Ужас!!!Куче канибал който е със слаби нерви да не чете
Публикувано: 25 February 2013 - 06:12 PM
Не мисля,че Айра изпитва вина,просто усеща,че някой липсва и не просто някои,а шефа!По тази причина се държи странно и души насам-натам.Много внимавай,не се знае кой ще е новия лидер и какви ще са новите правила!Сигурна съм,че етолога ще те посъветва да блокираш всякакви лидерства.При мен лидер е най-стария котарак,само той си позволява да ступва кучетата и останалите котки и никой не му опонира.Не е редно,но с котките оправия няма,те живеят по собствени правила и изобщо не ги интересуват нашите,кучешките и всякакви други!
П.П А постовете на умника-етолог emilvr изобщо не ги и чети!Той явно си има емоционални проблеми а от кучета хич не отбира.
Публикувано: 25 February 2013 - 06:31 PM
И не ми е жал за Айра , а ми е жал за пинчерчето ....
Проблемът в основата си е териториален , от там тръгва и лидерският проблем .
Публикувано: 25 February 2013 - 07:12 PM

Публикувано: 26 February 2013 - 01:57 PM
Живи и здрави,лек и спокоен ден
Публикувано: 26 February 2013 - 02:16 PM

Публикувано: 26 February 2013 - 05:50 PM
Умници, които обесняват - оооу моето куче никога няма да направи нещо на детето ...
Това куче аз бих го подарил някому , и да не го виждам повече ....
Един път убило , за него ще има в пъти по- малко задръжки да убие пак , ...и нема оправяне .
Публикувано: 26 February 2013 - 06:06 PM
emilvr, в 26 February 2013 - 05:50 PM, написа:
Умници, които обесняват - оооу моето куче никога няма да направи нещо на детето ...
Един път убило , за него ще има в пъти по- малко задръжки да убие пак , ...и нема оправяне .
Аз тия най-много ги обичам особено наричащите себе си обичащи питбулите. Тука съм гледал даден потребител да ми обяснява че питбулите не обичали да висят на клони и да дърпат въжета и гуми, защото "това не било шаблон" - естествено явно не е запознат с любовта му да преследва плячки, които в тези игри то с удоволствие практикува. Разбира се най-същественото е, че такива хора игнорират природата на животното, инстинктите и силата му и докато обясняват колко са безобидни след като стане инцидент казват точно това"ама той досега не е правил така". Иначе е вярно щом веднъж е убило нещата се променят много.Обичта към животното не оправдава безотговорността.

Публикувано: 26 February 2013 - 06:07 PM
О, свещена простота!!!
Емиле, Емиле ..., ако за глупостта имаше номинации, ти щеше да получиш Нобелова награда!!!
До скоро се забавлявах с твоите бисери, но този път просто изби рибата

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 26 February 2013 - 06:18 PM
Или съм прост , или съм умник , зЕмете се разберете .
Защото няма прост умник , ( обратното го има

А забелязахте ли , как Младшито каза , че питбулите са агресивни ?

Ооу Младши , този път сгази лука , ритна шишето с ракията , сега ше загазиш

( по принцип мисля , че питбулите не са агресивни към хора , напротив обичат хората , и са агресивни само към животни )
Публикувано: 26 February 2013 - 06:18 PM
dmm, в 26 February 2013 - 06:07 PM, написа:
О, свещена простота!!!
Емиле, Емиле ..., ако за глупостта имаше номинации, ти щеше да получиш Нобелова награда!!!

Това не е вярно. По мои наблюдения агресорите са пинчерите и други дребни кучета. Колкото по-огромно е кучето, толкова по-добродушен нрав има, а съм срещал всякакви кучета, даже помня един кангал как ме нападна - събори ме и ме удави в лиги. Но това явно е баланс на природата, ако дребните бяха по-добри, а големите по-зли щеше да стане страшно. И не е вярно, че са проблемни с децата, тази част от поста на емилвр е доста ксенофобска спрямо едрите кучета.

Публикувано: 26 February 2013 - 06:20 PM
emilvr, в 26 February 2013 - 06:18 PM, написа:
Или съм прост , или съм умник , зЕмете се разберете .
Защото няма прост умник , ( обратното го има

А забелязахте ли , как Младшито каза , че питбулите са агресивни ?

Ооу Младши , този път сгази лука , ритна шишето с ракията , сега ше загазиш

( по принцип мисля , че питбулите не са агресивни към хора , напротив обичат хората , и са агресивни само към животни )
Не бъди първичен, не съм казал, че са агресивни, а че не трябва да се пренебрегва силата им, както и на всяко друго по-едро куче, ако ще и лабрадор да е, ротвайлер или каквото и да е. И това което казах е, че хората които пренебрегват това, впоследствие се оправдават както ти каза с "ама той никога не е правил така". Иначе - да хората са любимите им същества, но в никакъв случай не са типа куче, което ще позволи другото да ми се катери на главата и да не отвърне, после стопанина пак ще каже "ама той не прави така попринцип".

Публикувано: 26 February 2013 - 06:25 PM
О, свещена простота!!!

Публикувано: 26 February 2013 - 06:27 PM
mlad6ito, в 26 February 2013 - 06:18 PM, написа:
О, свещена простота!!!

Това не е вярно. По мои наблюдения агресорите са пинчерите и други дребни кучета. Колкото по-огромно е кучето, толкова по-добродушен нрав има, а съм срещал всякакви кучета, даже помня един кангал как ме нападна - събори ме и ме удави в лиги. Но това явно е баланс на природата, ако дребните бяха по-добри, а големите по-зли щеше да стане страшно. И не е вярно, че са проблемни с децата, тази част от поста на емилвр е доста ксенофобска спрямо едрите кучета.

Не разбрах какво ми казваш... Или не схвана за какво говоря.
Към Емил: Куче "убиец" става специалист-терапевт, който децата обожават
?!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 27 February 2013 - 08:45 PM
Точно, заради това велико мислене има безброй изхвърлени кучета, защото има хора които не знаят как да ги възпитат и по- лесно е да се отърват от проблема. Ако има проблем с кучето, то стопанина трябва да работи за отстраняването му.
Относно случилото се със suzana, вместо да я обвинявате колко животни имала и т.н се замислете,че на всеки може да се случи не зависимо колко големи "разбирачи сте" . Не е знаела, допускат се грешки...никой не е роден научен и тя пише тук за да получи нужните знания...а не обвинения.
Смятам, че и е достатъчно тежко , че е загубила животинката си, за да чете безсмислени коментари и съвети да си зареже кучето.
Публикувано: 28 February 2013 - 05:23 PM

Публикувано: 05 May 2013 - 01:06 PM
Но аз разбрах какво се е случило,макар и късно.Женската пинчерка и мъжкият имаха епилепсия.3 пъти се случи с мъжкия и вече се уверих какво е станало тогава.Значи мъжкаря получава епилептичен гърч в наше присъствие,Айра и другите пинчери скачат върху него,разтърваме ги,вземам мъжкаря в скута ми за да го успокоя,а другите скачат по мен.Разпитвах на доста места за случилото се разбира се разбиращи от кучета питах предимно развъдчици,и отговора беше,че животното получава епилептичен гърч,и останалите го нападат,,но защо ,какво виждат в това животно,безпомощност,уплаха,оттърване от йерархия(не вярвам в това),това според мен те виждат някаква заплаха за тях,мога и да се лъжа,но защо всички се включват в играта,някой беше казал,че сигурно и останалите пинчери се включили, а аз казах не не е възможно,но е било възможно,упреквах само Айрата ми,но не само тя е била виновната.Това го пиша за хора,които имат няколко животни като мен,да внимават ако някои са болни,в него момент те стават безпомощни,не могат да се защитят,очаквам и ваши мнения и предположения разбира се.Айра от тогава спи в коридора и кухнята,но не и в хола където са пинчерите
Публикувано: 05 May 2013 - 04:15 PM
моите дълбоки съболезнования за пинчерката. Аз също смятам, че става дума за надмощие, кой да е водача в глутницата.
Характера на пинчерите, действително не е лек, може би до някакъв момент далматинката е била в подчинено състояние, спрямо пинчерката и е искала надмощие. Предполагам може да става въпрос включително и за ревност.
Моят съвет е не събирайте на едно място, толкова много кучета и толкова различни породи.
Междудругото съжителството котка-куче е възможно, но не е изключено в един момент и това да доведе но някакви проблеми. По въпроса с канибалството, за първи път чувам да се случва такова нещо. Изключвам това да е вероятната причина. Все пак говорим за куче, не за вълк или хиена.
Бъдете предпазливи занапред, какъвто и избор да направите.
Публикувано: 05 May 2013 - 06:18 PM

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 07 May 2013 - 08:56 PM
suzana, в 05 May 2013 - 01:06 PM, написа:
Никаква безпомощност и уплаха не виждат, правилно си усетила, те се ужасяват.
Имах куче с припадъци и бях предупредена много да внимавам, защото другото ми куче може да я нападне фатално при пристъп, ако са сами.
Въпросното друго куче се ужасяваше по време на припадъците, то просто искаше самото то да умре. Не я нападна никога, но е до индивидуалност, този опитваше да се скрие вдън земя, вместо да реши проблема чрез нападение. Остава въпросът как никой не ви каза това по-рано.