Декоративни птици
Публикувано: 09 May 2007 - 10:41 PM
Прикачени файлове
-
003_Parrots.jpg (139.63K)
Брой сваляния: 93

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 09 May 2007 - 10:42 PM
Прикачени файлове
-
004_Parrot.jpg (99.67K)
Брой сваляния: 95

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 09 May 2007 - 10:44 PM
Цитат
Ники , на вън волиерата е друго нещо . Вчера моите пинчовци само влезнаха за малко в колата и откачиха. Ако бях се позабавила или ако бяха на слънце можеше да са се изпарили през прозореца. Но пък в колата на бащата на Надето може да има климатик и моята теория отпада.
Публикувано: 09 May 2007 - 10:48 PM
Цитат
Цитат
Aaaa според е друга причината.На мен как ми умря александъра......В откритите волиери как са според вас прес лятото
Ники , на вън волиерата е друго нещо . Вчера моите пинчовци само влезнаха за малко в колата и откачиха. Ако бях се позабавила или ако бяха на слънце можеше да са се изпарили през прозореца. Но пък в колата на бащата на Надето може да има климатик и моята теория отпада.
Те причините може да са страшно много.А има и синдром на внезапна смърт.При птиците ,които са податливи на стрес е силно изразен,а папагалите са в най-рисковата група

Публикувано: 09 May 2007 - 10:55 PM
Цитат
При птиците е така и особено при дивите. А сърните - ужас. s)
Публикувано: 09 May 2007 - 11:06 PM
Цитат
Точно на упътването на Дор Нов пише , че се използва при излюпване и срешу "безпричинна смърт" .
Публикувано: 09 May 2007 - 11:15 PM
Цитат
Стана много модерен тоя антибиотик l) наистина го дават на всякъде , но трябва да се спазва схемата.
Публикувано: 10 May 2007 - 08:03 AM

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.
Публикувано: 10 May 2007 - 08:18 AM
Публикувано: 10 May 2007 - 06:49 PM
Цитат
Ванка ,проблема и при мен го има и от години .Особено при яйцата в инкубатора.Практикувам - в последните дни на мътенето увеличавам влажността до 85-90 процента.При мътещите фазани (гнездата отдолу са с пръст) навлажнявах почвата под мътилката.Разулатата е добър.Но винаги закъсват яйца - те остават на края и само са накълвани леко- разчупвам черупката в кръг ,както те си правят.Ципата винаги се оказва много дебела и е невъзможно да я разкъсат.Та затова разкъсвам след черупката и ципата,като оставям малко ,за да придържа "капачето" и остава само малкото да бутне силно и да излезе.Така си мисли ,че е излязло само b) wink По този начин загубите са минимални ,явявайки се акушерка l) super best

Публикувано: 11 May 2007 - 02:20 AM
На село , старите баби ден , два преди да се излюпят яйцата ги обтриват със оцет. Така им изтънявала черупката .Аз не съм пробвала обаче. Също е от значение и вида на другите яйца в инкубатора, с които са заедно. Според мен имат нужда от по-голямо проветряване към края на периода за люпене.
Публикувано: 11 May 2007 - 07:32 AM
Цитат
Това не можах да го разбера b) Може ли пояснение.После и аз ще кажа .От 21 години излюпвам яйца l)

Публикувано: 11 May 2007 - 06:02 PM

всяко яйце-бомба,всяка кокошка летяща крепост срещу агресорите!(лозунг в птицеферма)
Публикувано: 11 May 2007 - 06:46 PM