Dog.bg Форуми : Ужас!!!Куче канибал

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ужас!!!Куче канибал който е със слаби нерви да не чете Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   vik28 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 08 May 2013 - 09:26 AM

Ние също имахме подобен инцидент преди месец.При нас кучето е едно в компанията на няколко котки.Та какво стана:играехме с куч в къщи и той преследвайки топката си удари крака(коляното) в шкафа,заболя го доста и започна да скимти,в този момент най-стария котарак го нападна светкавично(говорим за нападение от сорта "ако мога ще те убия"!) а останалите ръмжейки и настръхнали бяха заели отбранителна позиция около него.Кучето се изплаши още повече а аз направо недоумявах за какво става въпрос."Откопчах" котарака от кучето и го изкарах навън а другите котки се успокоиха веднага.
За мен ситуацията беше и си остава странна,но поне ме наведе на мисълта никога да не ги оставям заедно в мое отсъствие.
Някой има ли представа,какво всъщност става в такива ситуации?Защо страданието предизвиква агресия или страх у другите животни,защото определено това не е само между кучета?
Много интересен казус,ще е полезно за много стопани да са наясно за какво става въпрос.При мен се случва за първи път въпреки,че винаги съм имала смесица от много животни.

#42 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 08 May 2013 - 02:28 PM

Защото конкурентните видове по принцип се мразят .
Котака вижда , че кучето е в проблем и инстинктивно решава , че сега е моментът да го убие .
Котките по психика според мен са най- близо до магарето и зебрата .
И трите вида не търпят да бъдат доминирани от друг вид .

#43 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2013 - 02:40 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 08 May 2013 - 02:28 PM, написа:

Защото конкурентните видове по принцип се мразят .
Котака вижда , че кучето е в проблем и инстинктивно решава , че сега е моментът да го убие .
Котките по психика според мен са най- близо до магарето и зебрата .
И трите вида не търпят да бъдат доминирани от друг вид .

За момент реших, че съм сбъркала форума и съм в някой за вицове :ab_041:
User's Signature

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!

#44 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 May 2013 - 04:46 PM

Това да оставяш еднополови кучета сами е малко лекомислено... скарали са се за нещо , и понеже немогат да се напсуват са се збили ...е по-силния печели ...
съжелявам за загубата ви ...
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 May 2013 - 04:52 PM

Не мисля,че е проблема,че са еднополови.Много хора имат еднополови и никога не им се е случвало подобно нещо.
Но това с епилепсията обяснява нещата и на други места съм срещала подобна реакция при епилептичо куче.
Хората,които ми подариха коргито имаха 3-4 кокера.Единия беше епилептик и когато припадаше и се изпускаше другите започваха да му ръмжат.
Но никога,никога нямаше да се сетя,че това може да е причината тук.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2013 - 09:50 AM

Съжалявам за кучето Ви! Хора големите кучета не са по-добри или по-лоши. Дали е пинчер,пекинез или каракачанка единствено силата им е различна,като се скарат голямо и малко куче може да стане беля защото раната която ще нанесе голямото е несаръзмерна или ако мога по-точно да кажа ако пинчера ухапе далматина раничка, а обратното половин куче. А за деца и кучета няма по-хубаво нещо от това да израстнеш с куче! Поне се изясни какъв е проблема,за да се успокоите успех с кучетата,ако ще да са 10 това е ваша работа!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 09 May 2013 - 05:11 PM

Големите псета са опасни - малките са безопасни , права е Злата б.
Затова над 11кг трябва да ги тръснат с двоен данък , а нас с малките да ни освободят .
Тъй като големите са повече бройки това ще увеличи приходът в бюджета , и финансовата стабилност .
Не , че сега плащам данък, не съм балък :af_089: -по принцип говорим .

#48 Потребителят е офлайн   desidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2013 - 10:58 PM

Имам позната, която има две големи кучета. Едно от кучетата е епилептик , но получи ли припадък, другото куче тича при стопанката си и я подканя да отиде при болното животно

#49 Потребителят е офлайн   desidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2013 - 11:20 PM

Но има и нещо друго - наречено естествен подбор !

#50 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2013 - 08:26 AM

Не съм съгласна с разделение по породи всички са кучета и ги обожавам,абе да ти кажа аз пък от пекинезите съм виждала доста страшни :) Абе единствения проблем е че повечето комплексирани идиоти си взимат големи кучета,само задари тяхното невежество съм за наморници в парка,но пуснати да тичат и играят, защото господата не могат да се справят с възпитанието им не защото кучетата са лоши или от лоша порода! А и другия момент малки лоши, несоциализирани подобия на кучета (подобия защото вече са ги превърнали в нещо далеч от куче) които ги вдигат ако някой мине да ги подуши) и тяхните стопани крещят като някоя болонка тръгне към тях! Гари го напада едно чихуа хапе го а той бяга, а стопанката чопли семки за какво, ако беше обратното да е почнала да писка и да ни чуе целия квартал!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 May 2013 - 04:38 PM

Добре де , наистина ли не знаете как реагираат добитъците при прояви на слабост, различност ,странно поведение ? При епилептични припадъци гърчещото се куче може да бъде нападнато от останалите присъстващи. при схватка всички нападат губещотото. Инстикти.
Не оставяйте никога куче с припадъци с други животни САМИ, дори и да отраснали заедно и да сe раизбират обикновено идеално.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#52 Потребителят е офлайн   suzana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2013 - 09:05 AM

Отново със сълзи на очи,треперещи ръце и с тъга съм пред компютара.Случи се същата случка снощи и то пред очите ми,Аз,Айра,Мейсито пинчерката приятелката ми с нейното куче пак далматинец снощи излязахме на разходка,пуснах Айра да се разхожда и Мейсито се спъна в повода и падна на земята,Айра за част от секундата я захапа за гръбнака с такава агресия и злоба тръскаше главата а ние с приятелката ми я удрахме,ритахме,викахме,но не не я пуска и ръмжи,предполагам всичко трая 20 секунди.Умря животинчето в устата и та тя е килограм и 200 грама колко и трябваше,после незнам как я взех нямам спомен я сложих на тревата да се уверя дали е мъртва Айра пак се мъче да я напада иззад гърба ми ритнах я силно и тя изчезна.Пак започвам с въпросите защо стана така пак,какво е това нещо в Айра,та другия далматинец защо не реагира никак,пак извиках баща ми да я вземе,този път наистина не искам да я виждам след случилото се и то пред очите ми,Кажете приятели от сега нататък какво да направя,Айра вече няма да дойде у дома колкото и да ме упреквате,какво да я правя да я подаря на някого но като кажа за случката дали ще я вземат,и примерно я вземат ако имат дете и то някой ден падне и ревне да не нападне и детето,тогава грях ми е на душата.Да я евтаназирам се замислям но я съжалявам,иначе е много умна и добра,какво да правя и аз не знам,пак съм объркана,ако сте на мое място какво бихте направили??????????

#53 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 May 2013 - 09:42 AM

Как е възможно кучето да захапе и вие да започнете да го удряте и да викате направо ме е яд как не знаете да разтървете куче подяволите ...това незнание струва живот ... куче като се агресира с утове и удари никога не помага как може да не го знаете . кучето или се души или го хващаш от долната страна на муцуната и с пръсти напипваш дупката след кътниците и стискаш докато пусне ....как е възможно това да се случи пред вас и да не можете да спасите малкото ,испадам в недоумление...
Сега който иска да ми се нахвърля не ме интересува ...
Просто някой кучета реагират така и в случея малкото е имало нужда от помощ ... :eg_033:
Съжелявам за загубата ви ...но най мн съжелявам ,че се случваза 2-ри път пред вас ...наистина дайте кучето на някой който ще се оправя с него ..не си помисляите да го евтанизирате това не бих казала ,че е агресия просто се е възползвала от момента ....
И преди дда го дадете на някой му разкажете ввсичко и го питайте МОЖЕТЕ ЛИ ДА РАЗТЪРВВАТЕ КУЧЕТА ПРИ ЕВЕНТУАЛНО СБИВАНЕ ?
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   suzana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2013 - 09:51 AM

точно така направихме както сте казали душихми я мъчихме да отваряме устата но тя беше жестоко я прехапала,дори съм чувала че да се разтърват 2 кучета само вода трябва и нищо не помага,и помислете това не са 2 големи кучета,едното е на килограм а другото 20
И между другото искам да ви кажа,че вълка който го види вика и говори, но който не го види два пъти говори

#55 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 May 2013 - 09:57 AM

Показване на мнениетоsuzana, в 31 May 2013 - 09:51 AM, написа:

точно така направихме както сте казали душихми я мъчихме да отваряме устата но тя беше жестоко я прехапала,дори съм чувала че да се разтърват 2 кучета само вода трябва и нищо не помага,и помислете това не са 2 големи кучета,едното е на килограм а другото 20

Да именно едното е мнооооооооого мноооого по малко значи мноого по-бързи реакции , нз преди 2-3 седмици моето куче захапа френски булдог ,скараха се ...френския булдог е 13кг моето 40кг с обратна захапка , разтървах ги за части от секундата САМА
User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   suzana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2013 - 09:58 AM

вие сте герой

#57 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 May 2013 - 10:01 AM

Не искам да се правя на интересна .Просто адски много ме е яд за станалото . Съжелявам ако съм ви издразнила . Найстина съжелявам за животинката .

От кой град стте? Ако не мислите ,че баща ви би се справил с кучето и му е в тежест , напрравете една тема за търсене на дом на далматинеца .
User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2013 - 10:15 AM

Честно казано аз също не знам някакви специални техники за разтърваване на сбили се кучета... Случвало ми се е два пъти, като и двата пъти моето куче беше потърпевш - и в двата пъти агресорът пускаше и се отказваше след по-силен удар... Чувала съм и за душене, и за хващане над горните клепачи на нападащото куче и изтеглянето му назад, но, когато човек попадне в ситуация като тази, обикновено или не му идва на ум нищо, или просто в търкала не може да ги приложи ...
Сузана, може би наистина най-добрият вариант за Вас е да подарите далматинката ... Желателно на някой, имащ опит с проблемни кучета ... Или в дом, където да е единствено куче, с подробно разяснение на новите собственици за поведението на кучето. Не е за евтаназия ... то най-вероятно следва някакъв свой инстинкт животното ...
Ако все пак решите да задържите кучето, най-добре ще е да се свържете с експерт, който да Ви помогне да разберете поведението й и дали има начин и вариант за корекция ...
Попаднала сте в ужасна ситуация и знам, че е Ви е лесно ... Съжалявам за пинчерчето ... и почти толкова съжалявам и за далматинката ...
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   suzana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2013 - 10:26 AM

Не за задържане не можем да говорим ,имам и други животни,благодаря за мнението

#60 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 May 2013 - 10:32 AM

Показване на мнениетоsuzana, в 31 May 2013 - 09:05 AM, написа:

Пак започвам с въпросите защо стана така пак,какво е това нещо в Айра,та другия далматинец защо не реагира никак,

Другият далматинец не е оставян с припадащо куче. Не е изпитвал онова, което Айра е изпитвала.
Грешките са ваши, не на Айра. Грешките ви са от незнание и неопитност.
Потърсете дом на Айра, където ще бъде едно куче и при хора с опит. Разкажете им всичко, защото след два такива случая и след вашата реакция, проблемът вероятно се е задълбочил.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни