Ужас!!!Куче канибал който е със слаби нерви да не чете
Публикувано: 08 May 2013 - 09:26 AM
За мен ситуацията беше и си остава странна,но поне ме наведе на мисълта никога да не ги оставям заедно в мое отсъствие.
Някой има ли представа,какво всъщност става в такива ситуации?Защо страданието предизвиква агресия или страх у другите животни,защото определено това не е само между кучета?
Много интересен казус,ще е полезно за много стопани да са наясно за какво става въпрос.При мен се случва за първи път въпреки,че винаги съм имала смесица от много животни.
Публикувано: 08 May 2013 - 02:28 PM
Котака вижда , че кучето е в проблем и инстинктивно решава , че сега е моментът да го убие .
Котките по психика според мен са най- близо до магарето и зебрата .
И трите вида не търпят да бъдат доминирани от друг вид .
Публикувано: 08 May 2013 - 02:40 PM
emilvr, в 08 May 2013 - 02:28 PM, написа:
Котака вижда , че кучето е в проблем и инстинктивно решава , че сега е моментът да го убие .
Котките по психика според мен са най- близо до магарето и зебрата .
И трите вида не търпят да бъдат доминирани от друг вид .
За момент реших, че съм сбъркала форума и съм в някой за вицове

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!
Публикувано: 08 May 2013 - 04:52 PM
Но това с епилепсията обяснява нещата и на други места съм срещала подобна реакция при епилептичо куче.
Хората,които ми подариха коргито имаха 3-4 кокера.Единия беше епилептик и когато припадаше и се изпускаше другите започваха да му ръмжат.
Но никога,никога нямаше да се сетя,че това може да е причината тук.
Публикувано: 09 May 2013 - 09:50 AM

Публикувано: 09 May 2013 - 05:11 PM
Затова над 11кг трябва да ги тръснат с двоен данък , а нас с малките да ни освободят .
Тъй като големите са повече бройки това ще увеличи приходът в бюджета , и финансовата стабилност .
Не , че сега плащам данък, не съм балък

Публикувано: 10 May 2013 - 08:26 AM

Публикувано: 10 May 2013 - 04:38 PM
Не оставяйте никога куче с припадъци с други животни САМИ, дори и да отраснали заедно и да сe раизбират обикновено идеално.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 31 May 2013 - 09:05 AM
Публикувано: 31 May 2013 - 09:42 AM
Сега който иска да ми се нахвърля не ме интересува ...
Просто някой кучета реагират така и в случея малкото е имало нужда от помощ ...

Съжелявам за загубата ви ...но най мн съжелявам ,че се случваза 2-ри път пред вас ...наистина дайте кучето на някой който ще се оправя с него ..не си помисляите да го евтанизирате това не бих казала ,че е агресия просто се е възползвала от момента ....
И преди дда го дадете на някой му разкажете ввсичко и го питайте МОЖЕТЕ ЛИ ДА РАЗТЪРВВАТЕ КУЧЕТА ПРИ ЕВЕНТУАЛНО СБИВАНЕ ?
Публикувано: 31 May 2013 - 09:51 AM
И между другото искам да ви кажа,че вълка който го види вика и говори, но който не го види два пъти говори
Публикувано: 31 May 2013 - 09:57 AM
suzana, в 31 May 2013 - 09:51 AM, написа:
Да именно едното е мнооооооооого мноооого по малко значи мноого по-бързи реакции , нз преди 2-3 седмици моето куче захапа френски булдог ,скараха се ...френския булдог е 13кг моето 40кг с обратна захапка , разтървах ги за части от секундата САМА
Публикувано: 31 May 2013 - 10:01 AM
От кой град стте? Ако не мислите ,че баща ви би се справил с кучето и му е в тежест , напрравете една тема за търсене на дом на далматинеца .
Публикувано: 31 May 2013 - 10:15 AM
Сузана, може би наистина най-добрият вариант за Вас е да подарите далматинката ... Желателно на някой, имащ опит с проблемни кучета ... Или в дом, където да е единствено куче, с подробно разяснение на новите собственици за поведението на кучето. Не е за евтаназия ... то най-вероятно следва някакъв свой инстинкт животното ...
Ако все пак решите да задържите кучето, най-добре ще е да се свържете с експерт, който да Ви помогне да разберете поведението й и дали има начин и вариант за корекция ...
Попаднала сте в ужасна ситуация и знам, че е Ви е лесно ... Съжалявам за пинчерчето ... и почти толкова съжалявам и за далматинката ...
Публикувано: 31 May 2013 - 10:32 AM
suzana, в 31 May 2013 - 09:05 AM, написа:
Другият далматинец не е оставян с припадащо куче. Не е изпитвал онова, което Айра е изпитвала.
Грешките са ваши, не на Айра. Грешките ви са от незнание и неопитност.
Потърсете дом на Айра, където ще бъде едно куче и при хора с опит. Разкажете им всичко, защото след два такива случая и след вашата реакция, проблемът вероятно се е задълбочил.