Dog.bg Форуми : Ужас!!!Куче канибал

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ужас!!!Куче канибал който е със слаби нерви да не чете Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   suzana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 May 2013 - 10:42 AM

Мил от 20 години гледам животни,но такова нещо не ми се е случвало.Но Мейсито ми не припадна и не беше епилептичка,само се спъна в повода

#62 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 May 2013 - 01:23 PM

Кучето има минал опит. Това спъване е изглеждало като нещо, случило се при припадък и го е пратило емоционално в миналото. То е отреагирало светкавично, защото в миналото е изпитало ужас, както вече говорихме.
По време на припадък и особено след като излезе от него, едно куче е дезориентирано и може да ходи напред-назад, да се препъва, да се мята, да пада и става.

#63 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 31 May 2013 - 01:52 PM

Неприятна ситуация, за съжаление и с фатален край. Жалко за пинчера, жалко и за далматинката. Дано й намерите добри стопани. Подкрепям съветите, че трябва да е единствено куче в дома, а новите й хора да знаят цялата история.
Другото, което искам да вмъкна е, че 20 години да гледате животни не е същото като да умеете да разпознавате поведението на кучетата. Не приравнявайте нещата, защото ако имахте 20 годишен опит, нямаше да се стигне до тук. Не го приемайте като забележка, а като факт.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#64 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2013 - 02:51 PM

Показване на мнениетоMyDuality, в 31 May 2013 - 09:42 AM, написа:

Как е възможно кучето да захапе и вие да започнете да го удряте и да викате направо ме е яд как не знаете да разтървете куче подяволите ...това незнание струва живот ... куче като се агресира с утове и удари никога не помага как може да не го знаете . кучето или се души или го хващаш от долната страна на муцуната и с пръсти напипваш дупката след кътниците и стискаш докато пусне ....как е възможно това да се случи пред вас и да не можете да спасите малкото ,испадам в недоумление...
Сега който иска да ми се нахвърля не ме интересува ...
Просто някой кучета реагират така и в случея малкото е имало нужда от помощ ... :eg_033:
Съжелявам за загубата ви ...но най мн съжелявам ,че се случваза 2-ри път пред вас ...наистина дайте кучето на някой който ще се оправя с него ..не си помисляите да го евтанизирате това не бих казала ,че е агресия просто се е възползвала от момента ....
И преди дда го дадете на някой му разкажете ввсичко и го питайте МОЖЕТЕ ЛИ ДА РАЗТЪРВВАТЕ КУЧЕТА ПРИ ЕВЕНТУАЛНО СБИВАНЕ ?

По това което си написала се вижда че ти също не можеш да растървававаш кучета :mg_062:

#65 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 May 2013 - 05:47 PM

Показване на мнениетоMyDuality, в 31 May 2013 - 07:42 AM, написа:

И преди дда го дадете на някой му разкажете ввсичко и го питайте МОЖЕТЕ ЛИ ДА РАЗТЪРВВАТЕ КУЧЕТА ПРИ ЕВЕНТУАЛНО СБИВАНЕ ?

Аз предлагам вместо да го питате това странно нещо -да търситe човек ,който няма да попусне "еветуално сбиване".
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#66 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2013 - 09:14 PM

В тази връзка:
Където и да е кучето в момента, както и да живее, най-дребно нещо може да отключи такава реакция пак.
Представете си, че по време на припадъците другото ви кученце се е блъснало в маса, от масата е паднало нещо ... Тогава дори изпускането на предмет в присъствие на друго кученце може да отключи подобна случка. Защото Айра вече е научила такъв урок - захапва яко и ужасът (за нея) спира. Така е с травмиращите събития - всичко, свързано с тях, може да върне кучето в онова състояние, а вие не сте присъствали на припадъците и не знаете какво е ставало и как са протичали.
Затова Айра не трябва да се пуска свободно около други кучета, докато някой не се заеме с нея. Да не падне трета жертва ...

#67 Потребителят е офлайн   suzana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2013 - 10:47 PM

mil_ напълно си права за написаното от теб,ако има срещу нея друго куче с по- големи габарити или колкото нейните не смее да направи нищо,свива опашка,върти дупе,ляга по гръб,но права си за епилепсията това е отключило злобата в нея,но защо тя израстна с тях,епилепсията все я имаше,защо сега започна да реагира така,сега в момента е при баща ми до като взема решение какво ще стане с нея,и дано да и намеря стопани и то добри,но малко ме съмнява това след като кажа какво,как се е случило и защо я давам

А за 3 та жертва няма да допусна да се случи,искам да взема най-адекватното решение и за това се допитвам до вас,от вчера насам не мога да мисля трезво честно казано,гледката е пред очите ми постоянно

#68 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2013 - 06:41 AM

Това, че продължаваш да наричаш това "злоба" показва, че дори отговорите да са около теб, няма да ги видиш.
Така или иначе отговорът на въпроса "защо сега", а не преди 10 дни или месец, няма никакво значение.
Правилният въпрос е как да не се случи отново, а отговорът е - като се лекува кучето от преживяните травми.

#69 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 June 2013 - 09:26 AM

Показване на мнениетоПинпонг, в 31 May 2013 - 02:51 PM, написа:

Показване на мнениетоMyDuality, в 31 May 2013 - 09:42 AM, написа:

Как е възможно кучето да захапе и вие да започнете да го удряте и да викате направо ме е яд как не знаете да разтървете куче подяволите ...това незнание струва живот ... куче като се агресира с утове и удари никога не помага как може да не го знаете . кучето или се души или го хващаш от долната страна на муцуната и с пръсти напипваш дупката след кътниците и стискаш докато пусне ....как е възможно това да се случи пред вас и да не можете да спасите малкото ,испадам в недоумление...
Сега който иска да ми се нахвърля не ме интересува ...
Просто някой кучета реагират така и в случея малкото е имало нужда от помощ ... :eg_033:
Съжелявам за загубата ви ...но най мн съжелявам ,че се случваза 2-ри път пред вас ...наистина дайте кучето на някой който ще се оправя с него ..не си помисляите да го евтанизирате това не бих казала ,че е агресия просто се е възползвала от момента ....

По това което си написала се вижда че ти също не можеш да растървававаш кучета :mg_062:

:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   suzana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2013 - 10:45 AM

Айра я пратих на село там я разхождат по 3 пъти на ден,храна вода има редовно,хората не я искат след като кажем какво се е случило и защо я даваме,как ще и намерим дом незнам,не ме упреквайте но обичам животните до сега заради този форум все гледах родословие да е незнам какво е и от де е,но си намерих такова хубаво кученце няма родословие,няма нищо,типично улично,хванах го от улицата ,докато го видях се влюбих в него с триста трудности го хванах,сега свиква и то бързо у нас,още няма име,сега ще кажете де е ямбол де е истанбул,но така е обичам животните,този път не е родословно няма никакъв джинс,някой го натирил аз го прибрах не знае да си търси храна,хърбав от всякаде,куца с единия крак,кой ли знае какво му се е случило,но от сега нататък това ще е моето животинче+2 пинчера останали+ 2 котки

#71 Потребителят е офлайн   Bastet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2013 - 09:22 PM

По думите Ви разбирам, че сте си взели ново куче, така ли?
Смятате ли, че е уместно след всичко което се е случило, да взимате съвсем непознато, бездомно животно?
Не ме разбирайте погрешно, радвам се , че сте го спасили, но не познавате поведението му и нрава му... не допускате ли, че е възможно да се потрети предишната ситуация?
Още повече, че така и не стигнахте до отговор за отключването на поведение в Айра...каква е гаранцията, че новото кученце няма да реагира подобно на далматинката?
По принцип повечето улични кучета са в глутници с някаква йерархия, замислете се след като се съвземе и се почувства добре, дали няма да иска да доминира сред толкова много животни около него...а още повече, че уличните кучета не са най-добрите приятели на котките.
Не знам, не Ви упреквам или критикувам просто ми е интересно, моля обяснете ми какви са Ви намеренията и подбудите за новото куче и дали сте го премислили наистина сериозно?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   suzana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2013 - 08:45 AM

Смятате ли, че е уместно след всичко което се е случило, да взимате съвсем непознато, бездомно животно? -Да смятам,че постъпих правилно,защото то ще ми помогне да забравя всичко,не исках да го казвам ама Майло не е съвсем бездомно куче,той преди 3-4 седмици беше натирен на улицата от мой роднина ял е яко бой за да не се връща в къщи и аз през това време му търсех дом,защото не е куче за улицата,не знае да се пази от колите,не знае да си търси храна,страх го е от котките :ab_041:хърбав стана от всякаде колкото и да го хранехме .Да права си не му знам нрава,но тепърва ще се учим и той и аз,но няма да направя тези грешки,които направих с Айра,нас като ни няма той ще е в коридора,като сме в къщи ще наблюдавам какво се случва и какво ще се промени,строг контрол
За Айра говорих с един развъдчик от нашия край да я вземе,има опит с кучетата,разказах му всичко,но сега е в София,като се върне ще ми звъне,и предполагам да разбера защо става така с нея
Лек и спокоен уикенд

#73 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2013 - 06:20 PM

Съжалявам за случилото се ,радвам се,че сте прибрала кученцето от улицата...
Какво ще прави този развъдчик с далматинката? Ще я кастрирате ли преди да я подарите?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#74 Потребителят е офлайн   suzana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2013 - 12:03 PM

Айра е кастрирана понеже след всяко разгонване правеше фалшива бременост,развъдчика още не се обади,но го очаквам вече всеки момент,преди да я дам разбира се ще имам много въпроси към него
А за Майло щастлива съм,че е у дома,най-благодарното куче което съм имала,не вярвам да си промени нрава,но си имам едно на ум,не е красавец,но има такива хубави очи и като погледне..... :wub:

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни