно случилото се със suzana, вместо да я обвинявате колко животни имала и т.н се замислете,че на всеки може да се случи не зависимо колко големи "разбирачи сте" . Не е знаела, допускат се грешки...никой не е роден научен и тя пише тук за да получи нужните знания...а не обвинения.
Смятам, че и е достатъчно тежко , че е загубила животинката си, за да чете безсмислени коментари и съвети да си зареже кучето.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2013 - 05:23 PM

Ти осети ли се какво написа туко-що?! Първо стигнало се е до неизбежния конфликт, поради средата и обстановката в която живеят кучетата. Второ дали е искала да я убие или е умряло от раните си не е същественото - резултата е едно мъртво куче, до чиято смърт се е стигнало по логични причини, които явно на теб ти обягват. Теб ако те блъсне кола защото шофьора е пиян мислиш ли че на близките ти ще е от значение дали си умряла на място или от раните си??? Мислите ли като пишете или вие коментирате "изгубени ключове", а не убито животно??? На практика омаловажавате нещо много важно.
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   suzana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2013 - 01:06 PM

Здравейте отново,зоолога не се обади притесних го няколко пъти,каза че не ме е забравил ,но така и 3ти месец не се обади
Но аз разбрах какво се е случило,макар и късно.Женската пинчерка и мъжкият имаха епилепсия.3 пъти се случи с мъжкия и вече се уверих какво е станало тогава.Значи мъжкаря получава епилептичен гърч в наше присъствие,Айра и другите пинчери скачат върху него,разтърваме ги,вземам мъжкаря в скута ми за да го успокоя,а другите скачат по мен.Разпитвах на доста места за случилото се разбира се разбиращи от кучета питах предимно развъдчици,и отговора беше,че животното получава епилептичен гърч,и останалите го нападат,,но защо ,какво виждат в това животно,безпомощност,уплаха,оттърване от йерархия(не вярвам в това),това според мен те виждат някаква заплаха за тях,мога и да се лъжа,но защо всички се включват в играта,някой беше казал,че сигурно и останалите пинчери се включили, а аз казах не не е възможно,но е било възможно,упреквах само Айрата ми,но не само тя е била виновната.Това го пиша за хора,които имат няколко животни като мен,да внимават ако някои са болни,в него момент те стават безпомощни,не могат да се защитят,очаквам и ваши мнения и предположения разбира се.Айра от тогава спи в коридора и кухнята,но не и в хола където са пинчерите

#38 Потребителят е офлайн   sisaria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2013 - 04:15 PM

Здравейте,
моите дълбоки съболезнования за пинчерката. Аз също смятам, че става дума за надмощие, кой да е водача в глутницата.
Характера на пинчерите, действително не е лек, може би до някакъв момент далматинката е била в подчинено състояние, спрямо пинчерката и е искала надмощие. Предполагам може да става въпрос включително и за ревност.
Моят съвет е не събирайте на едно място, толкова много кучета и толкова различни породи.
Междудругото съжителството котка-куче е възможно, но не е изключено в един момент и това да доведе но някакви проблеми. По въпроса с канибалството, за първи път чувам да се случва такова нещо. Изключвам това да е вероятната причина. Все пак говорим за куче, не за вълк или хиена.
Бъдете предпазливи занапред, какъвто и избор да направите.

#39 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2013 - 06:18 PM

suzana, това вече дава обяснение на случката, макар и след фатален, за съжаление, инцидент. Поне вече знаете какво трябва да направите, за да няма такива случаи. (Според мен другите кучета виждат неясно, плашещо, неконтролирано поведение, с което трябва да се справят, за да е всичко нормално в групата. Не че има значение, де...)
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#40 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2013 - 08:56 PM

Показване на мнениетоsuzana, в 05 May 2013 - 01:06 PM, написа:

животното получава епилептичен гърч,и останалите го нападат,,но защо ,какво виждат в това животно,безпомощност,уплаха,оттърване от йерархия(не вярвам в това),това според мен те виждат някаква заплаха за тях,мога и да се лъжа,но защо всички се включват в играта,

Никаква безпомощност и уплаха не виждат, правилно си усетила, те се ужасяват.
Имах куче с припадъци и бях предупредена много да внимавам, защото другото ми куче може да я нападне фатално при пристъп, ако са сами.
Въпросното друго куче се ужасяваше по време на припадъците, то просто искаше самото то да умре. Не я нападна никога, но е до индивидуалност, този опитваше да се скрие вдън земя, вместо да реши проблема чрез нападение. Остава въпросът как никой не ви каза това по-рано.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни